Priprave na poletje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Kija » 14. Mar. 2011 12:03

Pozdravljene punce!:)
Kot veste se poletje vse bolj približuje in me zanima kako kaj vi skrbite za svojo postavo:) ima katera kakšne pozitvne izkušnje s kakšno vadbo? kremo proti celulitu (ja še vedno sm upanja da obstajajo:) ) diete:)
Temo sem odprla malo za izmenjavo informacij katere metode oblikovanja so bile pri vas uspešne :)

Lp:)
Obstajata dve poti do iskanja vzrokov sreče. Prva je zunanja. Boljše stanovanje, boljša obleka in boljši prijatelji. Druga pot se skriva v duhovnem razvoju, ki prinaša notranjo srečo. Trajno srečo prinaša le druga pot!
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 14. Mar. 2011 15:30

Jej, prva odgovarjam v temi :)

Torej, jst osebno se trenutno velik bolj pripravljam na maturantski ples, ki bo dosti prej kot poletje. Ampak upam pa,da se bojo učinki priprav na maturanca poznali tudi poleti, ker bi končno brez sramu rada oblekla kratke hlače :)

Pozitivne izkušnje z vadbo ... Vsaka vadba ima pozitivne učinke na počutje, zdravje in postavo. Sama trenutno hodim enkrat na teden v fitnes (šola časti :bia: ), drugače pa doma delam trebušnjake recimo po ene 100 na dan, oziroma več ko se mi da. Pa moram reči, da učinki vsekakor so. Če že ne vidni se pa vsaj pozna na počutju ko lahko rečem, da vsak dan telovadim :) Aja, pa včasih me prime bit fuuuuuul pridna in nardim mal pilates vaj.

Kar se celulita tiče, je pa to poleg mehkih stegen poglavitni razlog, da se ne upam nikakor dat poleti v kratke hlače. Ampak se ne dam! Poskušam (poudarek na POSKUŠAM) spiti čim več vode, kakor me prime se zmasiram z Baleino anticelulitno kremo. Enkrat do sedaj sem se celo poskusla namazat z mešanico olivnega olja, čilija in zmlete kave in se potem ovit v folijo. Občutek je bil tak hecen ampak baje to pomaga proti celulitu. Spet pa moraš to početi redno (3x na teden recimo) in v kombinaciji s pravilno prehrano pa miganjem.

Diet se pa ne držim. Res ne. Enostavno preveč rada jem, in to raznovrstno hrano, ki je tudi mogoče ne bi smela. Včasih me prime, da bi se držala kake diete, pa si potem ogledujem jedilnike na SMS dieti pa me kar hitro mine. Če pa ti želiš pa poglej, definitivno :D

Nismo glih odkrival tople vode s telim postom. Drugač sem pa mnenja, da večina od nas znanje že ma, rabimo pa konkretno brco v rit, da se ga spravimo uporabit :D
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 15. Mar. 2011 9:18

Jaz sem si že novembra vzela letno karto za fitnes in hodim vsaj 3x na teden, ne jem nič po 7. uri in ne jem sladkarij (vsaj ne vsak teden, malo že lahko :) ), kreme proti celulitu pa se še nisem lotla, ker se ne mudi. Ta ko jo mam mi celulit dobesedno zbriše v 1 tednu (sicer se potem spet pojavi čez kak mesec, ampak takrat smo že doma iz morja ;) )
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 15. Mar. 2011 15:07

Uuuuu, kira krema pa je to? :p
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 15. Mar. 2011 18:34

boom_boom*¸ napisal/-a:Uuuuu, kira krema pa je to? :p

Avon, ne vem točno kak se ji reče (mi je zmanjkalo :(, si jo morem spet naročit), mislim da Anew trilaser al nekaj podobnega. Taka srebrna embalaža je. Pa kr poceni je :)
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LuvDancin » 22. Mar. 2011 11:12

Moje priprave že skoraj 2 meseca potekajo. :D V bistvu se je začel z neko virozo, ki sem jo staknila v vrtcu in sem 3 dni bruhala in preležala, po tem sem bla odločna, da spremenim svoje prehranjevalne navade in s tem malo okrepim svoj imunski sistem. Pred tem sem bla nemogoča, jedla ful neredno in težka kosila ter večerje, spila po 3-4 kave na dan, skoraj nič sadja, povsod šla z avtom in se res minimalno gibala, predvsem zato, ker si nisem znala časa vzet za telovadbo in sem skos nekam hitela.
Najprej sem si uredila prehrano, začela z rednimi zajtrki (ovseni kosmiči, sunny bisk z sojinim desertom/mlekom/navadnim jogurtom in sadje, sem in ke tudi kaka omleta z 1 jajcem in 1 beljakom, pa tudi kak zdrav sendvič s tuno ali piščančjimi prsi, ali pa kaki lahki sirni namazi), zdravim kosilom in lahkimi, beljakovinskimi večerjami, vmes pa dve mini malci (jogurt, pest mandljev, kak grancerale piškot, jabuček ipd.). Skenslala sem vse sokove in vode z okusom, pijem samo še navadno vodo s kakim koščkom limete ali limone, nesladkane čaje ter kak deci svežega naravnega soka pomarače ali grenivke. Kupila sem si tud svoje prve tekaške superge in začela redno tečt, čist notr padla in začela uživat v odkrivanju novih prog. 1x tedensko grem na zumbo, 1x tedensko pa na jogo, in občutek po vadbi je neverjetno dober. Ful uživam v odkrivanju novih zdravih receptov, in si vzamem čas za pripravo.
Vsak ponedeljek nabavim zalogo svežega sadja in zelenjave, kake tune, ovsenih kosmičev, tofuja, polnozrnatga kruha (dam kar v skrinjo in mam vsak dan sveže), itd., tako da mi ni treba vsak dan v štacuno, ker mi nečesa zmanjka. Tud operem in narežem veliko skledo solate in jo hranim v hladilniku, tko da jo mam skos na dosegu in jo je treba samo še začinit.
V dveh mesecih sem šla dol 4kg, čeprou to ni bil moj prvoten namen (ampak se ne branim tud tega, hehe), predvsem se pa počutim veliko bolje, imam ful energije in pridobivam na kondiciji. Niti ne rabim več tok kave, so dnevi ko niti ene ne spijem, poleg tega tud nimam več tistih napadov lakote in "padcev cukra". Jz sm to spremembo v načino življenja nujno rabila, hkrati se mi pa ne zdi, da ne delam nič kaj tako posebnega, samo vsak dan kaj kuhanga pojem ter veliko svežega. Tud celulitek počasi zginja. :wink:
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 21. Maj. 2011 10:17

Poletje je že praktično tu, tema pa nekako miruje ... Pa da jo malo obudimo, ste za to? :)

Torej, za sebe lahko rečem, da sm se zadnje čase mal zapustila (za kar je vzrok predvsem v intenzivnem učenju za maturo, ki mi dobesedno ŽRE energijo), ampak se mi na kilaži in postavi k sreči (še) ne pozna. Se pa nekako trudim angažirat, da si bom dnevno spet vzela čas za tistih 100 trebušnjakov, ki mi poberejo glih pol urce časa. Pa malo večkrat bi šla lahko ven, glede na to da vikende preživljam na podeželju.

Namesto vode zadnje čase bolj kot ne pijem energy drinke (aha, ja vem da to ni glih fajn), ki mi pač pomagajo pri učenju po cele dneve, pa kdaj tudi v noč.

Sem pa odkrila pozitivno lastnost tega, da si kuhaš sam. Namreč lažje kontroliram, kaj vse gre not in si skuham res kak zdrav obrok.

Pa še nekaj pozitivnega je ... namreč odkrila sem (vsaj zame) učinkovito sredstvo proti celulitu. Alverde cellulite körper öl mi začuda pomaga kljub nezadostni hidraciji in miganju. Pa da ne bo izpadlo kot reklama, če katera želi zvedet več, mi lahko mirne duše pošlje ZS.

Torej, moj sklep: vzet si na dan čas za 100 trebušnjakov, čimveč kuhat sama, skenslat energy drinke, pit sam še vodo in se mazat s tistim oljem. Pa bo :)
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 21. Maj. 2011 10:44

ta tema mi je pa všeč:) upam, da bo čimveč koristnih nasvetov :)

kar se mojih priprav tiče... potrudim se, da grem vsak dan tečt, zdaj pa sem se odločila, da bom delala še trebušnjake, s kolegico pa imava namen bolj pogosto igrati tenis. glede gibanja pa imam rada tudi dooolge sprehode, čeprav niso tako učinkoviti kot tek:)

glede prehrane pa redno zajtrkujem, predvsem popečene kruhke s kakšnim lahkim sirnim namazom, puranjimi prsmi... kosilo jem normalno, za večerjo pa sploh v tem času najraje veliko skledo solate. vmes pa kakšno sadje...
se pa ne morem odpovedat vsaj eni beli kavi na dan, mi je preveč dobra :)

glede proticelulitnih krem... zaenkrat jo ne uporabljam, mam pa namen usaj kakšen slab mesec pred morjem tud to poskusit, mogoče bo kako malenkost pomagalo:) enkrat sem imela niveino, ni bila tako slaba, ampak mislim da bom letos poskusila od alverde.
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 21. Maj. 2011 17:18

Ja, jaz sem se tudi odločala med Afrodito in Alverde in sem kupila slednjega in mi ni žal :)

Kako se pa kaj avtorica pripravlja na poletje? :)
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 21. Maj. 2011 18:30

Malo si prepozna, poletje je že tu, lahko pa začneš migat za, poletje 2012 :D
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Maj. 2011 18:57

Tudi jaz že nekaj časa migam, pa predvsem bolj zdravo jem. niti ne toliko zaradi sebe. me pa ful zanima Alverde cellulite körper öl - res pomaga? sem že precej stvari sprobala, pa ni blo nobenega učinka.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 21. Maj. 2011 19:57

^^ o tem olju sem brala tudi na drugih forumih in vse uporabnice ga neverjetno hvalijo. bo res treba poskusiti, seveda v kombinaciji s pitjem velikih količin vode in vadbo :)
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Maj. 2011 22:16

to pa itak - sam s kremcam ni nč. pozabla si še na zdravo prehrano ;)
Shineing.Star
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Shineing.Star » 21. Maj. 2011 22:18

kje pa se to olje da dobiti? v vsaki drgeriji ali je treba kaj posebaj naročati preko interneta?
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Maj. 2011 22:23

Alverde je blagovna znamka DMa, tko da se samo v DMih da dobit.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov