Protibolečinske tablete

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 27. Maj. 2011 10:40

Kar se glavobolov tiče, tenzijske tretiram tako, da si namešam mal cukra v liter vode in pojem poleg nekaj slanega in obvezno skenslam vse možne diuretike (kava, čaj). Od tablet ponavad zadostuje če vzamem ketonal ali ibuprofen v kombinaciji s paracetamolom (in seveda obvezno zraven antacid al pa inhibitor protosnke črpalke, zaradi želodca) ali pa Zaldiar. Pri migrenah, ki se me lotijo parkrat letno, pa vzamem Tramal in nujno Ultop, ker ko se mene lotijo migrene, je to res konkretna epizoda s tresenjem, bruhanjem in vročinskimi napadi. Pa čimveč spat.
LioraBat
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 10. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a LioraBat » 27. Maj. 2011 13:22

paracetamol. pa al je to pol lekadol al daleron, to je sam firma druga..
..če zgrizeš al zdrobiš, prej prime. loh tud dva naenkat, če je kriza.

jst se pa ne izogibam tablet. vsak dan saj tri pojem, tiste katere pač moram zarad bolezni. tko je=) važn da pomaga!
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 28. Maj. 2011 14:25

ponavadi moram protibolečinsko tableto vzeti zaradi menstrualnih bolečin prvi dan menstruacije, takrat me večinoma trebuh kar hudo boli, pa tudi ob hudem glavobolu ko spanje/sprehod in svež zrak ne pomaga. vzamem pa Saridon, za te vem da mi vedno pomagajo.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Maj. 2011 14:33

Za menstrualne bolečine ponavadi vzamem bonifen/lekadol/buscopan, odvisno od jakosti. Najbolj prime bonifen (ibuprofen), ker deluje protivnetno.

Enkrat sem imela grozen zobobol, takšnega da nisem mogla spat, pa mi lekadol ni nič pomagal, bonifen pa, ampak le za 3 ure. Vsaj preživela sm tist vikend dokler nisem šla k zobarju :)
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 29. Maj. 2011 15:33

kittie91 napisal/-a:Men je pa zdravnik zadnjič predpisal Brufen in morem rečt, da so res kul. Sicer tudi jaz ne jem veliko tablet in se trudim zdravit po "receptih babice", ampak že od nekdaj mam težave z močnimi glavoboli in sem poskusla že vse živo, med druigim tudi Nalgesin pa mi ni pomagal. Brufen pa mi res pomaga, poleg tega pa sem prebrala še, da je baje dvakrat bolj varen kot nalgesin in naklofen pa še ful je ok za želodec.

pa ravno brufen/ibuprofen ni ok za želodec.

"Pomembno se je zavedati, da antiinflamatorni antirevamtiki (Voltaren, Brufen in Ketonal), zaradi poškodb trebušne sluznice, povzročajo akutni in kronični gastritis. "
(http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=492)

drugače pa jemljem ketonal ob prvem-drugem dnevu menstruacije. drugo mi ne prime, če ne vzamem nič, sem lahko cel dan v kotu v klopčič zvita, ker nič ne morem. pa je drugače alles ok. ni vsaka boleča menstruacija znak nečesa večjega ;)

in še nekaj vsem tistim, ki čakate, dokler bolečina ni prehuda: tudi to ni ok, ker potem tablete ne primejo ali pa je treba vzeti večjo dozo. en zdrav kompromis (tako da ne jemlješ tablet za vsek kakec in da se ne igraš chucka norrisa pri bolečini) je potreben.
...just breathe...
kittie91
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a kittie91 » 30. Maj. 2011 14:15

Bubbles - Nobena protibolečinska tableta ni glih ok za želodec, to je res. Ampak meni Brufen ne dela težav. Ravno zato sem to poudarila. Z jemanjem ne pretiravam, pa tudi na prazen želodec nobenih tablete nikoli ne vzamem.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 30. Maj. 2011 18:32

^^to že, ampak brufen ipd,. so še posebej znane po želodčnih težavah. meni tudi ne dela težav (trkam), sem pa tvojo trditev razumela na splošno, ne kot da ti nimaš težav ;)
...just breathe...
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 10. Sep. 2012 14:15

Ko je potrebno vzamem Nalgesin forte.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov