Prvič (kajenje in alkohol)

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

orhideja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja » 27. Jul. 2004 10:33

Alkohol in cigarete sem nekje poskusila ob koncu prvega letnika srednje šole. Kadila po tistem več nisem. alkohol pa pijem samo občasno.
Uporabniški avatar
tadejci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a tadejci » 27. Jul. 2004 12:44

1. letnik srednje šole alkohol in cigarete :)??

kadim samo takrat ko pijem alkohol in to je ponavadi ob vikendih, ko grem ven, pa še to ni vsak vikend :)
I never wanted anything, other than to be ur everything...
Uporabniški avatar
Sweet devil
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 7. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet devil » 27. Jul. 2004 18:31

em tam nekje v 7.razredu( oboje čiki & alko)
ineska
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ineska » 29. Jul. 2004 13:10

kadit....hmmmm...mislm da pr 16ih...dost pozn sam mi kr nekak ni potegnil.....
alkohol pa pr 14ih.....preveč ga je blo takrt tko da zdej mi sploh ne sede...
samo dober sex je vredno ponoviti...
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 02. Avg. 2004 14:28

cigareti...ne, hvala. prvic pa sem se napila v 7.razredu OŠ...potem se je to vleklo vse do 3 letnika gimnazije, zdaj pa mi alkohol ni več tolk pomemben... mogoče spijem kak koktelj :) mesečno, ali pa če ma kdo RD :wink:
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 03. Avg. 2004 13:40

cigareti fuj fej....alko pa tak tak :razz: :bia:
petka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a petka » 04. Avg. 2004 8:32

prvič sm probala cigareto pr 12ih, alkohol sm pa že najbrž v otroštvu 1x probala pr fotru :? , prvič sm bla pa pjana pr 13ih.
zdej pa alkohol pijem največ 1x na mesec (ponavad 1x na 2 mesca), kadim pa sam takrt, ko pijem alkohol.
nikol nism mela kkšne faze, da bi redno usak dan al pa usak drug dan kadila in pila.
to je samo moje ponižno mnenje:)
kathy
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 04. Avg. 2004 9:10

petka napisal/-a:nikol nism mela kkšne faze, da bi redno usak dan al pa usak drug dan kadila in pila.

kok maš srečo....jst ne morem in ne morem nehat kadit.....pa sem probala že vse.....pa žvečilne in flajštre in tablete...enkrat mi je ratal za 3 mesce nehat,pa smo šli popoldne na eno pijačo in ko je kolegica prižgala cigareto mi je tok zadišal in da sm ga jst tud prižgala in ni blo nč bad.....k da bi 5 min nazaj ugasnila cigaret....kaj naj naredim??? :nixweiss: :wall:
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 04. Avg. 2004 9:52

kathy napisal/-a:
petka napisal/-a:nikol nism mela kkšne faze, da bi redno usak dan al pa usak drug dan kadila in pila.

kok maš srečo....jst ne morem in ne morem nehat kadit.....pa sem probala že vse.....pa žvečilne in flajštre in tablete...enkrat mi je ratal za 3 mesce nehat,pa smo šli popoldne na eno pijačo in ko je kolegica prižgala cigareto mi je tok zadišal in da sm ga jst tud prižgala in ni blo nč bad.....k da bi 5 min nazaj ugasnila cigaret....kaj naj naredim??? :nixweiss: :wall:

Men rata kadit nehat sam takrat, ko sem na smrt prehlajena k res tud dihat več ne morm. Samo takrat se ustavim, drugač pa imam isti problem kot ti kathy. Probala sem že vse, od čigumijev do nikotinskih obližev pa nič ni pomagal. Nimam tok močne volje, da bi lahko premagala sama sebe.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 04. Avg. 2004 10:58

marateja napisal/-a:
kathy napisal/-a:

Men rata kadit nehat sam takrat, ko sem na smrt prehlajena k res tud dihat več ne morm. Samo takrat se ustavim, drugač pa imam isti problem kot ti kathy. Probala sem že vse, od čigumijev do nikotinskih obližev pa nič ni pomagal. Nimam tok močne volje, da bi lahko premagala sama sebe.

vav sem pa že mislila ka sem edina s tem lepim problemom... :roll:
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
kathy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 04. Avg. 2004 11:55

a je to res od volje odvisno???

tud jst k sm prehlajena in me boli grlo ne morem kadit,ampak takoj ko se stanje začne izbolševati zagrabim ta prvi cigaret k ga lahko dobim....

ena moja znanka je nehala kadit in je po 2 mesecih pržgala in ga takoj ugasnila,ker je rekla da so tako zanič in tago ogabn okus imajo da ne more in od takrat ne kadi več.....pri meni to odpade.... :cry: :cry:

kaj pa te skupinske terapije,pa kasete????mislite da bi to delovalo???

jst vem da če ceu dan ne kadim,sm pol zvečer tečna in razdražena...in me majo vsi poun kufer..... :steinigung:
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 04. Avg. 2004 12:13

Odkar sem dobila službo in sem po cele dneve v pisarni, kjer ne kadijo. In sploh že na splošno noben v firmi ne kadi, tko da se pol tud jst čez dan zadržim da nobenga ne pržgem. Sam pol k grem pa enkrat domov, pol se pa začne. Se mi zdi, da se kadi iz vseh lukenj kar jih mam.

Sploh pa sama sebe ne razumem zakaj mam lahko to smrdljivo stvar sploh lahko v rokah.
Če kdo zraven mene kadi, pa da se mi direkt pod nos kadi, mi cigareti ful smrdijo, če pa sama kadim, no ja no, sej mi, amapk če je pa tko fajn.

Glede teh skupinskih terapij pa teh zadev. Jst delam tuki v ljubljani v bližini tega centra za odvajanje od kajenja. Sem brez besed.
Tam rabš res zeeeellllooooo močno voljo, da se odvadš. Vsaj kuker je videt od daleč, ko se tam zbirajo
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 04. Avg. 2004 12:14

Aja še to, sej če ne bi mela cigaret bi mela pa kako drugo slabo razvado, pa spet ne bi blo dobr. Človek ni nikol zadovoljen sam s sabo. Zakaj bi bilo življenje brez problemov, če si ga je pa tko enostavno zakomplicerat. A ne?
Jean de La Bruyere
kathy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 04. Avg. 2004 12:50

marateja napisal/-a:Aja še to, sej če ne bi mela cigaret bi mela pa kako drugo slabo razvado, pa spet ne bi blo dobr. Človek ni nikol zadovoljen sam s sabo. Zakaj bi bilo življenje brez problemov, če si ga je pa tko enostavno zakomplicerat. A ne?

se strinjam.....jst sem vedno govorla,da vsak more met v življenju tako ali drugačno razvado....moja je med slabimi pač cigareta.....mene ne moti,če pa druge je ap to njihov proble.... :wink:

drugače bi mogla nehala kaditi zarad zdravstvenih razlogov,sam za enkrat še ni tako hudo.....
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 04. Avg. 2004 13:04

Ja no sej, ko te začne enkrat zdravje je*at pol si pa tm. Šele takrat se zamislš kok sam seb škoduješ. Do takrat je pa ti je pa vse ravno.

Če pa tko pogledaš, kok je še drugih škodljivih stvari na svetu, poleg cigaret. Tako ali tako si uničuješ življenje. Že s samo hrano. Cigareta pa je samo kapljica več v morje.
Jean de La Bruyere

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov