PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Jaz sem bla dans na enem običnem pregledu,pa sem že izvide od prej pogledala... (od junija)
Iz c1 sem šla naprej v c3...
c2 pa pri teh celicah ki so pri meni problem ne obstaja.
Po starem bi bil to pap 2.
Kolposkopijo sem že imela,pa sploh nisem vedla in to že junija (nič ni rekla da bo nardila to ) pa sem zvedla danes (zato me je torej takrat malo zapeklo) in takrat je rekla da ona ne vidi nič groznega/problematičnega.
No ja...Decembra mam spet bris, če bo še c3 grem na odščip...
Upam da bo vse kul
Iz c1 sem šla naprej v c3...
c2 pa pri teh celicah ki so pri meni problem ne obstaja.
Po starem bi bil to pap 2.
Kolposkopijo sem že imela,pa sploh nisem vedla in to že junija (nič ni rekla da bo nardila to ) pa sem zvedla danes (zato me je torej takrat malo zapeklo) in takrat je rekla da ona ne vidi nič groznega/problematičnega.
No ja...Decembra mam spet bris, če bo še c3 grem na odščip...
Upam da bo vse kul
- Gost
Jaz bi morala na ponovni pap bris, ker prvemu po enem letu sledi še eden, pa ne vem, ali se moram sama naročiti ali me oni kontaktirajo in 'povabijo'?
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
MsN napisal/-a:Jaz bi morala na ponovni pap bris, ker prvemu po enem letu sledi še eden, pa ne vem, ali se moram sama naročiti ali me oni kontaktirajo in 'povabijo'?
vsaj pri moji ginekologinji je tako, da gres pač kak tedn, dva prej in se narocis na ponovni preglej. nekje dalj cakas, nekje manj.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Pri meni je tako, da ko si pridem po recept za tabletke, sestra pogleda, kdaj sem bila nazadnje na pregledu. Ce je od tega dalj casa, me naroci. Prvic pa slisim za ponovni bris. Na ponovni bris sem sla, ko pri prejsnjem kaj ni stimalo.
MsN poklici in vprasaj, ce ti kaj ni jasno. Saj ti bodo povedali vse, kar te zanima.
MsN poklici in vprasaj, ce ti kaj ni jasno. Saj ti bodo povedali vse, kar te zanima.
You want me to be something I can never ever be.
- Gost
jullia_ napisal/-a:A ta ponovni bris je stalna praksa, a je to samo takrat, ko so kakšne komplikacije?
Jaz sem bila januarja, pa mi ni takrat nič omenila, naj čez eno leto še enkrat pridem.
To je stalna praksa, ker je bil moj bris popolnoma ok, ginekologinja pa rekla, da je naslednji čez eno leto, potem pa na tri leta.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Jaz sem tudi izvedela, da imam C1. Januarja pa ponovni pregled. Upam, da je res samo kakšno vnetje in da bo še vse kul.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Meni je sestra rekla, da je C1 ponavadi samo kako vnetje, lahko je pa tudi kaj drugega zato tudi ponovni pregled. Možno tudi, da me je želela samo potolažit.
Ne, saj se zavedam, da je definitivno boljše, da grem spet na pregled in ugotovijo kaj je. Jezi me samo to, da je treba čakati. Če so ugotovili, da nekaj ni tako kot bi moralo biti bi bilo prav, da bi to raziskali naprej, ne pa čakali, da gre na bolje ali slabše. Ane?
Ne, saj se zavedam, da je definitivno boljše, da grem spet na pregled in ugotovijo kaj je. Jezi me samo to, da je treba čakati. Če so ugotovili, da nekaj ni tako kot bi moralo biti bi bilo prav, da bi to raziskali naprej, ne pa čakali, da gre na bolje ali slabše. Ane?
--- Evil Is Just A Point Of View ---
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
hpv brez problema stakneš,če seksaš s kom brez kondoma. Rečeno je,da ima danes hpv virus že okrog 80% mladih.
Pri fantih se ne izraža v kakršnikoli obliki,mislim da ga niti pri SPB ne preverjajo.
Ko imaš enrkat hpv je tako..če imaš dovolj odporen imunski sistem ga telo v roku enega leta lahko premaga.
Hpv virusov je ogromno:nekateri povzročajo genitalne bradavice itd...obstaja cepivo, cepi se proti 16 vrstam. Cepiš se lahko tudi če si že okužena in se zadeva kaže na pap-u...ampak ponavadi takrat,ko recimo postrgajo celice dol in je izvid spet v redu - takrat se splača cepit.
To da imaš c1 še ne pomeni da imaš hpv. Dvomim pa da te je ginekologinja za hpv testirala kar takoj,običajno se to preverja če je več brisov zanič. pri mojem c3 še vedno trdi da ni nujno hpv.
hpv povzroča raka na materničnem vratu. Izvid pri tebi so atipične ploščate celice, to so PREDrakave spremembe prve stopnje,ki se skupaj z blago diskariotičnimi (c3) uvrščajo v isto skupino - oboje so bile stari pap2.
Zadeva lahko izzveni,ali pa napreduje. Najprej boš ob ponovnem slabem brisu poslana na kolposkopijo (ali pa ti jo bo opravila kar ginekologinja,če ima ta mikroskop,moja ga ima)... Ob ponavljajočih se brisih pa se postopa naprej.Najprej se vzame celice iz vratu (biopsija) in se pogleda kako je tkivo poškodovano...
Jaz si vsak dan vstavljam tampone s šentjanževim oljem. na internetu sem našla punco,kateri se je ob tem vrnil izvid nazaj na a....Bomo videli.
Pri fantih se ne izraža v kakršnikoli obliki,mislim da ga niti pri SPB ne preverjajo.
Ko imaš enrkat hpv je tako..če imaš dovolj odporen imunski sistem ga telo v roku enega leta lahko premaga.
Hpv virusov je ogromno:nekateri povzročajo genitalne bradavice itd...obstaja cepivo, cepi se proti 16 vrstam. Cepiš se lahko tudi če si že okužena in se zadeva kaže na pap-u...ampak ponavadi takrat,ko recimo postrgajo celice dol in je izvid spet v redu - takrat se splača cepit.
To da imaš c1 še ne pomeni da imaš hpv. Dvomim pa da te je ginekologinja za hpv testirala kar takoj,običajno se to preverja če je več brisov zanič. pri mojem c3 še vedno trdi da ni nujno hpv.
hpv povzroča raka na materničnem vratu. Izvid pri tebi so atipične ploščate celice, to so PREDrakave spremembe prve stopnje,ki se skupaj z blago diskariotičnimi (c3) uvrščajo v isto skupino - oboje so bile stari pap2.
Zadeva lahko izzveni,ali pa napreduje. Najprej boš ob ponovnem slabem brisu poslana na kolposkopijo (ali pa ti jo bo opravila kar ginekologinja,če ima ta mikroskop,moja ga ima)... Ob ponavljajočih se brisih pa se postopa naprej.Najprej se vzame celice iz vratu (biopsija) in se pogleda kako je tkivo poškodovano...
Jaz si vsak dan vstavljam tampone s šentjanževim oljem. na internetu sem našla punco,kateri se je ob tem vrnil izvid nazaj na a....Bomo videli.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov