PAP - bris materničnega vratu

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 03. Nov. 2008 21:15

Smetka_, pa od tega olja ne stakneš glivic? :?
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 03. Nov. 2008 21:37

Uf,zakaj pa?

Ne vem,mene nič ne moti...ne srbi...ne peče...Mislim nič.
Vstavim si ga pa tik preden grem spat za tri ure..potem ga vzamem ven.

A je kao škodljivo to olje?...Ne vem,pri ranah pomaga,pri hrbtenici,mišicah...sej notri je tudi koža/sluznica...Kaj vem.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 03. Nov. 2008 21:54

Jaz grem jutri na pregled in odvzem brisa; se mi zdi, da mi zdaj že pripada tisti ta zastonjski, drgač bom pa plačala, tistih 12 € res ni problem... :)
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 11. 2007
Kraj: Piran/Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a dajancy » 03. Nov. 2008 22:18

Smetka najprej hvala za info :bussi:

Ja js sm bla do zdej samo na enem brisu, in pac ne vem za kaj tocno me je ginekolog testiral, ampak ko sem poklicala za izvide, mi je med. sestra povedala, da so rezultati c1 in hpv v zacetnem stanju..rekla mi je da ne rabim nobenih zdravil ampak naj se narocim cez pol leta, oz. naj pridem prej ce bi blo kaj narobe..

no upam da bo izzvenelo..vsaj nimam nobenih "vidnih" znakov, kot so bradavice in tako..

a pri fantih se potem sploh ne izrazi, ampak so samo prenasalci al kako?
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 04. Nov. 2008 7:24

Ja če so genitalne bradavice se seveda vidi.To je pač eden izmed 92 (al kolko že poznanih) hpvjev...

Pol jih je pa še ogromno,ki ne povzročajo bradavid,herpesa...ampak raka.
Ti se pa izražajo samo pri ženskah,moški so pa samo prenašalci.

Saj pravim...težko je biti ženska :roll:
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 04. Nov. 2008 8:12

MsN napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:A ta ponovni bris je stalna praksa, a je to samo takrat, ko so kakšne komplikacije?
Jaz sem bila januarja, pa mi ni takrat nič omenila, naj čez eno leto še enkrat pridem.

To je stalna praksa, ker je bil moj bris popolnoma ok, ginekologinja pa rekla, da je naslednji čez eno leto, potem pa na tri leta.

To je nek nacionalni program, da ti najprej vzamejo na eno leto, če je vse ok pa potem na tri leta. Mene so povabili po enem letu, domov sem dobila pismo oz. nek kartonček od ginekologa (in se najprej čisto sprestrašila). No in je blo to to.
Houd de wereld tegen
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Nov. 2008 12:52

Smetka_ napisal/-a:Uf,zakaj pa?

Ne vem,mene nič ne moti...ne srbi...ne peče...Mislim nič.
Vstavim si ga pa tik preden grem spat za tri ure..potem ga vzamem ven.

A je kao škodljivo to olje?...Ne vem,pri ranah pomaga,pri hrbtenici,mišicah...sej notri je tudi koža/sluznica...Kaj vem.

Ne vem, če je škodljivo, prvič slišim, da bi to pomagalo. Kjer pa si ti izvedela za to olje in vstavljanje v nožnico?

Olje ni kislo, nožnica pa je in pravijo, da lahko vsi taki pripravki precej zmedejo pH nožnice, zato me je zanimalo, če nimaš potem težav z glivicami. Če ne, si itak srečnica :wink:
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 04. Nov. 2008 15:15

As we speak, mal me srbi spodi in čist možno da bodo glivice.
Če bodo pol vemo v kerem grmu tiči zajec :?

bom preverla izcedek,včeri je bil sam bel pa gost,če bo dons kej notr pol vemo kaj je :S

ma na internetu sem prebrala...na kali. Ko je ena uporabnica ginekologinji na netu to razlagala da ji je šel bris nazaj pa sem probala...

Res pa je da si vstavljam že ene 3 tedne,pa me je šele dons začelo mal srbet :?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Nov. 2008 15:34

Glede izcedka - bel in gost, to razumem, kaj pa si mislila s tistim, da ima nekaj noter? :?

Jaz imam bel in gost izcedek, tak želatinast in mi je ravno danes na pregledu rekla, da niso glivice, da ga je pa veliko in je lahko kaj drugega. Kaj drugega seveda spet ni jasno (kot nikoli do sedaj). Imam pa vseeno canesten vaginalno kremo, ki naj bi delovala tudi na ostale okužbe.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 04. Nov. 2008 19:10

Neki notr,narobe sm se izrazla,ponavad so glivice če so pač grudice...no to sem mislila pod neki notr. In ja mejčkn jih je... :S Sploh nisem pomislila na to da mi bo ph sfučkalo,itak olje je bazično,kar zjeba sistem... :?

Zaenrkat sem dala jogurt,zvečer bom betadine,pa bom ene 3 dni dajala...
pa cenasten mazala.

Mam pa tud une tri cenasten tablete še,sem jih dobila junija,če bi se glivice ponovile,pa še nisem uporabila in niti nam če nau hudo.

bel in gost izcedek je običajno pred menstruacijo drugače.Drugače pa sej ponavadi ni vzrokov,jaz sem vedno imela precej belega toka,preden sem jemala tabletke...Odvisno od ženske. Moja sošolka ga ima včasih toliko,da mora tud vložke uporabit.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 13. Nov. 2008 13:52

Tudi jaz sem pred leti imela PAP2. Ponovno so mi odvzeli bris, a potem je bilo naprej dobro. Ginekologinja mi je rekla, da se ta vnetja običajno širijo z odnosi, in da je pametno uporabljati kondome. S tem sem potem imela mir. Vnetij ni bilo in tudi uporabe kondomov ne, ker sem na tabletkah. Vsi izvidi so bili kar nekaj let vredu.
Sedaj sem ponovno dobila vabilo za pregled, ker zadnji izvid pred pol leta ni bil vredu. Ni mi jasno kje sem zdaj lahko kaj staknila glede na to, da se to kao širi z odnosi, a sploh nimam partnerja in s tem posledično ne odnosov.
Sedaj me spet grabi panika kaj bo iz tega in kakšne so kasneje posledice na zanositev,...
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2005
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ange|* » 18. Nov. 2008 13:14

Jaz sem pred kakšnimi dvemi meseci opazila neke čudne izrastke, jap, so bile genitalne bradavice...mal sem pobrskala po netu in mi je bilo jasno, da je hpv. Sem šla pa vseeno do ginekologa (vseeno, ker nisem v Sloveniji, ampak na izmenjavi), ker je tole postajalo vse večje... Ginekolog je sam na hitr pogledau, se dotaknu tistega in reku v polomljeni angleščini: jap, to je hpv... Dal mi je neko uiber drago "kislino s katero sem se mazala in ki je dejansko odpravila zunanje genitalne bradavice (ne pa tut notranje, normalno...), vendar se ti moji "izrastki" znova in znova pojavljajo.

Po pogovoru z njim in ko je rekel, da imam samo nizkorizični tip hpv-ja, sem vseeno vztrajala na pap-testu...komaj sem ga prepričala... So me pa pred nekaj dnevi poklicali in mi rekli, da so najdli (citiram) " abnormal cell changes" ...ne da bi mi kdo kaj razložil, povedal...poslali so list na katerem to isto piše in naj grem čez pol leta še 1x na test.
Eh, komaj čakam, da pridem v Slovenijo....tu so vsi skupaj nesposobni :roll:
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 18. Nov. 2008 14:45

A se da proti temu hpv-ju tudi kako naravno kaj ukreniti? Oz a obstaja kakšna zadeva, ki preprečuje razna vnetja,... Vem, da boste rekli nič sexa, oz. s kondomi,... ampak jaz sem to dobila par let nazaj, ko sploh nisem sexala. Ni mi jasno od kje je prišlo. Sicer se je to potem samo od sebe pozdravilo in imam zdaj mir, ampak preventivno mi vsako leto vzamejo bris, da preverijo, če se ni kaj ponovilo.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 18. Nov. 2008 15:26

100 % varen pred hpv si samo, če nikoli nimaš nobenih spolnih stikov (kakršnih koli!!!) oz si nedolžen (spolno neaktivne ženske posledično tudi izjemno redko dobijo raka na materničnem vratu. V današnji družbi to obolenje narašča ravno zato, ker je večini normalno, da se seksa pri 15 in 16-ih, zamenja ogromno partnerjev že v najstniških letih, nedolžnost pri 20-ih+ pa je tarča posmeha. Žalostno). Kondom ni nekaj, na kar se lahko sveto zaneseš - poglej, koliko kože se vseeno dotika med odnosom.
Nespolni prenos je skoraj izključen, je pa mogoč (souporaba okuženih pripomočkov za osebno higieno, brisač ...). Tako da si ti kalanhoja to verjetno staknila na ta način, če si seveda bila še devica. Drugače lahko mirno obtožiš svojega takratnega ljubčka.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 19. Nov. 2008 11:46

Nisem bila devica, a med prejšnjim pregledom (na katerem je bilo vse vredu) pa do naslednjega nisem imela partnerja (in nobenih spolnih odnosov), a sem kljub temu staknila tole. Z brisačami in podobnim tega nisem mogla prenesti, ker vedno uporabljam svojo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov