Povečane bezgavke že 1 leto

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 27. Okt. 2011 13:03

Koliko pa so velike te bezgavke? Sama imam povečane v dimljah, taki dve bunkici, ki se lahko premikata. Zdravnica mi je rekla, da se štejejo pod povečane šele tiste, ki so večje od 2cm, kar je manj se pač šteje pod normalno. In pa dobro je tudi narediti biopsijo "povečane" bezgavke, sploh če se le ta ne premika. Brez panike, po mojem ni nič hudega, to ima dosti ljudi.
Povečane bezgavke v dimljah lahko nastanejo tudi zaradi britja spolovila, možno pa je seveda tudi kakšno vnetje. Ni nujno, da so jajčniki, čeprav tam čutiš bolečino. Sicer pa, če sumiš na vnetje, pojdi k zdravniku, vnetje se pokaže na krvi.
Možno pa je še nekaj. Lahko, da si imela že prej bolj otipljive bezgavke, tako kot jaz, pa sem to ugotovila šele takrat, ko me je bolel "jajčnik", ker sem se seveda bolj pregledala. Če Bezgavke ne bolijo, ni problema.
Uporabniški avatar
*inkica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inkica* » 28. Okt. 2011 16:24

ste me kar malo pomirile... drugače ne paničarim, ampak ko sem si brala me je kar vse tam okrog začelo boleti (jajčnik, križ, slepič?!?) toliko o psihi :o bezgavko še mam vedno oteklo, ampak je res majhna, pa še premika se, če je to dober znak. vglavnem če je splošno počutje in apetit dober, ni nekega razloga za paniko, ne? bom videla kako se bo razvijalo, pa če čež kakih 14dni ne bo vredu, bom šla malo na pregled. hvala vam :kuss:
Uporabniški avatar
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a GnilaLimona » 28. Okt. 2011 17:33

te nočem strašit, samo povem ti da je imela kolegica povečane pa so ji odkrili raka na bezgavkah. (res je da kadi). stara je pa 19 let. ampak dvomim da je pri tebi kaj takega. če ni hudo potem je ok.
Uporabniški avatar
Rozcaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Rozcaa » 30. Dec. 2011 14:44

Jaz imam že 3 leta povečane bezgavke pod desno pazduho in mi do sedaj niso še nič odkrili. Bila sem že na dveh punkcijah in je vedno pokazalo, da imam preveč masnato tkivo.
NPri meni je pa še ta problem, da me začne boleti, ko se namažem z deodorantom. Ne boli me pa samo pod pazduho, ampak me začne boleti cela desna roka. Pa tudi tak neprijeten, nelagoden občutek se pojavi v roki.

Ne sekiraj se. Zaradi sebe redno hodi na preglede, da boš mirno spala. Če bi bilo že kaj, predivdevam, da bi bila že v bolnici.
Jaz grem vsako leto na punkcijo. Sedaj med bodo poslali še na ultrazvok. Ampak mi je zdravnica rela, da ni nič hudega.
˝When the last tree is cut, the last river poisoned and the last fish dead, we will discover that we can't eat money. ˝
Uporabniški avatar
ricola
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ricola » 05. Jan. 2012 7:42

Jaz imam tudi povečano bezgavko pod brado (pri vratu) - samo na eni strani, pa se mi zdi da se veča in manjša (lahko v enem dnevu razlika) in se lahko z dotikom pšremika. Zdravnica mi je rekla da ni nič z. da je najbrž zaradi prehlada, vendar bi šla rada vsaj na kakšen pregled. A je kaj samoplačniškega? Kako aploh lahko dobiš drugo mnenje od zdravnika?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 05. Jan. 2012 16:02

Reči svoji zdravnici, naj naredi punkcijo, ker te skrbi in da boš tako pomirjena. Niti ne rabiš hodit drugam.

Seveda greš še vedno lahko po drugo mnenje (tudi samoplačniško).
si pa o drugem mnenju preberi še tole: http://www.vzajemnost.si/aktualno/poglej/1002.html
Uporabniški avatar
ricola
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ricola » 06. Jan. 2012 7:09

Pa ima katera izkušnjo s punkcijo?
Boli?
miki miška :)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a miki miška :) » 04. Mar. 2012 16:05

Jaz imam tudi zelooo povečane bezgavke. Šla sem od vse vrste zdravnikov, v bolnice na preglede. Punkcija bezgavk (ki skoraj nič ne boli, če špikne malo) pa tudi ni nič pokazala.

Več razlogov je, če kadiš, če si hiv, če si se kdaj drogiral, če je imel kdo raka v družini, če kadiš, itd.

Pri meni je najvrjetneje preveliko št. angin in vrjetnost zaradi problemov z zobmi (tudi iz otroštva).

Najbolje pa je it k zdravniku, da te pošlje naprej.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov