Priprave na poletje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
PV- to je pa velika razlika, če tebi dol visi, ti pač dol visi. in nikjer ne govoriš, kako je to fajn, da itak ima to vsaka. vse se vrti okrog tega, kako bi rade shujšale in odpravile celulit v enem tednu. očitno jim ni vseeno. in me razpizdi, da govorijo, kako je to vse hormonsko, v isti sapi pa sprašuje za kapsule, če res topijo celulit.
ne rečem, da ni kake izjeme. to vedno poudarjam. ampak že če pogledam svoje kolegice. 3 so hodile na fitnes cirka 3 mesece (zdaj že 2 meseca ne več). vse so izgubile med 5 in 10 kg. potem se je začelo lepo vreme in so se odločile, da ne bodo zapravljale, ampak bodo hodile laufat. mhm. močno ja. ena hodi, še to občasno in to tako, da jaz niti v faco rdeča ne ratam (kar je ponavadi prvi znak, da nekaj migam). in potem mi toži, da ji teža ne gre več dol. ah bejž no bejž- od takih "sprehodekov" res človek ne more shujšat. zanimivo je, da ko ji povem, kako in kaj, pa naenkrat zdrži enkrat več laufat. grem včasih z njo, ko imam "pavza dan". tadruga je laufala točno enkrat. in bo baje začela z mano ko bo imela toliko kondicije. ja ja. to je lahko nič prej kot čez eno leto. pa ne s takim tempom. tretja pa itak skos teži, da ona nebi nič sama. ja pa kaj sem zdaj jaz? ne, ne bom se šetkala (kao hitra hoja) s tabo. pa dejte no. hitra hoja je za upokojence in za res drastično debele, ki ne morejo tečt. ne pa za mlado punco z 15 kg preveč. če grem na sprehod, grem na sprehod. če grem laufat, pa grem laufat. ne maram teh nekih glupih sredin, ki ni ne eno, ne drugo.- in take so praktično vse punce. te so isto zdaj kao pred poletjem šle v akcijo. in bi rade imele raven trebuh pa suha bedra.
meni je tudi vseeno, če je kajenje škodljivo. saj to vem. pa ne pišem tu gor da to ni res in da se ne morem odvaditi. nočem se (bom pač 2 leti prej crknila). to ni isto. pa tudi sončim se ogromno. že zdaj vsak dan. pa vem da je škodljivo.
seveda se vsak odloča zase. absolutno. samo pol ne jamrat, da se je celulit naselil brez razloga.
ne rečem, da ni kake izjeme. to vedno poudarjam. ampak že če pogledam svoje kolegice. 3 so hodile na fitnes cirka 3 mesece (zdaj že 2 meseca ne več). vse so izgubile med 5 in 10 kg. potem se je začelo lepo vreme in so se odločile, da ne bodo zapravljale, ampak bodo hodile laufat. mhm. močno ja. ena hodi, še to občasno in to tako, da jaz niti v faco rdeča ne ratam (kar je ponavadi prvi znak, da nekaj migam). in potem mi toži, da ji teža ne gre več dol. ah bejž no bejž- od takih "sprehodekov" res človek ne more shujšat. zanimivo je, da ko ji povem, kako in kaj, pa naenkrat zdrži enkrat več laufat. grem včasih z njo, ko imam "pavza dan". tadruga je laufala točno enkrat. in bo baje začela z mano ko bo imela toliko kondicije. ja ja. to je lahko nič prej kot čez eno leto. pa ne s takim tempom. tretja pa itak skos teži, da ona nebi nič sama. ja pa kaj sem zdaj jaz? ne, ne bom se šetkala (kao hitra hoja) s tabo. pa dejte no. hitra hoja je za upokojence in za res drastično debele, ki ne morejo tečt. ne pa za mlado punco z 15 kg preveč. če grem na sprehod, grem na sprehod. če grem laufat, pa grem laufat. ne maram teh nekih glupih sredin, ki ni ne eno, ne drugo.- in take so praktično vse punce. te so isto zdaj kao pred poletjem šle v akcijo. in bi rade imele raven trebuh pa suha bedra.
meni je tudi vseeno, če je kajenje škodljivo. saj to vem. pa ne pišem tu gor da to ni res in da se ne morem odvaditi. nočem se (bom pač 2 leti prej crknila). to ni isto. pa tudi sončim se ogromno. že zdaj vsak dan. pa vem da je škodljivo.
seveda se vsak odloča zase. absolutno. samo pol ne jamrat, da se je celulit naselil brez razloga.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
soncica21 - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 1. 2007
no nekako se ne strinjam popolnoma z vsem napisanim...
lahko imaš celulit krepko pred 20 letom, kar pa ne pomeni da si zanemarjen...
...do svojih 15 letih sem živela v "popolnem svetu", nisem poznala debelosti, celulita, diet, kar pa ne pomeni, da sem imela idealno postavo. Ker sem živela na kmetiji, z ogromno možnosti gibanja, mi rekreacije res ni manjkalo. Bila sem vesela razigrana punčka =) no z vstopom v sredno šolo, pa so me kaj hitro opozorili, da nisem preveč suha... pa se je začel trend hujšanja... še več gibanja in diet. No kilogrami so šli, celulit pa je prilezel na plano, manj kil sem imela, bolj je bil celulit viden.
Danes je moja teža idealna, gibanje skoraj vsakodnevno, prehrana pa precej blizu idealne. Še vedno pa imam celulit. V letih ko sem tako veselo gradila svojo otroško okroglost se je nalagal tudi celulit(ki je postal zelo trdovraten)... pravijo da kar ne veš ne boli. in res je, dokler nisem vedela kaj je celulit, ga tudi nisem imela. Tako in sedaj vsakodnevno boriva bitko. Vem da ga je veliko manj kot nekoč, a dvomim da bo kdaj popolnoma izginil.
lahko imaš celulit krepko pred 20 letom, kar pa ne pomeni da si zanemarjen...
...do svojih 15 letih sem živela v "popolnem svetu", nisem poznala debelosti, celulita, diet, kar pa ne pomeni, da sem imela idealno postavo. Ker sem živela na kmetiji, z ogromno možnosti gibanja, mi rekreacije res ni manjkalo. Bila sem vesela razigrana punčka =) no z vstopom v sredno šolo, pa so me kaj hitro opozorili, da nisem preveč suha... pa se je začel trend hujšanja... še več gibanja in diet. No kilogrami so šli, celulit pa je prilezel na plano, manj kil sem imela, bolj je bil celulit viden.
Danes je moja teža idealna, gibanje skoraj vsakodnevno, prehrana pa precej blizu idealne. Še vedno pa imam celulit. V letih ko sem tako veselo gradila svojo otroško okroglost se je nalagal tudi celulit(ki je postal zelo trdovraten)... pravijo da kar ne veš ne boli. in res je, dokler nisem vedela kaj je celulit, ga tudi nisem imela. Tako in sedaj vsakodnevno boriva bitko. Vem da ga je veliko manj kot nekoč, a dvomim da bo kdaj popolnoma izginil.
-
babygirly* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 10. 2010
Odvisno kaj nekdo šteje pod "vsakodnevno" gibanje in "idealno" prehrano. Mnogi namreč lažejo sami sebi. Če se je telo navadilo na vedno iste gibe, kakšen sprehod sem in tja, brez prave intenzivnosti vadbe in mogoče še nepravilnim izvajanjem vaj, potem ni čudno, da nekih sprememb na telesu ne bo mogoče videti. Enako je s pravilno prehrano, lahko si pripravljaš super zdrave obroke, pa se vmes bašeš s sadnimi jogurti, sokovi, nekimi hitrimi prigrizki ali pa poješ tone sadja, slepiš samega sebe. Tudi meni grejo na živce ženske, ki same sebe prepričujejo, da živijo zdravo in jamrajo, kako se jim kile vseeno nabirajo, kako imajo celulitaste riti, ipd. Dajte no, ni se še rodil tak s tako "zanič" geni, ki bi se ustrezno prehranjeval in gibal, pa bi vseeno imel 5 kil viška in povešeno rit. Bučke.
Zadnjič spremenil babygirly*, dne 25. Maj. 2011 11:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
-
skuštranka - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 3. 2008
tudi jaz sem spremenila življenjski stil pred 3 leti pa nikoli nisem bla debela, bolj ko ne presuha. Motilo pa me je predvsem to, da sem se začela med faksom rediti v trebuh... od takrat sem shujšala mogoče 2kg, vendar je meni bolj pomembno, da sem učvrstila telo, se boljše počutim in skratka uživam v zdravem življenju. To pa ne pomeni, da si vsaj 2x na teden ne privoščim sladkarij ali peciva. Pomembno je, da človek najde neko ravnotežje, ki ga bo lahko vzdrževal večji deli življenja in ne kak mesec ali dva. Treba je bit vztrajen! Meni ni problem it v kopalke niti decembra, niti 6x na teden telovaditi. Tako da, treba je pošlihtat v glavi;)... najbolj me razkuri, ko ma kera namen v 1 mesecu shujšat ne vem koliko, sam zato ker je poletje ali, da ne more telovadit, ker nima časa, ker so izpiti... mislim, da si eno urco za šport na dan lahko vsak vzame, če se ma rad:)- pa še bolj bo učinkovit čez dan... če hočeš v življenju karkoli doseči se moraš za to potrudit, nič ne pade z neba;)
-
soncica21 - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 1. 2007
babygirly* napisal/-a:Odvisno kaj nekdo šteje pod "vsakodnevno" gibanje in "idealno" prehrano.
Vsako dnevno gibanje za mene vključuje nap. 55-60 min teka in 30-45 min vaj za moč. Seveda se pa časovno to spreminja. Odvisno katero vadbo izberem... tek, kolesarjenje, aerobiko, zumbo, plezanje, odbojko pa še kaj bi se našlo. Sem kar nekaj časa trenirala odbojko tako, da si znam predstavlat kaj pomeni pošten trening. Za mene neko šetkanje ni vadba, mogoče sprostitev.
Kar se pa prehrane tiče... pa že vsaj dve leti ne jem mesa, kruha, belih testenin in riža. Se pa malce pregrešim pri mlečnih izdelkih.
Pač pa saj nima veze, da se, ampak včasih tudi z glavo čez zid ne gre...
- breza28
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 2. 2011
Primerjat življenej in stanje 50 let nazaj in danes je nesmiselno. Takrat je bil drug način življenja. Sprijazniti se moramo z današnji stanje, ki pa ni nujno boljše, prej slabše. Danes je drugačen način življenja, dela, prehranjevanja, drug zrak,... Hitra hrana in v naprej pripravljena hrana sigurno ni zdrava. Bolje doma skuhana zelenjavna juha.
Meni se je celulit pojavil, ko sem začela jemati KT.
Meni se je celulit pojavil, ko sem začela jemati KT.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Kok intenzivno pa tečete (tiste, ki tečete, seveda)? Kok kilometrov in koliko časa?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz sem v bistvu s pripravami začela januarja. Projekt Poletno telo 2011 Od takrat naprej športam in se trudim pit veliko tekočine. Pa nekoliko sem omejila vnos OH, kakšnih hudih redukcij pa pri prehrani ne delam, ker se nisem pripravljena odpovedat sladkarijam v zameno za bolj raven trebuh.
Rezultati so opazni in sem zadovoljna
Rezultati so opazni in sem zadovoljna
-
claire - Cosmopsiho
barbie_girl_85 napisal/-a:Kok intenzivno pa tečete (tiste, ki tečete, seveda)? Kok kilometrov in koliko časa?
bom jaz povedala in čakam, da še katera, da vidimo kaj je za koga "redno gibanje".
vsak drug dan tečem vsaj eno uro enega srednjega tempa. vsak drug dan pa ali- ali (tenis-2h/ sprehod-1,5h/ plesne-1,5h/ rolerji 2h/ kolo-1h+ uteži za roke in trebušnjaki). in ne zapravim niti centa. ne morem brez da bi si vzela eno urco časa na dan za svoje zdravje in dobro počutje.
si pa v eni drugi temi lepo povedala glede celulita.
telovadba pomaga, pa če se na glavo postavite!
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Jst športam 5-6x na teden: 2-3x tečem (8km hribovit teren, časovno pa čist odvisno, včasih 40 min (kondicijski trening), včasih pa tut skor 1 uro (kurjenje maščob)); ostalo pa aerobika in pump - 1 uro na dan. Poleti, ko bom na morju pa fitnes odpade, tko da bom tekla po 8-10km na dan, proti koncu poletja pa mal več km, ker grem oktobra na polmaraton v Lj.
- celjanar
- Debatorica
- Na forumu od: 9. 1. 2011
No moje priprave na poletje..hmm..ne laufam neki dolgih razdalj ker niti nimam namena da bi kondicijo pridobil, prej sm skos delu na moči in eksplozivnosti, torej rang 2-3 ponovitve na serjio z večjim kilam.. Sedaj pa ko se bliža poletje pa mam rang od 8-10 na serijo in primer današnjega treninga je super za izgubo maščobe Mam blog na enem forumu zato sm ga kr kopiru:
Počepi: 3x10x120 - Benč:8x80,8x75,2x8x70 - Push press izza vrata:3x8x60 - Romunian deadlift:6x140,6x150 - Šprint: 3x60m Sprednji počep:2x5x100,3x120 Predklon:2x8x80 Štemanje: 4x6 Veslanje:3x8x32 Trebušne
In po enem mescu bojo rezultati zelo vidni
Počepi: 3x10x120 - Benč:8x80,8x75,2x8x70 - Push press izza vrata:3x8x60 - Romunian deadlift:6x140,6x150 - Šprint: 3x60m Sprednji počep:2x5x100,3x120 Predklon:2x8x80 Štemanje: 4x6 Veslanje:3x8x32 Trebušne
In po enem mescu bojo rezultati zelo vidni
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Claire, sej tempo me zanima. Ker jst sem včasih tekla cca 8 km ene 40 minut, pa mi je en tipo reku, da je za kurjenje maščobe to čist prehitro in da naj laufam 7 km 1 uro, drugače kurim še mišice zraven. Tko da zdej sprobavam "novo tehniko", pa me zanima, kako kej ostale tečete. Je pa res to že bolj podobno hoji kot teku, zato sem skeptična.
-----------------------------------------
Haylee, šele zdej vidla tvoj post. Ravno to me je zanimal (kondicija vs. maščoba). Hvala.
-----------------------------------------
Haylee, šele zdej vidla tvoj post. Ravno to me je zanimal (kondicija vs. maščoba). Hvala.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
claire - Cosmopsiho
ja raje počasneje in daljša razdalja, kot pa hitreje in krajša razdalja- če gre za hujšanje.
jaz začnem s srednjim tempom. vmes poskušam tudi malo počasneje, pa spet hitreje. še kake tekaške vaje vmes. na koncu pa pospešim. zadnjih recimo 500m. je pa res, da jaz ne hujšam več. tiste, ki pa hujšajo, pa bi morale tečt počaaaasi in daleeeeeč.
in opažam cele evforije okrog vode. telo v tisti uri, uri pa pol ne rabi vode. hiter občutek žeje je zgolj znak slabe kondicije, ne dejanskega pomanjkanja vode. če človek pije dovolj čez dan, med tekom ne potrebuje tekočine (pustimo maratone!). po teku pa ja.
jaz začnem s srednjim tempom. vmes poskušam tudi malo počasneje, pa spet hitreje. še kake tekaške vaje vmes. na koncu pa pospešim. zadnjih recimo 500m. je pa res, da jaz ne hujšam več. tiste, ki pa hujšajo, pa bi morale tečt počaaaasi in daleeeeeč.
in opažam cele evforije okrog vode. telo v tisti uri, uri pa pol ne rabi vode. hiter občutek žeje je zgolj znak slabe kondicije, ne dejanskega pomanjkanja vode. če človek pije dovolj čez dan, med tekom ne potrebuje tekočine (pustimo maratone!). po teku pa ja.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]