Potenje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Eileen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Eileen » 18. Apr. 2005 15:45

Ej, za zdaj mi je še ni razneslo. Strinjam se s tabo, ko praviš, da imamo različne organizme. Nekatere so zadovoljne že z običajnimi deodoranti, meni pa je tak shit ko je npr. Fa potenje celo poslabšal. Kar se tiče Triple Dry, v navodilih piše, da je povsem varen. V glavnem: Anchi, kaj nam preostane drugega, kot da poskusimo tudi take stvari? :nixweiss:
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 18. Apr. 2005 15:53

Eileen napisal/-a:V glavnem: Anchi, kaj nam preostane drugega, kot da poskusimo tudi take stvari? :nixweiss:

Popolnoma nič nam ne preostane, zato sem tudi odprla to temo, da izvem(o) kakšno novo foro za prikrivanje te nadloge. Da bi jo pa odpravila... :? pa zaenkrat še ne verjamem v to. Sem preveč stvari sprobala in izkusila, da bi imela spodbuden občutek glede tega.
Bom pa sigurno probala ta Triple dry, upam da bo tako kot deluje nate, deloval tudi name. :wink: Ti kar težko verjamem, da ti ustavi potenje in da nimaš posledic - blagor ti, res!
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Eileen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Eileen » 18. Apr. 2005 16:00

Anchy, držim pesti zate. Če ti ne bo preprečilo potenja, pa ti bo (v to sem sigurna) definitivno omililo. Konec koncev ta Tiple Dry ni tako poceni...za to ceno bi moral delovati tudi pri tebi. :gut:

Kdor ne riskira, ne profitira. :ritter:
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 18. Apr. 2005 16:18

ok, zdaj pa še eno blond pitanje z moje strani... anchi, kakšne so pa posledice zamašenih bezgavk?? verjetno nič preveč lepega?? ker si ne bi rada ravno tega nakopala, tak da bom še parkrat premislila preden kupim toti triple dry, kakorkoli me že pošteno mika :)
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 18. Apr. 2005 16:31

MissBitch napisal/-a:ok, zdaj pa še eno blond pitanje z moje strani... anchi, kakšne so pa posledice zamašenih bezgavk?? verjetno nič preveč lepega?? ker si ne bi rada ravno tega nakopala, tak da bom še parkrat premislila preden kupim toti triple dry, kakorkoli me že pošteno mika :)

He he, ni blont vprašanje, če tega še nisi izkusila, ne veš kako je. Če se ti zamašijo bezgavke, to izgleda nekako tako, da se ti pod pazduho (po kožo) naredi bula (ali dve,...), ki sicer ni zelo opazna, boli pa svinjsko, vsaj mene, na pritisk. Potem to izgine po parih dneh, tako da ni ne vem kakšne panike. Bistveno je samo to, da nehaš uporabljat antiperspirante, če se ti to pojavi.
V skrajnem primeru se lahko zgodi, da se ti bezgavka zamaši trajno in takrat ti to ponavadi rešijo z operacijo. Ampak to je RES SAMO V SKRAJNEM PRIMERU in se prosm ne zdaj tu ustrašit. Zgodilo se je moji kolegici, ki ni hotel nehat uporabljat antiperspirantov.
Tako da ti kar probaj Triple dry, in če se ti bo to pojavilo, ga opusti.
Kot vidiš, Eileen nima težav, če pa ti do zdaj sploh vedela nisi kako izgledajo zamašene bezgavke, jih po moje tudi ne boš imela (težav).
Sem brala še na enem forumu o tem deodorantu, in ga vse zelo hvalijo, tako da...gremo probat. :wink:
Aja Eileen, 1500 SIT je ena tretjina cene, ki jo jaz zdaj plačujem za deodorante, tako da triple dry res ni drag.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 18. Apr. 2005 17:22

prehrana je full pomembna: če ješ nezdravo hrano potem je čas da to spremeniš! Tut sama sem mela ta problem sicer ne tko kritičen..Uglavnem nehala sem jest meso se pravi da sem postala vegeterijanka. No in zdej se mi je telo tok spucalo (ze kako leto ne jem mesa in ostalih nezdravih pizdarij) da mi sploh ni treba skor uporabljat deodoranta. Preprosto tko mal švicam, če pa ze pa nima nobenega vonja. Probi mogoče bo pomagal.

Tko k npr. moški so tut nagnjeni k smradu. No moj mishy isto ne je mesa ze več let. Sploh ne uporablja deodoranta ker tut če zašvica k pr norcih zgleda tko k bi se z vodo polil, se prav brez vonja.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Uporabniški avatar
firegirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a firegirl » 18. Apr. 2005 23:57

js mela tut probleme s PRETIRANIM potenjem. to ni blo res, pozimi, pri - 20 stopinj sm mela jst "flek" na majici...men je blo tak bad ne, nism več vedla kaj sploh naj, samozavest na nuli. nism mogla kupovat takih majčk kot jih hotla itd...
pa wse možne deodorante sprobala, mi ni pomagu :(

noooo, sm kupla TRIPLE DRY :flehan: :flehan:
Ej to pa res dela čudeže!!! ne bom rekla da se čisto NIČ več ne potim (če mi je ful wroče,pol se), ampak ne pa več tko kot prejob normalnih temperaturah...
tko da, men je res ful pomagu, zj se ne obremenjujem več s tem, loh si kupm katerokoli majčko itd. tko da, probi in ZIHR ti bo pomagu!!!

držim pesti :)
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 20. Apr. 2005 13:41

LyLa napisal/-a:Sej pravim če je res al pa če ni, pač kupujem deodorante ki tega aluminiuma ne vsebujejo,

Sej zdej je že javno ZNANO, da to ne povzroča raka. :)
Uporabniški avatar
plavž
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a plavž » 18. Maj. 2005 0:40

Nič ni blo konkretnega govora o psihičnem vzroku potenja. Jaz imam hude probleme s prekomernim potenjem in vsak dan razmišljam o možnih vzrokih. Po mojem je tako kot pri večini vas problem da ste enostavno nesproščene. Ključno vprašanje je ali se tako potite tudi doma, ko ste na fotelju, ko se sprehajate po hiši?? Ali pa mogoče samo ko ste med ljudmi, ko je treba bit malo bolj skoncentriran? Potim se že vrsto let in samo en mesece teh dolgih let sem bila suha pod pazduho. To je bilo takrat, ko sem bila neprestano okoli, v pogonu in očitno nisem imela časa razmišljat o teh stvareh, ker se spomnim, da sem v eni gostilni naredila tisto kretnjo, če poznate govorico telesa, ko razpneš roke in jih daš za vrat. Tega NIKOLI ne bi naredila kdaj prej, takrat pa sem to naredila par krat celo -nezavedno!!!, ne da bi sploh razmišljala ali bo flek od spodaj. Plus tega se mi je obenem neprestano zehalo. Ko se mi nikoli drugače ne zeha!!! Tiste dni sem bila resnično sproščena. Človek zeha če dobiva premalo kisika. Če pa vdihavaš preveč kisika, se sproži tisti "boj in beg" stanje in telo pošilja sporočilo v možgane, da se mora pripravit na izredne razmere, kar povzroči večjo budnost, napetost v mišicah, povečano potenje, plitvo dihanje,hitro bitje srca, hladne roke in noge( ker vsa kri steče v možgane in pomembnejše organe). Torej ključ je v pravilnem dihanju. To mi je povedal tudi moj učitelj joge. Večina ljudi sploh ne diha pravilno. Zaradi stresa vsakdanjega pa smo očitno eni ljudje bolj senzibilni in ne prenašamo stresa tako dobro. Zato je tako težko doseči, da bi se nehali prekomerno potiti, ker na dihanje sploh nikoli ne mislimo. Kaj ko se pogovarjate z ljudmi, hodite okoli po svetu, razmišljate o tem da morate zdaj vdihnit skoz nos, počasi izdihnit, itd.??? Verjetno ne, ker se nam zdi samoumevno in nimamo časa razmišljat še o tem. Še posebej ko govorimo, se opazi da narobe dihamo. Vsaj jaz sem opazla da se še najbolj spotim ko govorim, sploh če kaj vneto razlagam. Ker takrat pa nimam kontrole pravilnega dihanja. In tako se zgodi da zraka sploh ne spustim iz pljuč, ko že vdihnem novega in še to tako hitro, da sej ni čudno da se nakopiči preveč kisika in se pol potim ko nora. Ful je pomembno da zrak celoten izdihneš, jaz pa ga samo do polovice in tud s tem trebušnih mišic ne morem pravilno sprostiti. O teh stvareh sem že veliko prebrala v medicinskih knjigah in tudi sama eksperimentirala. Ko sem kontrolirala dihanje je še blo vse vredu, čim pa je prišla situacija, ko se osredotočiš na kaj druga in pozabiš pravilno dihat, pa takoj spet vse po starem. To bi lahko bil vzrok vašim težavam predvsem tedaj, če se potite že dolgo časa. Lahko bi blo tud hormonskega vzroka. Samo po mojem so to živci. Jaz na splošno sem pune živčna in zato tudi nesproščena oseba. Ko sem v družbi najožjih, potenja ni. Drugače pa taka štala, da bi lahko ožmiknila majico. To pa samo zaradi dihanja, ki ni več po enakem tempu in ritmu, ampak je totalno neenakomerno, ker sem se že zasačla. Plus tega so še tri stvari pomembne zraven. Ramena imejte obvezno sproščena, taka lahka. Se kateri zgodi da se kdaj spoti samo pod eno pajso? Meni se, ko npr. telefoniram in ravno pod tisto v kateri telefon držim. Tak da: 1. ramena sprostit 2. razmišljajte samo o tekočih stvareh kaj se trenutno dogaja, ne pa da se poglabljate v sebe te ko ni treba, tudi npr. da razmišljate o tem" Jaooo, zdaj se bom pa ziher začela potit, če se že kje ne". take misli so odveč, treba je pozabit!!! in 3: Pijte veliko vode!!!!!!!(ker sem brala da če piješ premalo, povzroča potenje-na prvi pogled se zdi nelogično, ampak je res). Na začetku reševanja tega problema je treba imet to v glavi 24 ur, da se zaveš, potem pa počasi korak po korak odpravljat po točkah, vse dokler se boste enega dne zavzele, da je problemov konec. Ne smete pa obupat, ker nič se ne zgodi čez noč. Meni sicer še ni uspelo, pa tolko nakladam zdaj, ampak moram povedat, da se nisem niti še sistematično zraven spravla. Imam vsa navodila, ves plan, ampak mi ne uspe. Pa veste zakaj? Ker se ga ne držim. Vedno rečem, zdaj pa res. Potem pa že v naslednjih minutah pozabim. Sprostit se je treba, pa si parkrat na dan, ko se vam kar nekam mudi in se priganjate same sebe rečt opa, počasi.... in ta stavek si govorite ko boste napete:" Oh, kako sem sproščena". V eni knjigi, menda je blo naslov Čar Motivacije(nisem ziher) sem prebrala, da ne uspeš s tem ko si govoriš -ne smem se potit,ne smem to, ne smem ono. Ker možgani delujejo po tem principu, da slišijo besedo potiti in se potem avtomatično osredotočijo na potenje, sama sebi pa preprečuješ uspeh. Ukanit jih moraš z besedami kot so npr. tak kot sem prej rekla "Trenutno sem popolnoma sproščena ". Treba je truda in truda, kot pri hujšanju. Pa pozitivno razmišljaje in bodite vesele. Tudi če se boste nekje močno potile, probajte pozabit, ker sej se verjetno vse strinjate, da ko začnete razmišljati, postane še huje, kr se še bolj pod stres spraviš, ko si rečeš, jooooj, ne smem se potit, pa ne zdaj!!! Malo sem se res razpisala, pa mislim da je prav, da si delimo izkušnje. Sploh pa sem se potrudla, ker vem kako ti lahko to zagreni življenje in uničuje samozavest. Držim pesti za vas in za sebe :lol: ....pa upam da mi bo katera dala kakšno repliko na to kar sem napisala oz. kako je v tvojem primeru. Pa še to. Rada bi si kupila en deodorant ki nima vonja, pa da ne zasmrdiš pol. Kr zdaj uporabljam secret, in ko se začnem potit, se ful voha po tem antiperspirantu in mi ni všeč da se za mano voha kteri deo uporabljam, pa še če se pol pomeša s parfumom, ehhh, brezveze. Lp vsem.
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 18. Maj. 2005 6:03

LyLa napisal/-a:Sej pravim če je res al pa če ni, pač kupujem deodorante ki tega aluminiuma ne vsebujejo, ker se mi res zdi, da prov čist nč ne rabim še enga kemičnega sranja več na telesu, kot je potrebno. Pa mal bolj potna al pa ne. :)

A mi lahko prosim našteješ ene par teh deodorantov.
Men bo zdej enga zmanjkal in sem se odločila, da si bom tudi jst kupila takšnega brez aluminuma.
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 18. Maj. 2005 14:08

Hvala.
A to maš deodorante al deorollone?
Uporabniški avatar
girl007
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a girl007 » 18. Maj. 2005 17:15

LyLa napisal/-a:Sprej.. ne maram rollonov, ker tej pa res puscajo fleke.

To je pa res, pa pomoje prov vsi. Ali katero pozna kakega, ki ga ne?
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 18. Maj. 2005 20:32

LyLa napisal/-a:Sprej.. ne maram rollonov, ker tej pa res puscajo fleke.

Jst mam pa raj rollon, ampak je treba res merkat ker puščajo fleke ... če bi več črne nosila, bi pa verjetno tud bolj spreje uporabljala.

Drugače pa Fa rollon vsebuje aluminium :roll:
Kornelija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Kornelija » 19. Maj. 2005 18:50

res dobra tema, sm mislila, da sm bolj osamljen primer ... Zanimivo razmisljanje Plavz! :ja: Sama sem tud pri sebi opazla podobne in enake reci in je blo prav fajn to prebrat kot izkusnjo druge, ker se nikol nisem na to tako konkretno gledala. Res sm opazla, da ko sm sproscena se ne potim.
Aja, pa res je tud, da se manj potim, ce nimam tkanine cez pazduho, se pravi majice. Kadar imam ohlapno majico je velik boljse.
Sicer pa sama uporabljam gel, ne tist bel, ampak prozoren. ne vem, men je vsec.
:)
"I`m an idealist. I don`t know where I`m going but I`m on the way!"
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 22. Maj. 2005 20:43

Triple Dry dela! sem ga zadnjič kupla in rezultati so vidni! :D :D
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov