PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 401 prispevkov
• Stran 3 od 27
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27
Naslednja
- tny
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 2. 2005
Zlo je odvisno od osebe. Jaz sem mela PAP 2 in že spremenjene celice, kar ni dobro.
PAP ne nastane samo zaradi enega vzroka, pač pa je več stvari zaradi katerih se ti to lahko pojavi in eden izmed njih je, da enostavno ne vemo zakaj!!!
Baje en nastane zarad ene okužbe z odnosi, sam lahk ga dobiš še zarad drugih stvari. Jaz imam 31 let in imela sem samo enega spolnega partnerja in sem dobila sedaj PAP. Bila sem testirana na tisto bakterijo, ki povzroča PAP in ki jo dobiš z odnosi, sam je nimam, tako da je nastal zaradi nečesa drugega.
Saj imajo naše mame tud kdaj PAP, pa spijo sami z našimi očeti, a ne?
Se prav, da so še drugi razlogi, hrana, stres!!!!, vnetja, neznani razlogi, način življenja,....veliko razlogov, kot pri vsakih težavah.
Na netu kar nekaj piše o teh PAPih in se splača prebrat, da vsaj vemo kaj je to.
Kar se tiče obveščanja, pa jaz vem toliko. Zdravnik ti reče, da če bo kaj narobe te obvestijo v roku enega meseca. Če je vse v redu, ne obveščajo, vsaj mene niso nikoli.
Sem pa dobila pošto že 30 dan po pregledu, da se moram javit nazaj.
Se mi je pa tudi že zgodilo, da so me sestre pozabile obvestiti, da moram prit nazaj in tako sem prišla šele naslednje leto, kot na redni pregled. Spomnim se, da je bil doktor jezen, zakaj nisem prišla takrat nazaj, pa sem ga komaj prepričala, da me res niso obvestili.
Mislim, da bi morali takšno pošto pošiljat priporočeno, ker potem lahko tudi dokazuješ, da res nisi nič dobil.
Jaz sem tako skoz mela PAP pa nič vedela, kaj če bi se mi čez leto povečal, pa sploh ne bi vedela!!!
Sramota in huda napaka sestr!!!!!
Pred kratkim sem bila spet na testu, in zdaj čakam al bo kaj al ne.
PAP ne nastane samo zaradi enega vzroka, pač pa je več stvari zaradi katerih se ti to lahko pojavi in eden izmed njih je, da enostavno ne vemo zakaj!!!
Baje en nastane zarad ene okužbe z odnosi, sam lahk ga dobiš še zarad drugih stvari. Jaz imam 31 let in imela sem samo enega spolnega partnerja in sem dobila sedaj PAP. Bila sem testirana na tisto bakterijo, ki povzroča PAP in ki jo dobiš z odnosi, sam je nimam, tako da je nastal zaradi nečesa drugega.
Se prav, da so še drugi razlogi, hrana, stres!!!!, vnetja, neznani razlogi, način življenja,....veliko razlogov, kot pri vsakih težavah.
Na netu kar nekaj piše o teh PAPih in se splača prebrat, da vsaj vemo kaj je to.
Kar se tiče obveščanja, pa jaz vem toliko. Zdravnik ti reče, da če bo kaj narobe te obvestijo v roku enega meseca. Če je vse v redu, ne obveščajo, vsaj mene niso nikoli.
Se mi je pa tudi že zgodilo, da so me sestre pozabile obvestiti, da moram prit nazaj in tako sem prišla šele naslednje leto, kot na redni pregled. Spomnim se, da je bil doktor jezen, zakaj nisem prišla takrat nazaj, pa sem ga komaj prepričala, da me res niso obvestili.
Mislim, da bi morali takšno pošto pošiljat priporočeno, ker potem lahko tudi dokazuješ, da res nisi nič dobil.
Jaz sem tako skoz mela PAP pa nič vedela, kaj če bi se mi čez leto povečal, pa sploh ne bi vedela!!!
- tny
- Sramežljivka
Zlo je odvisno od osebe. Jaz sem mela PAP 2 in že spremenjene celice, kar ni dobro.
-
MySelf - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 3. 2005
- Kraj: ljubljana
meni so to odkrili pri prvem ginekoloskem pregledu pri 16 letih
bila sem v bolnici 2 dneva.. pol pa domu pocivat... izvedejo neko kremoterapijo (pozgejo okuzene celice v maternicnem vratu) in to je to.. ce pri naslednjem pregledu ni uredu moras se enkrat, da ponovijo (tako kot jaz) takrat pojma nisem mela kaj se z mano dogaja, akj to sploh je mami je bila pa sva iz sebe
zdaj hodim na preglede vsake pol leta... pa je vse vredu (potrkam po mizi)
bila sem v bolnici 2 dneva.. pol pa domu pocivat... izvedejo neko kremoterapijo (pozgejo okuzene celice v maternicnem vratu) in to je to.. ce pri naslednjem pregledu ni uredu moras se enkrat, da ponovijo (tako kot jaz) takrat pojma nisem mela kaj se z mano dogaja, akj to sploh je mami je bila pa sva iz sebe
zdaj hodim na preglede vsake pol leta... pa je vse vredu (potrkam po mizi)
¤¤ Boy what we do, And where we do, The things we do, Are just between me and you ¤¤
-
Marmeladaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 2. 2005
- Kraj: primorska
Moja mama je bla 2x na nekih posegih zarad tega. Vsaj mislim, da zarad tega, ker mi ni nikoli govorila o tem al pa kaj. Ta prvič, ene 15 let nazaj so ji celice z ledom zamrznili nekako. Drugič, enih 8 let nazaj pa je bla na operaciji.
A ni to tudi zarad tega lahko, k se tista umazanija nabere na penisu, če si ga ne umije dobro in potem tiste bakterije lahko povzročijo raka na materničnem vratu?
Kakšni pa so simptomi za to, da nekaj ni v redu? Kaki krvavi izcedki, bolečine?
A ni to tudi zarad tega lahko, k se tista umazanija nabere na penisu, če si ga ne umije dobro in potem tiste bakterije lahko povzročijo raka na materničnem vratu?
Kakšni pa so simptomi za to, da nekaj ni v redu? Kaki krvavi izcedki, bolečine?
- tny
- Sramežljivka
No, pa sem prestala poseg. Nardili so mi biopsijo in zdaj čakam na izvide. Čakanje je zelo zoprno!!!
A je mela že katera kakšne težave z materničnim vratom ali kakšne njegove bolezni.
pri meni se je vse začelo tako nedolžno, PAP", rjavi madeži na hlačkah,...
zdaj pa se vse nekaj komplicira.
Moj ginekolog prau da nobena krvavitev ne pride iz nič in vsaki je treba najt vzrok. Men so tud nekaj časa govoril, da je to zarad tabletk in podobn, zdaj k mam druzga ginekologa, pa se je izkazal, da so vzroki drugje.
A je mela že katera kakšne težave z materničnim vratom ali kakšne njegove bolezni.
pri meni se je vse začelo tako nedolžno, PAP", rjavi madeži na hlačkah,...
zdaj pa se vse nekaj komplicira.
Moj ginekolog prau da nobena krvavitev ne pride iz nič in vsaki je treba najt vzrok. Men so tud nekaj časa govoril, da je to zarad tabletk in podobn, zdaj k mam druzga ginekologa, pa se je izkazal, da so vzroki drugje.
-
Marmeladaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 2. 2005
- Kraj: primorska
Uff...moram prou potrkat na les, da še nism mela kakih takih težav.
Upam, da se bo vse v redu izšlo zate!
Upam, da se bo vse v redu izšlo zate!
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
pa so sploh kaki posebni simptomi glede tega?? da sam ugotoviš če je mogoče to to? al ne moreš? men je mami rekla da če maš 2 da je še vredu, k ona je mela poseg zdj ma pa skoz dvojko, sma more na preglede hodt. drgač pa prav da ni narobe. sma k je tista ginekologinja tak bedna k jo mam, druzga pa ni, razn enga tipa k pa sam enkit na tedn dela.
- tny
- Sramežljivka
PAP-a ne čutiš, usaj jaz mislim tko, razen če je cifra že visoka in si že bolna kaj. Sicer pa ne, to se ugotovi z rednimi pregledi (odvzemi brisa) zato tudi hodmo tja. Tvoja mami lahko nima težav pri 2. ena znanka ma večkrat 3 pa pravjo, da ni nič posebnega, sam so izjeme, tko k jaz k sm pri 2 že mela predrakaste spremembe.
Tko da izjeme seo in ni pri vseh ženskah enako.
Tko da izjeme seo in ni pri vseh ženskah enako.
- lunica..
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 10. 2005
Sama sem ravno imela konizacijo pred 1 tednom in moram povedat, da so mi dali splošno anestezijo, kar pomeni da sem zaspala in se zbudila v šok sobi. Po sami operaciji nisem imela nobenih bolečin in krvavitev, sedaj pa ležim doma, saj moraš 3 tedne počivat. Čez 2 tedna dobim izsledke izrezanega tkiva, čez 3 mesece pa moram v bolnico na pregled, če so mo odstranili vso tkivo. Ker sem stara komaj 23 let me je blo ful strah pred samo operacijo, ampak zaj ko je mimo, upam da bo vse v redu in ne bom rabla spet pod nož. Zdaj pa moram sam še ležat in mirivat. To je šele tečno. Upam da bo hitro minli.
Sam vseeno pa ni to tako nedolžna operacija, kot ti jo predstavijo. Najpogostejše so krvavitve po posegu (približno v 10% primerov), možnost poškodbe sosednjih organov (ki pa je zaradi napredne tehnike zelo majhna), možno zožanje materničnega vratu,... V primeru, da pa ugotovijo po operaciji na pregledu, da ti niso odstranili vsega bolnega tkiva, pa moraš še enkrat pod nož.
Najpomembneje pa je, da imaš upanje in voljo, da bo vse v redu in ljudi okoli sebe ki te imajo radi (moj fant in starši me zdaj ful razvajajo, ker ne smem nič dvigovat, nosit in sam počivat, tak da je kr fajn) in ki ti stojijo ob strani. Meni je to ful pomagalo.
Sam vseeno pa ni to tako nedolžna operacija, kot ti jo predstavijo. Najpogostejše so krvavitve po posegu (približno v 10% primerov), možnost poškodbe sosednjih organov (ki pa je zaradi napredne tehnike zelo majhna), možno zožanje materničnega vratu,... V primeru, da pa ugotovijo po operaciji na pregledu, da ti niso odstranili vsega bolnega tkiva, pa moraš še enkrat pod nož.
Najpomembneje pa je, da imaš upanje in voljo, da bo vse v redu in ljudi okoli sebe ki te imajo radi (moj fant in starši me zdaj ful razvajajo, ker ne smem nič dvigovat, nosit in sam počivat, tak da je kr fajn) in ki ti stojijo ob strani. Meni je to ful pomagalo.
-
sovica - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 8. 2004
Ej Lunica,
kolk si pa imela cin? In kdo te je operiral?Jaz bom imela tudi to najbrž zelo kmalu, moram samo za rok se točno zmenit-ker nisem vedla ,kdaj bom mela "teto rdečično". Imela cbom pa laser al pa konizacijo in tudi v splošni.Kolk dolg si bla pa notri, in kakšen je filing, ko se zbudiš?
kolk si pa imela cin? In kdo te je operiral?Jaz bom imela tudi to najbrž zelo kmalu, moram samo za rok se točno zmenit-ker nisem vedla ,kdaj bom mela "teto rdečično". Imela cbom pa laser al pa konizacijo in tudi v splošni.Kolk dolg si bla pa notri, in kakšen je filing, ko se zbudiš?
- shtrukeljchek
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
kathy napisal/-a:Mene pa zanima, če je mela že katera izkušnje z negativnim brisom.....
Men so 2 mesca nazaj vzel bris in so mi čez 20 dni poslal na dom pismo, da mam PAP2 in da naj se zglasim pri ginekologu, ki mi je vzel ponovno bris in danes sm dubla pismo da mam PAP3 .....moji kolegici so zarad tega dal maternični vrat vn....in lahko je hujše, lahko ostaneš direkt brez maternice in se ti lahko rak razširi naprej..zdej me je pa tok strah....
a kira ve kej pomagat
joj dej ne paničar. Jst sm to mela. Najprej greš na operacijo kjer ti vzamejo iz materničnega vratu vzorec cca 1mm x 1 mm - se mi zdi. No potem če kaj najdejo greš še enkrat na operacijo in tm ti obrezejo maternični vrat tko kt jabko. No valda ne smeš cca 1,5 mesca sexat. Pa tvoji prjateljci niso dal vratu vn ampak so ga obrezal. Itak si skos pod narkozo, lahk zbiraš med lokalno ali pa pravo. Jst sm se odločla za pravo in vse kar je bilo je to da ko sem se zbudila me je bolel trebuh tko kt pri menstruaciji amo mal hujš. Bolj kot to p ame je bolel vrat (ne vem kaj so delal z mano ker sm mela prov zatečen in modr, da med nogam ne omenjam- polhn modric) Uglavnem še isti dan ne boli več, sama sem imela pač mal nesreče ker nism mogla čakat s sexom in sm začela nenormalno krvavet like 1 vložek na 10 minut. No in če začneš krvavet prijatljski nasvet: NIKOL it na Urgenco. Ker izkrvavela itak nauš , vse kar morš narestje da leziš. Če pa greš tja..ti na zivo rano porinejo notr tampon in..boli k pr norcih jst sm jim skor s stola ušla pa jokala od bolečin pa nism mehkužna. No k sm pršla iz ordinacije sm pa skor u nezavest padla, bleda k stena, vrtel, vroče mrzlo, megla pred očmi in cel dan nism skor mogla hodit. Tko da to je najhujše kar se ti lahk zgodi. sam če boš pametna ne boš šla na urgenco. ker pol si morš pše tampon vn spult pa ni zabavn ker boli k se ti prime na rano.
tko da nč se bat, mene je operiru dr. Čavić oin model res zna tko da če bo panika zahtevi njega. Ker je full tak očetovski pa skben.
jst sm se tut bala. Sam to da ti lahk vzamejo vn maternico in vse ostalo. to je tko hm..0poznejši stadij. To se ne naredi kr čez noč. ampak traja lahk tut več let. tkoda jst zdej nimam nobenih tezav, nobenih vnetij (k takrat sm jih mela skos) in prov kul je,pa tut ko si s prstom potipaš notr maš še vedno maternični vrat sam da je mal krajši. ne bo ti hudga to je za tvoje dobro. če nauš šla se ti pa res lahk to zgodi da ti kej poberejo ven. Ta operacija je za preprečevanje tega.
velik sreče pa ne se sekirat.
men so delal abrazijo materničnega vratu pa še neki ne vem kok se reče.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
- Ancica
- Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2005
Lahko da sem hipohonder pa paničarka, samo jest bi ji vseeno priporočala, da gre na urgenco, če bo ful krvavela. Zna bit ful bljakasto (beri: kri mi je tok tekla, da mi je zmanjkalo spodnjih hlačk, pa jih nimam malo). Jaz sama sem raje mal potrpela uno tlačenje štoflca, kot pa da sem mela med nogami niagarske slapove.
- shtrukeljchek
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ancica napisal/-a:Lahko da sem hipohonder pa paničarka, samo jest bi ji vseeno priporočala, da gre na urgenco, če bo ful krvavela. Zna bit ful bljakasto (beri: kri mi je tok tekla, da mi je zmanjkalo spodnjih hlačk, pa jih nimam malo). Jaz sama sem raje mal potrpela uno tlačenje štoflca, kot pa da sem mela med nogami niagarske slapove.
ja sej to stekam ja. sam mene je res tok zlo bolel da sm mislna da bom umrla in tega ne privoščim nobeni. Sej men je zdravnica rekla da si lahk tut sama drugič tampon not porineš. Kri se tko al tko ustav enkrat. sam ne smeš se naprezat. sam je blo pa res k niagarski slapovi
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Prvi neprebran prispevek • 401 prispevkov
• Stran 3 od 27
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov