PMS
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
Sem rbala prejšno stran, se sicer strinjam v nekaterih pogledih, ampak...jaz nimam tu kaj naredit.
Prehranjujem se zdravo, gibam se zadost, nasplošno je z mano vse v redu. Ampak tako boleče M pa imam odkar pomnim, ima jih tudi moja mami. Obema zdravniki niso odkrili nič. Pri enih se pač maternica bol krči, pri drugih manj.
Mi je rekla G, da se take boleče M, kot jih imam jaz, da primerjat z bolečinami med porodom. In sirova ne verjamem, da bi vsak mesec, dva dni trpela "porodne" bolečine.
če bi se kera pozanimala, preden piše bedarije, bi bilo tudi fajn.
Krči niso normalni takrat, če se iz meseca v mesec stopnjujejo, ali če ženska potrebuje iz meseca v mesec večjo dozo protibolečinskih sredstev. Takrat lahko to vodi v neplodnost.
Ne pa, če so krči močni že celo življenje.
Mislim, bodite vesele, da nekatere ne doživljate tega, ne pa pisat neumnosti.
Prehranjujem se zdravo, gibam se zadost, nasplošno je z mano vse v redu. Ampak tako boleče M pa imam odkar pomnim, ima jih tudi moja mami. Obema zdravniki niso odkrili nič. Pri enih se pač maternica bol krči, pri drugih manj.
Mi je rekla G, da se take boleče M, kot jih imam jaz, da primerjat z bolečinami med porodom. In sirova ne verjamem, da bi vsak mesec, dva dni trpela "porodne" bolečine.
Zakaj nastanejo menstrualni krči?
Ko zrelo jajčece po jajcevodu pripotuje v maternico, se v primeru, da ni oplojeno, začne proces luščenja maternične sluznice. Da naše telo sploh lahko iz maternice iztisne menstrualno sluz, so potrebni menstrualni krči. Ti so pri nekaterih ženskah manj boleči in moteči, pri drugih pa povzročajo hude bolečine – odvisno od tega, koliko je maternični vrat občutljiv na širjenje in odpiranje in ali je proces luščenja sluznice usklajen s procesom odpiranja materničnega vratu. Če ta dva procesa nista pravilno usklajena, so namreč krči najbolj boleči.
Večja verjetnost je tudi, da se bodo močni krči pojavili pri ženskah, katerih telo v času menstruacije izloča večje količine prostaglandinov, ki so pomembni za krčenje maternice in se sicer sproščajo med porodom. Tako so menstrualne bolečine pravzaprav podobne porodnim bolečinam, le da so manj intenzivne.
če bi se kera pozanimala, preden piše bedarije, bi bilo tudi fajn.
Krči niso normalni takrat, če se iz meseca v mesec stopnjujejo, ali če ženska potrebuje iz meseca v mesec večjo dozo protibolečinskih sredstev. Takrat lahko to vodi v neplodnost.
Ne pa, če so krči močni že celo življenje.
Mislim, bodite vesele, da nekatere ne doživljate tega, ne pa pisat neumnosti.
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Nekateri so itq special, ker jejo zdravo in potem vse tablete odpadejo
Postaneš skoraj Herkulski
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
meni se pms izraža kot izjemna želja po sladkarijah. lol. se pojavi par dni pred menstruacijo, ko mi kak dan to res nenormalno zadiši. cmeravost in občutljivost pa mogoče na prvi dan menstruacije. ni pa to cel teden.
Vsak raj ima svojo kačo.
-
Trouble - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2008
White_Widow napisal/-a:Mi je rekla G, da se take boleče M, kot jih imam jaz, da primerjat z bolečinami med porodom. In sirova ne verjamem, da bi vsak mesec, dva dni trpela "porodne" bolečine.
Kako pa ona ve, kako močne krče ti doživljaš? Resno to sprašujem, ker nevem.
Js sm samo hotla povedat, da v večini primerov ko punce posegajo po tabletah vsak mesec (in tudi dnevno zaradi raznih cvetk), ni OK... So pa vrjetno tudi extremni primeri, sej so povsot, ampak da je pa 90% extremnih primerov, to pa ne vrjamem.
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
-
Trouble - Debatorica
brandibelle napisal/-a:Nekateri so itq special, ker jejo zdravo in potem vse tablete odpadejo
Zakaj so pa tablete po tvojem mnenju dobre?
In ja, jem zdravo in ne uživam tablet že kšno leto, mogoče clo mal več.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Jah, ne moreš vseh zdravil v isti koš dajat. Jaz tudi živim zdravo in zadnjih, ne vem, skoraj 10 let nisem bila niti enkrat prehlajena, kaj šele kaj drugega Nič, nikoli ne smrkam.. Ali pa da bi me kaj bolelo ipd., nobenih tablet nimam niti doma. Samo nekatera stanja so pa drugačna, resnejša in tam so zdravila potrebna (npr. težave s ščitnico, srcem, kakšne resnejše bolezni, policistični jajčniki so tudi od rojstva ipd...). Tako da 'tablete' niso samo sinonim za protibolečniska sredstva, imaš tudi zdravila, ki ljudem omogočajo normalno življenje oz. jim ga ohranjajo. Grozna zgodba se mi zdi tudi od Alena Kobilice, ki se je pred leti vrgel v zdravo življenje, vse naravno, presno, hodil v Indijo na duhovna potovanja (njegova takratna punca si je še celo glavo šla pobrit zato ) ipd., kar je sicer super, če mu je dajalo veselje, ampak 1. je vseeno žal dobil hud tumor (ok, ne vemo, kako je živel prej) in 2., kar je sploh škoda - je po operaciji možganov baje ravno zaradi tega prepričanja striktno zavračal antibiotike, ki so mu jih predpisali, staknil tisto hudo vnetje in posledično ostal slep Pri takih stvareh npr. si jaz ne bi upala eksperimentirat
Za menstr. krče pa tudi mislim, da se ne da kaj veliko narediti, če si podvržen temu, sploh če že v startu živiš zdravo, pa jih imaš vseeno. Če pa ne, je pa itak v vsakem primeru priporočljiva zdrava prehrana, škodit ne more
Za menstr. krče pa tudi mislim, da se ne da kaj veliko narediti, če si podvržen temu, sploh če že v startu živiš zdravo, pa jih imaš vseeno. Če pa ne, je pa itak v vsakem primeru priporočljiva zdrava prehrana, škodit ne more
-
Trouble napisal/-a:
verjetno po tem, ker dobim rahlo vročino, začnem se nenormalno potit, tko da teče iz mene, bruham, in včasih padem skup. to se pri majhnih bolečinah ne dogaja.
sicer če vzamem tableto, se nič od tega ne zgodi. drugač nisem za nikamor, še zaspat ne morem...nemorem stat, ležat, sedet, NIČ. minimalno mi pomaga tušerat predel trebuha z vrelo vodo, sam to pa spet ni dobro, niti se ne da delat to cel dan, kaj šele dva dni.
-
Trouble - Debatorica
Podobno močne krče sem imala tud js. Nikoli pa nisem padla skup. Nisem pa vedla al bom bruhala, al bom pršla do WCja al ne.... in potem sem preživela ene 3 M brez tablet, pa je sedaj OK.... me je pa na začetku bolel čist mal, potem se je v parih urah bolečina povečala, potem so ble neznosne bolečineeeeee, potem sm pa lahko zaspala za 1 uro in sem bila kt rožca na stanje pred spanjem.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz pa tud zaspat ne morm v tistih bolečinah
Recimo če pride na vikend, se včasih matram in skušam preživet brez painkiller-jev, ampak je grozn; čez teden si pač tega ne mormo privoščit, cel dan odležat.
Recimo če pride na vikend, se včasih matram in skušam preživet brez painkiller-jev, ampak je grozn; čez teden si pač tega ne mormo privoščit, cel dan odležat.
-
ricola - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 9. 2010
Trouble napisal/-a:
Tko, da če mate krče, potem za moje pojme ne skrbite pravilno za svoje telo. Hormonsko ravnovsje? JA, tudi to se da uredit s prehrano in gibanjem. Ni pa nujno, da če mislite, da zdravo jeste, da res zdravo jeste..... Večina vas samo misli, da zdravo je.....
Kaj pa je zate pojem zdravo?
Ne vem, kje bi pri prehrani in gibanju delala napake..
-
Trouble - Debatorica
Js recimo že kšno leto v večini ne jem mesa (včasih, ampak REEEES včasih pojem kakšen košček pršuta), mlečnih izdelkov (po mleku sem bla napihnjena), jajc (teh pa že od nekdaj ne maram).
Vsak more zase ugotovit kaj mu paše in kaj ne. Men ta prehrana ful paše. Js pojem veliiiiik zelenjave in sadja, v večini ne jem tud makaronov (gluten), krompirja, kruha poskušam čim manj (čeprov je domač)...
In ne mislim, da je to zdej to pravilno.. Zame in za moj telo je, ko se bom pa drugač počutila, bom pa tud drugač jedla. Dokler mi pa nič ne manjka (zdej se boste obesl vrjetn na to, da ne uživam zadost vitamina B12.. Dobi se ga tud v zelenjavi, še več kt pa v mesu).. Pri vsaki prehrani je treba pazit kaj uživaš, da maš vsega zadost...
Vsak more zase ugotovit kaj mu paše in kaj ne. Men ta prehrana ful paše. Js pojem veliiiiik zelenjave in sadja, v večini ne jem tud makaronov (gluten), krompirja, kruha poskušam čim manj (čeprov je domač)...
In ne mislim, da je to zdej to pravilno.. Zame in za moj telo je, ko se bom pa drugač počutila, bom pa tud drugač jedla. Dokler mi pa nič ne manjka (zdej se boste obesl vrjetn na to, da ne uživam zadost vitamina B12.. Dobi se ga tud v zelenjavi, še več kt pa v mesu).. Pri vsaki prehrani je treba pazit kaj uživaš, da maš vsega zadost...
-
Pearl* - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 11. 2009
White_Widow napisal/-a:Trouble napisal/-a:
verjetno po tem, ker dobim rahlo vročino, začnem se nenormalno potit, tko da teče iz mene, bruham, in včasih padem skup. to se pri majhnih bolečinah ne dogaja.
sicer če vzamem tableto, se nič od tega ne zgodi. drugač nisem za nikamor, še zaspat ne morem...nemorem stat, ležat, sedet, NIČ. minimalno mi pomaga tušerat predel trebuha z vrelo vodo, sam to pa spet ni dobro, niti se ne da delat to cel dan, kaj šele dva dni.
Pri meni je brez tablet isto. Težko si je predstavljati, kako boleči znajo biti krči, če imate same zgolj blage. Lahko rečem, da hujše bolečine kot pri krčih do sedaj nisem izkusila, niti podobno slabega počutja ali pa neprespanih noči zaradi kake druge stvari... neprimerljivo Ampak eni smo pač tako narejeni. S tabletami se da preživet
I never fall apart because I never fall together.
-
^^razen napihnjenosti in krčev imam jaz tak PMS skozi celo leto, res nevem zakaj sama sebi grem že naživce, si predstavljam, kako trpi okolica
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]