PAP - bris materničnega vratu

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Apr. 2008 14:21

Aloha napisal/-a:Joj, js še nikol nism bla :oops: ... Usak mesec rečm, da se pa zdej res naročim, pa še kr nism.

A je to ful grozn, če grem prvič šele pr 25?

Bolj kot grozno je neodgovorno do lastnega zdravja.

Sicer pa ne vem kako si prisla skozi - ce se nisi dala brisa, bi te po vsej logiki moral ginekolog vsakic ob letnem pregledu opozoriti, da moras na bris.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 13. Apr. 2008 14:30

MsN napisal/-a:Sicer pa ne vem kako si prisla skozi - ce se nisi dala brisa, bi te po vsej logiki moral ginekolog vsakic ob letnem pregledu opozoriti, da moras na bris.

Nah... Mene nič niso opozarjali. Prvič sem bila pri 17ih letih, drugič sem se pa spravila šele prejšnji mesec... (jap, tudi precej neodgovorno od mene :? )
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 13. Apr. 2008 14:31

meni ga tud še niso vzeli...a jim to moraš kej rečt, al naredijo sami? a ti ga vzamejo ob kakšnih posebnih "priložnostih" (npr. kšna bolezen...)?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Apr. 2008 14:45

Punce, pap bris se dela sele po 20. letu, ce je drugace na rednih pregledih vse ok. Potem imas prvi bris pri 20ih, kasneje cez eno leto se enega, potem pa na tri leta :wink:
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 13. Apr. 2008 14:48

MsN napisal/-a:Sicer pa ne vem kako si prisla skozi - ce se nisi dala brisa, bi te po vsej logiki moral ginekolog vsakic ob letnem pregledu opozoriti, da moras na bris.

Mislm, da sploh še ni bla pr ginekologu in je zato tut niso vabl... ali pač :gruebel:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Apr. 2008 14:50

Kika napisal/-a:

Mislm, da sploh še ni bla pr ginekologu in je zato tut niso vabl... ali pač :gruebel:

Ne vem, ni napisala.

No, ce pri 25. se ni sla pa bi bilo res cudno glede na to, da je treba vsako leto na pregled.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 13. Apr. 2008 14:51

Aloha a nis še nikul KT jemala?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 13. Apr. 2008 14:56

MsN napisal/-a:Punce, pap bris se dela sele po 20. letu, ce je drugace na rednih pregledih vse ok. Potem imas prvi bris pri 20ih, kasneje cez eno leto se enega, potem pa na tri leta :wink:

moji sošolki so vzeli takoj, ko je prvič obiskala ginekologa...pa je mela 17 let se mi zdi...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Apr. 2008 15:03

MilkyWay napisal/-a:
MsN napisal/-a:Punce, pap bris se dela sele po 20. letu, ce je drugace na rednih pregledih vse ok. Potem imas prvi bris pri 20ih, kasneje cez eno leto se enega, potem pa na tri leta :wink:

moji sošolki so vzeli takoj, ko je prvič obiskala ginekologa...pa je mela 17 let se mi zdi...

Glej, pravilo je, da bris odvzamejo, ko zenska dopolni 20. leto. Ce to naredijo prej, je odvisno od njenega ginekoloskega stanja (ponavljajoca se vnetja, neredne menstruacije) in splosnega prepricanja ginekologa. Eni to delajo hitro, je pa dejstvo, da pri 17. patoloskih stanj naceloma ni, torej bris ne pokaze nic in je zato relativno nesmiseln. Zadeve postanejo bolj 'zanimive' po 20. letu, ko se maternicni vrat in sluznica dovolj razvijeta, s tem pa se lahko pokazejo dolocene spremembe na celicah.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 13. Apr. 2008 15:04

^^potem so njej verjetno vzeli, ker je imela pogosta glivična obolenja (tudi pred spolnimi odnosi)...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Apr. 2008 15:05

MilkyWay napisal/-a:^^potem so njej verjetno vzeli, ker je imela pogosta glivična obolenja (tudi pred spolnimi odnosi)...

Ni pa nujno, da so ji vzeli pap bris. Obstaja tudi bris, ki ugotavlja bakterijska/glivicna vnetja in ta se ne vzame z maternicnega vratu, temvec nizje.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 13. Apr. 2008 15:07

zdej pa nič več nevem :D js bom morala to še malo počakat... :)
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 13. Apr. 2008 15:07

Heh, a to potem ni tisti bris, ki ti ga v bistvu vzame že pri prvem ginekološkem pregledu?

Edit: aha, že prebrala ostale odgovore :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Apr. 2008 15:10

MilkyWay napisal/-a:zdej pa nič več nevem :D js bom morala to še malo počakat... :)

Ja kaj ti ni jasno? Bolj nazorno ti ne morem napisati, za vec informacij vprasaj ginekologa :wink:

Ce te skrbi, kaj je s tvojim pap brisom - povabili te bodo, ko bos stara 20, prej pa verjetno ne. Zivi mirno naprej :wink:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 13. Apr. 2008 15:13

MsN napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:zdej pa nič več nevem :D js bom morala to še malo počakat... :)

Ja kaj ti ni jasno? Bolj nazorno ti ne morem napisati, za vec informacij vprasaj ginekologa :wink:

Ce te skrbi, kaj je s tvojim pap brisom - povabili te bodo, ko bos stara 20, prej pa verjetno ne. Zivi mirno naprej :wink:

ja no sej to je blo napisano v fori no :D ...js se nič ne sekiram, moje vprašanje je blo samo, kdaj ti ga vzamejo...ti si mi razložila in to je to...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov