Potenje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 03. Sep. 2007 19:36

aha, ok, isto k jst. kolk časa se ti pa to že pojavla?

glej tko je: to je od pubertete. men je to zdravnica pred dvema letoma rekla pa ji nisem vrjela. no, zdj k je že minil neki časa, pa je tud mal puberteta "popustila" sm ugotovila d je mela prov - zto k se ne potim več tolk. v bistvu nimaš velik možnosti:
1) probi bit sproščena in ne mislt na tvojo težavo - vem d je težko, splh k ostali opazjo, pol pa tist nadležn šepetanje in kazanje s prstom. jst take ljudi ignoriram. pa men je zlo vlik pomagal k sm vidla d nism edina s takmu problemam. to je pač le še en znak pubertete, je pa res d prizadane manj ljudi, kokr pa jih ima mozolje.
2) kot sem že rekla - nosi bele majce; manj se pozna in poleg tega še ni kakšnih barvil, ki bi dražle kožo
3) kupuj le bombaž in nič drugega. ok, lan pa volna sta dovoljena. drgač pa sam stran o česa umetnega (poliester), ker ne da koži dihati
4) ne stiskaj skupaj rok - nasprotno, roke čimbolj narazen, da lahko koža diha
5) skrbi za higieno - jst se umivam pod pazduho trikrat na dan; pred šolo (preden nanesem deodorant), po šoli (da perem deodorant in da doma pustim da koža izloči strupe) in zvečer pred spanjem (da odstranim znoj, čeprav se doma skoraj ne potim - doma nism živčna)
6) čez vikend so deodoranti "prepovedani" (razen ko greš zvečer ven) - greš na sprehod, kolo, laufat... karkoli, le da se dobro spotiš in izločiš strupe
7) pij veliko vode
evo, to je vačalmanj vse, če se še kaj spomnim, bom zihr napisala
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 03. Sep. 2007 20:27

Na enmu drugmu forumu so zlo priporočal deodorant Triple Dry, k se ga kup v DM-u. Jst sm si ga šla kupt, bomo vidl, če kej pomaga.

To je vsed psihe drgač. Prejšn tedn sm bla v službi skoz mokra pod pazduhami, k sm bla dost napeta. Dons recmo, pa čist nč.
x.anna.x
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a x.anna.x » 04. Sep. 2007 10:04

okI...sporoč če ti bo kai pomagaL.ja tnx za nasvete..nosm bombaž ja..em pa tud na tumeni se bl slabo pozna..in na črni.tk da te barve prevladujejo.bm pa še neki belih nabaula ja.tnx.sei probam se zmedem pa na kei drugiga študiram..sam pol pač neki z roko npr zakrilim pa čutim uno mokro pa mi use dol pade pa se še bol pol potim.:/
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Sep. 2007 10:09

Yazmeen napisal/-a:Na enmu drugmu forumu so zlo priporočal deodorant Triple Dry, k se ga kup v DM-u. Jst sm si ga šla kupt, bomo vidl, če kej pomaga.

sem ga kupila, pa se mi je zdel ful preveč agresiven. poleg tega pa smrdi po čistem alkoholu. ne vem no, jst sem ga raje skenslala, ker se mi zdi še vedno bolje malo švicat, kot pa premočne zadeve uporabljat. je pa res, da je bilo to s potenjem pri meni pomoje povezano s puberteto, ker se je nekje sredi 4. letnika popolnoma ustavilo in je zdej v redu. mislim, švicam ko je pač vroče. nimam pa več pozimi pri 20ih stopinjah problemov s premočenimi puloverji.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 04. Sep. 2007 10:59

x.anna.x res je možno,da je tvoje pretirano potenje povezano s puberteto.jest sm par let nazaj imela grozne probleme s potenjem (predvsem pod pazduho) ampak sedaj teh problemov nimam več,oziroma se potenje pojavi samo občasno.uporabljala sem triple dry pa vichy in sta mi pomagala ampak se mi vseeno zdi,da to dologoročno ni pametno uporabljati.in kot ste že vse napisale je bil kasneje vzrok tudi v psihi.čez nekaj časa mi je uspelo potenje povsem odmisliti in potem je bilo res bolje :nixweiss: seveda pa potenju ne udiem,ko se poleti usedem v moj avto brez klime...
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a britney20 » 04. Sep. 2007 13:26

Meni se dosti potijo podplati ali pa imam rdeče? Kšna pozna dobro kremo??
x.anna.x
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a x.anna.x » 21. Sep. 2007 19:41

evo men tud hydro fugal forte ni nč pomagu..zai ga ž dLe časa uporabLam pa ga bm nehaLa.zadnič je biu en dan k se nč nism potiLa..prou misLa sm da ja zdei je to..konc s temu..mah ja nasLEdn dan pa spet na nvovo.=/..zebe me pa mam večji vLek k nekateri poLeti k je vročina. :?
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 21. Sep. 2007 20:38

sam je čist napačna predstava d je cel štost v deodorantu. č boš milna dbo pa zdj en deodorant odpravu težave, se motš. je treba precej več v t vložt
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 21. Sep. 2007 21:11

Tud js sm mela konc OŠ pa skor celo sredno šolo probleme s pretiranim potenjem - to me je tok živciral, k nism mogla nost majčk raznih živih barv in sm bla prou jezna in žalostna, k sm vidla, kko se sošolke nč ne potijo. Bolj ko sm roke skup tiščala, slabš je blo, sam k je blo 1x že tok zmočen, sm jih raj še bol skup tiščala, da se ni vidl tistih ogromnih flekou. Pa velikrat sm dala tut raj jopco pol čez, da se ni opazl. To je res grozn no... :roll:

Zdej se je pa pomiril, tko da je blo zgleda res sam zarad pubertete.
x.anna.x
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a x.anna.x » 22. Sep. 2007 8:29

JoJ.pa zka se to dogaJa Lih u sRedni šoLi..k je naiboLš obdobJe.=/
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Sep. 2007 9:25

Ne vem, če je sam v puberteti, če maš probleme s pretiranim potenjem, jih maš, ne glede na starost pomojem. Jst nism v puberteti (sm že čez 20), pa mam še zdj tak problem, začel se je pa pr men tm nek pr 19ih letih to. Pa poznam še dve punci, k sta tud že obe čez 20, pa mata probleme s tem. Moja sestrična se pa prekomerno poti v dlani, že par let.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Sep. 2007 11:27

jah sej verjetno so tudi takšni, ki imajo celo življenje s tem probleme, ampak več je pa tega v puberteti, zaradi neravnovesja hormonov. podobno kot hot flashes (ne vem slovenskega izraza) v meni. vsaj tako si jst razlagam to.
x.anna.x
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a x.anna.x » 28. Sep. 2007 12:50

jooj..umap da se pr men kmal konča.^^
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 28. Sep. 2007 13:10

Mene tudi to nervira.Drugače se nikoli ne potim, ne doma,ne kjerkoli,ne poleti ne pozimi.Ampak ko pa kam grem je pa groza...Sploh če sem na faksu čez dan,majco res lahko dam samo enrkat gor ker jo prešvicam,da takrat ko imam izpit raje ne govorim...Smrdim ogabno. Meni noben deodorant ne pomaga,pač sem se sprijaznila s tem da so izpiti stres in s stresom pride švic.
x.anna.x
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a x.anna.x » 02. Okt. 2007 9:29

aja.jst se pa sam pod pazduho tok potim.razn č je vroče se po celem telesu.drgač pa majo pr lush deodorant za celo telo.ubistvu je kot krema in učinkuje kot deodorant.mogoč bi ti kj pomagalo.probat ni greh.^^

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov