Purpura
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 10 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
Živjo!
Mene pa zanima, če se je že katera mogoče srečala s purpuro. Bolj natančno Schambergerjevo purpuro. Jst jo imam namreč dignosticirano, ob tem pa smo mi povedali tudi, da ne poznajo zdravila in da ne ve zakaj pride do tega stanja, da pa se tudi širi. Jaz jo imam trenutno na gležnjih in sedaj se širi višje po nogah. Redno jemljem vitamin C (širi žile), ampak sem obupana.. Kmalu bom imela še biopsijo, ampak so mi že vnaprej nekako napovedali, da naj ne pričakujem kakšnih vidnejših rezultatov. Uporabljala sem že kremo Hepan in Afloderm (al neki tazga), pa ni nič pomagalo.
Če ima kdo mogoče kakšno idejo/izkušnjo, kaj zna pomagati pri temu... Please help :O
Mene pa zanima, če se je že katera mogoče srečala s purpuro. Bolj natančno Schambergerjevo purpuro. Jst jo imam namreč dignosticirano, ob tem pa smo mi povedali tudi, da ne poznajo zdravila in da ne ve zakaj pride do tega stanja, da pa se tudi širi. Jaz jo imam trenutno na gležnjih in sedaj se širi višje po nogah. Redno jemljem vitamin C (širi žile), ampak sem obupana.. Kmalu bom imela še biopsijo, ampak so mi že vnaprej nekako napovedali, da naj ne pričakujem kakšnih vidnejših rezultatov. Uporabljala sem že kremo Hepan in Afloderm (al neki tazga), pa ni nič pomagalo.
Če ima kdo mogoče kakšno idejo/izkušnjo, kaj zna pomagati pri temu... Please help :O
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
a to so izpuščaji al neki?
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
kaj ni to kot ena huda rdečica. Mislmim, da se to dela predvsem na obrazu.
Sama sicer nimam izkušenj, ampak mi je mami ravno par dni nazaj govorila, da je imela ena njena znanka precej hudo obliko tega čez pol obraza in da si je vsaj 2× dnevno mazala z Neemovim oljem (meni ogabno smrdi ) in, da ji je v manj kot mesecu dni to povsem zginlo.
Tako, da če nimaš drugega lahko poskusiš. Škodit ti ne more (razen tega, da boš smrdela ), mogoče ti pa lahko pomaga.
Drugače pa upam, da se ti, kakorkoli že, izboljša.
Sama sicer nimam izkušenj, ampak mi je mami ravno par dni nazaj govorila, da je imela ena njena znanka precej hudo obliko tega čez pol obraza in da si je vsaj 2× dnevno mazala z Neemovim oljem (meni ogabno smrdi ) in, da ji je v manj kot mesecu dni to povsem zginlo.
Tako, da če nimaš drugega lahko poskusiš. Škodit ti ne more (razen tega, da boš smrdela ), mogoče ti pa lahko pomaga.
Drugače pa upam, da se ti, kakorkoli že, izboljša.
Don't worry, be happy!!
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
To izgleda kot izpuščaji, v bistvu pa je redka kapilarna bolezen, ki sicer ni nevarna, je samo nagravžna za pogledat :O.. Zgleda pa nekako takole: http://www.google.si/imgres?um=1&hl=sl& ... 0,s:0,i:86
http://www.google.si/imgres?start=127&u ... :127,i:152
Čeprav, kakor sem že rekla mam jst to trenutno samo na gležnjih (ne lažem, v zadnjih dveh tednih se mi je pojavilo še na podplatu+ širi se višje).
Se bom malce pozanimala glede tega Neemovega olja (kokr sm rekla sm že obupana)... Mal me skrbi, ker so to v bistvu popokane kapilare točno pod površjem kože in kako e tega znebit... ??
http://www.google.si/imgres?start=127&u ... :127,i:152
Čeprav, kakor sem že rekla mam jst to trenutno samo na gležnjih (ne lažem, v zadnjih dveh tednih se mi je pojavilo še na podplatu+ širi se višje).
Se bom malce pozanimala glede tega Neemovega olja (kokr sm rekla sm že obupana)... Mal me skrbi, ker so to v bistvu popokane kapilare točno pod površjem kože in kako e tega znebit... ??
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Resno, rajši ugibate za kaj se gre (in ponujate kvazi odgovore) kot pa da bi poguglale o zadevi?
Dead_kid, upam, da najdeš rešitev - če že pravijo, da je težko ozdravljivo - vsaj za lajšanje težav.
(p.s.: Vodič za lepljenje slik, videov, vgrajevanje linkov v tekst.)
Dead_kid, upam, da najdeš rešitev - če že pravijo, da je težko ozdravljivo - vsaj za lajšanje težav.
(p.s.: Vodič za lepljenje slik, videov, vgrajevanje linkov v tekst.)
- cara
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 12. 2022
Having a biopsy is a step in the right direction pizza tower as it can help you make an accurate diagnosis and rule out other possible conditions.
Prvi neprebran prispevek • 10 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]