Potenje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 06. Jan. 2005 19:21

Zadeva je zelo zelo moteča in sploh ne vem kaj naj. Če imam belo majico se recimo ne opazi, da sem mokra pod pazduho, ampak šment, ko se potim, očitno tleo izloča nevemkaj, kar majico obarva rumankasto. Če oblečem barvasto majico (kar je zelo poredko, glede na to da imam mokre polkroge velike do 10cm (če ne celo vec :( ), se mi pa sčasoma razbarva pod pazduho, in to kvalitetna majica. Da o temu, da premocim tudi volnene jopce in puloverje ne bi... :cry:
Aja, da ne pozabim, vonj ki ga izlocam je tak kot pri delavcih, ki se ne preoblecejo tri dni.
Uporabljam draga sredstva (niso antiperspiranti, ker bi mi zamašili vse pore), ki pomagajo pri vonju, in tudi tako imenovane znojnice (blazinice, ki jih nalepiš na majico ali jopco) - so super, ampak opazne pod blagom, tako da imam občutek, da sem sprobala že vse. Zato me zanimajo vaše izkušnje in reševanje takih problemov, mogoče sem pa le kaj spregledala.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
2good4u
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 11. 2004
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a 2good4u » 06. Jan. 2005 20:46

Mislim, da je to zelo velik problem, in da nas tu sprasujes za mnenja je odvecno. Taksne hude primere lahko rešujejo samo zdravniki. Pojdi do svoje zdravnice in ji povej, kar si napisala. Mislim, da bi ti ona najbolj znala pomagati. Sploh pa če uporabljaš zadeve, ki zamašijo pore-to ni dobro. Jaz npr uporabljam od vichy rollon, ki ne zavira potenja, ampak pač zavira neprijeten vonj. Res je, da zelo pomaga, ampak na mikicah pušča belo barvo, kar je zelo neprijetno. Da pa imaš rumenkasto barvo na oblačilih, je pa samo fora v tem, kakšno kislost oziroma bazičnost imaš. Se pravi ali imaš bolj bazično ali kislo polt. Moj nasvet je, ker opažam da je izredno hudo, da se posvetiš z zdravnikom. Slišala sem že in videla na tv, da se te stvari dajo operirat...izgleda pa tko, kot bi ti naredli liposikcijo, ampak da ti to nardijo pod pazduho.
Želim ti, da bi to zoprno stvar čimprej odpravila!!!! :gut:
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 06. Jan. 2005 20:58

Hvala za nasvet, ampak moja mami je zdravnica in moje potenje ni bolezensko. Je ena velika nadloga, ki jo skusam vsaj nekako zakrit, pa me je samo zanimalo kako se ostale ubadate s tem. Mogoce je napisano zvenelo resno, ampak ti zagotavljam, da ni bolezen. In sej sm napisala, da NE uporabljam antiperspirantov, ker bi imela potem tezave.
Drugace pa bela barva, ki pravis, da ti jo Vichy pušča na majici, ni deodorant, ampak tvoj pot, ki je slan, in ta bela crta je posušen pot, veš pa kaj ostane za slano vodo ko izpari.
Uporabniški avatar
Happy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Happy » 06. Jan. 2005 22:06

Jst se že dve leti ful potim. Prej nikol nisem imela problemov s tem. V službi sem imela s seboj minimalno dve majčki in velik paket osvežilnih robčkov, da je blo vsaj malo bolje. Neglede na to kater deodorant sem uporabljala je bilo isto. Ne vem jaz tud ne vem kaj narest. Tko pač je.
Med očmi je še dovolj prostora. Razmišljajmo. Videli bomo stvari, ki jih zaradi oči spregledamo.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 06. Jan. 2005 23:07

...
Zadnjič spremenil lakeesha, dne 15. Feb. 2008 12:10, skupaj popravljeno 1 krat.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 06. Jan. 2005 23:16

Tut jaz se dosti potim
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 06. Jan. 2005 23:58

Happy napisal/-a:Neglede na to kater deodorant sem uporabljala je bilo isto. Ne vem jaz tud ne vem kaj narest. Tko pač je.

Ce se clovek veliko poti, tega ni pametno zadrzevat, ker to povzroci vec problemov kot koristi. Ce pa nosis osvezilne robcke s sabo zaradi vonja, ti pa svetujem kvalitetne deodorante, samo pac mazat se moras vsak dan (pa zdrzijo, garantirano, ne glede na to kako si aktiven), predvsem pa po vsakem tusiranju. Jz uporabljam ali Bocage od Lancome, ali pa Deopil Methode Jeanne Piaubert (ta je bil pred kratkim predlagan v Cosmotu, ker kao tudi preprecuje rast dlacic oz. jih tanjsa) in sem zelo zadovoljna z obema. Vsaj kar se vonja tice.
Uporabniški avatar
fiona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a fiona » 07. Jan. 2005 8:12

Tudi meni se je zacelo podobno dogajat pred dvema letoma, normalno potenje je ok, ampak tudi pozimi mi je teklo pod pazduho. Sem pa ugotovila, da veliko zaradi zivcev. zadnje case, ko sem popravila prehrano, spila dovolj vode, se potim manj oziroma normalno.
Triple Dry imam tudi sama, pa od vichy-a kremo proti potenju...ma saj kar ok. Je pa res, da moj pot nima vonja, k sreci...razen ce seem res, ampak resnicno zivcna dalj casa....kar se zgodi redko. Ampak tako kot Lyla, sparam s temi cudeznimi deodoranti, za posebne priloznosti....se men tud zdi sumljivo....sicer pa za cez dan uporabljam fenjal, ker lepo disi...in ce se malo spotim, samo bolj disi...cudno, ampak drzi.
jao, potenje je sit ja.
Anchi, ne vem kaj bi ti svetovala, vem pa, da resne probleme resujejo z opreacijo, s tem da odstranijo zleze znojinice pod pazduho....kar ti je mami verjetno ze povedala....
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 07. Jan. 2005 9:19

Anchi, jst mam skor isti problem. Razlikujem se le v tem, da moj švic ne smrdi. Uporabljam Vichijev deodorant in parfum, tko da tega vonja ni.

Uporabljam tud une blazince za pod pajsko in se mi zdijo zlo fajn.

Mam pa še en čudn problem: majce, ki jih nosm kdaj brez teh blazinc in so pol valda prešvicane začnejo po parih nošenjih kr smrdet in pol takoj k se mal navlažijo (ko jih oblečm in mal zašvicam) fuuul smrdijo. :oops: Pol jih pa dam kr mami, ker ona pa sploh ne švica.

Lyla: Kje se pa kup ta roll on? :?:
Uporabniški avatar
fiona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a fiona » 07. Jan. 2005 9:59

tale rol on dobis v dm-u......kje pa se dobijo blazinice?

Lyla, spi.... :?:
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 07. Jan. 2005 12:00

Tut u dm pa v Nami včasih. So pa v taki rumeni škatlici z metuljčki.
Uporabniški avatar
suhica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 8. 2004
Kraj: sirni svet

Neprebrana objavaNapisal/-a suhica » 07. Jan. 2005 19:09

obisci dermatologa ce ga se nisi, nimas kej zgubit :wink:
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 07. Jan. 2005 19:23

mela tak problemček v puberteti, sam nikoli nism zaudarjala ... zdej pa že par let uporabljam nivei roll on dry in mi je ful fajn ...
no, jst se sploh ne potim pod pajsko (morm uršy kopirat :D) ... mi bol švica med joški kt pod pajsko ;)
Uporabniški avatar
p!a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a p!a » 08. Jan. 2005 10:51

pomoje tud ne bi nc zgubila ce bi obiskala homeopata. jst hodm zarad alergij in tud zarad potenja k njemu in je res boljs!!! ;)
Živi za biti, ne za izgledati!
Uporabniški avatar
Dolce
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Dolce » 09. Apr. 2005 12:03

Tudi jaz imam podoben problem. Nenormalno se potim pod pazduho. Pot je brez vonja samo moti me, ker imam potem vse majcke mokre in je precej neprijetno. Potim se tudi ce me zebe. Samo da oblecem majcko...5 minut...imam ze mokro. Uporablajm deodorante od Lancoma pa nic ne pomaga. To se dogaja ze kaksno leto res intenzivno. Ne vem kaj naj. Bom poskusila se te blazinice vendar to samo zakrije, zadeve pa ne resi. :roll:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov