Črta od popka do dol
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
Hej
Mam eno vprašanje in sicer glede te rjave črte, ki vodi od popka do dol-10cm nad p* (upam da veste kaj mislim). Torej, v kolikor mi je bilo rečeno, naj bi ta črta predstavljala zadnjo vez med otrokom ter materjo in naj bi zginila v zgodnjih otroških letih. In tudi pri meni je bilo tako. Pravijo, da ko zgine otroku, zgine tudi materi.
Meni pa se je letos, kakšen tede, dva nazaj, PONOVNO pojavila?? Torej, meni ni čisto nič jasno, kako je to možno, sam sem jo že 'prebolela', moja mami je pa tut nima več
Ali obstaja kakšna razlaga, aja pa ni umazanija, ker drgnem drgnem in nič haha me pa je začela motiti ker je tko-tko opazna.
Hvala za odgovore*
Mam eno vprašanje in sicer glede te rjave črte, ki vodi od popka do dol-10cm nad p* (upam da veste kaj mislim). Torej, v kolikor mi je bilo rečeno, naj bi ta črta predstavljala zadnjo vez med otrokom ter materjo in naj bi zginila v zgodnjih otroških letih. In tudi pri meni je bilo tako. Pravijo, da ko zgine otroku, zgine tudi materi.
Meni pa se je letos, kakšen tede, dva nazaj, PONOVNO pojavila?? Torej, meni ni čisto nič jasno, kako je to možno, sam sem jo že 'prebolela', moja mami je pa tut nima več
Ali obstaja kakšna razlaga, aja pa ni umazanija, ker drgnem drgnem in nič haha me pa je začela motiti ker je tko-tko opazna.
Hvala za odgovore*
- Gost
Saj nisem rekla, da je nagravžno. Prvič slišim in me zanima, kako izgleda - kako pa se zadeva strokovno imenuje?
- chiqqa
- Cosmofrik
Nebi vedla. Če utipkaš v google Črta od popka navzdol si lohka neki prebereš, to je vse kar sem zasledila. Baje nej bi se po tem tut določilo kater spol otroka naj bi biu (če si noseča) če je črta bolj levo, ali desno itd. heheh
Upam da bo katera vedla kej več povedat ker me zdej že res prou firbec Upam da bo zginl, ker to majo otroc
Upam da bo katera vedla kej več povedat ker me zdej že res prou firbec Upam da bo zginl, ker to majo otroc
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jz se ne spomnem nobene črte. In nit na moji sedaj 6 letni sestrci ne, nit na mamic. Bom pa prašala ker se mi zdi zanimiv, sam dvomim, ker bi verjetno opazla na tamali ko je bla še dojenček.
-
any_any - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 12. 2005
Osebno prvič slišim za to. Ampak zanimivo.
Slike iz wikipedije : http://en.wikipedia.org/wiki/Linea_nigra
Slike iz wikipedije : http://en.wikipedia.org/wiki/Linea_nigra
- chiqqa
- Cosmofrik
^jp to je to, bom šla prebrat, sam tele tle men zgledajo nagravžn, pr men je tko res blaga oz. rahla
evo, še en dokaz. od kolegice seka ma tut to kva se jz sam s takimi čudnimi ženskami družim al kva..haha joke
---
Sm dala prevest v google translator. In piše, da je to posledica hormona estrogena ter zaradi povečane proizvodnje pigmenta.
Da se pojavlja pri temnejših ženskah, jz sm pa že naravno bolj temna in me tut sonce hitr prime, tako da se je lohka to zgodil zato k smo bli na morju pred 2 tedni (slikce iz tistga obdobje sem čekirala,in duha in sluha o tej črti nikjer..torej, verjetno je to zarad tega hmmmm?).
Zanimiiivoo. Omenja pa predvsem nosečke v 2. tromesečju da se jim pojavi.
evo, še en dokaz. od kolegice seka ma tut to kva se jz sam s takimi čudnimi ženskami družim al kva..haha joke
---
Sm dala prevest v google translator. In piše, da je to posledica hormona estrogena ter zaradi povečane proizvodnje pigmenta.
Da se pojavlja pri temnejših ženskah, jz sm pa že naravno bolj temna in me tut sonce hitr prime, tako da se je lohka to zgodil zato k smo bli na morju pred 2 tedni (slikce iz tistga obdobje sem čekirala,in duha in sluha o tej črti nikjer..torej, verjetno je to zarad tega hmmmm?).
Zanimiiivoo. Omenja pa predvsem nosečke v 2. tromesečju da se jim pojavi.
-
Sp3lca - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 7. 2004
Jst mam tudi ful ful ful rahlo. Sm jo komi včjri opazla kdr sm prebrala to temo in res res dobro pogledala. Aja, moja mami je nima. Jst sm tudi temna (koža, lasje, oči), medtem ko ima mama porcelanasto polt.
Ma mene ta črta ne moti, ker je res ni opazit. Dvomim pa, da bo nekdo s povečevalnim steklom preučeval moj trebušček.
Ma mene ta črta ne moti, ker je res ni opazit. Dvomim pa, da bo nekdo s povečevalnim steklom preučeval moj trebušček.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
I'll see you on the dark side of the moon.
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Za to črto pravijo, da naj bi se pojavila v nosečnosti kot rezultat hiperpigmentacije--> Linea negra.
Verjetno jo že vse ženske na nek način imamo in se v nosečnosti samo poudari. Jaz sem jo slučajno odkrila šele v puberteti in jo imam pri 27 letih še vedno. Se pa s tem ne obremenjujem, ker je zelo malo vidna.
Verjetno jo že vse ženske na nek način imamo in se v nosečnosti samo poudari. Jaz sem jo slučajno odkrila šele v puberteti in jo imam pri 27 letih še vedno. Se pa s tem ne obremenjujem, ker je zelo malo vidna.
-
¤MiSsY¤ - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Litija
Ja linea negra se najpogosteje pojavi v nosečnosti (izgleda nekako takole ( http://images.teamsugar.com/files/upl1/ ... 000150.jpg ), lahko je še bolj temna, lahko je samo pod popkom, lahko tudi nad njim) in ponavadi v nekaj tednih po porodu izgine. nimajo pa je vse nosečnice, tako da ni nikakršno merilo za kakršno koli vez (verjetno je to bolj neko ljudsko verovanje)... zakaj se ti je pa zopet pojavila pa ne bi vedela, si mogoče svoj trebuh v zadnjem času nastavljala soncu ?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov