PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Amaretto - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 2. 2008
- Kraj: Ljubljana
Mimi_M napisal/-a:Amaretto napisal/-a:Kolk časa ste pa čakale na vabilo za PAP test, potem ko ste dopolnile 20 let? Jst sicer še nisem 20, sam me je kr fajn zaskrbel ko sm brala vse to, ker mam dost pogosta vnetja.
Držte se punce!
Pa si že imela spolne odnose?
Sem ja.. kadar mam vnetje tut grem h ginekologu, pa mi vedno "na oko" reče, da mam blažje vnetje.. dobim canesten, to je pa to.. brisa mi še nikol ni vzel.
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
MsN napisal/-a:Kika napisal/-a:MsN napisal/-a:Sicer pa ne vem kako si prisla skozi - ce se nisi dala brisa, bi te po vsej logiki moral ginekolog vsakic ob letnem pregledu opozoriti, da moras na bris.
Mislm, da sploh še ni bla pr ginekologu in je zato tut niso vabl... ali pač
Ne vem, ni napisala.
No, ce pri 25. se ni sla pa bi bilo res cudno glede na to, da je treba vsako leto na pregled.
Ah, pr ginekolgu sm pa pr teh letih ja že bla (prevečkrat ).
Bris mi je omenla edin na zadnjem obisku (enkrat polet), kr mi ga drgač ni mogla narest glede na to, da hodm h njej zmer s kšnim problemom. In kr se zadeve pr men konstantno ponaulajo, sm zmer čakala, da se čist pocajtam.
Damyanchyka, ne, KT nism nikol jemala.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- Gost
Aloha napisal/-a:MsN napisal/-a:Kika napisal/-a:MsN napisal/-a:Sicer pa ne vem kako si prisla skozi - ce se nisi dala brisa, bi te po vsej logiki moral ginekolog vsakic ob letnem pregledu opozoriti, da moras na bris.
Mislm, da sploh še ni bla pr ginekologu in je zato tut niso vabl... ali pač
Ne vem, ni napisala.
No, ce pri 25. se ni sla pa bi bilo res cudno glede na to, da je treba vsako leto na pregled.
Ah, pr ginekolgu sm pa pr teh letih ja že bla (prevečkrat ).
Bris mi je omenla edin na zadnjem obisku (enkrat polet), kr mi ga drgač ni mogla narest glede na to, da hodm h njej zmer s kšnim problemom. In kr se zadeve pr men konstantno ponaulajo, sm zmer čakala, da se čist pocajtam.
Damyanchyka, ne, KT nism nikol jemala.
To je sicer res, da da pap bris realne rezultate le, ko nimas tezav, ampak ravno zato, ker jih imas, bi ti ga morala ze zdavnaj narediti. Poklici pa se naroci. Ne more te pacat in cakat 5 let, da bos popolnoma zdrava ...
- Gost
mirella napisal/-a:sla sm vprasat in je rekla do prvega odnosa nemorem nardit testa.
O fino, da si sla vprasat, da je sedaj jasno
-
mirella - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 12. 2006
yes
pa tko razlaga mi ta medicinska sestra, pa ko je blo treba rect besedo "nedolzna" je rekla tko po tiho, kot da je mene sram ker se nisem LOL kaj tej zenski ni jasno pol sm se tko smejala zard tega
no upam da bo vse ok ko bom morala it delat test, ker ce je to dedno se moram pazit. mami so ugotovili to v zacetnem stanju tko da je lahko se operirala..
pa tko razlaga mi ta medicinska sestra, pa ko je blo treba rect besedo "nedolzna" je rekla tko po tiho, kot da je mene sram ker se nisem LOL kaj tej zenski ni jasno pol sm se tko smejala zard tega
no upam da bo vse ok ko bom morala it delat test, ker ce je to dedno se moram pazit. mami so ugotovili to v zacetnem stanju tko da je lahko se operirala..
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
it's the moments that take your breath away.
- Gost
mirella napisal/-a:yes
Eh, pusti sestro, te se itak ene cvetke
Pa si povedala, da je mami imela tezave? Mogoce bi bilo dobro, ce bi se posvetovala, kako je z moznostjo cepljenja proti raku na maternicnem vratu in genitalnim bradavicam - sicer je placljivo, ampak priporocljivo pri mladih puncah, pri kateri obstaja dedna zasnova za kaksne tezave z zvezi s tem.
- Gost
Mah, s seksom ne hitet, ce ni fajn fanta naokoli in zelje - vsaj ne zaradi testa. Za cepljenje pa vprasaj, se da, ampak je drago.
-
Leyla_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
cepiš se samo lahk proti virusu hpv, ki je sicer eden izmed najpogostejših povzročiteljem raka na materničnem vratu, ni pa deden. prenaša se samo s spolnimi odnosi, torej v tvojem primeru ne vidim razloga zakaj se bi šla cepit.
vsekakor pa povej, da je tvoja mama imela začetni stadij raka. vzrokov je ogromno, med drugim tudi dednost. vsekakor bolje preventiva, kot pa kurativa
ko se ti enkrat zgodi, itak nobeden ne išče vzrokov, včasih se jih niti ne najde. vsi se samo borimo in iščemo način kako preživeti.
vsekakor pa povej, da je tvoja mama imela začetni stadij raka. vzrokov je ogromno, med drugim tudi dednost. vsekakor bolje preventiva, kot pa kurativa
ko se ti enkrat zgodi, itak nobeden ne išče vzrokov, včasih se jih niti ne najde. vsi se samo borimo in iščemo način kako preživeti.
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
Jaz sem bila pred kratkim na brisu pa dobim cez mesec domov posto od ginekologinje takoj panika, nekaj je narobe itd. Fora pa je bila, da so mi pisno sporocili domov, da je bris ok in da naj pridem spet drugo leto
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Leyla_ napisal/-a:... prenaša se samo s spolnimi odnosi, torej v tvojem primeru ne vidim razloga zakaj se bi šla cepit.
.
Cepljenje se, če prav vem, itak izvaja samo pri dekletih, ki še niso imele spolnih odnosov, drugače itak nima smisla - če že obstaja tveganje za okužbo??
- Gost
Mimi_M napisal/-a:Leyla_ napisal/-a:... prenaša se samo s spolnimi odnosi, torej v tvojem primeru ne vidim razloga zakaj se bi šla cepit.
.
Cepljenje se, če prav vem, itak izvaja samo pri dekletih, ki še niso imele spolnih odnosov, drugače itak nima smisla - če že obstaja tveganje za okužbo??
Po moje pa se izvaja pri vseh, dokler se ni sprememb na celicah. Saj je logicno, ni? S cepljenjem preprecis tezave, torej ...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Majestic-12 [Bot]