Priprave na poletje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- celjanar
- Debatorica
- Na forumu od: 9. 1. 2011
Če se hočete znebit celulita začni delat počepe
Sploh tiste ko zahajate v fitnes, teža naj bo na petah, globina počepa pa naj bo pod paralelo(rit naj bo nižje od kolen
), zlo priporočljiv je da si date tut mal uteži
Počep je kompleksna vaja in dela večina telesa poleg tebe pa pospeši prebavo, sploh na večih ponovitvah 8-12 z neko obtežitvijo. S počepom(najbol efektivno če je teža na petah, to si mal podložiš za kaka 2cm pod petam da te ne vleče nazaj) se ti ojačajo lože oz. nožni biceps(uglavnem tam kjer se največkrat nabere celulit). Ko se ta mišica utrdi in hkrati tudi vse ostale nožne mišice vam zagotavlam da celulit izgine+ noge dobijo lepšo obliko.
Po 2 tednih, če izvajate počepe 3-4 tedensko se bo zagotovo poznal
Še ena dobra vaja za pred poletjem je deadlift. Ta vaja poskrbi za celotno zadnjo verigo, torej hrbet,noge,zadnjica(če bote kdaj izvajale boste čutle mišice ki sploh niste vedle da obstajajo
), skratka počepi + deadlift + dobro sestavljen jedilnik(predvsem z bolj malo hidrati in ostalga sranja), vam v 1-2 mesecov uspe priti do sanjske postave. 

-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
jaz nisem pristaš ne krem, ne diet, ne tablet.
ve bi vse rade lenarile celo leto, pol pa od maja do morja ble fit+brez celulita (kar je itak že zaskrbljujoče samo po sebi, da ima ženska pod 35 let celulit!). to mi je totalno mimo- v bistvu samo da vas drugi poleti ne vidijo s špehom, pozimi pa ko šiša vse, saj se ne vidi.
jaz se gibljem celo leto. pa nimam težav ne s težo, ne s celulitom, ne s kondicijo, ne s počutjem.
če ste se res odločile odločile za zdrav način življenja, vse čestitke.
(ampak dvomim, da bo katera od vas še septembra/decembra/ februarja premaknila rit do fitnesa)
ve bi vse rade lenarile celo leto, pol pa od maja do morja ble fit+brez celulita (kar je itak že zaskrbljujoče samo po sebi, da ima ženska pod 35 let celulit!). to mi je totalno mimo- v bistvu samo da vas drugi poleti ne vidijo s špehom, pozimi pa ko šiša vse, saj se ne vidi.

jaz se gibljem celo leto. pa nimam težav ne s težo, ne s celulitom, ne s kondicijo, ne s počutjem.
če ste se res odločile odločile za zdrav način življenja, vse čestitke.
(ampak dvomim, da bo katera od vas še septembra/decembra/ februarja premaknila rit do fitnesa)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
claire napisal/-a: v bistvu samo da vas drugi poleti ne vidijo s špehom, pozimi pa ko šiša vse, saj se ne vidi.![]()
Točno na to vedno pomislim, ko vidim naslov te teme. Za telo se skrbi (giba, zdravo je) čez celo leto, ne pa dva meseca pred plažo.
-
pjotra - Debatorica
- Na forumu od: 25. 8. 2004
Jaz sem fit in ready, sem spremenila način življenja in se predvsem bolje počutim, pojem 3 -5 obrokov na dan, prehrana po krvni skupini nula, telesna aktivnost 5 krat na teden (jogging, kolo, rolerji), stradam ne, privoščim si tudi kako pizzo, pivo, karkoli mi paše.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
claire napisal/-a: (kar je itak že zaskrbljujoče samo po sebi, da ima ženska pod 35 let celulit!)
Pa daj no, kje ti živiš ... na nastanek celulita vplivajo hormoni, geni, stres, cel kup dejavnikov, ne pa samo starost in prehrana. Če bi se malo pozanimala o celulitu, bi vedela, da celulit sam po sebi pri post-pubertetni ženski ni nič zaskrbljujočega. 'Zaskrbljujoče' je, če ima celulit dekle pod 15 let, ne pa pod 35

Every rose has its thorn
-
boom_boom*¸ - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
Itak to ni tema za moraliziranje, to je tema za opis naših priprav na poletje. In nikjer v tej temi ni avtorica napisala, da pozimi in jeseni ne skrbi zase. Večina ma pač pred poletjem še posebej priprave, medtem ko se tema s skrbjo za telo v ostalih letnih časih ne ukvarja.
Ja, Alverde olje je super (vsaj meni), tudi kupila sem ga na podlagi mnenj uporabnic s forumov.
In ja, celulit res ni preveč estetski, vendar prizadane 80-90% vseh predstavnic ženskega spola na planetu. Gibanje ali ne. Tud vrhunske športnice majo lahko celulit. Res ne vem, v čem je problem, če se poleg zdravega načina življenja za pomoč pri odpravljanju poslužiš tut kake kreme.
Ja, Alverde olje je super (vsaj meni), tudi kupila sem ga na podlagi mnenj uporabnic s forumov.
In ja, celulit res ni preveč estetski, vendar prizadane 80-90% vseh predstavnic ženskega spola na planetu. Gibanje ali ne. Tud vrhunske športnice majo lahko celulit. Res ne vem, v čem je problem, če se poleg zdravega načina življenja za pomoč pri odpravljanju poslužiš tut kake kreme.
-
boom_boom*¸ - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
sama flaška pa takole zgleda:
http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2010/04/alverde-Cellulite_%C3%B6l_teaser1.jpg
http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2010/04/alverde-Cellulite_%C3%B6l_teaser1.jpg
-
claire - Cosmopsiho
*SunFlower* napisal/-a:claire napisal/-a: (kar je itak že zaskrbljujoče samo po sebi, da ima ženska pod 35 let celulit!)
Pa daj no, kje ti živiš ... na nastanek celulita vplivajo hormoni, geni, stres, cel kup dejavnikov, ne pa samo starost in prehrana. Če bi se malo pozanimala o celulitu, bi vedela, da celulit sam po sebi pri post-pubertetni ženski ni nič zaskrbljujočega. 'Zaskrbljujoče' je, če ima celulit dekle pod 15 let, ne pa pod 35
ti se kar tolaži.
v ameriki je tudi popolnoma normalno da so vsi predebeli kajne? če bi se pozanimala, bi vedela, da temu ni tako.

moj point je samo to, da nima nobenega smisla stradat en mesec pred morjem (ker drugače pač ne gre izgubit 15 kil. postave si pa niti podrazno ni možno izklestiti). če bi skrbele za telo celo leto, vam ne bi bil problem smuknit v kratke hlačke v tejle vročini.
in nič pametnega se ne da svetovati.
lahko rečem tek. ampak kaj? koliko pa lahko prelaufa začetnica? če zdrži 10 min je že dobra. kje je šele pol ure, ura, da ima dejansko učinek.
če rečem trebušnjaki je spet tako. efektivnih trebušnjakov začetnica lahko naredi mogoče 10 (ne tistih šolskih za testiranje). dvigovanje obeh nog od tal, brez dotika tal recimo. spet ni fore.
koliko pa lahko prekolesari? tako da teče iz nje. ne neke mestne vožnje od čopove do rožne. itd.
tako da edino kaj ostane so ekstremne diete in kremice. torej zapravljanje denarja in stradanje/ odrekanje in posledično slabo počutje.
- breza28
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 2. 2011
Jaz posebnih priprav nimam. Sem pa dve leti nazaj spremenila način življenja in to se precej pozna tudi na videzu.
Imam 5 obrokov dnevno. Pojem veliko sadja. Jem probiotične jogurte in polnozrnat kruh. Enkrat tedensko obiskujem pilates. Vsake dva meseca grem na klasično masažo, da se sprostim, ker sem mnenja, da stres vpliva na počutje in videz. Ne kadim, ne pijem.
Meni je našteto pomagalo. Res ni treba velik, da se kaj naredi. Kreme pa mi niso pomagale.
Nikoli nisem bila debela in še vedno jem vse. Le sadja pojem več kot sem ga včasih. Pa druge jogurte in drugačen kruh. To je kar se prehrane tiče.
Migala prej nisem nič, zdaj pa 1x tedensko. No + kakšen sprehod mesečno. Nove pri meni so masaže in čisto nič več alkohola. Kadila pa tako ali tako nisem nikoli.
Imam 5 obrokov dnevno. Pojem veliko sadja. Jem probiotične jogurte in polnozrnat kruh. Enkrat tedensko obiskujem pilates. Vsake dva meseca grem na klasično masažo, da se sprostim, ker sem mnenja, da stres vpliva na počutje in videz. Ne kadim, ne pijem.
Meni je našteto pomagalo. Res ni treba velik, da se kaj naredi. Kreme pa mi niso pomagale.
Nikoli nisem bila debela in še vedno jem vse. Le sadja pojem več kot sem ga včasih. Pa druge jogurte in drugačen kruh. To je kar se prehrane tiče.
Migala prej nisem nič, zdaj pa 1x tedensko. No + kakšen sprehod mesečno. Nove pri meni so masaže in čisto nič več alkohola. Kadila pa tako ali tako nisem nikoli.
-
LuvDancin - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 8. 2008
^^ Tudi jz sem popolnoma spremenila način življenja, k ga furam zdej že skori pou leta. Men cilj niso ble priprave na poletje, niti neki shujšat, ampak predvsem žvet bolj aktivno in si uredit prehrano. Počutm se top, kondicije mam več, lažji se učim, več mam energije, pa še ful na bencinu pršparam, ker sem začela razdalje premagovat z rolarji in kolesom. Zdej sm dejansko sposobna odlaufat kuperja v kosu. Štartala sm pa iz čiste nule. Men je super.
claire če punce na splošno nimajo problematične postave, se da tud v enmu mescu kej nardit.
Z vadbo mal učvrstit telo (pa če je to kak dan odbojke na mivki, izlet s kolesom al pa z rolarji do trgovine, pa je tud neki), velik svežga in vode, kakšna kremca in mal masaže na stegncih, kako depilacijo pa mau sončka, da nogice porjavijo, pa bo že. Če pa je kil ful viška, je pa najbrž vsem logično, da je treba spremenit način življenja.
Pa celulit pr ženskah pod 35im letom? Jah, moja babi prav, da v njenih časih sploh vedl niso kaj je celulit. Sam jebiga, takrt je biu tud lajf mal bol na hard, junk-a ni blo nikjer za kupt, pa tud pod takim stresom, k zdej mi hodmo iz službe domov, niso bli. Men to ne predstavlja tacga problema, dokler je človek zdrav in aktiven.
Aja, jz uporabljam Kneippovo olje iz grozdnatih pečk. Dišiiii za znoret!

claire če punce na splošno nimajo problematične postave, se da tud v enmu mescu kej nardit.

Pa celulit pr ženskah pod 35im letom? Jah, moja babi prav, da v njenih časih sploh vedl niso kaj je celulit. Sam jebiga, takrt je biu tud lajf mal bol na hard, junk-a ni blo nikjer za kupt, pa tud pod takim stresom, k zdej mi hodmo iz službe domov, niso bli. Men to ne predstavlja tacga problema, dokler je človek zdrav in aktiven.
Aja, jz uporabljam Kneippovo olje iz grozdnatih pečk. Dišiiii za znoret!

-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
claire napisal/-a:
ti se kar tolaži.
Ti se pa kar malo pozanimaj, o čem govoriš, ker to, kar sem jaz rekla, so dejstva o celulitu, ne pa neka tolažba. Nisem tu jaz tista, ki si ni pogledala dejstev.

Pa da ne bo pomote, sicer se povsem strinjam s tabo, da je treba za lepo postavo športat, ne pa posegat po 'čudežnih' kremicah ... ampak nabiranje špeha in nastanek celulita sta pa vseeno pogojena z različnimi dejavniki. Sama sem mnenja, da ti brez pravega razloga enačiš prekomerno težo in zanemarjanje telesa s celulitom. Celulit ni sinonim za ljudi, ki jedo samo junk in cele dni sedijo na kavču, prav zaradi tega, ker ga povzročajo tudi drugi dejavniki. Debelost, da ne rečem zavaljenost, je pa druga stvar.
Pa ja, meni se zdi, da se da kar dosti svetovati. Naj pač ta začetnica dela aerobne vaje, dokler ne teče z nje, in če bo vztrajala, bo lahko sčasoma tekla dlje, naredila več trebušnjakov ... vsak mora nekje začeti, saj ni nihče že rojen v odlični formi. Ampak ja, ni, da bi začel en mesec pred morjem - prej eno leto in en mesec

Every rose has its thorn
-
claire - Cosmopsiho
^^ samo še to bom rekla: opaziti je trend, da je vedno več mladih punc celulitastih (to sem res nekje brala, nisem si jaz tega izmislila, kot ti misliš). in vedno mlajše so. to je res. ampak to ni normalno kot hočeš ti prikazati. da je tu ok. ni res.
opaziti je tudi trend, da se starostna meja prve nosečnosti nagiba kar k številki 30. to je res. ampak to ne pomeni, da je to normalno in da v resnici ni punca pri 20ih telesno bolje pripravljena na otroka.
pa naj bo še en nasvet: skačite s kolebnico.
opaziti je tudi trend, da se starostna meja prve nosečnosti nagiba kar k številki 30. to je res. ampak to ne pomeni, da je to normalno in da v resnici ni punca pri 20ih telesno bolje pripravljena na otroka.
pa naj bo še en nasvet: skačite s kolebnico.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov