Pivski kvas
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
eva. - Komunikatorka
- Prispevkov: 116
- Na forumu od: 25. 6. 2008
Ta kvas, pivski kvas se dobi v zrnih in potem se ga samo strese 1 žličko v 2dcl soka, enga k ma bl močn okus, in voila, maš ful bolšo kožo. in ni nč grozno... mal zmešaš tist, da se mal stopi, pol pa hitr popiješ. pa je.
2 vrečki pa staneta okol 2€.
drugač pa so to ene rumene vrečke, gor piše BACKHEFE,
http://www.schlecker.com/Bild.aspx?Typ=2&Code=951307001&land=de
takle zgleda
2 vrečki pa staneta okol 2€.
drugač pa so to ene rumene vrečke, gor piše BACKHEFE,
http://www.schlecker.com/Bild.aspx?Typ=2&Code=951307001&land=de
takle zgleda
-
amyZ - Kofetarica
- Prispevkov: 671
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jz sem dva meseca jedla kapsule pivskega kvasa. Koža je bila po tem času čisto ista kot prej, tako da sem prenehala. Zanimivo pa je bilo, da so pivski kvas hvalile ženske na tem forumu, ko pa sem sporočala, d ani učinka, jih je veliko napisalo, da v bistvu ne pomaga veliko.
Odvisn kako keri pomaga. Nej bi pa pomaga tud za lase in nohte.
Odvisn kako keri pomaga. Nej bi pa pomaga tud za lase in nohte.
-
bubbles - Debatorica
- Prispevkov: 499
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
ojej, ne morem verjet, da kdo resno verjame o pivu in prsih
drugač pa sta oba kvasa, tako pivski kot sveži dobra za kožo in kot vir b vitaminov (predvsem pri stresu). tablete s pivskim kvasom lahko dobitev dm-u. navadni kvas pa lahko jeste al pa direktno uporabite na koži kot masko v kombinaciji z medom. je sicer packarija, ampak če vam je okus ful zanič, je sprejemljiva alternativa.
bi pa prosila za razjasnitev tisteha o genskem inženiringu in prostih radikalih?
drugač pa sta oba kvasa, tako pivski kot sveži dobra za kožo in kot vir b vitaminov (predvsem pri stresu). tablete s pivskim kvasom lahko dobitev dm-u. navadni kvas pa lahko jeste al pa direktno uporabite na koži kot masko v kombinaciji z medom. je sicer packarija, ampak če vam je okus ful zanič, je sprejemljiva alternativa.
bi pa prosila za razjasnitev tisteha o genskem inženiringu in prostih radikalih?
...just breathe...
-
bonnie taylor - Komunikatorka
- Prispevkov: 125
- Na forumu od: 25. 3. 2009
jaz sem si včeraj kupla pivski kvas..ga zmešala z malo vode in samo povohala. bljah(: zjutraj pa sem ga zmešala s sokom..mal se morš potrudit pa spit..bom si pa dans nardila tole masko z medom in kvasom da vidim
-
Lainy - Sramežljivka
- Prispevkov: 53
- Na forumu od: 30. 8. 2008
bubbles napisal/-a:bi pa prosila za razjasnitev tisteha o genskem inženiringu in prostih radikalih?
Tako kot pride pri narezanem jabolku do oksidacije(potemni), tako pride tudi do poškodbe celic s kisikovimi prostimi radikali. Znano je, da imajo prosti radikali ključni pomen pri razvoju kroničnih bolezni sodobnega človeka in celo pri nastanku in širjenju raka.
Kako pride do prostih radikalov? Ko potekajo presnovni procesi v celici, vsakič iz nje uide nekaj kisika, ta pa se potem spreminja v potencialno škodljive snovi-kisikovi prosti radikali. To je molekula, ki je izgubila lastni elektron ter zato postala sila nestabilna in napadalna. In zato, da bi ponovno postala stabilena, cela, poškuduje(oksidira) druge(zdrave) celice in s krajo elektronov od drugih molekul zopet ustvarja nove proste radikale, kar pa sproži verižno reakcijo.
Vse skupaj je nevarno zato, ker prosti radikali lahko napadejo dnk-genetsko snov celic in zato povzročajo spremembe v genski snovi, imenovane mutacije, ki v določeno različnem času naredijo prvi korak-rak, revmatične bolezni, avtoimunske bolezni,... Lahko se kopičijo leta in leta v telesu in nato kar naenkrat zbolimo-iz lepega!
Znano je, da so tudi krivci za zvišan krvni tlak, uničujejo celice v očesni mrežnici in leči, povzročajo vnetje sklepov, astmo, dobri holesterol spreminjajo v slabega,...
Od tu bi se dalo sklepati tudi, zakaj so nekatere bolezni v družini dedne.
Namreč prosti radikali so praviloma proizvod normalne presnove- nastanejo pri dihanju ipd. Škodljivi so tisti, ki prihajajo iz okolja! To pa so: onesnaženi delci v zraku, industrijske kemikalije, cigaretni dim(ste se kdaj vprašali zakaj imajo kadilci tako nagubano kožo in izgledajo zelo stari), pesticidi, izpušni plini avtomobilov, mamila, ...
Proti njim se borimo z antioksidanti. Nekaj se jih tvori v telesu, nekaj jih vnašamo s hrano:
olja, oreščki, zelenjava, semena, sadje-v vsem tem so pomembni vitamini: vitamin E, vitamin A, beta karogen, selen in flavonoidi
In problem pri kvasu je, da je torej le 99.99% podoben naravnemu kvasu, amilazi. Zdaj ne pravim-nehajte jejsti kvas, pravim samo, da se je treba čim bolj izogibati že predelani industrijski hrani. Kupujte sadje, zelenjavo, žitarice, semna, oreščke, in doma pripravljajte hrano. Vsi prigrizki, kruh, pasterizirani, homogezirani produkti itd. v telesu naredijo veliko škode. Kajti s hrano se da popraviti oz. odpraviti tisti proste radikale, s katerimi nam ne prizanaša okolje.
-
Lainy - Sramežljivka
- Prispevkov: 53
- Na forumu od: 30. 8. 2008
Joj kako naj še razložim, Namreč meni je to tako zelo jasno, da potem malce vse skupaj zakompliciram
OK probam še enkrat
Kvas v trgovini je industijsko ustvarjen. Kar pomeni z genskim inženiringom. S to pomočjo je ustvarjeno kar 50% vseh encimov. Ti encimi se uporabljajo tudi v prehrambeni industriji( v proizvodnji kruha, žganja, pri predelavi sadnih sokov, pri preoblikovanju koruznega/krompirjevega škroba v glukozni in fruktozni sirup in pa tudi pri ustvarjanju kvasovk. In zato ker lahko ta inženiring le 99.99% kopira naravne kvasovke, tista stotinka procenta ostane nedefinirana.
Encim alfa amilaza(kvas) se uporablja za povečanje prostornine testa, za katerega je veljalo, da naj bi ta encim pri visokih temperaturah izgubil svojo alergenost, kar pa ni res, saj so raziskave pokazale, da pri občutlivejših posameznikih že samo uživanje kruha sproži alergijsko reakcijo(astmatični napad). Potem pa si lahko le predstavljamo, kaj naredi v našem telesu kvas, ki ni bil niti izpostavljen visokim temperaturam in ga uživamo surovega.
Poleg tega pa tista stotinka, ki je nedifinirana lahko predstvalja usoden prosti radikal.
Eto, bolje ne znam razložiti. Upam, da razumeš oz. da sva se razumeli, kaj katera hoče in druga poskuša razložiti
Če pa slučajno še nisem bila dovolj jasna pa lahko le priproročim knjižnico
OK probam še enkrat
Kvas v trgovini je industijsko ustvarjen. Kar pomeni z genskim inženiringom. S to pomočjo je ustvarjeno kar 50% vseh encimov. Ti encimi se uporabljajo tudi v prehrambeni industriji( v proizvodnji kruha, žganja, pri predelavi sadnih sokov, pri preoblikovanju koruznega/krompirjevega škroba v glukozni in fruktozni sirup in pa tudi pri ustvarjanju kvasovk. In zato ker lahko ta inženiring le 99.99% kopira naravne kvasovke, tista stotinka procenta ostane nedefinirana.
Encim alfa amilaza(kvas) se uporablja za povečanje prostornine testa, za katerega je veljalo, da naj bi ta encim pri visokih temperaturah izgubil svojo alergenost, kar pa ni res, saj so raziskave pokazale, da pri občutlivejših posameznikih že samo uživanje kruha sproži alergijsko reakcijo(astmatični napad). Potem pa si lahko le predstavljamo, kaj naredi v našem telesu kvas, ki ni bil niti izpostavljen visokim temperaturam in ga uživamo surovega.
Poleg tega pa tista stotinka, ki je nedifinirana lahko predstvalja usoden prosti radikal.
Eto, bolje ne znam razložiti. Upam, da razumeš oz. da sva se razumeli, kaj katera hoče in druga poskuša razložiti
Če pa slučajno še nisem bila dovolj jasna pa lahko le priproročim knjižnico
-
bubbles - Debatorica
- Prispevkov: 499
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
Poleg tega pa tista stotinka, ki je nedifinirana lahko predstvalja usoden prosti radikal.
evo, tole me je zanimalo
sicer o tem, do katere mere temu verjeti, nisem prepričana, ampak se razumeva
(poleg tega alfa amilazo mamo ljudje tako ali tako v slini in velik delež nas lahko kvašeno testo mirne duše je, brez alergijskih ipd reakcij (izvzemši npr. celiakaše).)
evo, tole me je zanimalo
sicer o tem, do katere mere temu verjeti, nisem prepričana, ampak se razumeva
(poleg tega alfa amilazo mamo ljudje tako ali tako v slini in velik delež nas lahko kvašeno testo mirne duše je, brez alergijskih ipd reakcij (izvzemši npr. celiakaše).)
...just breathe...
-
eva. - Komunikatorka
- Prispevkov: 116
- Na forumu od: 25. 6. 2008
bonnie taylor napisal/-a:jaz sem si včeraj kupla pivski kvas..ga zmešala z malo vode in samo povohala. bljah(: zjutraj pa sem ga zmešala s sokom..mal se morš potrudit pa spit..bom si pa dans nardila tole masko z medom in kvasom da vidim
Morš dat velik soka. 2 dcl. čene je res bljak. pa sok more bit kak, dovolj sladek, in tak, ki ima bogat okus...pri kakem jabolčnem soku je pomojem bl kriza...
- Pisma
- Sramežljivka
- Prispevkov: 1
- Na forumu od: 26. 6. 2009
Lainy napisal/-a:Encim alfa amilaza(kvas) se uporablja za povečanje prostornine testa, za katerega je veljalo, da naj bi ta encim pri visokih temperaturah izgubil svojo alergenost, kar pa ni res, saj so raziskave pokazale, da pri občutlivejših posameznikih že samo uživanje kruha sproži alergijsko reakcijo(astmatični napad). Potem pa si lahko le predstavljamo, kaj naredi v našem telesu kvas, ki ni bil niti izpostavljen visokim temperaturam in ga uživamo surovega.
Poleg tega pa tista stotinka, ki je nedifinirana lahko predstvalja usoden prosti radikal.
To praviš za pivski kvas ali pekovski kvas? Potem tudi ta Mercator ali FALA, ki se ga polovico popije npr. zjutraj ni dobro? Tudi ta je genski inžinering? Ali je sploh kak kvas dobro piti? Potem tudi pivski kvas bolje ne?
LP!
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1360
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
moja sodelavka ima tablete s tem pa ji ful odgovarjajo...ji ful hitro lasje pa nohti rastejo...
- majda25
- Sramežljivka
- Prispevkov: 2
- Na forumu od: 9. 3. 2010
Hej!
Kvas je sam po sebi res zanič. Jaz sem našla tega : http://www.lekarnar.com/izdelki/pivski-kvas-tablete
Odzivi so v redu...
Kvas je sam po sebi res zanič. Jaz sem našla tega : http://www.lekarnar.com/izdelki/pivski-kvas-tablete
Odzivi so v redu...
-
schpeltza - Kofetarica
- Prispevkov: 703
- Na forumu od: 28. 1. 2005
majda25 napisal/-a:Hej!
Kvas je sam po sebi res zanič. Jaz sem našla tega : http://www.lekarnar.com/izdelki/pivski-kvas-tablete
Odzivi so v redu...
Ker zmanjšuje tek, ga lahko uspešno uporabljmo pri hujšanju.
Uporaba:
Priporočena dnevna doza je 15 tablet, ki jih razdelimo tekom dneva, najbolje po jedi.
Seveda pohaga pri hujšanju, ko se pa skoraj samo od teh tablet naješ... Bi sprobala, če mi nebi bilo treba pojest 15 tablet na dan... neugodno doziranje je...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov