PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- masy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 12. 2004
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem julija uspešno prestala operacijo in sicer kombinacijo konizacije in laserja.Tako mi je to razložila moja ginekologinja,ki pa me je tudi operirala.Bila sem v splošni anesteziji,zbudila sem se brez bolečin in tudi kasneje me ni čisto nič bolelo.Edina napaka je bila ta,da sem spila čaj,ki so mi ga dale sestre,čeprav kao po narkozi ne smeš pit-ampak jaz sem bila tako žejna,da mi je bilo čisto vseeno....in potem nisem mogla prit k sebi in se na noge postavt,dokler nisem bruhala.To je bil tudi edini slab spomin na ta dan.Potem sem en teden malo počivala in zdaj,po 3.mesecih sem dobila izvid brisa-Pap 1 negativno!Prva enka po treh letih matranja s Pap 3.Samo da se ne ponovi,pa sem zmagala.
Rakave spremembe na celicah ponavadi povzroči virus HPV-humani papiloma virus in ne kakšna umazanija na penisu,kot je napisala ena zgoraj
Vglavnem punce,nobeni ne želim podobne izkušnje,ampak če se že mora zgoditi,glavo gor,vse bo v redu,in brez strahu,ker ta poseg res ni nič tako strašnega.
Rakave spremembe na celicah ponavadi povzroči virus HPV-humani papiloma virus in ne kakšna umazanija na penisu,kot je napisala ena zgoraj
Vglavnem punce,nobeni ne želim podobne izkušnje,ampak če se že mora zgoditi,glavo gor,vse bo v redu,in brez strahu,ker ta poseg res ni nič tako strašnega.
- *strastna*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2005
js pa še nism šla na ta papa test,sam moja mt je mela ankat PAP2 pa je mogla it še 1x pa so ji pol neki žgal in jo je full bolel
-
*CaTh* - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 1. 2005
- Kraj: nad oblaki
js sm tud prejsnji mesec dobila, da morm pridt na ponovni obisk, ker sm imela PAP2, samo so mi vzeli se enkrat bris in to je bilo to...pa upam, d ani nic narobe
sem angel,ki pazi nate noč in dan,sem vedno ob tebi, tudi ko sem daleč stran. med zvezdami lebdim in pazim,da te nikoli ne izgubim!!!!
-
Marmeladaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 2. 2005
- Kraj: primorska
pikovita napisal/-a:a za ta odvzem se pač odloč ginekolog k te pregleda pač kr tko, al greš tja zto k maš kšne bolečine al kai!?mene mau strah postaja k tole berem ajej
Prvič ti vzamejo bris, ko dopolniš 20 let. Dobiš vabilo od svojga izbranega ginekologa al pa od tistega programa ZORA. Potem ti vzamejo še enkrat čez eno leto in če je tudi takrat vse v redu, ti vzamejo bris potem na vsaka 3 leta.
Meni so 14 dni nazaj prvič vzeli bris. Zdej čekiram vsak dan nabiralnik, če bo pršlo kako pismo, upam, da ga ne bo no
- p0LhY
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 10. 2004
Ancica napisal/-a:Se boš pa načakala ... men so to poslal po pol leta, ko sem že čist pozabla za kaj se je šlo
kje je pa je fora da ti to sele po pol leta posljejo??? a ne bi blo pol skor isto ce sploh ne bi poslal?
Time is a great teacher but unfortunately it kills all its pupils.
*Hector Berlioz*
*Hector Berlioz*
- Ancica
- Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2005
p0LhY napisal/-a:Ancica napisal/-a:Se boš pa načakala ... men so to poslal po pol leta, ko sem že čist pozabla za kaj se je šlo
kje je pa je fora da ti to sele po pol leta posljejo??? a ne bi blo pol skor isto ce sploh ne bi poslal?
Pol pa še čakaš, da prideš na vrsto za poseg in v tem času maš lahko že normalen bris ali pa še za eno stopnjo višjega ... Ni brezveze naše zdravstvo tako počasno
- el bou
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 7. 2005
- Kraj: ljubljana
Ancica napisal/-a:p0LhY napisal/-a:Ancica napisal/-a:Se boš pa načakala ... men so to poslal po pol leta, ko sem že čist pozabla za kaj se je šlo
Pol pa še čakaš, da prideš na vrsto za poseg in v tem času maš lahko že normalen bris ali pa še za eno stopnjo višjega ... Ni brezveze naše zdravstvo tako počasno
men so cez 1 mesec poslal...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
- buffy21
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 5. 2005
najprej lepo pozdravljeni!
js sm bla pa marca 2005 prvič na odvzemu brisa. in takat so mi rekli, da če bo kaj narobe, da me obvestijo po pošti.. no in se ni zgodl nč u tej smeri. dons pa pridem domov in pošta - potreben ponovni bris - in zdaj ne vem, kaj točno to pomeni. ali je kaj narobe??! ful me to skrbi, ker je mela že sestra probleme z zanositvijo in vsemi stvarmi zravn:(
omenla bi to, da je od takrat res minil že 8 mescev! ali je res še en pregled po enem letu (po prvem pregledu) ker tega meni ni noben omenu?! in kaj je ponavadi blo (če je že katera bla na tem) potem, po drugem brisu? kaj so ugotovil? kdaj je šla naslednjič potem na bris?
za čim več koristnih informacij se vam iskreno zahvaljujem!
res me te stvari zelo skrbijo!
js sm bla pa marca 2005 prvič na odvzemu brisa. in takat so mi rekli, da če bo kaj narobe, da me obvestijo po pošti.. no in se ni zgodl nč u tej smeri. dons pa pridem domov in pošta - potreben ponovni bris - in zdaj ne vem, kaj točno to pomeni. ali je kaj narobe??! ful me to skrbi, ker je mela že sestra probleme z zanositvijo in vsemi stvarmi zravn:(
omenla bi to, da je od takrat res minil že 8 mescev! ali je res še en pregled po enem letu (po prvem pregledu) ker tega meni ni noben omenu?! in kaj je ponavadi blo (če je že katera bla na tem) potem, po drugem brisu? kaj so ugotovil? kdaj je šla naslednjič potem na bris?
za čim več koristnih informacij se vam iskreno zahvaljujem!
res me te stvari zelo skrbijo!
-
Blooma - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 11. 2005
- Kraj: nekje...med oblaki
Živjo!
jaz sem pa prvič letos imela odvzem brisa, imela sem PAP2. dobila sem neko nožnično kremo, ki je bla sicer ful močna, pa na stranskih učinkih piše da so možne halucinacije in take podobne stvari...za 10 dni.
malo je blo kr moteče in teh 10 dni se je vleklo celo večnost.
No, avgusta sem imela drugi pregled in bil je PAP3, čisto panična pokličem doktorco in mi une čudne sestre povejo da naj v miru počakam, da bo vse v redu...in da naj pridem novembra pač spet na pregled in da bojo vidli kako in kaj.
septembra sem pa imela grozne težave z belim tokom in "pekočem stanju" tam spodaj, pa nisem vedla kaj je, zato sem poklicala svojo zdravnico; nje pač ni blo ker je bla na dopustu. Šla sem do dežurnega ginekologa pa sem ga vprašala za vse mogoče kar me je zanimalo, pa bom kr tu napisala:
reku mi je da je pač 5 stopenj papa (PAP kratica mislim pa da je dana po treh začetnih črk enga doktorja, ki je tale test "izumu" )
pap1 da je vse ok, pap2 pomeni da se nekaj malega dogaja not (odvisno od osebe sicer..), pap3 da so že možne rakave spremembe in pač pap4 in pap5 ki sta najbolj radka in da so to tud možne rakave celice.
Rekel mi je tudi, da za to težavo ne obstaja zdravilo, ampak če virus HPV ni prisoten, lahko z antibiotiki (mislim da so Valtrex, če se ne motim) nekaj malega odpravimo.
Vprašala sem kako lahko do tega pride sploh, pa mi je odgovoru, da to bi lahko po vsej verjetnosti dobila od nekoga ki je imel ta virus, ne glede na to kdaj sva imela spolni odnos.
virus lahko v celem času "spi" in zgleda kot da ni nič, samo je tam...pol ko mu pogoji ustrezajo pa se "zbudi".
pravi tud, da z operacijo je moč vse odpravit, in da ko je enkrat tao narejeno, da je mir. Možno je pa tudi da se to ponovi, takrat pa nardijo pač še en poseg.
Nisem pa ga vprašala kako je glede zanositve, če bom imela kakšne težave s tem..
A vi kej veste?
jaz sem pa prvič letos imela odvzem brisa, imela sem PAP2. dobila sem neko nožnično kremo, ki je bla sicer ful močna, pa na stranskih učinkih piše da so možne halucinacije in take podobne stvari...za 10 dni.
malo je blo kr moteče in teh 10 dni se je vleklo celo večnost.
No, avgusta sem imela drugi pregled in bil je PAP3, čisto panična pokličem doktorco in mi une čudne sestre povejo da naj v miru počakam, da bo vse v redu...in da naj pridem novembra pač spet na pregled in da bojo vidli kako in kaj.
septembra sem pa imela grozne težave z belim tokom in "pekočem stanju" tam spodaj, pa nisem vedla kaj je, zato sem poklicala svojo zdravnico; nje pač ni blo ker je bla na dopustu. Šla sem do dežurnega ginekologa pa sem ga vprašala za vse mogoče kar me je zanimalo, pa bom kr tu napisala:
reku mi je da je pač 5 stopenj papa (PAP kratica mislim pa da je dana po treh začetnih črk enga doktorja, ki je tale test "izumu" )
pap1 da je vse ok, pap2 pomeni da se nekaj malega dogaja not (odvisno od osebe sicer..), pap3 da so že možne rakave spremembe in pač pap4 in pap5 ki sta najbolj radka in da so to tud možne rakave celice.
Rekel mi je tudi, da za to težavo ne obstaja zdravilo, ampak če virus HPV ni prisoten, lahko z antibiotiki (mislim da so Valtrex, če se ne motim) nekaj malega odpravimo.
Vprašala sem kako lahko do tega pride sploh, pa mi je odgovoru, da to bi lahko po vsej verjetnosti dobila od nekoga ki je imel ta virus, ne glede na to kdaj sva imela spolni odnos.
virus lahko v celem času "spi" in zgleda kot da ni nič, samo je tam...pol ko mu pogoji ustrezajo pa se "zbudi".
pravi tud, da z operacijo je moč vse odpravit, in da ko je enkrat tao narejeno, da je mir. Možno je pa tudi da se to ponovi, takrat pa nardijo pač še en poseg.
Nisem pa ga vprašala kako je glede zanositve, če bom imela kakšne težave s tem..
A vi kej veste?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov