Piki komarjev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nastasja - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
Imam eno vprašanje:
Vendno ko me piči komar, se mi tisto mesto kjer me pičil zagnoji, no rata tak kak neki mozoljček, in to pri čisto vsakem piku.
Sem bla pri zdravniku, pa mi je predpisal eno kremo, s katero naj si namažem po piku in da bo pomagala. Pa ne pomaga nič, čisto nič.
Zdaj pa me zanima če se kateri isto dogaja, pa kaj naredi v tem primeru.
LP
Vendno ko me piči komar, se mi tisto mesto kjer me pičil zagnoji, no rata tak kak neki mozoljček, in to pri čisto vsakem piku.
Sem bla pri zdravniku, pa mi je predpisal eno kremo, s katero naj si namažem po piku in da bo pomagala. Pa ne pomaga nič, čisto nič.
Zdaj pa me zanima če se kateri isto dogaja, pa kaj naredi v tem primeru.
LP
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Meni se je zadnjič tudi to nardilo, samo mislim, da ni bil komar.. Sem pustila pri miru.. Mislim, da je naslednji dan bla še samo rdeča bunkica, tak kot pri navadnem piku..
Pojdi še enkrat k zdravniku, pa povej, da krema ne pomaga.. Verjetno dobiš kaj drugega..
Pojdi še enkrat k zdravniku, pa povej, da krema ne pomaga.. Verjetno dobiš kaj drugega..
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
nastasja - Komunikatorka
Nohea napisal/-a:Jaz mam isti problem..dobila pa sem mazilo Fenistil..
ja jaz mam tudi fenistil, samo sem kot sem rekla nič ne pomaga
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
nastasja - Komunikatorka
izzie napisal/-a:Meni se je zadnjič tudi to nardilo, samo mislim, da ni bil komar.. Sem pustila pri miru.. Mislim, da je naslednji dan bla še samo rdeča bunkica, tak kot pri navadnem piku..
sem hotla it ja, pa sem šla danes gledat delovni čas, pa celi naslednji teden ne dela, tak da nimam pojma kaj bom zdaj

-
ribicaX - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
tud sama sem imela ful velike fleke, kadar me je piču komar. pa tega je blo kr precej. učas sm mela flek velik tud premera 10 cm. men je ful grdo zgledalo. izgleda da mam dobro kri, pa so se radi napajal na meni
zdej že ene dve leti uporabljam tekočino za vtičnico (ne bom napisala celo ime, da me ne bo kdo obtožu da delam reklamo, lahko pa povem da se začne na r...). ubije in odganja komarje. sicer ne rečem da me ni nobedn piču, ampak so pa zato piki manjši in manj moteči. poskusi s tem. meni pomaga, mogoče bo tud tebi 

- Black Kitty
Mene pa letos noče noben pičit
. Vsi okol mene so čist popikani, mene se pa še pipnejo ne. Sej ne da se pritožujem, samo čudno mi je.
Sem pa imela kake 4 leta nazaj celo stegno zautečeno k me je piču komar - saj zgledal je kot bi me komar piču..

Sem pa imela kake 4 leta nazaj celo stegno zautečeno k me je piču komar - saj zgledal je kot bi me komar piču..
-
xxwoman - Debatorica
- Na forumu od: 9. 6. 2008
Mislim, da so ti tigrasti komarji malo čudni... Po njihovih pikih nastajajo razni fleki in gnojne bunkice.
Baje obstaja nekakšna napravica, ki oddaja ultrazvok in jih tako odganja, ker jih dobra stara kemična sredstva sploh ne motijo... ne vem pa, če tisto deluje.

-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
uf, komarji. tudi sama sem imela letos na morju velike probleme z njimi. priporočam nakup tekočine za vtičnico, ker res ful pomaga. za zunaj pa se našpricajte z repelenti ali pa pač nosite dolge rokave.
od pika komarja lahko ranjeno mesto močno zateče, ne vem sicer, od česa je to odvisno. fant je imel stopalo tako zatečeno, da ga je čevelj tiščal.
priporočam pa tudi aloe vero pa ne praskati, ker bo samo še slabše in se ti naredijo še večje rane. po nekaj dneh (brez da pipaš) naj bi oteklina izginila.
od pika komarja lahko ranjeno mesto močno zateče, ne vem sicer, od česa je to odvisno. fant je imel stopalo tako zatečeno, da ga je čevelj tiščal.
priporočam pa tudi aloe vero pa ne praskati, ker bo samo še slabše in se ti naredijo še večje rane. po nekaj dneh (brez da pipaš) naj bi oteklina izginila.
-
emkica - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 9. 2007
- Kraj: Ljubljana
ja..ne vem..sam tistim k se delajo fleki po komarjevem piku, bi priporočila da grejo k zdravniku. Ker sem ravno prebrala članek, da naj bi tigrasti komarji prenašali tudi borelijo. Njen prvi znak je okrogel flek na mestu pika in temnejši obroč okoli fleka....mislm zdej se je treba že povsod pazit, da ne fašemo raznih bolezni...jao... 

-
BuckWheat - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 5. 2008
- Kraj: kranj
no jz ne bi rada nobenga strašila ampak mislm da bi blo dobr če bi si tole prebral :
http://www.zurnal.org/cms/novice/sloven ... l?id=57645
no jz vem da bi se najprej namazala s smrekovo žavbo kr še zmerej ko se mi je na koži kej nardil al pa da me je kej pičl, je ta krema zihr pomagala
http://www.zurnal.org/cms/novice/sloven ... l?id=57645
no jz vem da bi se najprej namazala s smrekovo žavbo kr še zmerej ko se mi je na koži kej nardil al pa da me je kej pičl, je ta krema zihr pomagala
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
BuckWheat napisal/-a:no jz vem da bi se najprej namazala s smrekovo žavbo kr še zmerej ko se mi je na koži kej nardil al pa da me je kej pičl, je ta krema zihr pomagala
Katera žavba je to? A to pomaga tudi pri različnih pikih? Daj mi prosim bolj točno napiši, ker rabim nekaj za pike, da vzamem s seboj na morje (če katera pozna kakšno dobro zadevo, naj mi prosim pove).
Drugače pa, te komarji so ena taka nadloga!! :fight: Meni se tudi full poznajo piki.. In problem je v tem, ker se gremo s psom sprehajat šele po 19h zvečer, ko kar mrgolijo okrog. In ker hodimo ponavadi na travnike ali ob robu gozdov, se morava NUJNO našpricat z Autanom. In se zgodi, da se kdaj pozabiva (tako kot recimo včeraj) in potem se sploh ne upava sprehodit, ker sva takoj popikana. Včeraj sva samo stopila iz avta na polje, v dveh minutah je imel fant 9 pikov, jaz pa 4

Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
mene tud vse kar leti, leze, se plazi pika 100/h...
drugač pa če kadite, si dejte takoj ko vas nekaj piči, čik približat na mesto pika, da te zapeče za par sekund (uniči "strup") in bo bolš...
ne se žgat, ampak samo tolk d zapeče...

drugač pa če kadite, si dejte takoj ko vas nekaj piči, čik približat na mesto pika, da te zapeče za par sekund (uniči "strup") in bo bolš...
ne se žgat, ampak samo tolk d zapeče...

She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
BuckWheat - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 5. 2008
- Kraj: kranj
SSarchy tuki si mal preber http://www.biota.si/styx_prod_details.a ... D_prod=150
men je tole super zadeva, tko da res priporočam vsem
men je tole super zadeva, tko da res priporočam vsem
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]