Povečane bezgavke že 1 leto
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Devilish - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 10. 2007
- Kraj: In the back of your mind:P
Lep pozdrav..
Povečane bezgavke v grlu imam že okoli 1 leto, bila sem pri zdravnici, poslala me je na ultrazvok in niso nič odkrili..Predpisala mi je antibiotike, a stanje se ni izboljšalo.
Zanima me, če bi morala spet na pregled, in zaradi česa so bezgavke lahko tako dolgo povečane?
Lp
Povečane bezgavke v grlu imam že okoli 1 leto, bila sem pri zdravnici, poslala me je na ultrazvok in niso nič odkrili..Predpisala mi je antibiotike, a stanje se ni izboljšalo.
Zanima me, če bi morala spet na pregled, in zaradi česa so bezgavke lahko tako dolgo povečane?
Lp
-
GoldenEye - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 8. 2008
Jst sm o tem že neki napisala v eni temi... v glavnem, jst mam tud ene bezgavke konstantno povečane (npr. v dimljah). Sm že pokazala zdravnici, ki mi je rekla, da naj se ne sekiram, da stvar ni nevarna, v kolikor se ne veča. Nisem bla pa na nobenem ultrazvoku... mislem, da sm šla sam kri dat. Men je takrat zdravnica rekla, da do tega lahko pride zaradi britja (to v tvojem primeru ne pride v poštev) al pa če si bla kdaj bolana in so se ti vnele bezgavk pa se takrat kao niso pozdravle oz. "skrčle" nazaj. Mislim, da ni razloga za pretirano skrb... dobro pa je vseeno opazovati te zadeve
- shtrukeljchek
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
Tudi če si okužen s hivom imaš lahko povečane bezgavke...
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Devilish napisal/-a:Lep pozdrav..
Lp
Spomnim se ene kolegice od katere sestra je imela te težave. Pa še angine so se non stop ponavljale. Vem, da je potem šla na bopsijo bezgavk 2x. Začeli so že sumit na kakšnega raka. Kaj so pa ugotovili, se pa ne spomnim.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
Devilish - Komunikatorka
Kadim ne, tko da to odpade.
Je pa res da mam povečano ščitnico in bi mogla jest neke tablete pa jih ne morm začet..
Hja, sm brala na netu da je lahko rak, sej zato sem mal prestrašena, sam pri 19 je tud mal prezgodi se mi zdi za kaj takega pa če ultrazvok ni nič odkril..Mogla bom it še na en pregled zgleda..
Je pa res da mam povečano ščitnico in bi mogla jest neke tablete pa jih ne morm začet..
Hja, sm brala na netu da je lahko rak, sej zato sem mal prestrašena, sam pri 19 je tud mal prezgodi se mi zdi za kaj takega pa če ultrazvok ni nič odkril..Mogla bom it še na en pregled zgleda..
-
powerpuff - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2006
- Kraj: lj
Kaaaj, kako ne jes tablet za scitnico, ceprav bi mogla, ti tiii tko si lahko ful poslabsas zdravje (v najslabsem primeru te zjebe srce).
Btw, ne vem, ce si napisala ze, pa vseeno, imas povecano bezgavko samo eno ali na obeh straneh?
Btw, ne vem, ce si napisala ze, pa vseeno, imas povecano bezgavko samo eno ali na obeh straneh?
-
Devilish - Komunikatorka
Jaa grozna sem, sploh ne jem nobenih tablet, tud za slabo kri bi jih mogla pa jih ne:/
Nevem zakaj mam tak odpor..
Bezgavki mam obe otečeni, ampak desna je bolj otečena kot leva.
Nasplošno me je težko spravt k zdravniku pa me prsilit da jem tablete..Prišlo je že tk daleč da mi je fant tablete na skrivaj devu u čaj da sm jih spila..Čudna sem
Nevem zakaj mam tak odpor..
Bezgavki mam obe otečeni, ampak desna je bolj otečena kot leva.
Nasplošno me je težko spravt k zdravniku pa me prsilit da jem tablete..Prišlo je že tk daleč da mi je fant tablete na skrivaj devu u čaj da sm jih spila..Čudna sem
-
powerpuff - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2006
- Kraj: lj
Ti ti, to pa ni kul Ocitno te dohtrji res ne bojo prisill, da jih jemljes.. Raje si preberi na netu, kaj lahko pricakujes cez nekaj casa ob ne jemanju tablet, pa pol mogoce spremenis mnenje
Btw, glede na to, da mas slabo kri in otekanja, si prepricana, da ti scitnica dela prevec? To velja bolj za premalo delujoco scitnico..
Men so tut ful otekale bezgavke al slinavke tam ob usesih, dala cez vse mogoce raziskave, pa ni noben dohtr meu polma ka je to.. sele potem cez eno leto smo slucajno ugotovili, da je kriva scitnica (premalo delujoca), slabo kri sem pa tudi imela ene 5 let nazaj. Ni tak bav bav, jedla tablete dva mesca, potem je blo pa kul.
Uglavnem, se to, ce ti zatekata bezgavki na obeh straneh (tudi, ce neenakomerno), ni rak, da te vsaj malce pomirim.
Btw, glede na to, da mas slabo kri in otekanja, si prepricana, da ti scitnica dela prevec? To velja bolj za premalo delujoco scitnico..
Men so tut ful otekale bezgavke al slinavke tam ob usesih, dala cez vse mogoce raziskave, pa ni noben dohtr meu polma ka je to.. sele potem cez eno leto smo slucajno ugotovili, da je kriva scitnica (premalo delujoca), slabo kri sem pa tudi imela ene 5 let nazaj. Ni tak bav bav, jedla tablete dva mesca, potem je blo pa kul.
Uglavnem, se to, ce ti zatekata bezgavki na obeh straneh (tudi, ce neenakomerno), ni rak, da te vsaj malce pomirim.
-
Devilish - Komunikatorka
Hah sploh ne upam it gledat kaj je če ne jemlješ tablet za ščitnico..Ma nevm, dala mi je tablete jodid, pa rekla je da mam malo povečano, ne ful.Pa da nej pridem na kontrolo, pa pol nism šla, itak če tud tablet nism jemala:/
Morm se u roke uzet, glede bezgavk pa bom tud šla rajši še enkrat na pregled da vidimo kaj bojo rekli:)
Hvala za nasvete;)
Morm se u roke uzet, glede bezgavk pa bom tud šla rajši še enkrat na pregled da vidimo kaj bojo rekli:)
Hvala za nasvete;)
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
no, ne bi te rada prestrašila. moja soseda je imela kar nekaj časa povečano ščitnico in se tudi ni zdravila. in je privedlo tako daleč, da ji je ščitnica zaprla sapnik, in so ji počila pljuča. po enem mesecu je še vedno v kritičnem stanju. stara je pa okrog 25. tak da jaz se na tvojem mestu s tem ne bi igrala ravno.
drugače pa sem tudi jaz imela povečane bezgavke v dimljah kar precej časa. pa sem šla k zdravnici (sicer zaradi nečesa drugega), pa me je takoj vprašala, če imam povečane bezgavke. in so krvni izvidi pokazali, da mam vnetje, tako da jemljem antibiotike. imam še eno tablico (od treh) do konca, pa se prav opazi, da so se dosti zmanjšale in se jih komaj še zatipa.
ne vem no, meni je moje zdravje pomembno in takoj ko opazim kaj sumljivega, se raje posvetujem z zdravnico. ker niso tak bavbav, pa tudi tablete niso strup (v pravih količinah!). z zdravjem se res ni za igrati.
drugače pa sem tudi jaz imela povečane bezgavke v dimljah kar precej časa. pa sem šla k zdravnici (sicer zaradi nečesa drugega), pa me je takoj vprašala, če imam povečane bezgavke. in so krvni izvidi pokazali, da mam vnetje, tako da jemljem antibiotike. imam še eno tablico (od treh) do konca, pa se prav opazi, da so se dosti zmanjšale in se jih komaj še zatipa.
ne vem no, meni je moje zdravje pomembno in takoj ko opazim kaj sumljivega, se raje posvetujem z zdravnico. ker niso tak bavbav, pa tudi tablete niso strup (v pravih količinah!). z zdravjem se res ni za igrati.
-
*inkica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 10. 2007
Hej. Imam povečano bezgavko, v dimljah, velikost graha že kak teden. Moje spološno počutje ni slabo, vmes me edino boli jajčnik na isti strani kot je bezgavka. Ali mogoče kdo ve, ali je lahko povezan recimo vnet jajčnik z oteklo bezgavko?? Za brezveze nočem hodit k zdravniku, ker se mi res ne zdi nič hujšega. Ko pa sem si brala nekaj po netu, da je vneta bezgavka lahko znak tudi za raka in da se zraven lahko pojavijo še bolečine v križu in napet trebuh, pa me je vseeno malo zaskrbelo. Pred enim mescem sem nehala jemati kontracepcijo. Kakšna podobna izkušnja?
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
Možno bi bilo, da je povezano z vnetjem jajčnikov. Druga možnost je, da si imela kako vnetje na nogi (dejansko bi bila dovolj že ranica po britju). Lahko pa da ni nič. Predvsem ne paničarit, počakaj še kak dan, mogoče bo "izginila". Če ne, pa pojdi k zdravniku.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
*inkica* napisal/-a:Moje spološno počutje ni slabo, vmes me edino boli jajčnik na isti strani kot je bezgavka. Ali mogoče kdo ve, ali je lahko povezan recimo vnet jajčnik z oteklo bezgavko??
Zdaj tole sicer kolikor razumem ni 100% da imaš vnet jajčnik, zaradi bolečin samo sumiš, ampak seveda, povezava obstaja... V primeru vnetnega predela v določenem predelu pride do aktivacije imunskega sistema in posledično se limfociti pričenjo namnoževat v bezgavki, zato se ta poveča.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov