PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- pina1
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 10. 2007
Lep pozdrav!
Moj izvid je bil ....PAPIII C5, huda diskarioza ploščatih celic. Po kolposkopskem pregledu so biopsijo oz. odščip tkiva preskočili in me kar naročili na LLETZ.
Pred tem izvidom sem imela že od leta 2004 na pol leta PAPII.
Poseg je bil opravljen pod lokalno narkozo in me je zelo, zelo bolel. Res da je trajala vse skupaj samo minuto, ampak, če bo še treba rezat, se bom odločila za splošno anestezijo. O tem sem se pogovarjala tudi z osebno ginekologinjo, ker sem mislila, da sem pač imuna na injekcije, pa je rekla, da imam verjetno zelo nizek bolečinski prag. Nočem strašit zdajle tukaj. To so samo moje izkušnje. Pa nič se sekirat zaradi slabih izvidov, ker se dandanes da vse pozdavit.
Hočem samo opozoriti, da če greš na tak poseg: lletz, ... imaš pravico zahtevati splošno anestezijo. Kajti običajna praksa zdravnikov je, da ti že apriori predpišejo lokalno, ker imajo pol s tabo pač "manj dela".
Pogumno!
Moj izvid je bil ....PAPIII C5, huda diskarioza ploščatih celic. Po kolposkopskem pregledu so biopsijo oz. odščip tkiva preskočili in me kar naročili na LLETZ.
Pred tem izvidom sem imela že od leta 2004 na pol leta PAPII.
Poseg je bil opravljen pod lokalno narkozo in me je zelo, zelo bolel. Res da je trajala vse skupaj samo minuto, ampak, če bo še treba rezat, se bom odločila za splošno anestezijo. O tem sem se pogovarjala tudi z osebno ginekologinjo, ker sem mislila, da sem pač imuna na injekcije, pa je rekla, da imam verjetno zelo nizek bolečinski prag. Nočem strašit zdajle tukaj. To so samo moje izkušnje. Pa nič se sekirat zaradi slabih izvidov, ker se dandanes da vse pozdavit.
Hočem samo opozoriti, da če greš na tak poseg: lletz, ... imaš pravico zahtevati splošno anestezijo. Kajti običajna praksa zdravnikov je, da ti že apriori predpišejo lokalno, ker imajo pol s tabo pač "manj dela".
Pogumno!
- igrača
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 9. 2007
- Kraj: Pravljična dežela
Jaz sem pa ravno razmišljala, da bi se odločila za lokalno. Vem, da je to pri LLetzu možno. Splošna anestezija mi nekako ne diši najbolj.
Pina 1, pa sedaj po Lletzu se počutiš v redu, si že dobila izvide?
Kar naprej si dopovedujem, da bo vse cool....ampak notranji črviček me pa vsak dan grize...
Pina 1, pa sedaj po Lletzu se počutiš v redu, si že dobila izvide?
Kar naprej si dopovedujem, da bo vse cool....ampak notranji črviček me pa vsak dan grize...
- igrača
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 9. 2007
- Kraj: Pravljična dežela
No, jst sem srečno prestala operacijo Lletz. Odločila sem se za lokalno anestezijo, pa mi ni žal. Sicer "čutiš", da se nekaj dogaja tam spodaj, ampak ni pa tako hudo, da se ne bi dalo zdržat.
Pina 1, želim ti povedati, da so mi vsi (zdravniško osebje) predlagali poseg v splošni anesteziji, sama pa sem se odločila za lokalno varianto.
Na osebje nimam pripomb, vsi so zelo prijazni, razložijo ti vse kar te zanima in predvsem ne komplicirajo.
Seveda sedaj počivam in upam, da bo na kontroli vse b.p.
Vsem "sotrpinkam" pa najlepša hvala za vso moralno podporo!
Pina 1, želim ti povedati, da so mi vsi (zdravniško osebje) predlagali poseg v splošni anesteziji, sama pa sem se odločila za lokalno varianto.
Na osebje nimam pripomb, vsi so zelo prijazni, razložijo ti vse kar te zanima in predvsem ne komplicirajo.
Seveda sedaj počivam in upam, da bo na kontroli vse b.p.
Vsem "sotrpinkam" pa najlepša hvala za vso moralno podporo!
-
Peony - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 6. 2007
Nelaa napisal/-a:Mene pa je prevec strah, saj se mi zdi da je tega raka vse vec. Tako da sama hodim vsako leto na preglede, pa tudi bris mi ginekologinja vzame vsako leto, pa ceprav je na 3 leta bris gratis, ali vseeno raje si ga placam, samo da je vse ok.
Koliko pa pride odvzem brisa samoplačniško?
-
princesss - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 10. 2004
Mesc nazaj sm bla na rednem gin. pregledu in so mi vzel bris. Pr pregledu je gin. tud ugotovila, da mam vnetje in mi dala kremo in tablete (antibiotike). Ko sm zdravila porabila do konca po navodilih, sm čis pozabla na to. In včeraj me v nabiralniku pričaka kartonček (vabilo) iz ordinacije, da naj se čimprej zglasim zaradi zdravljenja vnetja. Se prav mi bo najbrž povedala da ni PAP I, ampak neki več, ne? A je možno da je samo PAP II, glede na to da piše "zdravljenje vnetja"? Sej vem da kdorkol tuki težko kej reče, ampak me je res full strah. Klicat pa tut vse do jutr ne morm in do takrat je še tooook delč. Drugač mam pa trenutno menstruacijo.. se prav bom mogla počakat da mine, predn bom šla nazaj h ginekologinji? Pa še neki če bi mi kera pojasnila.. Grejo PAP II-V in HPV vedno z roko v roki? Torej zanima me, če mam recimo PAP II, to avtomatsko pomeni HPV?
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
-
radovedna.kr.naprej - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 12. 2007
@princess
Ne skrbi, tud sama sem enkrat zaradi vnetja imela rezultat pap II, ki pa se je po zdravljenju normaliziral nazaj na pap I. Sploh pa je možno, da pač imaš dobro ginekološko ambulanto, ki spremlja zdravljenje svojih pacientk in te vabijo na ponovno kontrolo.
Ne bit živčna, to sam lahk "vrne" vnetje.
Kolkor je men znano, če imaš PAP II to NE pomeni avtomatsko HPV.
Ne skrbi, tud sama sem enkrat zaradi vnetja imela rezultat pap II, ki pa se je po zdravljenju normaliziral nazaj na pap I. Sploh pa je možno, da pač imaš dobro ginekološko ambulanto, ki spremlja zdravljenje svojih pacientk in te vabijo na ponovno kontrolo.
Ne bit živčna, to sam lahk "vrne" vnetje.
Kolkor je men znano, če imaš PAP II to NE pomeni avtomatsko HPV.
-
princesss - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 10. 2004
Hvala za odgovor. Te lahko še vprašam, kakšno zdravljenje si imela?
Sm ravnokar od ginekologinje. Nč ni hudga, samo tole vnetje se mi še mal vleče. Mi je dala tablete in čez 1 leto (ne čez 3) morm spet na bris. Mi je rekla, da tako vnetje nastane zard odnosov, da ni nč nevarnega in nej se ne sekiram. Zdej je edin to problem, k 1 tedn ne smem met spolnih odnosov.. Mogoče ni glih za v to temo, ampak kako ma pa jemanje tablet vezo s spolnimi odnosi..? To sm se šele pol v avtu spomnla, da bi loh vprašala. Mislm ne vem kakšna škoda lahko nastane zard seksa med jemanjem tablet..
Sm ravnokar od ginekologinje. Nč ni hudga, samo tole vnetje se mi še mal vleče. Mi je dala tablete in čez 1 leto (ne čez 3) morm spet na bris. Mi je rekla, da tako vnetje nastane zard odnosov, da ni nč nevarnega in nej se ne sekiram. Zdej je edin to problem, k 1 tedn ne smem met spolnih odnosov.. Mogoče ni glih za v to temo, ampak kako ma pa jemanje tablet vezo s spolnimi odnosi..? To sm se šele pol v avtu spomnla, da bi loh vprašala. Mislm ne vem kakšna škoda lahko nastane zard seksa med jemanjem tablet..
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
- ShopGirl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 6. 2007
- Kraj: Kranj
Nekaj časa nazaj sem pisala glede odščipa...ena punca mi je napisala da nje ni bolelo. No mene tudi ni bolelo ampak je pa zelo neprijetno, plus da mi je rekla ginekologinja: "Danes imam pa žal malo manj prijeten instrument, ponavadi imam za odščip neki drug instrument"! Jupi. Mislm halo?! V glavnem, upam da mni ne bo treba na to sranje nikoli več!
Izvid je pa katastrofa, CIN 2. Ok, vem da bi bil lahko slabši ampak vseeno. Hudiča, a nismo premlade za to? Vem da je tega full, ampak to ni normalno! Pa sej ma že skor vsaka punca ginekološke težave, rizične nosečnosti... Groza.
Noro me je strah operativnega posega, ki me seveda čaka - jaz upam da bo vseeno poseg z laserjem, če se bo le dalo. Full sem jezna da se mi to dogaja, prav zoprno mi je vse skupi in če pomislim koliko hujše stvari dajejo nekateri čez se sprašujem kako je šele njim... Ne vem, ne morem si pomagat - jezna sm da se mi to dogaja
Izvid je pa katastrofa, CIN 2. Ok, vem da bi bil lahko slabši ampak vseeno. Hudiča, a nismo premlade za to? Vem da je tega full, ampak to ni normalno! Pa sej ma že skor vsaka punca ginekološke težave, rizične nosečnosti... Groza.
Noro me je strah operativnega posega, ki me seveda čaka - jaz upam da bo vseeno poseg z laserjem, če se bo le dalo. Full sem jezna da se mi to dogaja, prav zoprno mi je vse skupi in če pomislim koliko hujše stvari dajejo nekateri čez se sprašujem kako je šele njim... Ne vem, ne morem si pomagat - jezna sm da se mi to dogaja
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Danes sem dobila od svoje ginekologinje vabilo, naj se čer 6 mesecev oglasim na odvzem brisa, čeprav so mi zadnjega odvzeli decembra. Je to mogoče le kakšna novost (hodim v Kranj) ali bi lahko bilo kaj narobe? Ampak to bi najbrž sporočili že prej? Zdravnica je rekla, da v primeru, da je kaj narobe, to povejo v 2-3 tednih. Svoje ginekologinje ne dobim na telefon. Je še katera dobila tako pošto? Zelo me skrbi, zato vas prosim, da mi odgovorite, če katera kaj ve.
- Gost
ženska napisal/-a:Danes sem dobila od svoje ginekologinje vabilo, naj se čer 6 mesecev oglasim na odvzem brisa, čeprav so mi zadnjega odvzeli decembra. Je to mogoče le kakšna novost (hodim v Kranj) ali bi lahko bilo kaj narobe? Ampak to bi najbrž sporočili že prej? Zdravnica je rekla, da v primeru, da je kaj narobe, to povejo v 2-3 tednih. Svoje ginekologinje ne dobim na telefon. Je še katera dobila tako pošto? Zelo me skrbi, zato vas prosim, da mi odgovorite, če katera kaj ve.
Ce moras na ponoven bris, potem je bil prvi verjetno pozitiven oz. ni bil pap BP (brez posebnosti). Cez pol leta narocajo, da vidijo, ce se v daljsem obdobju kaj spremeni, ker v 2-3 tednih se verjetno ne bi ... Sicer pa ni nujno, da je kaj zelo hudega, vcasih lahko ze blaga vnetja spremenijo rezultate brisa. Bi pa vseeno vztrajala s klicem ginekologinje ... za mirno vest.
-
Heilie - Debatorica
- Na forumu od: 28. 8. 2004
- Kraj: Za gorami
Na tejle strani :http://www.bambino.si/?d=clanek&id=169&h=dojke sem našla vse kar bi vas znalo zanimati na to temo.
-
mirella - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 12. 2006
Mam eno vprasanje. Mogoce ste se o tem govorili par strani nazaj sam se mi neda brat vse skupaj
Dobila sm danes domov eno pismo nekega drustva pac da bi morala it opravit ta test, ker ga pac se nisem. Zanima me ali se ta test lahko opravi tudi ce se nisem imela spolnih odnosov??
Dobila sm danes domov eno pismo nekega drustva pac da bi morala it opravit ta test, ker ga pac se nisem. Zanima me ali se ta test lahko opravi tudi ce se nisem imela spolnih odnosov??
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
it's the moments that take your breath away.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov