Prehlajeni zobje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tamalla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2009
Kraj: res vsepovsod :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamalla » 29. Sep. 2009 19:04

Zadne dni me cela leva stran zob tako boli, vsi zobje (ne da bi blo kej bolano al pa kei). To tako boli, da ne morem niti jest, se pogovarjat, poleg vsega me je sedaj začela boleti še cela leva stran glave :( ..predvidevam da od zob.

Res ne vem več kaj naj naredim, ponoči tudi spati ne morem :cry:. če je mela katera kake težave s tem, kako jih je odpravila?
(sem pojedla tablet-bonifen, a po pol ure se je spet razbolelo, in tudi predel mandelnov je kr zauteku :/)

resss hvala za pomoč.
KrvaviAnus
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a KrvaviAnus » 29. Sep. 2009 19:10

nalgesin pomaga :)
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 29. Sep. 2009 19:17

cimprej k zobarci...vsaj da se narocis k bos itak pozno na vrsti ker stavkajo....
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 29. Sep. 2009 19:26

Ojoj, samo to pa ne vem, če so zobki prehlajeni. Da ni kaj bolj resnega.

Sem že imela večkrat prehlajen zob. Meni se to zgodi, če se smejim ko konj al pa sm zadihana na hladnem zraku. Vedno se mi prehladi kateri od zgornjih enic ali dvojk, to pa čutim tako, da če hočem zrak skozi zobe potegnit, me zaskeli.

Nikakor pa ni tako hudo, kot pri tebi. Noč boš mogla nekak preživet, jutri pa obvezno k zobozdravniku, takoj. Če te boli, te itak mora vnaprej vzet.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 29. Sep. 2009 19:43

Lahko, da maš vnet živc. To sm mela jst lani in to tooook boli, da so mi refleksno solze tekle. Najmn me je bolel, če sm mela zaprta usta, takoj ko je kaj zraka pršlo v usta, me je zob praktično do možganov zaskelel :? :cry: Če se ti zdi, da bi blo lahko tko, pejt hitr k zdravnici - je blo še isti dan k sm šla velik bolš. Sicer fuuul boli ko ti vrta v zdrav zob zato, da pride do živca, sam ti da pol neka zdravila not in res pomaga.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 29. Sep. 2009 20:11

mogoče ti rastejo modrostni? mene je takrat bolel kot hudič pa vročino sm imela
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 29. Sep. 2009 20:18

^^joj bom kr to temo izrabla za eno kratko vprasanje: med rastejo modrostni :tot: boli na cajte ko hudic, ampak so ze skoraj cisto zunaj...zanima me pa, ce je obvezno da si jih dam izdret?! ker so mi zobovje pred kakim letom slikali, pa mi niso nic rekli da bi blo treba :nixweiss: zdej pa nevem a se to takrat se ni vidlo al kaj...v glavnem prostora zadaj je dovolj, ampak kokr slisim jih vecini kr izdrejo
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 29. Sep. 2009 20:23

men so rasli vsi 4 naenkrat in je bla cela veselica :freak: zobar me je dal a rentgen, da vidi kako rastejo in reku, da zgornja dva rasteta krivo, spodnja pa skoraj nič in najbrž sploh ne bosta zrasla, ker nimata prostora...potem me je naroču čez pol leta na pregled, da vidi situacijo...mene so na cajte spet ful bolel...in je reku da še zmer krivo rasteta ta zgornja (spodnja sta pa medtem obupala :D ) in sm ga prosila naj mi jih izdre, ker sem jih sita...in mi jih je izdrl (brez operacije al pa kej), še pohvalu kolk mata lepo korenino...en cajt sm imela luknjo in mi je blo čudn, ko sm z jezikom zašla tja, potem pa se je zaraslo in zdej mi je čist fino brez modrostnih, pa tud nobenih bolečin ni več :)
lahko ti pa recimo izdre sosednji zob od modrostnega, če nimaš placa, da lepo zraste, ker se potem čeljust tolk zamakne, da vmes nimaš luknje, ko ti zraste modrostni
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 30. Sep. 2009 13:19

Možno,da maš gronolom....to je vnetje zoba oziroma živca in to je adijo pamet,moja mt je mela to,pa še zatečena cela stran :? pejt k zobarju to ti je prva,nč tablet sam pejt tja...
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
00ally00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a 00ally00 » 30. Sep. 2009 15:58

[quote="red_rose"]...zanima me pa, ce je obvezno da si jih dam izdret?!

Zakaj, da bi jih bilo treba? Rentgen bi verjetno pokazu, če bi bilo kaj narobe. Potrpi zdej dokler ti rastejo - pazi, da ne fašeš kake angine, jst sm jo in potem se mi je vnela še dlesen okoli modrostnega in je bolel za popizdit, pol k bojo zrastli boš pa vidla, če bo kak problem ti bojo že svetoval odstranitev, če ne pa ne vem zakaj bi šel kdo na tak mučen poseg kr tko zarad lepšga.
00ally00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a 00ally00 » 30. Sep. 2009 16:00

Seyfullah napisal/-a:Možno,da maš gronolom....to je vnetje zoba oziroma živca in to je adijo pamet,moja mt je mela to,pa še zatečena cela stran :? pejt k zobarju to ti je prva,nč tablet sam pejt tja...

granulom...
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 30. Sep. 2009 16:03

Dobr pa granulom hehe vem,da je mt govorila o tem pa je tko rekla :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 30. Sep. 2009 18:43

Če te cela stran glave boli pa sigurno niso samo prehlajeni zobje... pojdi k zobarju pod "nujno"... paciente z bolečinami sprejmejo tudi brez naročila... meni se je vnelo meso ob modrostnem zobu in me je cela leva stran bolela, požirati nisem mogla in nič... nebi se jaz z zobmi igrala... :?
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Tamalla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2009
Kraj: res vsepovsod :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamalla » 30. Sep. 2009 18:50

hvala punce. bom šla kr jutri, najbol boli proti večeru, in je res za znoret.. :( tako da grem jutri kr zobari, sporočim kaj je to zaen vrag =) ;)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 30. Sep. 2009 19:37

red_rose napisal/-a:^^joj bom kr to temo izrabla za eno kratko vprasanje: med rastejo modrostni :tot: boli na cajte ko hudic, ampak so ze skoraj cisto zunaj...zanima me pa, ce je obvezno da si jih dam izdret?! ker so mi zobovje pred kakim letom slikali, pa mi niso nic rekli da bi blo treba :nixweiss: zdej pa nevem a se to takrat se ni vidlo al kaj...v glavnem prostora zadaj je dovolj, ampak kokr slisim jih vecini kr izdrejo

No, evo, js sn ena taka v podobni situaciji. Modrostni so mi začel rastit že pri 12tih, ampak šele pred tremi leti so mi začeli rasti ''na plano''. Takrat me je eno leto ful bolelo, vendar ko so izrasli, je bolečina ponehala. Tak da če nimaš drugih problemov z zobmi, ti jih ni treba dat ven. Jaz sem pa par dni nazaj končno klicala za pregled, da dobim napotnico, ker imam že skoz probleme (sem nosila 7 let aparat ker imam premajhno čeljust) in se mi zobje ob straneh krivijo, ker jim manjka placa. Če nimaš kakšne podobne situacije pa ti jih ni treba izpulit, vem pa kak neprijetno je, ko rastejo. Jao, še zdaj me stisne, ko se spomnim :roll:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov