Prebavne motnje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 11 prispevkov
• Stran 1 od 1
- blackstar3
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Živjo!
Stara sem 13 let in že vrsto let imam prebavne motnje. Sem zaprta, na "veliko potrebo" hodim na 2,3 dni. Blato je čvrsto in temne barve. Velikokrat imam zelo močne krča, kar privede tudi do take bolečine, da samo ležim zvita v klobčiču, saj se ne morem premikat. Imam zelo močno menstruacijo in včasih tudi hude menstrualne krče. Lani sem bila na operaciji slepiča in imam normalno prehrano. Ukvarjam se tudi s športom: 2-krat na teden imam treninge odbojke. Zanima me kako si lahko uredim prebavo, npr. z kakšno posebno dieto (jogurti in kiviji mi na žalost ne pomagajo).
Stara sem 13 let in že vrsto let imam prebavne motnje. Sem zaprta, na "veliko potrebo" hodim na 2,3 dni. Blato je čvrsto in temne barve. Velikokrat imam zelo močne krča, kar privede tudi do take bolečine, da samo ležim zvita v klobčiču, saj se ne morem premikat. Imam zelo močno menstruacijo in včasih tudi hude menstrualne krče. Lani sem bila na operaciji slepiča in imam normalno prehrano. Ukvarjam se tudi s športom: 2-krat na teden imam treninge odbojke. Zanima me kako si lahko uredim prebavo, npr. z kakšno posebno dieto (jogurti in kiviji mi na žalost ne pomagajo).
- blackstar3
- Sramežljivka
Pri zdravniku sem že bila, vendar mi ni postavil nobene nanančnejše diagnoze. Dal mi je le tablete za močne krče, vendar jih še nisem sprobala, saj nemaram tablet.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
kaj si mislila, da bo zdravnik rekel čirule-čarule in bo prebava urejena???
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... 0382315da8
tole temo malo preberi, kaj drugim pomaga, moji ženi je čaj, o katerem imaš več v prvem postu. sicer ne vem, če se ga da pri nas dobiti, ampak informacij imaš dovolj da preveriš. je pa res, da ta čaj baje ni pomagal vsem, katerim ga je žena posredovala.
probaj pa tudi s sadjem na tešče, npr. s hruškami.
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... 0382315da8
tole temo malo preberi, kaj drugim pomaga, moji ženi je čaj, o katerem imaš več v prvem postu. sicer ne vem, če se ga da pri nas dobiti, ampak informacij imaš dovolj da preveriš. je pa res, da ta čaj baje ni pomagal vsem, katerim ga je žena posredovala.
probaj pa tudi s sadjem na tešče, npr. s hruškami.
-
bučk@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 3. 2010
Meni pri slabi prebavi pomagajo lanena semena. Vsak dan dam eno žličko semen v jogurt in se mi je prebava ful popravila. Sem imela pa tudi tako slabo kot ti, če ne še slabše. Semena pa prodajajo povsodi (mercator, dm, ...). Pa pomaga mi tudi, če zjutraj spijem kozarec tople vode z limono.
Drugače pa Donat, suhe slive, odvajalni čaj, ... Veliko stvari je za prebavo, samo najti je potrebno pravo zase.
Drugače pa Donat, suhe slive, odvajalni čaj, ... Veliko stvari je za prebavo, samo najti je potrebno pravo zase.
...ostani to kar si, v svetu, ki te želi narediti takega kot so vsi drugi...
- celjanar
- Debatorica
- Na forumu od: 9. 1. 2011
blackstar3 napisal/-a:Živjo!
Zanima me kako si lahko uredim prebavo, npr. z kakšno posebno dieto (jogurti in kiviji mi na žalost ne pomagajo).
Če ješ samo to res ni čudno da greš na WC samo na vsake 2-3 dni. Začni normalno jest, več mesa zagotovo(s tem mam v mislih nepredelano meso),ker vrjetno ješ kot pol leta star otrok(na jogurtkih in tem sranju). Skratka začni jest večkrat na dan, naj bodo obroki zdravi(da boš zadovoljila dnevno potrebo po beljakovinah,hidratih, maščobi). Moreš mal spodbudit prebavo(pospešit metabolizem) če hočeš kaj iz tega. Verjem pr velik ženskah se izkaže da v takih primerih jejo premal in pa narobe. Skratka tak ko sem reku pa bo takoj razlika.
- blackstar3
- Sramežljivka
.bučk@ napisal/-a:Meni pri slabi prebavi pomagajo lanena semena. Vsak dan dam eno žličko semen v jogurt in se mi je prebava ful popravila. Sem imela pa tudi tako slabo kot ti, če ne še slabše. Semena pa prodajajo povsodi (mercator, dm, ...). Pa pomaga mi tudi, če zjutraj spijem kozarec tople vode z limono.
Hvala za nasvete, bom sprobala.
- blackstar3
- Sramežljivka
celjanar napisal/-a:blackstar3 napisal/-a:Živjo!
Zanima me kako si lahko uredim prebavo, npr. z kakšno posebno dieto (jogurti in kiviji mi na žalost ne pomagajo).
Če ješ samo to res ni čudno da greš na WC samo na vsake 2-3 dni. Začni normalno jest, več mesa zagotovo(s tem mam v mislih nepredelano meso),ker vrjetno ješ kot pol leta star otrok(na jogurtkih in tem sranju). Skratka začni jest večkrat na dan, naj bodo obroki zdravi(da boš zadovoljila dnevno potrebo po beljakovinah,hidratih, maščobi). Moreš mal spodbudit prebavo(pospešit metabolizem) če hočeš kaj iz tega. Verjem pr velik ženskah se izkaže da v takih primerih jejo premal in pa narobe. Skratka tak ko sem reku pa bo takoj razlika.
Z jogurti in kiviji sem mislila tudi ostalo hrano kot so slive, kakšen donat... U glavnem probala sem že vse živo pa ni bilo večjega učinka. Res je pa, da še nisem preizkusila lanenih semen, kar nameravam uresničiti v naslednjih dneh.
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Jaz sem mela podobne probleme pri tvoji starosti, pri 20ih pa se je vse skupaj razvilo v sindrom nemirnega črevesja. Samo pri tem ne moreš nič. Jaz tudi že celo življenje hodim na blato vsake 2-3 dni, včasih celo več. Do srednje šole sploh nisem vedla da to dejansko ni normalno, ker o tem noben niti ni govoril. Potem pa sem sprobavala razne tablete in druge stvari za prebavo in je sicer delovalo tako dolgo dokler sem tiste stvari jemala, potem pa je šlo nazaj na 2-3 dni. Tak da mogoče je to pač za mene normalno, ne vem.
V glavnem potem sem naenkrat začela met driske, bruhala za brezveze po čisto naključni hrani (ki ni bila pokvarjena) in sem ugotovila da mam intoleranco na meso. Kasneje pa sem zvedla da gre v bistvu tudi za ta sindrom nemirnega črevesja. Sicer to pri meni ni nekaj groznega, da se brez zdravil, samo pač ne smem jest prevelikih obrokov, določene hrane zjutraj, ne smem hodit okrog oz. delat česa direktno po tem ko jem...
Pač, hočem ti samo povedat da je možno da je to kaka začetna stopnja tega..
V glavnem potem sem naenkrat začela met driske, bruhala za brezveze po čisto naključni hrani (ki ni bila pokvarjena) in sem ugotovila da mam intoleranco na meso. Kasneje pa sem zvedla da gre v bistvu tudi za ta sindrom nemirnega črevesja. Sicer to pri meni ni nekaj groznega, da se brez zdravil, samo pač ne smem jest prevelikih obrokov, določene hrane zjutraj, ne smem hodit okrog oz. delat česa direktno po tem ko jem...
Pač, hočem ti samo povedat da je možno da je to kaka začetna stopnja tega..
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Prvi neprebran prispevek • 11 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]