Priprave na poletje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
claire napisal/-a:^^ samo še to bom rekla: opaziti je trend, da je vedno več mladih punc celulitastih (to sem res nekje brala, nisem si jaz tega izmislila, kot ti misliš). in vedno mlajše so.
No, to je pa že druga stvar. Če je celulit v zadnjih, kaj vem, 50 ali pa 100 letih res veliko bolj prisoten in to ne samo zaradi sprememb v modi, ampak tudi v prehrani in premajhnem gibanju, potem nekaj je na tem.
Ampak, še vedno se mi zdi, da malo premalo gledaš na hormonski faktor. Konec koncev je še vedno res, da se celulit pojavlja pri zelo malo moških (običajno pri tistih, ki imajo kake probleme s hormoni) in pri veliki večini žensk, dostikrat se pojavi šele, ko začneš jemati tabletke, imajo ga tudi suhe punce in športnice ... Ni da bi zdaj kar obsodil vse ženske s celulitom, kako se zanemarjajo.
Aja, pa čisto tako o normalnih stvareh - če je nekaj norma, potem je normalno Tako da reči, da je nenormalno, da ima velika večina žensk prvega otroka med 25. in 30. letom, malo paradoksalno Trenutno sta tako pomikanje rojstva prvega otroka proti 30. letu in celulit povsem normalna pojava. Res je pa, da včasih nista bila.
Every rose has its thorn
-
Dadyka15 - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
^^ sj ji ne boš pršla do mozga...
nj ji bo... vse k mamo celulit smo zanemarjene debele grde babe k ne skrbimo zase in sam žremo čips pred tv-jem...
resnica je pa seveda daleč stran...
ampak ene so pač na meji ideala in celulit se jih ustraš še preden pride do njih
drugače sem pa tud jz že razmišljala o teh kremah....morda jih pa res probam...(ko bo kj everčkov prikapljalo na moj račun )
nj ji bo... vse k mamo celulit smo zanemarjene debele grde babe k ne skrbimo zase in sam žremo čips pred tv-jem...
resnica je pa seveda daleč stran...
ampak ene so pač na meji ideala in celulit se jih ustraš še preden pride do njih
drugače sem pa tud jz že razmišljala o teh kremah....morda jih pa res probam...(ko bo kj everčkov prikapljalo na moj račun )
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ dejansko res me ne boš prepričala, da je normalno da ima mlada punca pri 20ih celulit. (in prosim citiraj, kje sem rekla da so vse s celulitom grde in debele. madona verjetno si sebe opisala!) izgovarjanje na hormone, je pa enako neumno, kot se debeli ljudje izgovarjajo na bolezensko dednost (bolezensko debelih ljudi je zanemarljivo malo!).
tudi za mozolje so krive ženske same. tudi za ogabne frizure. tudi za nikakve nohte. celulit ni nos. se pa oboje komot odpravi z operacijo.
kaj naj vam jaz? pojejte se. in shirajte v enem mesecu.
no ne vem od kod ideja, da je celulit nekaj najbolj običajnega na tem svetu in če kdo ima kaj proti, je takoj "na robu popolnosti". (jaz itak sem popolna, tako da ne vme koga si to mislila).
(samo v razmislek: kako je mogoče, da še obstaja celulit, če se ga da rešit s čudežno kremco? zakaj je več diet, kot je dejansko debelih ljudi? ker kupite ves ta medijski šit. mhm. somatoline (al kaj je že)- čez noč tako shujšaš, da se zjutraj več ne prepoznaš. in če si ena prekla to namaže po bedrih? veliki vačina je pač- roko na srce, tako lena... tako lena... in shujšali bi radi. zato pa je toliko tablet pa diet pa kremic... samo da lahko na kavču se namaže po trebuhu in zraven hujša! kdor ima resnično cilj, da spremeni način življenja, prehrano, se začne gibat... gre na net, v gugl vtipka "vaje za raven trebuh"/"tek za začetnike" (imate celo koledarčke, cele planerje)/"zdrav zajtrk"/... ne pa na forum odpret bedno temo "hočem shujšat. kaj predlagate?").
zdaj bom pa res nehala. fajn se mažite s kremicami in upam da vam uspe se spravit v kopalke.
tudi za mozolje so krive ženske same. tudi za ogabne frizure. tudi za nikakve nohte. celulit ni nos. se pa oboje komot odpravi z operacijo.
no ne vem od kod ideja, da je celulit nekaj najbolj običajnega na tem svetu in če kdo ima kaj proti, je takoj "na robu popolnosti". (jaz itak sem popolna, tako da ne vme koga si to mislila).
(samo v razmislek: kako je mogoče, da še obstaja celulit, če se ga da rešit s čudežno kremco? zakaj je več diet, kot je dejansko debelih ljudi? ker kupite ves ta medijski šit. mhm. somatoline (al kaj je že)- čez noč tako shujšaš, da se zjutraj več ne prepoznaš. in če si ena prekla to namaže po bedrih? veliki vačina je pač- roko na srce, tako lena... tako lena... in shujšali bi radi. zato pa je toliko tablet pa diet pa kremic... samo da lahko na kavču se namaže po trebuhu in zraven hujša! kdor ima resnično cilj, da spremeni način življenja, prehrano, se začne gibat... gre na net, v gugl vtipka "vaje za raven trebuh"/"tek za začetnike" (imate celo koledarčke, cele planerje)/"zdrav zajtrk"/... ne pa na forum odpret bedno temo "hočem shujšat. kaj predlagate?").
zdaj bom pa res nehala. fajn se mažite s kremicami in upam da vam uspe se spravit v kopalke.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
jaz sem začela januarja s spremembo lifestyla. nekje 2x na tedn malo potelovadim, grem tečt, po mestu se trudim kolesarit ali pa grem peš (če je lepo vreme), v glavnem sem pa začela na prehrano pazit (tudi prekrške si dovolim ). do zdaj sem dala dol 3 kilce, še 3 morem. vem, da bi lahko to v 1 mesecu, če bi se resno lotla, ampak mi je cilj tak lifestyle obdržat in se mi nikamor ne mudi. in tudi celulit nazaduje brez kremc
Vsak raj ima svojo kačo.
-
*SunFlower* - Kofetarica
claire napisal/-a:izgovarjanje na hormone, je pa enako neumno, kot se debeli ljudje izgovarjajo na bolezensko dednost (bolezensko debelih ljudi je zanemarljivo malo!).
Ne, pa ni. Debeli so tako moški kot ženske, celulit ima pa ogromno žensk in zelo malo moških. Tu je precej očitno, da imajo hormoni prste vmes.
claire napisal/-a:celulit ni nos. se pa oboje komot odpravi z operacijo.
Celulita se ne da odpravit z operacijo. Še enkrat: celulit ni zašpehanost. Liposukcija pri celulitu ne pomaga.
claire napisal/-a:no ne vem od kod ideja, da je celulit nekaj najbolj običajnega na tem svetu
http://en.wikipedia.org/wiki/Cellulite#Epidemiology
Res, no, daj si malo preveri dejstva, preden začneš dissat vse podolgem in počez.
Every rose has its thorn
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
nisem rekla da hormoni nimajo nič s tem. samo tako je najlažje. rečt hormoni so krivi in psregledati vse ostalo.
pa jebote, tudi kosmato brado ima veliko moških in malo žensk. kakšne primerjave no.
ok, imaš prav, operacije ni. so pa terapije, ki zagotavljajo 100% odpravo celulita.
pa zakaj bi morala jaz verjeti da je celulit del telesa? a je pol strija tudi kul?
pa jebote, tudi kosmato brado ima veliko moških in malo žensk. kakšne primerjave no.
ok, imaš prav, operacije ni. so pa terapije, ki zagotavljajo 100% odpravo celulita.
pa zakaj bi morala jaz verjeti da je celulit del telesa? a je pol strija tudi kul?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Claire in *SunFlower* - obe gresta preveč v skrajnost, čeprov se bolj strinjam s Claire kot *SunFlower*. Celulit je delno genetsko pogojen, ampak se ga da uspešno vidno zmanjšat z športom in urejeno prehrano (tisti ki trdijo nasprotno so pač samo zadovolni, da majo izgovor za lenobo in poležavanje). Nobena mi ne bo rekla, da cele dneve športa in je sam zelenjavo na pari pa ma cele noge pomarančaste. In obratno - težko najdeš punco, ki cele dneve preleži na kavču in se baše s čokolado, pa ga ne bo mela nč. Jst recimo nimam dost celulita (neki ga itak mam, kar je posledica občasnih čokoladic, sladoledkov in ostalga junka ) ampak definitivno ne zard ugodnih genov - velik delam za to, da bi ga blo čim mn in sm 100% da bi bla situacija bistveno drugačna, če bi cele dneve doma mešala luft in večerjala čips.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
claire napisal/-a:
delno oz ne vsaka, ker tuki so pa lahko samo hormoni krivec in jest zrt tega kemijo tud ni zdravoi
drugač sem pa zagovornik zdravga načina življenaj čez celo leto
Zadnjič spremenil arrow, dne 24. Maj. 2011 21:19, skupaj popravljeno 1 krat.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
haylee napisal/-a:In obratno - težko najdeš punco, ki cele dneve preleži na kavču in se baše s čokolado, pa ga ne bo mela nč.
Kokr jz vem te tle lahk Tananda owna. Sicer ne vem kok leži na kavču in se baše s čokolado, ampak je pred kratkim govorila, da je njen življenjski slog daleč od aktivne športnice, ki se prehranjuje absolutno zdravo, pa celulita nima.
It was forever..but it didnt last long..
-
*SunFlower* - Kofetarica
claire napisal/-a:pa jebote, tudi kosmato brado ima veliko moških in malo žensk. kakšne primerjave no.
No in zakaj misliš, da ima kosmato brado veliko moških in malo žensk? (namig: hormoni ) Saj nisem nikjer trdila, da so samo hormoni krivi, sem pa rekla, da nastanek celulita še zdaleč ni pogojen samo z debelostjo.
Pa ne, ni terapije, ki bi zagotavljala 100% odpravo celulita.
Sicer pa, da ne bo pomote, jaz sem imela ful dolgo časa nezdrav življenjski stil, pa ni bilo celulita od nikoder. Potem sem se malo spravila skrbet za svoje telo, zaradi zdravja in počutja, in je bilo tudi vse ok. Nakar sem začela jemati tabletke in bam ... Zdaj sem sicer še veliko bolj aktivna in se celulit komajda vidi, ampak sem ga pa imela takrat, ko sem samo lenarila in jedla čokolado, veliko manj. Zato se mi pa ne zdi fer, da se obsoja vse celulitaste punce, da nič ne skrbijo zase - jaz imam tudi malo celulita, pa skrbim zase. Pa sem prepričana, da je še kar nekaj takih.
Every rose has its thorn
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
omg, kako strastno zagovarjanje svojega mnenja
sicer se strinjam, da se ne bi smeli sprijaznit z dejstvom, da je celulit normalen in sprejemljiv, ampak po drugi strani pa - boli me qrac, kolk sm po mnenju ene claire tam (pardon, claire) nenormalna, ker nisem sužnja svojega telesa zaradi tega, da bi bila brez trohice celulita...stara, rajš pojem tisto čokolado in čips tu in tam in z užitkom spijem pir, pa magari bom zaradi tega 2 leti prej crknila...heh, če pa komu paše grickat rabarbaro in hodit laufat ob 6h zjutraj, pa naj...takrat jaz komaj domov pridem, lol
No, vsakemu svoje, marsikaj ni normalno, pa še vseeno počnemo...tudi ni normalno, da cele dneve prečepimo v službi, pa ni normalno, da se folk zakreditira za nov avto in posledično nima za burek, ni normalno da živimo pod takim stresom da bomo pri 26 letih osivele, ni normalno, da se 90% pupik baše s hormonsko kontracepcijo.......celulit pri 22 letih je zgolj ena od teh nenavadnih stvari in vsak si pač najde svoje prioritete, na katerih bo delal. Se mi zdi, claire, da malo preveč sodiš zgolj iz enega stališča, iz tistega, ki je tebi pač najbolj pomembno in ti (thnx god) gre tudi dobro od rok.
sicer se strinjam, da se ne bi smeli sprijaznit z dejstvom, da je celulit normalen in sprejemljiv, ampak po drugi strani pa - boli me qrac, kolk sm po mnenju ene claire tam (pardon, claire) nenormalna, ker nisem sužnja svojega telesa zaradi tega, da bi bila brez trohice celulita...stara, rajš pojem tisto čokolado in čips tu in tam in z užitkom spijem pir, pa magari bom zaradi tega 2 leti prej crknila...heh, če pa komu paše grickat rabarbaro in hodit laufat ob 6h zjutraj, pa naj...takrat jaz komaj domov pridem, lol
No, vsakemu svoje, marsikaj ni normalno, pa še vseeno počnemo...tudi ni normalno, da cele dneve prečepimo v službi, pa ni normalno, da se folk zakreditira za nov avto in posledično nima za burek, ni normalno da živimo pod takim stresom da bomo pri 26 letih osivele, ni normalno, da se 90% pupik baše s hormonsko kontracepcijo.......celulit pri 22 letih je zgolj ena od teh nenavadnih stvari in vsak si pač najde svoje prioritete, na katerih bo delal. Se mi zdi, claire, da malo preveč sodiš zgolj iz enega stališča, iz tistega, ki je tebi pač najbolj pomembno in ti (thnx god) gre tudi dobro od rok.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- breza28
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 2. 2011
[quote="LuvDancin"]^^ Tudi jz sem popolnoma spremenila način življenja, k ga furam zdej že skori pou leta. Men cilj niso ble priprave na poletje, niti neki shujšat, ampak predvsem žvet bolj aktivno in si uredit prehrano. Počutm se top, kondicije mam več, lažji se učim, več mam energije, pa še ful na bencinu pršparam, ker sem začela razdalje premagovat z rolarji in kolesom. [/quote]
Se čist najdem tu notri. Jaz isto nisem šla v to kot priprava na poletje ali hujšanje. Nikoli nisem s tem namenom nič počela. Preprosto sem se odločila, da bom spremenila način življenja. Manjkalo mi je energije, nisem pa bila debela ali da bi bilo karkoli narobe z menoj. Edin eneregija mi je manjkala. Sedaj jo imam več, še bolj gladko kožo imam, še bolj zdrave lase. Isto se na kratke razdalje šetam peš in ne z avtom. Počutim se bolje.
Se čist najdem tu notri. Jaz isto nisem šla v to kot priprava na poletje ali hujšanje. Nikoli nisem s tem namenom nič počela. Preprosto sem se odločila, da bom spremenila način življenja. Manjkalo mi je energije, nisem pa bila debela ali da bi bilo karkoli narobe z menoj. Edin eneregija mi je manjkala. Sedaj jo imam več, še bolj gladko kožo imam, še bolj zdrave lase. Isto se na kratke razdalje šetam peš in ne z avtom. Počutim se bolje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov