Potenje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
GoldenEye - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 8. 2008
tajicaaa napisal/-a:
bionsen?kje se ga da nabavit? pa je stikju ali spreju?
kok pa stane?
prosim sporoči ..
To je v bistvu taka vodica, tko, da ni ne sprej, ne stik. Mislem, da jo majo v dm oz. v katerikol drugi drogeriji; kok stane se žal ne spomnem... Sam te morm opozort, da ta deodorant ne zmanjšuje potenja, ampak sam preprečuje neprijeten vonj. Tuk, da ne bi bla slučajno razočarana... Za zaviranje potenja so boljši antiperspiranti (npr. rexona, al pa kak addidas itd.). Čeprov jst pri seb ne opazm bistvene razlike, če uporabljam deodorant al pa antiperspirant. Tko da, če ktera ve za kak učinkovit pa ne preveč strupen "sprejček" naj prosim sporoči
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
Včasih se mi zdite nekatere punce na tem forumu prav neumne, pa se opravičujem če sm katero užalila! Vsak dan je neka nova tem: tablete, kapsule za to pa to...kako lahko jeste to kemijo za vsak drek?! Jst komaj vzamem POLOVICO lekadola če me kej boli...samo stran od tablet...
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
red*cherry napisal/-a:Včasih se mi zdite nekatere punce na tem forumu prav neumne, pa se opravičujem če sm katero užalila! Vsak dan je neka nova tem: tablete, kapsule za to pa to...kako lahko jeste to kemijo za vsak drek?! Jst komaj vzamem POLOVICO lekadola če me kej boli...samo stran od tablet...
Podpis. Pa potenje je čisto naraven proces, telo izloča strupa in ni zdravo zavirati potenje Lahko pa to omiliš na veliko drugih, bolj zdravih načinov.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
^^odvisno kakšno potenje.
Moj fant se je prej ful potil,ampak res ful.Tolk, da je mel pod pajsko flek premera enih trideset centou, čez hrbet in čez trebuh, samo iz podpajske.
Pa so probali zdravila, pa use..Na koncu mu je pomagala operacija.
Kapsule pa nevem...Če se potiš normalno in ne tko kot sm recimo jst opisala, je kapsula totalno brezvezno vnašanje kemije v telo.
če maš pa resen problem s potenjem, se gre pa h zdravniku, pa on pove kako pa kaj.
Tele "topšop" prodaje, so mi ša čist bedne in brezvezne, pa še pomagajo nkol ne.
Moj fant se je prej ful potil,ampak res ful.Tolk, da je mel pod pajsko flek premera enih trideset centou, čez hrbet in čez trebuh, samo iz podpajske.
Pa so probali zdravila, pa use..Na koncu mu je pomagala operacija.
Kapsule pa nevem...Če se potiš normalno in ne tko kot sm recimo jst opisala, je kapsula totalno brezvezno vnašanje kemije v telo.
če maš pa resen problem s potenjem, se gre pa h zdravniku, pa on pove kako pa kaj.
Tele "topšop" prodaje, so mi ša čist bedne in brezvezne, pa še pomagajo nkol ne.
-
*Sagitt* - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 3. 2008
- Kraj: Maribor
evo mene ..
zdaj ko sem si z vichijevim deotom vničla vse majice mi je prekipelo .. in sem se malo pozanimala glede totih deodorantov pa tega in sem si hotla it kupt biotermoviga ..
pa pridem v limonija pa rečem za tega biotermovega .. pa ga niso imeli in pol mi je tam prodajalka priporočala Clinique .. in nisem vedela al naj si ga kupm al ne .. ker je kar drag. pa sem si le premislila pa sem si ga vzela ..
in ne morem verjet da mi ta deo res pomaga. Zdaj ga uporablam tam nekje teden dni. pa sem mislila da mi bo puščal fleke in neprijetni vonj.. ampak mi na čudez ne pušča flekov pa še vonja sploh nima .. in morem rečt da se ful manj zašvicam res.
mislim da je vreden svojga denarja ..
zdaj ko sem si z vichijevim deotom vničla vse majice mi je prekipelo .. in sem se malo pozanimala glede totih deodorantov pa tega in sem si hotla it kupt biotermoviga ..
pa pridem v limonija pa rečem za tega biotermovega .. pa ga niso imeli in pol mi je tam prodajalka priporočala Clinique .. in nisem vedela al naj si ga kupm al ne .. ker je kar drag. pa sem si le premislila pa sem si ga vzela ..
in ne morem verjet da mi ta deo res pomaga. Zdaj ga uporablam tam nekje teden dni. pa sem mislila da mi bo puščal fleke in neprijetni vonj.. ampak mi na čudez ne pušča flekov pa še vonja sploh nima .. in morem rečt da se ful manj zašvicam res.
mislim da je vreden svojga denarja ..
-
emkica - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 9. 2007
- Kraj: Ljubljana
ne vem zakaj je folk tok proti potenju. Mislm če logično pomisliš vidiš da je to naravna lastnost telesa, da iz sebe spravlja razne negativne stvari, ki ni dobro da ostanejo v telesu. Zato pa tud niso dobri vsi ti deodoranti, ki zavirajo potenje. Slednje lahko pripelje tudi do kkšnih hujših posledic (ala rak dojk, itd). Meni so najbolši naravni deodoranti od hauške al pa deo kamni. Tuki je pa fora pri temu, da se ti normalno potiš, sam neprijeten vonj izgine.
-
Hyades - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 6. 2008
Sem gledala eno oddajo, o temu kako se je en tip fuuuul potil. Ampak res uno ful, je stal nekaj minut pri miru in je bil ze cel poten..
Ampak pri njemu je bila to vse le psiha...
Meni se potenje zdi nekaj cisto naravnega, tako da nebi nikakor jemala karkoli PROTI temu..
Ampak pri njemu je bila to vse le psiha...
Meni se potenje zdi nekaj cisto naravnega, tako da nebi nikakor jemala karkoli PROTI temu..
- neci*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 4. 2009
hey!
sem nova na forumu, pa sem zasledila to temo. Tudi jaz mam veliiike probleme s pretiranim potenjem. In zdaj, ko se je spet začel lep vreme, sonček, me že skrbi kako bo ob hujši vročini. Namreč, samo da grem ven na sonce pa tudi če nič ne delam, sem takoj mokra najprej pod pazduho, nato še po hrbtu, med prsmi, po čelu. To me zelo moti, ker vedno ko kam grem (hribe, izlet s kolesom, odbojka), sem po petih minutah kot da bi name zlil škaf vode. In zato me je pred drugimi sram in se izogibam izletov, aktivnosti s prijatelji. Res ne vem kaj naj naredim. Pozimi, ko ni take vročine sem se potila samo pod pazduho in mi je vsaj malo uspelo to zmanjšati z uporabo Triple dry-ja, zdaj po celem telesu pa res ne vem kaj naj naredim.
Če katera ve za kakšno rešitev, naj mi prosim mal napiše.
hvala
sem nova na forumu, pa sem zasledila to temo. Tudi jaz mam veliiike probleme s pretiranim potenjem. In zdaj, ko se je spet začel lep vreme, sonček, me že skrbi kako bo ob hujši vročini. Namreč, samo da grem ven na sonce pa tudi če nič ne delam, sem takoj mokra najprej pod pazduho, nato še po hrbtu, med prsmi, po čelu. To me zelo moti, ker vedno ko kam grem (hribe, izlet s kolesom, odbojka), sem po petih minutah kot da bi name zlil škaf vode. In zato me je pred drugimi sram in se izogibam izletov, aktivnosti s prijatelji. Res ne vem kaj naj naredim. Pozimi, ko ni take vročine sem se potila samo pod pazduho in mi je vsaj malo uspelo to zmanjšati z uporabo Triple dry-ja, zdaj po celem telesu pa res ne vem kaj naj naredim.
Če katera ve za kakšno rešitev, naj mi prosim mal napiše.
hvala
yo quiero bailar toda la noche!
-
angeLcek. - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 12. 2007
- Kraj: Na nebu.
js sm kupla kremo od vichy proti potenju, pa piše na njej, da svetujejo najprej 5 zaporednih nanosov, drug teden 3 ..in tko vsak teden manj nanosov. in da se pol potenje zmanjšuje iz tedna v teden...
js jo uporablam zdej 1 teden že in sm si jo usak dan nanesla, mogoče tudi 2x na dan
in morm rečt, da se potim FUL manj kot prej. se mi celo zgodi, da pod eno roko nimam sploh nikakršnega fleka, pod drugo roko pa ful majhnega..
zdej me pa zanima, zakaj oni svetujejo, da si tega ne nanašaš usak dan? a zato ker je tolk škodljivo al mogoče neha delovat, če ga prevečkrat naneseš? a ve kdo?
kr js bi jo najraj skoz uporabljala, usak dan... ampak se bojim, da pol ne bo mela učinka. po drugi strani pa mislim, da ne bo mela učinka šele takrat, če si je ne nanesem usak dan...
ma kera kako izkušnjo s tem?
js jo uporablam zdej 1 teden že in sm si jo usak dan nanesla, mogoče tudi 2x na dan
in morm rečt, da se potim FUL manj kot prej. se mi celo zgodi, da pod eno roko nimam sploh nikakršnega fleka, pod drugo roko pa ful majhnega..
zdej me pa zanima, zakaj oni svetujejo, da si tega ne nanašaš usak dan? a zato ker je tolk škodljivo al mogoče neha delovat, če ga prevečkrat naneseš? a ve kdo?
kr js bi jo najraj skoz uporabljala, usak dan... ampak se bojim, da pol ne bo mela učinka. po drugi strani pa mislim, da ne bo mela učinka šele takrat, če si je ne nanesem usak dan...
ma kera kako izkušnjo s tem?
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
O tem smo pred kratkim debatirale v temi nujno potrebujem, ampak menim, da si zadeva zasluži svojo temo...
V glavnem, če na hitro obnovim...ful se potim pod pazduho! Spotim se lahko tudi, ko mi je ful mrzlo. Seveda redno skrbim za higieno. Poskusila sem medicinski alkohol kot ga je v drugi temi predlagala Tearjerker, pa mi pomaga samo, če sem tko doma pri miru, po 20 min hoje pa res že ful zašvicam in mi potem žal tudi potem ta alkohol več ne pomaga.
Sedaj delam v taki službi, kjer imam veliko stikov z ljudmi in mi je ful neprijetno, da sem čisto mokra pod pazduho pa še občutek imam, da to vsi opazijo... Potem grem pa še peš domov in potem je majica čisto mokra in je primerna samo še za pranje...
Ima kdo še kak nasvet kako se rešit te nadloge?
V glavnem, če na hitro obnovim...ful se potim pod pazduho! Spotim se lahko tudi, ko mi je ful mrzlo. Seveda redno skrbim za higieno. Poskusila sem medicinski alkohol kot ga je v drugi temi predlagala Tearjerker, pa mi pomaga samo, če sem tko doma pri miru, po 20 min hoje pa res že ful zašvicam in mi potem žal tudi potem ta alkohol več ne pomaga.
Sedaj delam v taki službi, kjer imam veliko stikov z ljudmi in mi je ful neprijetno, da sem čisto mokra pod pazduho pa še občutek imam, da to vsi opazijo... Potem grem pa še peš domov in potem je majica čisto mokra in je primerna samo še za pranje...
Ima kdo še kak nasvet kako se rešit te nadloge?
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
po moje se morš naučit živet s tem. Jaz mam tud vlke probleme da takoj zašvicam in mi je zato marsikdaj neprijetno ampak sem se naučil živet s tem in se ne sekiram preveč. Nikoli pa se ne sekiram, če se nekaj dogaja z mojim telesom na kar nimam vpliva kot je recimo potenje. Če komu kaj ne paše naj pogleda stran. Itak pa sam pot ne smrdi dokler se redno umivaš, ker smrdet začne komaj ko se mikroorganizmi razvijejo not al nekak tak (nisem biolog).
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Prilagodiš se... Jaz sem mislila, da je kakšna pubertetniška faza hormonov, pa ni bla. Največ švicam pod pazduho, zato več let sploh nisem nosila oprijetih zgornjih delov recimo. Ma cele travme mam s tem. Nekak mi pomaga, če sem bolj flegma glede vsakodnevnih stvari, takoj ko se začnem sekirat al pa če se mi kam mudi, mi kr stečejo kapljice.
Pa se pač naučiš sprejemat, da je to del tebe (al pa greš na operacijo). Ko folk opazi, ponavad rečem, da jbg, pač švicam. Ni lepo, ampak eni res ne mormo nič naredit proti temu, torej se ne splača sekirat...
Pa se pač naučiš sprejemat, da je to del tebe (al pa greš na operacijo). Ko folk opazi, ponavad rečem, da jbg, pač švicam. Ni lepo, ampak eni res ne mormo nič naredit proti temu, torej se ne splača sekirat...
Because I can.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov