Pivski kvas
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
eva. - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 6. 2008
Pred časom mi je sošolka zaradi zatrgane ustnice priporočala pitje pivskega kvasa, ki med drugim izredno pomaga tudi pri problemih s kožo. Ko sem začela pit ta pivski kvas, pomešanega s sokom, mi je tisti zatrgani kotiček ustnice izginil skoraj po enem dnevu. Prav tako pa je moja problematična koža postala skoraj brez mozoljev.
Kakšne pa so vaše izkušnje s tem? Ga je katera že preizkusila? Veste še za kakšen magični učinek tega kvasa?
Temo sem želela ustvariti zato, da bi olajšala probleme puncam, ki majo probleme s kožo.
Kakšne pa so vaše izkušnje s tem? Ga je katera že preizkusila? Veste še za kakšen magični učinek tega kvasa?
Temo sem želela ustvariti zato, da bi olajšala probleme puncam, ki majo probleme s kožo.
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Ja, pivski kvas naj bi bil dober za kožo. V problematičnih letih, ko so mi mozolji butnili na plano (ni bilo tako hudo, pa vseeno), sem približno en teden jedla pol kocke kvasa na dan. Najprej so mi mozolji še bolj butnili ven (naslednji dan), čez mislim da tri dni pa sem imela kožo čisto kot dojenček.
Drugače pa naj bi pivski kvas vseboval tudi veliko B vitaminov, ki vplivajo dobro tudi na razne živčne težave.
Drugače pa naj bi pivski kvas vseboval tudi veliko B vitaminov, ki vplivajo dobro tudi na razne živčne težave.
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Sveži kvas ali pa pivski kvas sta mi pa po domač povedan prav nagravžna po okusu . Svežega raje niti v usta ne dam, sm pa poskusla, ogabno, potem se ti pa pomožnosti še spahuje po njem, ko se valda naphne na toplem, pivski, pomešan v soku, o bože mili, kak okus .
Sem sicer slišala, da je fajn, nisem sicer slišala, da za kožo.
Ravno tako sem slišala, da se ga menda dobi tudi v tabletah, raje bi to poizkusila, če se jih res dobi, samo ne vem pa, kje.
Ker pit ga pa ne mislim več, sej vem, da nobene zdravilne in podobne reči pač nimajo dobrega okusa, ampak tega pa ne mislim več pit.
Sem sicer slišala, da je fajn, nisem sicer slišala, da za kožo.
Ravno tako sem slišala, da se ga menda dobi tudi v tabletah, raje bi to poizkusila, če se jih res dobi, samo ne vem pa, kje.
Ker pit ga pa ne mislim več, sej vem, da nobene zdravilne in podobne reči pač nimajo dobrega okusa, ampak tega pa ne mislim več pit.
-
bonnie taylor - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2009
jaz za to še nism slišala..me pa zanima. a to je navadn kvas? al kaj drugega. se ga dobi v navadni trgovini? in pol zmešaš s sokom/vodo in piješ? kok pogosto?
-
Lainy - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2008
To ni isto kot sveži kvas. Dobi se v vseh trgovinah med policami z zdravo prehrano. Menda je naš slovenski(biotop) zanč, malo boljši je od evergreena al neki tazga, najboljši je pa od ritterja-a tega še nisem zasledila razen v tartex paštetkah k so pa itak d best.
Drugače pa sem v knjigi hrana in rak zasledila, da je ves kvas ustvarjen s genskim inženiringom, kar pomeni, da ni 100% enak naravnemu, temveč ''le'' 99.99%. Problem nastane, če je ta stotinka procenta prosti radikal, ki prodre v celico in ji zmeša šifro in bolezen je tu. To sicer ne pomeni, da takoj zbolimo, lahko čez nekaj let, lahko nikoli, se pa potem pojavi pri potomcih.
Vsak naj se odloči po svoje, ampak če imate probleme s kožo se lotite reševanja na drugi način. S hrano, ki jo vnašate. Kaj jeste, pa vsak ve zase.
Drugače pa sem v knjigi hrana in rak zasledila, da je ves kvas ustvarjen s genskim inženiringom, kar pomeni, da ni 100% enak naravnemu, temveč ''le'' 99.99%. Problem nastane, če je ta stotinka procenta prosti radikal, ki prodre v celico in ji zmeša šifro in bolezen je tu. To sicer ne pomeni, da takoj zbolimo, lahko čez nekaj let, lahko nikoli, se pa potem pojavi pri potomcih.
Vsak naj se odloči po svoje, ampak če imate probleme s kožo se lotite reševanja na drugi način. S hrano, ki jo vnašate. Kaj jeste, pa vsak ve zase.
Zadnjič spremenil Lainy, dne 19. Maj. 2009 8:29, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Scharika.* - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 5. 2009
kolk je pa približno cena? sliši se zanimivo
I've got the pussy, so make the rules.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
star* napisal/-a:kaj pa je tista finta za večje prsi? učinkuje? čeprav tud za kožo se ne sliši slabo
Mogoče ti potem joški kipnejo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
star* napisal/-a:baje zrastejo...tak sem čula...čeprav nebi ravno nucala, jim nič ne fali
Malo sem se pohecala
Po mojem da velikosti prsi ne moreš z ničemer spreminjat, razen če zanosiš. Naši joški so že določeni z geni, dosti vplivajo tudi hormoni, tako da razen na njihovo čvrstost ne moremo vplivati.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov