PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
Branje teme me je spodbudilo, da se prijavim in napišem svoj komentar.
Zasledila sem več prispevkov o tem kako pogosto je smiselno hoditi na preglede in kako hitro se širi virus naprej.
Sama nisem prepričana kaj je najbolj prav in kako hitro se zadeva povprečno širi naprej. Povem lahko le podatek, da se je meni stanje med enim in drugim pregledom precej spremenilo, iz C1 se mi je stanje po 6 mesecih spremenilo v C5. Izvid prvega brisa je bil C1, drugega C1, tretjega pa že kar C5. Sledil je odščip. Sedaj pa mučno čakam na izvide in nadaljni postopek.
Zasledila sem več prispevkov o tem kako pogosto je smiselno hoditi na preglede in kako hitro se širi virus naprej.
Sama nisem prepričana kaj je najbolj prav in kako hitro se zadeva povprečno širi naprej. Povem lahko le podatek, da se je meni stanje med enim in drugim pregledom precej spremenilo, iz C1 se mi je stanje po 6 mesecih spremenilo v C5. Izvid prvega brisa je bil C1, drugega C1, tretjega pa že kar C5. Sledil je odščip. Sedaj pa mučno čakam na izvide in nadaljni postopek.
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Zdaj a so po novem vse zdrave, da je tema neaktualna, ali pa se v tej temi sploh ne da brat postov, ker so bili očitno vmes brisani in so na koncu prazne strani, da se ne da odpirat. A ne mi moderatorji tole malo uredili?
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Meni gre tud to s stranmi na živce...
Jaz sem imela C1,C3,A, A.
A katera ve v čem je finta?A je bris slab pri vseh HPV virusih, tudi pri tistih ki ne povzročajo raka in ali to da mam zdej v redu bris pomeni, da se mi slab bris zarad virusa ne more ponovit?
pa če kera ve a si na virus pol imun. Vsaj tko si jst viruse razlagam...
A ni to nekak tako kot gripa, ko jo preboliš si nanjo imun.
A katera ve v čem je finta?A je bris slab pri vseh HPV virusih, tudi pri tistih ki ne povzročajo raka in ali to da mam zdej v redu bris pomeni, da se mi slab bris zarad virusa ne more ponovit?
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^Na tale del z imunostjo ti lahko odgovorim. Zelo malo je virusov, na katere si imun doživljenjsko. Kar se v telesu zgodi je da, ko organizem zboli za virusom in se aktivira delovanje imunskega sistema, se ustvarijo tudi tako imenovane spominske celice, ki nosijo protitelesa proti specifičnemu virusu. Te celice se potem aktivirajo kadar pride do pomovnega vstopa tega specifičnega agensa v organizem in zdravljenje je hitrejše (ker so celice že prisotne in ni treba na novo sintetizirat spec. Pt). Ni pa to enako kot doživljenjska imunost, saj je odvisno od virusa do virusa in večina spominskih celic ima omejeno življenjsko dobo.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Smetka_ napisal/-a:Meni gre tud to s stranmi na živce...
A pa te ginekologinja ni dala na odščip glede na to, da si imela C3?
- mariah
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2007
- Kraj: za ovinkom
meni so vzeli bris pred pol leta in je bil C, zdej ko so mi ga vzeli je spet slab in grem še ta teden osebno h konekologu, ker mi je sestra po telefonu rekla, da mi morajo odščipnit del tkiva...baje da se lahko opravi tudi v bolnici???v anesteziji?? boli ful?? čisto sm živčna..(
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
Smetka_ napisal/-a:ne to še ni zrelo za odščip baje. Do zdej sem mela samo kolposkopijo.
Bi moglo bit dalj časa c3, se pravi če bi spet prišla in bi blo spet c3, potem bi pa naredla odščip,je blo pa potem 2× a.
O kako ti je uspelo priti iz C3 na A?
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Ne vem, dober imunski sistem?
Veliko jogurta, jemala sem Eko imun tablete, pa tampone s šentjanževim oljem sem si vstavljala za 3 urce 14 dni v nožnico. Čez 2 meseca sem imela prvi pap in je bil a, pa potem čez 2 meseca spet pa je bil spet a.
Če je pa moja kura 14 dnevna k temu kaj pripomogla pa ne vem.
Veliko jogurta, jemala sem Eko imun tablete, pa tampone s šentjanževim oljem sem si vstavljala za 3 urce 14 dni v nožnico. Čez 2 meseca sem imela prvi pap in je bil a, pa potem čez 2 meseca spet pa je bil spet a.
Če je pa moja kura 14 dnevna k temu kaj pripomogla pa ne vem.
- radovednica48
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2009
Čao
mene pa samo zanima, če ti nič ne pokličejo po več kot pol leta, to pomeni da je bris negativen oz da je vse ok?
hvala že vnaprej za odgovor
pa lep pozdravček vsem
mene pa samo zanima, če ti nič ne pokličejo po več kot pol leta, to pomeni da je bris negativen oz da je vse ok?
hvala že vnaprej za odgovor
pa lep pozdravček vsem
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov