Prhljaj

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

l1mona
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a l1mona » 19. Sep. 2006 9:40

Pozdravljeni. Imam problem, pa ne vem kako ga rešiti. Moti me prhljaj, ki se ga nikakor ne morem znebiti. Poskusila sem že vse možne šampone, pa mi noben ne pomaga :cry: Kaj naj naredim? Ima katera mogoče podobne težave oz. nasvet, kako naj se znebim prhljaja?? :cry:
Prosim, pomagajte! Res vam bom hvaležna.
Pozdravček
Uporabniški avatar
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 380
Na forumu od: 7. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lorelai20 » 19. Sep. 2006 9:49

Hmmm, js sm ga dobla od fructisa :x Pa vem da če sm si slabo sprala šampon. K te pol vse srbi in veselo praskaš. Tko da js sm pol zamenjala šampon, mam zdj od schaume enga k po kokosu diši :razz: Pa res vedno zlo dobr sperem dol. Bolj al manj mi je zginu sam od sebe pol no, tko da ga zdj ni nč več :cool:
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 298
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 19. Sep. 2006 9:56

jah meni je frizerka rekla, da morma bit pozorna da vedno dobro sperem šampon in balzam, tako da jih sedaj spiram z idatno količino vode...
drugač sem pa sama proti prhlaju uporabila Oranozol, pa ga uporabljala točno po navodilih, pa mi je zginu... zdej se na zimo običajno hoče pojavt, glavo 2x omijem s tem šamponom pa je rešeno...
sam vedet morš, da je dost agresivn šampončk...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 630
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 19. Sep. 2006 10:35

Kaj pa Head & Shoulders si poizkusila?
Ker jaz imam tud težave s prhljajem, pa si sedaj že nekaj časa umivam lase z njim, pa je v redu. Mam pa nažalost potem mastne lase po dveh dneh in jih moram spet umit, ampak ne vem, če je za to kriv šampon.
jokica napisal/-a:drugač sem pa sama proti prhlaju uporabila Oranozol, pa ga uporabljala točno po navodilih, pa mi je zginu...
Pa tole bi blo mogoče tud vredno poizkusit (mislim, da se v lekarni dobi).
Poglej še v temi Pranje las / umivanje in nega las [Več Združenih tem], če slučajno najdeš kak pameten nasvet ...
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 469
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 19. Sep. 2006 10:37

S prhljajem se tud sama borim. Probala že vse živo. Sedaj pa uporabljam Eucerin-ov šampon proti prhljaju. Prhljaj sicer ni docela izginil, je pa minila tista zoprna srbečica na glavi.

Tega Oranozola pa še nisem probala . . .
jokica, se to dobi v lekarni al tud v drogeriji? Cena?
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 19. Sep. 2006 10:49

tud sama mam prhljaj. men pa edino fructisov šampon pomaga. s head&shouldersom ga mam še več. res pa je, da so ti šamponi proti prhljaju dost agresivni, zato jih je treba po določenem času nehat uporabljat, ker je drugače kontra učinek. jst ga uporabljam recimo en mesec, oz. dokler ne izpraznim embalaže, potem pa uporabljam kakšen drug šampon (ne proti prhljaju) npr. za mastne lase,... ko se mi spet pojav prhljaj, grem pa spet nazaj na fructisovga.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Sep. 2006 10:59

jst sm mela ful težav s prhljajem..in taprva napaka ki povzroča prhljaj je menjavanje šamponov in balzam direkt na glavo...tko da sem nehala menjavat šampone-umivam se samo s Head & Shoulders in resnično pomaga...ampak mi ej pomagal šele bolj ornk po kakih parih mescih umivanja...in balzama ne dajem več na glavo, ampak samo na konice-to so nam tud v šoli povedal, da je za dost izvorov kriv balzam na glavi ker ga je zlo težko do potankosti sprat in potem ostane na lasišču in se začne delat prljaj...tko, da tiste ki imate prhljaj se izogibajte balzama direkt na glavo, ampak si ga dejte samo po konicah las, tako d ane pride v stik z lasiščem....in fructise vse v smeti!!ker fructis ful prhljaj dela-preizkušeno :?
sm pa probala tud oronazol, pa je pomagal, sam s emi zdi kar mal preveč agresiven če si skos pereš glavo z njim..mene je po nekem času kar glava začela mal pečt, tko da po mojem mnenju ni za dolgi rok...
obstaja pa tud dermatitis ki je bolezenski prhljaj, tega je pa ful težko odstraniti in s eje treba posvetvat z zdravnikom...to ej mel moj fotr in so s emu kar celi kosi kože lušl dol...vem d aje šou an pregled pod mikroskop k frizerju pa o mu rekli naj si čim redkeje umiva glavo, če si jo pa že more pa samo z vodo...uporabljal je pa tud skos head&shoulders in nobenga balzama...oronazol-cena mislim pa da se izdaja tud brez recepta in da se ga dobi samo v lekarnah, pa mogoče še kakšnih zdravstvenih trgovinah, samo nisem čist sigurna... :)
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 19. Sep. 2006 11:09

*purple bitch* napisal/-a:jker fructis ful prhljaj dela-preizkušeno :?


žal se tle ne morem strinjat s tabo. men pa glih fructis najbolj odgovarja in head&shoulders ne. očitno vsaki glavi paše nekaj drugega.

kot mi je frizerka rekla, ni nujno da je za prhljaj kriv šampon ali balzami. baje da tud stres, živci,... dost vplivajo na to.
jullia
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 19. Sep. 2006 11:11

ribicaX ma prav. moja mami je mela fuuul prhlaja, pa ji tudi head'n'shoulders ni niti malo pomagal. oronazol pa tudi ne. zdaj ma pa vichy, ki je sicer drag kot prasica, ampak deluje.
fructis pa sux ja. zmasti lase, prhljaj dela, pa še izpadajo.
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 298
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 19. Sep. 2006 11:16

pr ns doma smo mel vsi komplet problem s prhlajem...
fruchtis mi ni nc pomagu ni blo kakšnga učinka... head˛shoulers smo stran vrgl, ker je 2ma naredu krepaste lase, 2ma pa popolnoma maste po nekajh urah...
Baje Vichy pomaga tud se (cene okorg 3k)... sam to zdej moj sprobava, k je prej prsegal na fructis...

Oranozol se pa dobi baje samo v lekarnah in je ubistvu zdravilo brez recepta. ni ga priporočljivo uporabljat skoz, samo eno stekleničko oz. še manj če prej izgine... mislm, da je tko, da se prve 14 al 3 tedne pereš 2x na teden z njim (če si večrat umiša glavo mors uporabt drug šampon al pa samo vodo (?), ker je tale agresivn)... potem pa neki časa samo 1x na tedn... ne vem nimam ga doma, boste mogle same navodila prebart... sam jest svetujem da se jih striktno držite, da na bo kej narobe.... aja pa še to, men se ja barva mal bol spirala po tem šamponu, sam se je splačal :)
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Sep. 2006 11:19

to je res da vsakemu odgovraja nekaj druzga..sam fora je v tem, da fructisa veliko glav ne prenese...
ko sem delal v salonu, je dost glav reklo da jim fructis ne odgovarja...

stres, živci pa itaq vplivajo an vse..ampak če bi blo tolk grozno bi vsi oluščeni po glavi hodili naokrog in vsi pikasti in nevemkakšniže...bedno s eje zanašat an stres in ne poizkusit pozdravit...če boš ti zdej rekla, d aje stres kriv in ne boš probala si dva mesca glave prat brez balzama, potem seveda nebo učinka...

jst sm pač povedala iz lastnih izkušenj, iz izkušenj iz frizerstva in mislim da kar drži...sploh jaz sem se kso borila s prhljajem, ampak sem potem pač ugotovila kaj mi ustreza...četudi porabm pol ure za razčesavanje ker si balzama ne dam gor..ampak prhljaja pa vseeno nimam...
l1mona
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a l1mona » 19. Sep. 2006 11:22

head & shoulders še nism probala, k je mela mojo sošolka dost slabe izkušnje z njim... bom pa probala, sej kaj me pa stane? :wink: drgač pa a kera mogoče ve še za kkšno naravno "zdravilo"? jst sm slišala da nej bi baje kis pomagu, da po pranju spereš z vodo pa kisom, sam ne vem... najbrž pol ne dišiš lih lepo !? :D
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 469
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 19. Sep. 2006 11:47

Pejd V štacuno 'LUSH', tam ti bojo dal kaj naravnega. Če je učinkovito, pa ne vem, ker nisem sprobala.

H&S meni ni odgovarjal, glava srbela in prhljaja po par pranjih še več, isto se je zgodilo pri Fructis-u, pri Vichy-ju so mi začeli ful lasje izpadat. Kot sem rekla, edino Eucerin mi odgovarja, ampak prhljaja ne odstrani dokončno.
Uporabniški avatar
Yanc
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 184
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Yanc » 19. Sep. 2006 12:00

Pomembno je da si ne daješ šampona preveč na lasišče, ampak na lase...pa ne preveč šampona..sej vem da vse užvamo ko se peeeeeniiii ampak ni dobro da se..čim manj (probaj rečit z vodo šampon)
pa še ena stvar je...limonca...stisni si limonco in si sok zmasiraj v lase in na lasišče...meni je pomagalo :) upam da bo tebi tudi...drugače pa je tudi vzrok za prhljaj kaka psihična situacija zato vsako jutro nasmešek na usta in uživaj :)

lp J
Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
jullia
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 19. Sep. 2006 12:03

a pa ne uniči limona precej las? ne vem no, ne bi upala česa tako agresivnega zlivat po njih.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov