Protibolečinske tablete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
lekadol - ampak se trudim čim manj posegat po tabletah; najraje grem pa spat takrat, če je le možno.
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
Če se le da ne vzamem teblet. Pomaga včasih recimo magnezijeve šumeče tablete (proti krčem), kakšna kopel z eteričnim oljem (meni najlubša sivka). "Zdravi" vzrok bolečine in ne samo prikrit bolečin je ne netu kar dosti informacij.
V izjemnih primerih pa pač nalgesin.
V izjemnih primerih pa pač nalgesin.
- jabi19
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 5. 2011
Meni lekadol ne pomaga. Tudi če jih pojem več. Pa zelo podobno nalgesin. Malo boljši, ampak tudi ni ne vem kaj. Aspirina pa ne smem, ker me potem ful želodec boli. Če me boli glava ali pa imam menstrualne krče moram nujno vzeti tableto, drugače ni nič. Če grem spat, ne morem zaspat ali pa je zjutraj še hujše
A ima katera kakšne tablete na recept?
A ima katera kakšne tablete na recept?
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:37, skupaj popravljeno 1 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:36, skupaj popravljeno 1 krat.
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Jaz sem in tja vzamem Nalgesin, ki je namenjen za glavo in mestrualne probleme (mislim da, za glavo je sigurno).
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
Men tut ne pomaga nic, razn Nalgesin forte (tist na recept). Je pa isto, ce uzames dva navadna Nalgesina.
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
Ja sej jaz tudi dobim tega na recept, migrena ob menstruaciji. Če pa hočeš da ta ki se kupi deluje isto je menda potrebno vzeti drugega čez 20 min. Tako mi je pojasnila sestra pri zdravnici.
Če moraš res stalno jemati tablete proti bolečinam, potem kar do zdravnika in vztrajat da odkrijejo težave.
Če moraš res stalno jemati tablete proti bolečinam, potem kar do zdravnika in vztrajat da odkrijejo težave.
- kittie91
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 5. 2011
Men je pa zdravnik zadnjič predpisal Brufen in morem rečt, da so res kul. Sicer tudi jaz ne jem veliko tablet in se trudim zdravit po "receptih babice", ampak že od nekdaj mam težave z močnimi glavoboli in sem poskusla že vse živo, med druigim tudi Nalgesin pa mi ni pomagal. Brufen pa mi res pomaga, poleg tega pa sem prebrala še, da je baje dvakrat bolj varen kot nalgesin in naklofen pa še ful je ok za želodec.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
^^to je isto kot ibuprofen, tak kot sta lekadol in daleron neki isto.
Vedno se trudim zdržat čim dlje, nisem neka občutljivka in se ful izogibam papcanju tablet. Tako da je ponavadi takrat, ko se odločim vzet tableto, bolečina že res zelo zelo huda (ok, če bi prišlo do kakih zelo pomembnih dogodkov, npr. izpit, valjda ne bi tk dolgo čakala). Pri menstrualnih krčih - če je res kriza, vzamem Spasmex, ampak mislim, da je samo na recept. Če ni glih grozno hudo, mi pa pomaga Nalgesin ali pa Naklofen duo. Lekadol mi pri krčih ne pomaga nič, mi pa pomaga pri glavobolu in pri visoki vročini. Čeprav je res, da glavoboli se me lotijo zelo zelo redko in še takrat ni preveč hudo (*tok tok*).
Vedno se trudim zdržat čim dlje, nisem neka občutljivka in se ful izogibam papcanju tablet. Tako da je ponavadi takrat, ko se odločim vzet tableto, bolečina že res zelo zelo huda (ok, če bi prišlo do kakih zelo pomembnih dogodkov, npr. izpit, valjda ne bi tk dolgo čakala). Pri menstrualnih krčih - če je res kriza, vzamem Spasmex, ampak mislim, da je samo na recept. Če ni glih grozno hudo, mi pa pomaga Nalgesin ali pa Naklofen duo. Lekadol mi pri krčih ne pomaga nič, mi pa pomaga pri glavobolu in pri visoki vročini. Čeprav je res, da glavoboli se me lotijo zelo zelo redko in še takrat ni preveč hudo (*tok tok*).
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Jz vzamem Diclo Duo ( prej se je imenoval Naklofen) ko me trebuh boli. Glava me more pa res zelo bolet da posežem po tableti.
Pomoje je najbolje da sprobaš katero zdravilo ti usteza ko te boli trebuh/glava. Meni je recimo od Spasmexa zelo slabo (pa ne sam meni, poznam še kar nekaj žensk, ki jih je tut od tega zdravila slabo).
Drgač pa nisem zagovornica tablet in če se le da preživet v kokr tolk normalnih okoliščinah dan, potem tablet ne vzamem.
Pomoje je najbolje da sprobaš katero zdravilo ti usteza ko te boli trebuh/glava. Meni je recimo od Spasmexa zelo slabo (pa ne sam meni, poznam še kar nekaj žensk, ki jih je tut od tega zdravila slabo).
Drgač pa nisem zagovornica tablet in če se le da preživet v kokr tolk normalnih okoliščinah dan, potem tablet ne vzamem.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
M. krčev nimam nikoli, me pa občasno (1x mesečno v povprečju) totalno sesuje hud glavobol. Takrat ni šans, da bi zdržala brez tablete, ker se bolečina samo stopnjuje. In razne naravne metode - voda, kava z limono, zatemnjen prostor, obkladki,... so takrat kot gašenje požara z vodno pištolco.
Vzamem nalgesin, ker po lekadolu bruham.
Vzamem nalgesin, ker po lekadolu bruham.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov