Postkoitalna kontracepcija / jutranja tableta

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

bimba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bimba » 26. Jan. 2007 9:46

mislim da ni nič hudega če bruhaš :wink:
jaz sem skozi bruhala po njih pa ni bilo nikoli nič :wink:
če pa nisi sigurna vase pa pokliči G :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jan. 2007 11:50

nevem točno, ampak se mi zdi da je po eni uri bruhanje prehmal za tabletke....sam nevem zdej če je to samo pri prvi dozi al tud pri drugi...
bimba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bimba » 26. Jan. 2007 12:18

če bruhaš po dveh urah po zaužitju , moraš takoj vzeti še dve tableti :wink:
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 26. Jan. 2007 12:21

...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 14:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 26. Jan. 2007 12:54

*SweetGirl* napisal/-a:Meni je rekla ginekologinja da sta tisti tdve tabletki isto kor če svoje 3 vzamam (logest)... Sam ne vem al 3 čez dan, ali 3 pa pol čez 12 ur spet 3... Če se ne motim je rekla slednje sam ne bom pa trdila tako da se pozanimajte :D Pač če se ti to zgodi v soboto,nedeljo, da ne rabiš v bolnico letet ampak lahko kr sam poskrbiš za to ;)

wtf? če imaš svoje tabletke logest, je to itak stalna kontracepcija in ti morning after sploh ni treba uporabljat.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 28. Jan. 2007 13:00

Elisabeth napisal/-a:ja js sm vzela te morning pill,pa sm v drugo(po 12h urah) po eni uri bruhala,ampak samo tekočino.Res se ne morš zadržat k sm se pa ni šlo ane.to kr vn gre,ne morš nazaj poslat.Zj pa ne vem kaj nej?k sm pa dohtarci rekla,pa ni nč rekla kaj nej pol če bom bruhala.

jz sm tut do zdej zmeri izbruhala po 20minutah (ampk samo ta drugo rundo).. pa so mi rekl da morm uzet še enkrat po dve al kok sm jih mela.. 3..se ne spomnm.. pa nism :) pa mi ni blo nkol nč :) baje že tista prva doza mau pomaga.. zdje pa samo upej :)
je pa fulll neprjetn ker sm bla jz pol čist uničena še 2 dni, slabo mi je blo, bruhala sm, nakonc sam tekočino k ni več nč ostal..ful je mučenje! sam kaj morm, če je pa nama usaj enkrt na mesc poču da sm se pol skos obremenjevala kaj bo.. zdej sm pa na KT :razz: :razz:
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2006
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dorotheia » 28. Jan. 2007 23:47

Mene pa samo tako informativno zanima, ali ti te tabletke lahko predpiše samo tvoja ginekologinja ali mogoče tudi osebna zdravnica???
Recimo v primeru, da imaš ginekologa v LJ, ti pa ne živiš redno v LJ ter imaš povrhu še daleč do tam...ali bi bilo možno, da bi ti v tem primeru te urgentne tabletke predpisala tudi osebna zdravnica? :roll:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 28. Jan. 2007 23:55

te tabletke bi ti loh v tem primeru, ko nisi v Lj predpisala osebna zdravnica.. drugače pa ginekologinja. vem pa da tle na metelkovi ti jih dajo sam rečt morš... sicr nevem kter oddelk, vme pa da prec ko pridš notr, na desno za nihajočimi vrati rečš eni k dela za pultom :) pa mau se pogovorita in to je to.
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dorotheia » 29. Jan. 2007 0:07

Aha, no hvala za tako hiter odziv. :wink:
Samo toliko, da zdaj vem, da si ne bom naredila sramote, če grem k osebni zdravnici, ker sem zadnje pol leta res ful malo v LJ, moja ginekologina pa je še vedno tam (prejšnja leta sem bila skoraj nonstop tam)...
Hvala za informacijo! :)
Uporabniški avatar
...TeiiCHiii...
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ...TeiiCHiii... » 26. Jun. 2007 18:23

Združena tema

Heii!
Mene pa zanima če je katera jemala RIGEVIDON tabletke.
Jst sm jih vzela pred enim tednom, ker sva s fantom imela, lahko bi se temu reklo "nezaščiten" spolni odnos. :?
V navodilih piše, da lahko menstruacijo dobiš takoj po zaužitju, lahko pa ti zamuja ali "prehiteva" nakaj dni!
Jst sm jo dobila en tedn prej! Sej to je zdj kul..a ne?

No..nej mi svetuje katera, ki ima izkušnje oz. ve kaj več o te tabletkah!

Hvala*Papa
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 26. Jun. 2007 18:28

Hm, tehle ne poznam, sem pa mislila, da vse te day after tablete delujejo tako, da ti takoj sprožijo menstruacijo, ki jo dobiš v roku enega tedna.

Če si jo dobila, je skor ziher kul ;)
Uporabniški avatar
...TeiiCHiii...
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ...TeiiCHiii... » 26. Jun. 2007 18:35

Ja sj..jst sm jih vzela pred enim tednom..tko d..
Ja ne..upam d je res ql..
me,myself&I
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a me,myself&I » 26. Jun. 2007 18:42

Naceloma je tako, da ceje ne dobis po max. 2 tednih, pejdi h ginekologu (razen ce na skatli ne pise drugace).
me,myself&I
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a me,myself&I » 26. Jun. 2007 18:45

Kako si dobila en teden prej? Mislis en teden prej, kot je obicajno? Ker se ne gleda na to, kdaj mas obicajno menstruacijo, ampak kdaj si vzela tablete. Ma ce si PO tem, ko si vzela tablete dobila menstruacijo, je vse ok.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 26. Jun. 2007 19:15

jz sm te dvakat jemala pa NKOL VEČ..še to je blo rpeveč ker sm use zbruhala ampk je blo thnx god use uredu

tisto pa ne gledat, kaj piše.. jz sm menstro normalno dubla anslednji mesc oz. pač tkrt k bi mogla! čeprou piše že drgač..pr men je blo normalno vse!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov