Rak
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
emkica - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 9. 2007
- Kraj: Ljubljana
Moj fant ima tudi bulico na modih, kar že nekaj let. Ker jo je zgodaj odkril in so pač vse šli pregledat kaj to je. No, v glavnem ni bil in še vedno ni noben rak. So mu pa rekli, da mora pazit, da če se bo slučajno povečala bulica, da drgač pa ni panike.
-
rEbEcCa - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2005
- Kraj: okolica Celja
Joj ste me pomirile res. Hvala vam. Upam, da je res tako kot tudi jaz mislim, da se je le preveč prestrašil zaradi tistega predavanja. Rekel je, da je takrat zdravnik le malo pretipal, da ni niti siguren, če je sploh zatipal bulico. Glede povečanih prsi pa mislim, da se tudi mora nekje poznati (ne samo na trebuhu), če se zrediš za 7 kg. Komaj čakam, da ga malo pomirim. Hvala vam še enkrat!
-
GoldenEye - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 8. 2008
Držim pesti, da bo vse ok! Tud mene velikokrat pograbijo taki strahovi,ala kaj pa če...? Hudo je, bolj ko tuhtaš, bolj misliš, da je neki narobe, večji strah maš...
Ne sekiri se, vse bo v redu! Največkrat gre v takih primerih za kako nenevarno zadevo...
Ne sekiri se, vse bo v redu! Največkrat gre v takih primerih za kako nenevarno zadevo...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
rEbEcCa napisal/-a:Hvala. Že celo popoldne brskam po internetu pa bi bilo morda bolje, če ne bi. Prebrala sem, da je rak na modih v 90 % odstotkih ozdravljiv, edino kar me mori je ta čas petih let, ko se lahko rak razširi na druge organe.
Kr.ena hvala ti za spodbudne besede, upam da bo vse OK. :knuddel:
če se rak razširi na druge organe, greš po hitrm postopku. v petih letih, ga že petkrat nebi bilo več.
priporočam pregled.usekakor so za usako tako čudno bulo,h zdrauniku čimprej.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Moj sosed je zbolel za rakom na modah. Je še mojega atija spraševal (predno je izvedel diagnozo), kako izgleda, če imaš kilo. Vem, da je pri njemu šlo zelo hitro - od odkritja, operacije (sčistili so mu tudi semenovode in res vse), kemoterapije... Je ozdravel. Zdaj pa živi normalno življenje dalje (le da je 4 ure v pokoju zaradi tega).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Od takrat, ko je zatipal bulico in do dneva operacije je minil 1 teden. Res je šlo hitro. Drugače pa nima posledic. Nazaj je pridobil telesno težo in normalno funkcionira. Za 4 ure se je kmal upokojil. Ima pa doma firmo (samo on je zaposlen v njej) in itak dela kolikor mu paše. Lej, glavo gor, karkoli že bodo rekli, stoj mu ob strani, to mu bo največ pomenilo.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Najprej purple - ne širi se vsak rak enako hitro.
rEbEcCa, lahko ti povem marsikaj na temo, ki si jo odprla, ampak se ne bi o tem razpisvala javno po forumu. Če želiš me kontaktiraj preko ZS, al pa mi pusti MSN.
rEbEcCa, lahko ti povem marsikaj na temo, ki si jo odprla, ampak se ne bi o tem razpisvala javno po forumu. Če želiš me kontaktiraj preko ZS, al pa mi pusti MSN.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
*purple* - Cosmopsiho
renatka_ napisal/-a:Najprej purple - ne širi se vsak rak enako hitro.
.
še nism slišala za nobeno osebo, kateri se je rak razširil še na druge organe, d abi preživela še pet let.mogoče je res, nism dohtr in res ne vem,ampak v praksi se mi zdi to da se ne širi tok hitro, bolj izjema kot pravilo.
-
renatka_ - Cosmofrik
*purple* napisal/-a:renatka_ napisal/-a:Najprej purple - ne širi se vsak rak enako hitro.
.
še nism slišala za nobeno osebo, kateri se je rak razširil še na druge organe, d abi preživela še pet let.mogoče je res, nism dohtr in res ne vem,ampak v praksi se mi zdi to da se ne širi tok hitro, bolj izjema kot pravilo.
Vrjetno sem spregledala, da ima diagnozo že postavljeno in, da se mu je bolezen razširila. (Nima veze, niti ne bom hodla nazaj gledat?)
Iz moje strani je bilo mišljeno od začetne faze naprej, ko se tkivo spreminja vendar še ni rakavo. In dotlej, ko je tvorba rakasta lahko mine tudi 5let (če se ne ugotovi prej). Je pa, kot sem rekla pri nekaterih vrstah lahko kriza v 3h mesecih pri drugih pa po nekaj letih.
Ko se bolezen razširi je bolnik že prvotno obolel + nove metastaze, takrat je pa že resno (sploh, če se šele takrat začne zdravljenje). Do metastaz seveda pride v primeru, da je tvorba maligna, pri benignih je situacija seveda zopet drugačna.
Avtorica teme ima itak moj email, na forumu pa z XY-i ne mislim debatirat ali je nekaj JA ali NE.
Zadnjič spremenil renatka_, dne 13. Mar. 2009 21:50, skupaj popravljeno 1 krat.
-
renatka_ - Cosmofrik
*purple* napisal/-a:še nism slišala za nobeno osebo, kateri se je rak razširil še na druge organe, d abi preživela še pet let.
In daleč od tega, da ne bi preživela ŠE pet let. Ne moreš vrjet - so tudi takšni, ki ozdravijo in živijo normalno dalje.
-
*purple* - Cosmopsiho
renatka_ napisal/-a:*purple* napisal/-a:renatka_ napisal/-a:Najprej purple - ne širi se vsak rak enako hitro.
.
Ko se bolezen razširi je bolnik že prvotno obolel + nove metastaze, takrat je pa že resno (sploh, če se šele takrat začne zdravljenje). Do metastaz seveda pride v primeru, da je tvorba maligna, pri benignih je situacija seveda zopet drugačna.
.
govora je o razširjenju raka, kukr jst vem.
ko ti pride enkrat na kosti/kri in recimo na druge organe, tkrt, žou....
valda, pa če si v začetni fazi, se lahko pocajtaš...Ampak ko se pa razširi pa zlo težko.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov