Rumena pika na zobu

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Tweety
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Tweety » 29. Avg. 2008 18:02

Zdravo!

Mene pa zanima če ima mogoče katera podobno ''težavo'' ali pa da pozna koga k jo ma.

Na sprednjem zobu zgoraj mam že od malega takšno rumeno pikico (no v bistvu ni tko majhna), se pa opazi če se smejem in tko... Moti me, ker je rumene barve in potem se vidi kot da mam (že tako ne preveč bele zobe) še bolj ''nebele'' :lol: - ali pa kot da niso umiti. :?

Sem pa vprašala zobarco kaj je to, pa je rekla da je to ratal ko je zob še rasel in sem bila v tem času bolana.. :x rekla je da se to ne da pobelit lahko pa zvrta in da belo plombo... no ja :?

Sam zanima me če ma katera podobno izkušnjo pa ... se priporočam za kak pametn nasvet :D

Hvala!
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 29. Avg. 2008 18:07

Jst mam isto eno tako pikico na 3jki - pa sm bla prepričana, da gre za karies in sm se že prpravlala na vrtanje...pa je rekla zobozdravnica, da gre za napakico na zobu, ki je nastala že, ko je zob rastel (tako kot si ti rekla) in d ni kej za narest...je pa res d pr men se je res skor čist nč ne vid - sam če res od bliz pogledam v ogledalu in se pač zard tega nism od takrt nč več sekerala..če pa tebe ful mot, pol pa pač reč, nej ti jo prekrije; sam jst ti to priporočam, če te res to FUL mot, ker vrtanje zdravega zoba je res mal nesmiselno.
Uporabniški avatar
BuckWheat
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 5. 2008
Kraj: kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a BuckWheat » 29. Avg. 2008 18:50

a niso to "zobne pege" al neki u tem smislu..
mislm da sem enkrat slišala neki glede tega sam ne me zdej za besedo držat
*Tweety
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Tweety » 02. Sep. 2008 17:24

Ashley... a to mislš, da mi pač plombico naredi? ... :?

Kaj pa tisti ''diamantki'' si jih je ktera že dala na zobek prilepit? Me zanima kolk stane in kje ste si dale ... :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 03. Sep. 2008 12:05

hehe sam res, dej si diamantek notr :D to delajo tudi pri zobarjih, kej več pa nebi vedla. ga ma sošolka in je ful lepo, sploh ker ma še lepe ravne zobke.
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 03. Sep. 2008 16:32

jaz tud imam tako majhno pikico naprej..sam moja je bela..saj skoraj se ne opazi edino če se res režim ko nora pol se vidi :D..sam niti ni tko grdo videti je take lepe bele barve, da je prav simpatična, ko bi vsaj ostali zobje bili tako zelo beli..drugač pa sem tudi že razmišljala, da bi imela diamantek sam pol me je nekak minilo pa pol sem spet bila za..sam zaenkrat, ko ni tako grdo za videt pa naj bo kar ta pikica..če bo pa postalo bolj opazno, pa jo bo verjetno nadomestil diamantek :)
wistaria
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a wistaria » 03. Sep. 2008 18:49

*Lilli* napisal/-a:jaz tud imam tako majhno pikico naprej..sam moja je bela..saj skoraj se ne opazi edino če se res režim ko nora pol se vidi :D..sam niti ni tko grdo videti je take lepe bele barve, da je prav simpatična, ko bi vsaj ostali zobje bili tako zelo beli..drugač pa sem tudi že razmišljala, da bi imela diamantek sam pol me je nekak minilo pa pol sem spet bila za..sam zaenkrat, ko ni tako grdo za videt pa naj bo kar ta pikica..če bo pa postalo bolj opazno, pa jo bo verjetno nadomestil diamantek :)

ja za bele pikice sem jaz slišala razlog. namreč pri predavanjih nam je profesor rekel da so nekateri starši želeli, da imajo njihovi froci bolj zdrave zobe in so jim zato dajali tablete, ki so vsebovale fluor. žal je bila posledica vidna nekaj let kasneje, v obliki prevelikega vnosa fluora: bele pikice na zobeh.
tako da vas prosim da starše vprašate če ste v otroštvu dobivali kakšne dodatke za zdrave zobe - me zanima iz kemijskih vzrokov :D

hvala pa fajn bodite
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 03. Sep. 2008 19:24

^^ooo kaj res? tega pa nisem vedela..sam zobozdravnik mi je rekel, da ni nič narobe..tak da se niti nisem nikoli spuščala v podrobnosti. Ta zob me tud nikoli ni bolel(ker imam samo na enem).. Sam zdaj bom pa res vprašala mami, če sem jedla kake take tabletke..kolikor se spomnim, nisem sam ok..se bom prepričala..pa sporočim :wink:
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Bershka » 04. Sep. 2008 20:46

jz mam tut belo pikico na sprednjem zobu 8enka, če se ne motim. bom vprašala za tabletke.

Men drgač diamantek na zobu zgleda kokr tok ok samo na popolnih zobeh (torej ravnih in predvsem belih). Na rumankastih zobeh mi je pa yuck, ker jih samo še poudari njihovo barvo.
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 05. Sep. 2008 22:19

če se jaz prav spomnim smo v oš dobivali neke bele tabletke za močnejše zobke... al kaj! (ne mislim unih da se vidi če si kul zobe pral, tiste so rdeče)

samo jaz nimam belih pikic na zobeh, ali pa ne opazim, ker mam v bistvu vse zobke brezhibno bele... :D
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Bershka » 06. Sep. 2008 22:08

wistaria napisal/-a:
*Lilli* napisal/-a:jaz tud imam tako majhno pikico naprej..sam moja je bela..saj skoraj se ne opazi edino če se res režim ko nora pol se vidi :D..sam niti ni tko grdo videti je take lepe bele barve, da je prav simpatična, ko bi vsaj ostali zobje bili tako zelo beli..drugač pa sem tudi že razmišljala, da bi imela diamantek sam pol me je nekak minilo pa pol sem spet bila za..sam zaenkrat, ko ni tako grdo za videt pa naj bo kar ta pikica..če bo pa postalo bolj opazno, pa jo bo verjetno nadomestil diamantek :)

ja za bele pikice sem jaz slišala razlog. namreč pri predavanjih nam je profesor rekel da so nekateri starši želeli, da imajo njihovi froci bolj zdrave zobe in so jim zato dajali tablete, ki so vsebovale fluor. žal je bila posledica vidna nekaj let kasneje, v obliki prevelikega vnosa fluora: bele pikice na zobeh.
tako da vas prosim da starše vprašate če ste v otroštvu dobivali kakšne dodatke za zdrave zobe - me zanima iz kemijskih vzrokov :D

hvala pa fajn bodite

jp, jz sm dobivala tabletke za zobe (zdej mam pa belo pokico). sam če sm prov razumela mami, smo jih dobivali vsi.
wistaria
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a wistaria » 07. Sep. 2008 11:10

hmm

jaz nisem dobivala nič... pa tudi moji prjatli ne...
po mojem so to dobili otroci tistih staršev, ki so to želeli.

hvala za odgovor, Bershka, in ostale.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 07. Sep. 2008 15:20

tudi mi smo dobivali te tablete, kao fluor. sem pa tudi že slišala, da so pa te tablete kao povzročale rumeno obarvanje sklenine. :? mogoče imam jaz tudi zato malo bolj rumene zobe, pa ne pijem kave in ne kadim.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov