Postkoitalna kontracepcija / jutranja tableta

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
just.me
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a just.me » 28. Mar. 2008 18:50

mene pa zanima za tiste k so že jemale jutranjo tabletko, vam je pol kaj menstruacija zamujala, je tabletka učinkovala...?
Triniluc
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Triniluc » 21. Apr. 2008 11:08

Jaz sem prejšnji ponedeljek dobila PKK, vzela 2 × 4 tablete. Včeraj pa sem začela krvaveti in zdaj ne vem a je to 'taprava' menstruacija ali samo krvavitev po PKK. Je bil včeraj vonj malo čuden (po kemiji), danes je pa že bolj normalno ... Dobiti pa bi morala menstruacijo, če bi šlo po vse po redni poti, konec tega tedna šele.
Moram pa začeti jemati KT in zdaj pojma nimam kdaj naj začnem, zdajle ... ali naj počakam na morebitno 'pravo' menstro?
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 21. Apr. 2008 13:22

jaz sem zmeraj po teh tabletkah dobila M en teden po njih...tako da je to verjetno normalno...pomoje pac znak, da so delovale, in da nisi noseca.

kajira, jaz bi na tvojem mestu pocakala do naslednje M, nato pa zacela s KT...ali pa jih zacni jemati ze zdaj, seveda s 7dnevno drugo zascito (kondom)
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 21. Apr. 2008 18:57

to je bilo več kot en mesec nazaj. sem pa počakala do konkretne menstruacije, ker je bila tisto res krvavitev zaradi tablet.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 21. Apr. 2008 19:01

ups, nisem niti gledala datuma :oops:
Uporabniški avatar
Smallstar
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Smallstar » 23. Apr. 2008 19:37

***Ally***, je delovalo 3+3 z Logest tabletkami?

Drugače me pa zanima, a se mora po "after pill" do konca pojest škatlica mojih KT?
I_am
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a I_am » 04. Maj. 2008 10:14

hvala
Zadnjič spremenil I_am, dne 05. Maj. 2008 21:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 04. Maj. 2008 10:24

Ok sej nočm bit sitna pa kle neki napadat, sam zakaj hudiča gresta seksat brez kondoma oz. brez zaščite?! Tega ne razumem in nikol ne bom, pol pa punce jokcajo, da so noseče itd..

Menstre mogoče nisi dobila zaradi teh tabletk, ki si jih uzela..lahko,da ti bodo mal prestavle menstro. Drgač pa ti svetujem, da se po nasvet obrneš na ginekologinjo..ona to najbolj ve :wink:
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 04. Maj. 2008 11:12

te tabletke sploh ni dobr jemat kr tko, se posebaj, ce mu ne pride v tebe??? pa se umil se je umes!
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 04. Maj. 2008 13:33

Jao ne tele tabletke kr tko mal jest - to so fuul močne tablete, ki ti dobesedno razžrejo maternico (pač morjo ustvart "sovražno" okolje za morebitni zarodek); men je ginekologinja rekla, d več k trikrat v lajfu ženska tega nebi smela uzet, sploh če hoče met še otroke kasnej :? To ni hec, z razlogom imajo tablete kup stranskih učinkov (npr. slabost).
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Maj. 2008 15:53

missy* napisal/-a:te tabletke sploh ni dobr jemat kr tko, se posebaj, ce mu ne pride v tebe??? pa se umil se je umes!

Wau, res pameten komentar. Ce se umijes in, ce mu ne pride vate je res vse reseno, ja. Ker voda vse spere in predsemenska kolicina ne obstaja, ne? :roll:

I_am, takim, ki nacrtno seksate brez kondoma, potem pa se basete z urgentnimi tabletkami pa lahko recem samo tole - cakaj na m., mogoce pa pride :roll: Res ne bom nikoli razumela tovrstnega pocetja ...
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 04. Maj. 2008 16:07

ja ubistvu sm hotla rect da za take stvari glih ni pametno jemat teh tabletk! je blo tok tezko to razbrt al kaj :roll: (ce mi ze glih zavijas z ocmi)

umil se pa je med prvim in drugim sexom 2x (med katerim je minilo 2uri) in zato verjetno voda spere spermo, sploh pa sperma po dveh urah na zraku...in predsemenska tekocina..ja sej vem da obstaja, sam je pa tok mal moznosti...

in ce je zdej uzela te tabletke, skor za brezveze, jih bo tud drugic in tretjic. in cetric. ce nebo prej noseca
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Maj. 2008 16:52

Ne, nisi razumela. Prav, da je vzela vsaj urgentno tabletko, ce je ze tako nespametna, da 2x 'pozabi' na kondom, je pa tvoj nasvet dalec od pravilnega, namrec ja, moznosti so resda majhne, ampak zakaj bi se se bolj igral, ce moznost vseeno obstaja?

Zdi se mi samo cudno, da zenska ve za urgentno tabletko, za kondom pa ne oz. ga ne uporabi ... to pa je skrajno neumno.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 06. Maj. 2008 11:47

Vprašanje:

A mogoče katera ve, če se da v ljubljani v kateri lekarni dobiti te tablete brez recepta?
Ginekologa imam v mariboru, in bi mi zelo prav prišlo da jih dobim v lj...
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 06. Maj. 2008 11:59

fun napisal/-a:Vprašanje:

A mogoče katera ve, če se da v ljubljani v kateri lekarni dobiti te tablete brez recepta?
Ginekologa imam v mariboru, in bi mi zelo prav prišlo da jih dobim v lj...

Pomoje, da tko ne bo šlo. V lekarni se tega najbrž ne da dobit brez recepta. Poleg tega jih je pa men zdravnica osebno dala (s tablice mi je odrezala 8 Rigevidonov). Rekla je, da to zaradi tega, da punce ne bi preveč izkoriščale.

Pobrskaj še malo po tej temi, mislim, da so punce pisale o tem, da se jih da dobiti na ginekologiji v Kliničnem centru (?).. Srečno! :)
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]