Postkoitalna kontracepcija / jutranja tableta

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 15. Jul. 2007 16:44

Če počakaš do jutri, je to še vedno v okviru teh 72 ur, ne? Danes pa dvomim, da bi se to dalo kje dobit. V prihodnje priporočam, da imate te tablete kar doma na zalogi, za vsak slučaj (lahko so tudi navadne kontracepcijske, samo je treba vedet, koliko jih moraš vzet).
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Jul. 2007 23:29

ja, sej so me v ZD kar naročil jutri zjutrj, sam takrat je bla pač panika.no ubistvu je še zdej, sa itak nimam kej..sm pa že iskala po netu kolk kontracepcijskih bi lahko vzela, ker jih mam doma na zalogi, sam nism nč najdla :?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 16. Jul. 2007 8:56

*purple* napisal/-a:sm pa že iskala po netu kolk kontracepcijskih bi lahko vzela, ker jih mam doma na zalogi, sam nism nč najdla :?

Katere tablete se uporablja za PKK?

Najpogosteje se za PKK uporabi tablete Stediril-d.

Za PKK potrebuješ 4 tabletke Stediril-d, ki se sicer uporabljajo tudi kot kontracepcijske tablete. Prvi dve tableti Stediril-d hkrati vzemi čimprej, najkasneje pa v 72 urah po odnosu. Po 12 urah od prvih dveh tablet pa vzami hkrati še 2 tableti Stediril-d. Če v prvih 4 urah po zaužitju tablet bruhaš, vzemi dodatno še 2 tableti.

Kot PKK lahko namesto tablet Stediril-d uporabite tudi druge vrste kontracepcijskih tablet, vendar moraš v tem primeru vzeti večje število tablet. Če za PKK vzameš tablete Stediril-m, Microgynon, Femoden, Minulet ali Marvelon, moraš vzeti dvakrat po 4 tablete hkrati, če pa izbereš Cilest ali Diane-35 pa dvakrat po 3 tablete hkrati.

Klik.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Jul. 2007 12:34

ja tosm tud jst vidla, ampak jst ne uporabljam stedirila...mene je zanimalo če to lahko nardim s svojimi kontracepcijskimi tabletkami (da jih pač osem vzamem in če delujejo)...
sicer sem pa dons dobila tko da je kul-ampak vse je direkt zadn moment..jebenti durex kondome :motz: :fight:
Uporabniški avatar
Calleigh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Calleigh » 19. Jul. 2007 13:12

Dežurni ginekolog je v KC, na Urgenci...Sam tabletk ne dobiš med 22.00 uro zvečer in 7.00 uro zjutraj... Misim da je soba 32, greš pa direkt na vrata. Ni ti se treba prej prijavljat tam na sprejemnem okencu.
me,myself&I
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a me,myself&I » 19. Jul. 2007 13:29

To je sicer že pozno, ampak če bo kera kdaj rabla... V LJ dobiš tablete kadarkoli (vikendi, ponoči) na Metelkovi v Zdravstvenem domu. Takoj ko prideš not zaviješ desno.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Jul. 2007 14:34

smo rešili zdej ja..no, bomo vidl če smo res rešili :D
ja sej jst se nism spomnla na metelkovo takrat :wall: una v ZD pa pojma ni mela..mislm d fak, nerazgledane dohtce da take stvari ne vejo :roll:
Uporabniški avatar
Calleigh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Calleigh » 19. Jul. 2007 21:06

Ma na urgenci zihr dobiš. Sm šla jest v nedeljo iskat. Sestra je bla ful prjazna, pa še mela sm zastonj lekcijo o kontracepciji in spolno-prenosljivih boleznih... :lol:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 19. Jul. 2007 21:13

Na Metelkovi so full nesramni. Meni jih 1x sploh ni hotla dat, tko da je šla sošolka čez par urc namesto mene. :?
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 06. Avg. 2007 20:30

novo

koliko Logest tabletk se vzame za morning after pill?
imam še doma eno škatlo pa bom kar te ponucala, mislim da 3+3 po 12 urah...ali se motim? :?
Houd de wereld tegen
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 18. Okt. 2007 10:01

Jaz sem jo mogla učeri vzet... Pa po prvih treh tabletkah je blo vse kul, zdej po teh drugih treh pa...slaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabo mi je... Nikoli več!!!! Bom zdaj po KT šla, da se ne bo še kaj takega zgodilo...
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 18. Okt. 2007 19:59

Če si bruhala, moraš vzeti še en odmerek.
tjasika_19
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tjasika_19 » 19. Okt. 2007 7:12

mene zanima, kdaj približno ko vzameš te tablete, se pojavi krvavitev, dan, dva?
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 19. Okt. 2007 10:48

Na srečo nisem bruhala :) Menstruacijo pa dobiš od 5 dni prej do 5 dni kasnej kot normalno baje... Bomo vidli, bom sporočila :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Okt. 2007 11:40

tjasika_19 napisal/-a:mene zanima, kdaj približno ko vzameš te tablete, se pojavi krvavitev, dan, dva?

ni nujno kdaj, recimo jst v obojnem primeru ko sem vzela te tabletke, nism mela nobene krvavitve.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov