Postkoitalna kontracepcija / jutranja tableta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
Če počakaš do jutri, je to še vedno v okviru teh 72 ur, ne? Danes pa dvomim, da bi se to dalo kje dobit. V prihodnje priporočam, da imate te tablete kar doma na zalogi, za vsak slučaj (lahko so tudi navadne kontracepcijske, samo je treba vedet, koliko jih moraš vzet).
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
*purple* napisal/-a:sm pa že iskala po netu kolk kontracepcijskih bi lahko vzela, ker jih mam doma na zalogi, sam nism nč najdla
Katere tablete se uporablja za PKK?
Najpogosteje se za PKK uporabi tablete Stediril-d.
Za PKK potrebuješ 4 tabletke Stediril-d, ki se sicer uporabljajo tudi kot kontracepcijske tablete. Prvi dve tableti Stediril-d hkrati vzemi čimprej, najkasneje pa v 72 urah po odnosu. Po 12 urah od prvih dveh tablet pa vzami hkrati še 2 tableti Stediril-d. Če v prvih 4 urah po zaužitju tablet bruhaš, vzemi dodatno še 2 tableti.
Kot PKK lahko namesto tablet Stediril-d uporabite tudi druge vrste kontracepcijskih tablet, vendar moraš v tem primeru vzeti večje število tablet. Če za PKK vzameš tablete Stediril-m, Microgynon, Femoden, Minulet ali Marvelon, moraš vzeti dvakrat po 4 tablete hkrati, če pa izbereš Cilest ali Diane-35 pa dvakrat po 3 tablete hkrati.
Klik.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja tosm tud jst vidla, ampak jst ne uporabljam stedirila...mene je zanimalo če to lahko nardim s svojimi kontracepcijskimi tabletkami (da jih pač osem vzamem in če delujejo)...
sicer sem pa dons dobila tko da je kul-ampak vse je direkt zadn moment..jebenti durex kondome :fight:
sicer sem pa dons dobila tko da je kul-ampak vse je direkt zadn moment..jebenti durex kondome :fight:
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
To je sicer že pozno, ampak če bo kera kdaj rabla... V LJ dobiš tablete kadarkoli (vikendi, ponoči) na Metelkovi v Zdravstvenem domu. Takoj ko prideš not zaviješ desno.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
novo
koliko Logest tabletk se vzame za morning after pill?
imam še doma eno škatlo pa bom kar te ponucala, mislim da 3+3 po 12 urah...ali se motim?
koliko Logest tabletk se vzame za morning after pill?
imam še doma eno škatlo pa bom kar te ponucala, mislim da 3+3 po 12 urah...ali se motim?
Houd de wereld tegen
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Jaz sem jo mogla učeri vzet... Pa po prvih treh tabletkah je blo vse kul, zdej po teh drugih treh pa...slaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabo mi je... Nikoli več!!!! Bom zdaj po KT šla, da se ne bo še kaj takega zgodilo...
- tjasika_19
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 9. 2007
mene zanima, kdaj približno ko vzameš te tablete, se pojavi krvavitev, dan, dva?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov