PMS
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 122 prispevkov
• Stran 7 od 9
•
Prejšnja
1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9
Naslednja
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
štručka, ja, že res, da so te bolečine včasih lahko znak česa resnejšega, še vedno so pa zelo pogoste in normalne.
Lahko se šteješ za srečnico, da ne veš kaj so to res boleči menstrualni krči
Lahko se šteješ za srečnico, da ne veš kaj so to res boleči menstrualni krči
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:59, skupaj popravljeno 1 krat.
-
ricola - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 9. 2010
V nezdravem življenju pri meni ne more biti vzrok, saj redno skrbim zase! Mogoče je v kakšnem hornonskem neravnovesju, kar je pa težko izvedet.
Že od začetka menstruacije sem imela vedno krče, potem sem jemala KT ni bilo skoraj nič bolečin, zdaj ko sem jih pa nehala jemati pred kakikm letom je pa so pa spet še hujši krči. Saj če bi bila lahko tisti dan cel v postli, še ne bi bil tak problem, še tablete ne bi vzela. Problem je ker moram v službo in delat in termofor ne pride v poštev.
Že od začetka menstruacije sem imela vedno krče, potem sem jemala KT ni bilo skoraj nič bolečin, zdaj ko sem jih pa nehala jemati pred kakikm letom je pa so pa spet še hujši krči. Saj če bi bila lahko tisti dan cel v postli, še ne bi bil tak problem, še tablete ne bi vzela. Problem je ker moram v službo in delat in termofor ne pride v poštev.
-
Trouble - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2008
štručka, se strinjam s tabo...
Js sm mela včasih zeeeeelooooo močne krče.. Sedaj, ko sm pa zrihtala prehrano in fizično aktivnost pa teh krčov skoraj da ni več. Ko dobim M, samo čutim, da se nekej dogaja.....
Tko, da če mate krče, potem za moje pojme ne skrbite pravilno za svoje telo. Hormonsko ravnovsje? JA, tudi to se da uredit s prehrano in gibanjem. Ni pa nujno, da če mislite, da zdravo jeste, da res zdravo jeste..... Večina vas samo misli, da zdravo je.....
Pa sej je čist sprejemljivo to, saj je na trgu tooooooolk dejansko STRUPENIH izdelkov (prehrana, osebna higiena), tako da to ni nobeno presenečenje.
Js sm mela včasih zeeeeelooooo močne krče.. Sedaj, ko sm pa zrihtala prehrano in fizično aktivnost pa teh krčov skoraj da ni več. Ko dobim M, samo čutim, da se nekej dogaja.....
Tko, da če mate krče, potem za moje pojme ne skrbite pravilno za svoje telo. Hormonsko ravnovsje? JA, tudi to se da uredit s prehrano in gibanjem. Ni pa nujno, da če mislite, da zdravo jeste, da res zdravo jeste..... Večina vas samo misli, da zdravo je.....
Pa sej je čist sprejemljivo to, saj je na trgu tooooooolk dejansko STRUPENIH izdelkov (prehrana, osebna higiena), tako da to ni nobeno presenečenje.
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
-
Trouble - Debatorica
purple_rain - menstrualni krči niso normalni. normalna je M. Je pa res, da so krči že tok razširjeni in močni, da počas prehaja to v "normalno stanje". Men pač ni normano, da me nekj boli....
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Trouble napisal/-a: Hormonsko ravnovsje? JA, tudi to se da uredit s prehrano in gibanjem. .
Povej to bolnikom na endokrinološkem oddelku pa ženskam s policističnimi jajčniki ipd.... Mal solatke pa počepov, pa bo Ne vsega sodit po sebi, če pri tebi kaj deluje, še ne pomeni, da je to rešitev za vse
-
Trouble - Debatorica
razširi svoje obzorje.
Js sm mela telo v katastrofalnem stanju. Bila sem pri zdravnikih, kateri mi niso pomagali. Poskusla sm sama rešit probleme s prehrano in gibanjem,... in moje telo je hmmm.... super stanju
Ljudje z raznimi boleznimi, kot sama navajaš, so pri zdravnikih in jim nič ne pomagajo, samo blažijo simptome. In oni vrjetno niso probal ZDRAVO živet. Zato so še vedno bolni.
Js sm probala OBE varianti; pomoč pri zdravnikih in spremenit življenski slog. Zato ne morš govort kaj drugim pomaga in kaj ne, če niti poskusl niso oziroma niste obeh variant
Sploh pa ZELO slabo, da misliš, da sem samo na solatki...
Js sm mela telo v katastrofalnem stanju. Bila sem pri zdravnikih, kateri mi niso pomagali. Poskusla sm sama rešit probleme s prehrano in gibanjem,... in moje telo je hmmm.... super stanju
Ljudje z raznimi boleznimi, kot sama navajaš, so pri zdravnikih in jim nič ne pomagajo, samo blažijo simptome. In oni vrjetno niso probal ZDRAVO živet. Zato so še vedno bolni.
Js sm probala OBE varianti; pomoč pri zdravnikih in spremenit življenski slog. Zato ne morš govort kaj drugim pomaga in kaj ne, če niti poskusl niso oziroma niste obeh variant
Sploh pa ZELO slabo, da misliš, da sem samo na solatki...
- dot
- Cosmofrik
Trouble napisal/-a:razširi svoje obzorje.
Ali ga daj pa ti, deluješ kot ena tistih, ki je čez noč doživela razsvetljenje, ko je odkrila bolj zdravo prehrano in gibanje Nekateri to počnejo/mo že celo življenje, tako da kakšne take opazne spremembe niti niso možne Za kakšne majhne težave ne rečem, nekaterim sprememba pomaga, če prej niso dovolj skrbeli zase, pri resnejših stvareh je pa še Drnovšek na koncu spregledal, da žal semena in nordijska hoja (al karkoli že) ne bosta prinesla rešitve... Sem tudi sama zagovornica zdravega življenja, sam žal se vsega ne da aplicirat na vsako situacijo
EDIT: Aha, vidim da si še dopisala potem. Seveda, saj to govorim, da je odvisno od konkretne situacije, ne pa apriori trdit, da to vedno pomaga Tudi pri meni, zdravniki mi pri nečem ne znajo pomagat, ampak je zadeva takšna, da tudi moje zdravo življenje in dolgoletni trud ne prineseta rešitve Pri tebi je pa pač pomagalo, super zate. Tudi jaz sovražim kemična zdravila in se jim izogibam, mi je pa jasno, da nekaterih stanj 'zdravo življenje' vseeno ne more odpravit, sploh pri hormonih je zadeva delikatna.
Lol, tisto s solatko je bilo pa karikirano
Zadnjič spremenil dot, dne 29. Mar. 2012 8:59, skupaj popravljeno 2 krat.
- dot
- Cosmofrik
^^ Seveda, posploševanje je kul Bolezni je cel kup, razvijejo se iz najrazličnejših vzrokov, nekatere so tudi dedne, pri katerih gibanje in hrana ne moreta ultimativno pomagat...
Hehe, najboljši so na novo spreobrnjeni nestrpni ljudje (še posebej na začetku svojih novih spoznanj, potem se ponavadi malo unesejo), ki ne znajo niti vodit konstruktivne debate brez dretja in zavijanja z očmi
me veseli, papa
Hehe, najboljši so na novo spreobrnjeni nestrpni ljudje (še posebej na začetku svojih novih spoznanj, potem se ponavadi malo unesejo), ki ne znajo niti vodit konstruktivne debate brez dretja in zavijanja z očmi
me veseli, papa
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Pa lih krči so normalni, inteziteta le-teh se pa spreminja oz. je očitno različna pri vsaki ženski.Trouble napisal/-a:purple_rain - menstrualni krči niso normalni. normalna je M. Je pa res, da so krči že tok razširjeni in močni, da počas prehaja to v "normalno stanje". Men pač ni normano, da me nekj boli....
No, me veseli, da vseeno praviš, da M. je normalna (sem se spomnila tistega citata sicer iz teme o presnojedcih, kako so ene "očiščene menstruacije", rajt).
S tem se pa moram strinjat..dot napisal/-a:najboljši so na novo spreobrnjeni nestrpni ljudje
Še tole: jz sem v različnih "obdobjih" svojega življenja krče vedno enako doživljala, suha/debela, vesela/potrta, bolj/manj aktivna, ...
- CookieMonster
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 7. 2008
Trouble napisal/-a:Tisti, ki so TEŽKO bolni, ne živijo zdravo
Torej čisto vsi z rakom, levkemijo, multiplo sklerozo pa nevem še čim ne živijo zdravo? To si pa res super povedala.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Prvi neprebran prispevek • 122 prispevkov
• Stran 7 od 9
•
Prejšnja
1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov