Postkoitalna kontracepcija / jutranja tableta

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Jul. 2006 21:22

Zvoncica napisal/-a:purple: če pozabiš vzeti tabletko, ti ni treba iti po une jutranje al kako se jim reče. v 12ih urah ali kako že gre lahko vzameš pozabljeno. ali si daš pa opomnik na gsm...

jah se mi že vsi smejejo :? :D

pozabla sem jih vzet tri dni :oops: fora pa je bla v tem, da si nisem naštimala opomnika za pravi datum, ampak sem napisala en mesec prej, ker smo bli lih an začetku mesca..pol so mi pa čist avtomatsko za tri dni ušle iz glave...dobr da sem se potem spomnila še en po 72urah od sexa....
no zdej em je pa strah da se mi nebi spet kej tazga zgodil, pa si ne predstavljam da se en tedn nebi spomnla :roll: pozabljiv človek pač :?
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 21. Jul. 2006 8:25

ok tole bom vseen povedala, čeprav bi bilo pomoje boljše da ne bi :?

ena kolegica ki je s tipom že 5 let, pa kar precej seksata, niti en mesec ne vzame vseh tablet tko kot bi morala... isto vzame tut po 3, tut po 4 naenkrat, pa ni bilo še nikoli nič. :?
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 25. Sep. 2006 15:33

NOVO vprasanje

Zdaj me je pa posteno groza, ko tole prebiram o bruhanju in slabosti, ker si ne morem tega privosciti, zaradi izpitov trenutno ...

Hm, situacija je pa taka, da sem pozabila vzeti tabletko konec prejsnjega tedna (zacetek 2. tedna v ciklu jemanja tablet), jemljem jih zvecer - vzela pa sem jo takoj naslednji dan zjutraj, vendar je preteklo vec kot 12 ur (cca 15 ur). In potem sva pozabila na kondome v neki hudi vnemi, skratka, to se je zgodilo cez vikend. In jaz, za vsak slucaj klicem v ambulanto, kjer mi sestra vsa panicna razlozi, da moram pa NUJNO vzet te tablete.

Glede na to, da vse pisete, kako jih zdravniki sicer odsvetujejo ... wtf ... ali je tole res tako kriticno in ali je vsaj ena, ki ji mogoce ni bilo na smrt slabo po teh tabletah :help:
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a papaya » 25. Sep. 2006 16:08

Jst sem jih enkrat morala vzeti po sili razmer in mi ni bilo niti malo slabo, sem se pa tudi jaz psihično pripravila na vse možno pol je blo pa čisto normalno, kot da jih sploh ne bi vzela, sicer pa če tabletko pozabiš vzeti v 2. tednu, je možnost zanositve res minimalna, skoraj taka, kot če tabletke ne bi pozabila.
poison_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: with .. bubii:D **

Neprebrana objavaNapisal/-a poison_ » 25. Sep. 2006 19:48

meni mi je bilo maloo slabo.. ma je kmalu minilo. .sej ni tko hudo.

odvisno kko twoje telo to sprejme :D
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 25. Sep. 2006 21:31

Jst sm te tabletke uzela 2× (tm nekje v enem letu razmika) - preden sm mela kontracepcijske tabletke. Pa mi ne prvič ne drugič ni blo slabo.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 26. Sep. 2006 8:40

joj, jest hvala bogu tega še nism jemala... mela kr srečo recimo... ampak sem pa določene tabletke, ki ji radi predpisujejo za to, jedla kot redno kontracepcijo (Stederil M, Rigevidon, slednjega baje ful radi predpisujejo za to...??)...
pa sem imela ene druge probleme in sem tud jemala po 2 hkrati, pa mi je blo vse ok... čeprav po 4... no ja nisem probala, in upam da nikol ne bom ;)
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
*S*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *S* » 26. Sep. 2006 12:00

LyLa napisal/-a:To je postkoitalna hormonska kontracepcija

Ja mene je kr mal strogo prjela nazadnje, ko mi jih je dala (2ic).. je rekla naj ne ne vracam vec po te stvari :)
to je za telo hormonska bomba in logicno je da jih ne dajo z veseljem - vsaj tisti zdravniki ne, ki imajo kolckej vesti.

Vzemi ce je nujno a ne, samo naj ti ne preide v navado.

Ja jz sm šla tud 2x v roku pol leta in mi je isto rekla. Drugač pa če si jih nazadnje pred 2mi leti uzela pomoje da ni panike.Bolš to k pa da se cev mesec sekiraš ...
Uporabniški avatar
*S*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *S* » 26. Sep. 2006 12:03

wannabe napisal/-a:A ni tko da če uzameš to tabletko in bruhaš to pomen da si že bla noseča? :? Neki tazga so nm na zdravniškem pregledu rekl. Pa da se ne sme več kot 3 na leto. :)

KAJ? Jz sm enkrat bruhala :eek:ojoj!!!! A je to res?A kera ve kej več o tem?Pomoje je to sam pač stranski učinek.
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a papaya » 26. Sep. 2006 20:16

Joj, kašne bučke..če bruhaš je pač to stranski učinek tablet, ne moreš bit kar noseč naslednji dan, ker se neki časa rabi, da se jajčece vgnezdi pa to..In tabletke preprečujejo, da bi prišlo do oploditve in ne prekinjajo že obstoječe zanositve.
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a papaya » 28. Sep. 2006 16:47

Ah dj no, jst sem 100%, da to ne drži, ker te tabletke preprečujejo, da bi prišlo do oploditve jajčeca, ko je jajčece enkrat oplojeno ni več druge, kot da greš delat splav, seveda če gre za nezaželeno nosečnost.
Mogoče vas je hotla malo ustrašit, ali si pa ti kaj narobe zastopila.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 28. Sep. 2006 18:18

tak hitro pa se tud ne zanosi...sploh pa ne drugi dan... :)
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 29. Sep. 2006 6:05

drgač je nejbol da te tabletke jemleš čim manjkrat, ker majo ogromno količino hormonov in to itak ni dobr. že KT, k majo ful mal hormonov, pravjo nekateri da je to še zmer preveč umetno

zanima me zakaj ne morš začet jemat KT, če vama je že tolikokrat počil kondom

drgač se je pa moji sestri to zgodl, da jima je počil kondom.je šla k ginekologinji, sam kao nekak v celi Sloveniji niso mel teh tabletk (kao jih ful primankuje in jih tud ne naročajo) in ji je poj ginekologinja namest tega dala ene močnejše KT, k je vzela dve naenkrat, pa se mi zdi da dva dni zapored. nekej takega je blo

drgač je pa čim bolš da tega uporabljaš čim manj, k sm slišala da to je grozen šok za telo, tolk hormonov naenkrat in da ni preveč dobr
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 01. Okt. 2006 17:05

to mi je ful čudno, da jih ni bilo pa da jih ne naročajo... ker meni so pa rekli, da se najpogosteje uporabljajao stederil m, še raje pa rigevidon... pa to vem da imajo na zalogi, ker je bila to moja stalna kontracepija... ne v obliki morning pill, ampak v obliki kt
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 27. Nov. 2006 20:07

jst sm jo v 4dneh ... enkrat pa po 6dnevih ... zelo kmalu ... bodi pripravljena :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov