PAP - bris materničnega vratu

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
xxwoman
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a xxwoman » 19. Jun. 2008 19:53

Ja tudi meni je blo čudno... je rekla, da jih ima res dosti in da večinoma ženske to same prebolijo, preden nastanejo kakšne spremembe na materničnem vratu. Pa da se nahajajoHPV-ji pod prepucijem in se zelo hitro prenesejo. Zato bojo (če bojo) uvedli obvezno cepljenje samo za punce, ki so še tolko mlade, da je manjša verjetnost, da so že imele kakšnega partnerja... ostale naj bi itak že skoraj vse same prebolele oz. prišle v stik s tem virusom.
Uporabniški avatar
xxwoman
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a xxwoman » 19. Jun. 2008 19:55

aja, mišljeno je blo božanje in dotikanje penisa in okolice... tisto se res smešno sliši :D
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 19. Jun. 2008 20:14

Ja, določeni viruski se dost lahko prenašajo (ob neuporabi kondoma), možnosti niso zanemarljive glede na dejstvo, da jih je okol 100 vrst, je pa res, da gre tle ponavad za nenevarne neprijetnosti.

Jst bi se šla cept, ampak če ne deluje proti "usem komplet", ne vem, kok se sploh splača.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Jun. 2008 22:43

js sm tudi svoji ginekologinjo prasala, ce se lahko cepim proti HPV....v glavnem...point je da je dejansko cca 90%mladih okuženih s HPV :?
in da se ga baje dokler nimas stalnega partnerja in bla bla niti ne zdravi.

šparajo pač.
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a galathea » 29. Jun. 2008 11:22

Koliko časa po konizaciji imaš lahko sp. odnose?
Zivljenje je lepo...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 29. Jun. 2008 12:24

galathea napisal/-a:Koliko časa po konizaciji imaš lahko sp. odnose?

To bo najbolje vedel ginekolog, ne?
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a galathea » 29. Jun. 2008 14:13

Hja, ne vprašaj. Meni niso niti povedali, koliko časa sem lahko v bolniški in česa ne smem. Toliko o tem...
Zivljenje je lepo...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 29. Jun. 2008 14:35

galathea napisal/-a:Hja, ne vprašaj. Meni niso niti povedali, koliko časa sem lahko v bolniški in česa ne smem. Toliko o tem...

Zakaj pa nisi vprašala?

Ginekologi so posebna vrsta ljudi imam občutek. In moraš vleči iz njih ... jaz vprašam za vsak drek in čeprav me gledajo kot, da sem nora, me briga - za moje zdravje gre.
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a galathea » 29. Jun. 2008 17:28

Ja, imaš čisto prav...ne vem, zakaj nisem vprašala. Itak moram jutri poklicat, da mi določi datum ponovnega pregleda.
Zivljenje je lepo...
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 30. Jun. 2008 11:29

jest sm zadnjič spraševala ginekologinjo o cepljenju za HPV
itak je najboljše,če se cepiš preden maš sploh spolne odnose.če jih maš,ampak recimo samo z enim fantom v celem lajfu in on samo s tabo potem možnosti za okužbo skoraj ni.ampak to pač skoraj noben ne prakticira...tko da,lahko se cepiš tudi če si okužena že z enim od teh virusov,ker potem cepivo pač deluje proti vsem ostalim,s katerimi še nisi okužena.je pa tako,da se bo 80% ali več vseh nas enkrat v življenju okužilo s tem virusom (oz.z eno vrsto tega virusa,verjetno lahko tudi z večimi).v 80% primerih bo telo samo premagalo okužbo,pri ostalih pa se bo razvil rak.tko nekak mi je razložila.cepijo pa samo punce do 26. leta in stane 300 eurov.
Uporabniški avatar
tamala24
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tamala24 » 21. Jul. 2008 19:42

glede pap testa, oziroma hpv virusa je zelo dobro da si velik stvari o tem preberete...

če ste pozitivni (da rezultati brisa pokažejo pap), je zelo dobro da imate odvzem brisa na vsake pol leta...odkar je meni pokazal izvid da sem pozitivna sem vsake pol leta pri svoji ginekologinji...se prijavim kar sama preventivno, ji povem da jo kličem zato ker je že od zadnjega pregleda brisa minilo že pol leta...zadnji test je pokazal odlične rezultate in sem zelo vesela :D
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a galathea » 27. Jul. 2008 17:41

Evo, bila sem na operaciji zaradi izvida PAP. Imela sem ful slab izvid tudi po odvzemmu tkiva in zdaj me čaka še ena operacija, imenovana LLetz (upam da sem prav napisala). Malo se bojim, še boljs sem pa žalostna, ker ravno delava na prvem otročku in mi bo to precej prekrižalo plane. Seveda pa je moje zdravje prvo. Hočem biti zdrava in zadovoljna mamica.
Zivljenje je lepo...
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 31. Avg. 2008 15:38

jaz sem tud šla pol junija še enrkat na bris in je bil spet zanič...Res da sem takrat še glivice mela in boga in pol različnih zdravil notri (vagisan,canesten,pa eno tabletko nečesa kar je pojedel tudi fant)...
Ko sem šla zadnjič po tabletke sem vprašala za ivid in je dohtarca rekla sam da se čez pol leta spet vidva,kar pomen da ni dobr ane...Nč pa o podrobnostih kaj je pokazal pa to,sploh ni nič razlagala...
Pa ne vem zakaj ne smem sama pogledat v kartoteko pa videt izvida?
Prov prestrašena sem pač...Ne vem no. Sem razmišljala da bi poklicala tja pa rekla če lahko zvem kakšen je izvid (kera skupina),pa kaj je blo prisotno... Bom počakala zdele kakšen teen,pol pa bom res poklicala.Hočem vedet,ker sem čist živčna zaradi tega.
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a galathea » 01. Sep. 2008 11:32

Hm, verjetno je bil izvid tam-tam. Za operacijo še ne, samo za redno kontrolo. Pokliči in vprašaj, v tednu dni ne boš doma ne tukaj nič pametnega izvedela o svojem zdravstvenem stanju.
Zivljenje je lepo...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 01. Sep. 2008 16:01

no jaz pa sem bila pred kakima dvema tednoma pri ginekologu in mi je seveda odvzel bris (prvič). in rekel, da če ne bo kaj vredu, da me itak pokličejo, drugače pa se vidiva za leto dni na ponovnem odvzemu. in potem danes dobim domov pošto, da se naj prijavim za naslednji odvzem brisa avgusta 2009. :? in zdaj sem v dvomih, ali z izvidi ni bilo kaj vredu. ker mama in sestra sta bili na pregledu isti dan kot jaz, pa nobena ni dobila pošte. :?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov