PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
cateyes - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2005
Men so 2 mesca nazaj vzel bris in so mi čez 20 dni poslal na dom pismo, da mam PAP2 in da naj se zglasim pri ginekologu, ki mi je vzel ponovno bris in danes sm dubla pismo da mam PAP3 .....moji kolegici so zarad tega dal maternični vrat vn....in lahko je hujše, lahko ostaneš direkt brez maternice in se ti lahko rak razširi naprej..zdej me je pa tok strah....
Ravn včeri zvedla za izvide. Sem tolk tulla, da sem še dons čist preč. Moram it na rezanje materičnega vratu. Problem je v tem da ne vejo kdaj so se začele te rakave celice razvijat, ker nisem bla že 4 leta na pregledu. Sem se dons naročila in če bom imela srečo, bom 9. junija operirana. Strah me ni operacije, strah me je tega, da se celice prehitro razvijajo.
Materičnega vratu pa ne odrežejo, ampak izrežejo v obliki stožca. 3 dni si v bolnici in dva tedna doma. Upam, da se vsaj ti ne sekiraš preveč.
Ravn včeri zvedla za izvide. Sem tolk tulla, da sem še dons čist preč. Moram it na rezanje materičnega vratu. Problem je v tem da ne vejo kdaj so se začele te rakave celice razvijat, ker nisem bla že 4 leta na pregledu. Sem se dons naročila in če bom imela srečo, bom 9. junija operirana. Strah me ni operacije, strah me je tega, da se celice prehitro razvijajo.
Materičnega vratu pa ne odrežejo, ampak izrežejo v obliki stožca. 3 dni si v bolnici in dva tedna doma. Upam, da se vsaj ti ne sekiraš preveč.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Joj, cateyes, upam, da se bo zate vse dobro izteklo!
Sm se ob tem spomnila na eno kolegico, ki tud ni bla pr ginekologu že en tak čas, kot ti, pa se ji kar nikamor ne mudi, češ, da nima nobenih težav...
A tole, o čemer si pisala, da te čaka, temu se reče konizacija?
Sm se ob tem spomnila na eno kolegico, ki tud ni bla pr ginekologu že en tak čas, kot ti, pa se ji kar nikamor ne mudi, češ, da nima nobenih težav...
-
cateyes - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2005
Mimi_M napisal/-a:Joj, cateyes, upam, da se bo zate vse dobro izteklo!
Menda ja, še tega ne vem več. Zdej še tega ne vem ker PAP mam, sem čist preč. Hvalabogu sem mela januarja prometno nesrečo in ko sem šla na slikanje nisem mogla točno zatrdit ali sem noseča ali ne, vse se mi je pa čudn zdel, nakar so čez 2 dni ugotovil, da sem res noseča in pol so še čez dva ni ugotovil, da sem izvenmaterično in tako se je začel vse skup odvijat, hvala norcu,ki mi je izsilil prednost.
-
jokica - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 12. 2004
- Kraj: za 9 gorami
mene so takoj obvestil... no po ene 14 dnevih sm dubla pošto.
Sam mam faca ginekologinjo, pa me je poklicala prej... sam če je pap2, ne greš na operacijo.
Sam mam faca ginekologinjo, pa me je poklicala prej... sam če je pap2, ne greš na operacijo.
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
*purple bitch* napisal/-a:joj zdej je še mene strah....... kok cajta pa rabjo da te oni obvestijo da maš pap2 al pa 3?
No prosim, ne se že vnaprej sekirat, kaj bo.
Obvestijo te približno po dveh tednih v primeru, da želijo opraviti ponovni odvzem brisa.
Drugače pa sem sama že približno štiri leta ubadam z izvidom PAP2, pa zaenkrat zdravnik pravi, da še ne misli nič praskat notri, kaj bo pa naprej, pa ne vem.
- barbika1
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 3. 2006
- Kraj: maribor
sama sem zaradi pap 3 morala pred dvema letoma na konizacijo. Izrezali so mi en kos materničnega vratu(moj fant se je šalil da bomo doma juho skuhali-vsaj smeh me je držal pokonci), torej sem imela ene predrakave spremembe. Od takrat dalje-same težave. Zdravnik je rekel da pač plačujem davek za to da bom lahko mela otroke. Nonštop me lulat-čeprav nimam kaj dost v mehurju, nonštop me jajčnik desni boli, ker se baje napnejo vezi noter ko se vrat zarašča in je jajčnik slaBO prekrvavljen, bolijo me spolni odnosi itd itd. Zdaj sem začela jemat kontracepcijo, baje da bodo hormoni malo pomagal, čeprav sovražim te tabletke, še bolj bom debela.
To je moja zgodba, na srečo imam pap zdaj vredu, bomo videli kaj bo oktobra ko grem spet na pregled
To je moja zgodba, na srečo imam pap zdaj vredu, bomo videli kaj bo oktobra ko grem spet na pregled
- aneta***
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 7. 2006
- Kraj: tam nekje
Jst mam eno vprašanje. Pred letom in pol sm tud jst mela PAP2, čez pol leta sm šla spet na odvzem brisa in je blo vse OK. Sedaj pa mam že kak mesec zelenkast izcedek, pa me skrbi, da se ni slučajno ponovilo oz.še huje poslabšalo. A je ktera že mela take težave? Sicer imam ginekologinjo drugi teden, vendar me zanimajo še vaše izkušnje. Hvala in LP!
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Joj ... Mene je kar strah postalo, ko sem brala tole temo.
Lani sem imela PAP 1, torej negativen, zdaj imam pregled čez en mesec in me je kar strah.
Tiste, ki ste imele pozitiven test, ali ste imele kakšne težave? Je mogoče kakšna vaša sorodnica imela težave s tem?
Od česa to sploh dobiš?
Lani sem imela PAP 1, torej negativen, zdaj imam pregled čez en mesec in me je kar strah.
Tiste, ki ste imele pozitiven test, ali ste imele kakšne težave? Je mogoče kakšna vaša sorodnica imela težave s tem?
Od česa to sploh dobiš?
- leilla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 7. 2004
Spremembo PAP testa povzroči virus HPV. Prenašalci tega virusa so moški, ki ga s spolnimi odnosi prenesejo na ženske. Virus HPV povzroča raka na materničnem vratu. Ob redni kontroli pri ginekologu ni panike. Če vam odkrijejo prisotnost virusa HPV in prisotne predrakaste spremembe vam opravijo poseg, s katerim te spremembe odstranijo. Kar velik % žensk sploh ne ve, da je kdaj imelo virus HPV, saj v večini primerov imunski sistem virus sam izloči iz telesa.
Tako vam priporočam redne obiske pri ginekologih ter spolne odnose s kondomom - predvsem s tistim partnerjem, ki ga ne poznate dovolj dobro ali veste, da je v preteklosti menjal več partnerk.
Tako vam priporočam redne obiske pri ginekologih ter spolne odnose s kondomom - predvsem s tistim partnerjem, ki ga ne poznate dovolj dobro ali veste, da je v preteklosti menjal več partnerk.
- leilla
- Sramežljivka
Spremembo PAP testa povzroči virus HPV. Prenašalci tega virusa so moški, ki ga s spolnimi odnosi prenesejo na ženske. Virus HPV povzroča raka na materničnem vratu. Ob redni kontroli pri ginekologu ni panike. Če vam odkrijejo prisotnost virusa HPV in prisotne predrakaste spremembe vam opravijo poseg, s katerim te spremembe odstranijo. Kar velik % žensk sploh ne ve, da je kdaj imelo virus HPV, saj v večini primerov imunski sistem virus sam izloči iz telesa.
- Panasonic
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2006
Lep pozdrav! Sem fant star 24 let in imam dekle, ki ima prav tako 24 let in mi je že pred časom povedala, da ima pap2. Ker mi te stvari niso najbolj jasne, bi prosil, če mi razložite točno kaj je ta pap2 in vsi možni vzroki, da ženska dobi pap2. Že nekaj let redno jemlje kontracepcijske tablete. Potem me zanima naprej. Kako je s spolnimi odnosi, če ženska ve da ima pap2? S punco sva skupaj leto in pol in še nisva imela spolnih odnosov, baje ravno zaradi tega pap2. Pa me zanima, kako je bilo pri puncah, ki ste imele (oz. imate) pap2 oz. ali ste imele spolne odnose ali ne... Ni mi vseeno za punco zato bom vesel vsakega vašega odgovora. Lep pozdrav!
- leilla
- Sramežljivka
Kaj pomeni pap2 in vsi ostali pap-i si lahko prebereš na prejšnjih straneh teme (poglej eno stran nazaj). Glede spolnih odnosov je pa tako: priporočljiva je uporaba kondoma. Zakaj? Ker punca ima/je imela virus HPV, ki ga lahko dobiš tudi ti (vendar pri moških hitreje izveni virus; lahko pa povzroča tudi pri fantih zdravstvene težave, vendar le v redkih primerih). Tako je priporočljiva uporaba kondomov med spolnimi odnosi, da se tudi ti ne okužiš z virusom. Sicer pa pap2 ne pomeni še nič hudega, potrebna je le redna kontrola pri ginekologu.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Toraj če prav razumem pomeni pap okužbo z virusom HPV (human papiloma virus) kar je isto kot genitalne bradavice?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov