Postkoitalna kontracepcija / jutranja tableta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
le@ napisal/-a:Tudi jaz mislim, da ne smeš jest tabletk, dokler dojiš, vem pa, da lahko dobijo neko injekcijo (pa se ne spomnim, kako se temu reče??? ), se mi zdi da ta učinkuje 3 mesece.... Prbližn, mily, je vsaj prbližn res tole?
Ja ja, mislim, da se lahko odlocijo za injekcijo ali pa mireno. Nikakor pa ne KT.
-
le@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
- Kraj: Domžale
Čeprav naj bi bilo dojenje res naravna kontracepcija, sam po moji logiki rabiš dodatno zaščito zato, ker nikoli ne več, kdaj bo prišlo do ovulacije in s tem tudi do plodnosti? Pač nekatere ženske skozi celo obdobje dojenja nimajo menstruacije, nekatere pa jo dobijo že kmalu po porodu....
-
cukrck - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 11. 2004
^^ V bistvu dokler dojiš, si mislm da 90% zaščitena pred nosečnostjo. Sam midva sva še vseen uporabla kondom. Zihr je zihr.
Obstaja pa tut inekcija ja, k drži 3 mesce. Men je G dala recept, sam nism šla iskat, ker se mi ni dal lih v Avstrijo vozt samo po to.
Obstaja pa tut inekcija ja, k drži 3 mesce. Men je G dala recept, sam nism šla iskat, ker se mi ni dal lih v Avstrijo vozt samo po to.
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Dojenje NIKAKOR ni zaščita. Nobena! Veliko žensk misli, da če še nima menstruacije po porodu, da ne more zanosit. Ampak lahko in veliko jih je že. Zaradi dojenja mogoče samo nekatere nimajo menstruacije nekaj časa, ampak tudi to ni pravilo.
In seveda pri dojenju ženska ne sme jesti tabletk, ker pridejo hormoni v mleko. Zdej z inekcijami je enako, ampak glede tega nisem 100%, ker se nikoli nisem zanimala, niti se jih neki časa ni dalo dobiti pri nas.
Mirena (to imam zdej jaz) naj bi vsebovala malo količino hormonov, ki naj bi se postopoma sproščale v telo (drži 5 let). V tem času ima ženska minimalno količino menstuacije, ali ji celo čisto izgine. Jaz jo imam vsake kvatre, pa še to lahko uporabljam dnevne vložke, ker je krvavitev res minimalna. In lahko se jo da vstavit precej hitro po porodu.
In seveda pri dojenju ženska ne sme jesti tabletk, ker pridejo hormoni v mleko. Zdej z inekcijami je enako, ampak glede tega nisem 100%, ker se nikoli nisem zanimala, niti se jih neki časa ni dalo dobiti pri nas.
Mirena (to imam zdej jaz) naj bi vsebovala malo količino hormonov, ki naj bi se postopoma sproščale v telo (drži 5 let). V tem času ima ženska minimalno količino menstuacije, ali ji celo čisto izgine. Jaz jo imam vsake kvatre, pa še to lahko uporabljam dnevne vložke, ker je krvavitev res minimalna. In lahko se jo da vstavit precej hitro po porodu.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov