PAP - bris materničnega vratu

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sovica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sovica » 19. Sep. 2005 21:44

a je bila katera od vas na konizaciji ali pa laserju zaradi pap3 izvida?
Pa še, če katera hodi k dr. Colja-Lovšin ginekologinji, kakšne ima izkušnje z njo?
Ancica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 20. Sep. 2005 9:17

Jaz sem mela sicer PAP2, ampak je isti postopek kot pri PAP3. In zdej samo molim, da mi nikoli več ne bo treba it, ker so bile neke komplikacije (beri: kri mi je lila v potokih) in sem mogla bit še eno noč v bolnici. Že nasploh imam strah preg ginekologom, pol pa še tole ... :?
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 12. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 20. Sep. 2005 11:50

Jz grem jutri ravno 1. k Colja Lovšin Branki,ti sporočim kako je.Konizacija-a ni to da ti pod mikroskopom pogledajo?No če je to ni to nič takega,neko tekočino ti da najprej noter,potem pa pač pogleda če je kakšna sprememba.
tny
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tny » 20. Sep. 2005 16:21

jaz sem bila že na leetzu, to je poseg z laserjem. En dan sem ostala not, oz. šla sem domov že isti dan, ker ni bilo zapletov. S tem posegom ti požgejo spremenjene celice. Postopek ni bil boleč, je pa zoprno, ker ga naredijo z lokalno anastezijo. Tud ko mi je dal injekcijo nisem nič čutila, sam pol je zoprno kar ležat tam. Še najbolj zoprno je , ko nastane tisti duh "po zažganem mesu".
Je pač treba nardit to. Najbolj lušno je, ko je mim in sm spala.
No, zdaj je kako leto in pol od tega, pa mam spet neke težave in mam kmal poseg.
Ne vem kako lahko rečejo, da je dovolj, da hodimo na kontrolo vsake 3 leta, če pa se lahko pojavi kaj narobe tako hitro?!
tny
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tny » 20. Sep. 2005 16:22

konizacija pa ni pregled, pač pa poseg, kjer ti obrežejo celo maternico, tako, da ja ne ostanejo kakšne spremenjene celice notri. tud u bolnici ostaneš nekaj časa in lahko krvaviš in to. Ni tko na izi to.
Uporabniški avatar
BresKwa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a BresKwa » 20. Sep. 2005 17:35

tny napisal/-a:konizacija pa ni pregled, pač pa poseg, kjer ti obrežejo celo maternico, tako, da ja ne ostanejo kakšne spremenjene celice notri. tud u bolnici ostaneš nekaj časa in lahko krvaviš in to. Ni tko na izi to.

konizacija NI "obrezovanje" maternice, pač pa izrez tkiva v materničnem vratu, zaradi odstranitve predrakavih sprememb materničnega vratu. Odstranjeno tkivo ima obliko stožca ali konusa, odtod ime posega - konizacija. Sam tko za info :)
tny
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tny » 21. Sep. 2005 12:37

Vem Breskvica.
Sam se nisem ravno prav izrazila, mislila pa sem to kar ti.
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 21. Sep. 2005 20:36

Evo,bila pri Colja-Lovšin,super je bila!Jaz kaj takega še nisem doživela,kot da bi šla k prijateljici na obisk in še vse ti razloži in se res potrudi,da bi ti pomagala.Jo priporočam!
Uporabniški avatar
sovica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sovica » 22. Sep. 2005 17:24

Hvala Ljubljančanka, za info.
A si morala plačat ali te je vzela na zavarovanje?
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 22. Sep. 2005 18:25

Ko sem poklicala po telefonu,mi je sestra rekla,da nove vzame samo še samoplačniško.Potem sem včeraj šla tja,ji dam zdravstveno in pride čez čas nazaj,da nimam potrjene,da naj grem potrdit,da drugače je za plačat.Jaz dobra dušca sem ji pa rekla,da sem tako ali tako samoplačnik,tako da sem potem plačala.Sem dala pa 8000sit,ne vem pa koliko pridejo kakšne laboratorijske preiskave.
tny
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tny » 25. Sep. 2005 10:43

Kje pa točno dela ta doktorca Lovšin?
A ve katera še za kirga dobrga ginekologa v LJ, pa da je na zavarovanje. Saj zdaj hodm v Leonišče in plačam 4.000 za pregled in tud doktor je dobr, sam za informacijo me zanima?
Uporabniški avatar
Marmeladaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 2. 2005
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marmeladaa » 25. Sep. 2005 15:47

Jaz grem čez dobra 2 tedna prvič na odvzem brisa. A ti v vsakem primeru pošljejo domov pismo z izvidi, al samo v primeru, če je kaj narobe? Kaj pa sploh pomeni PAP? So to kake kratice? Pa kolk je teh stopenj?

Fak ej...Definitivno bi blo treba te preglede opravt pogosteje kot vsaka 3 leta! Prej je blo 1x na leto, al se narobe spomnim? Aja, pa še to me zanima...kolk ste pa stare? Al se lahko ti pap2, pap3 pojavijo pri katerikoli starosti?
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 25. Sep. 2005 19:01

Seveda je to lahko pri vsaki starosti,več imaš partnerjev več možnosti je,da pride do kakšnih rakotvornih sprememb.To je zaradi HPVja,ki je spolno prenosljiva bolezen in se je pri moških ne da testirat in tudi odpravit se ne da tega virusa.To sem sicer bolj tako povedala,ker nisem ekspert,ampak si lahko nekako predstavljaš.Verjetno lahko pa tudi brez tega HPVja dobiš raka,samo to je pa sigurno bolj pogosto ko si starejši.
Je pa 5različnih PAPov,I.je ok,II. je pravzaprav tudi ok,samo te pa potem vseeno pregledujejo na pol leta,da ni kaj narobe.
Ancica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 25. Sep. 2005 19:10

Kaj kratica PAP pomen ne vem točno, vem pa, da ima 5 stopenj - 4. in 5. sta kritični. Jaz sem mela PAP 2 že pri 19, pa če vprašaš druge tuki gor, ki so že mele spremenjen bris,predvidevam, da tud niso bile dost starejše.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 25. Sep. 2005 19:15

am, moja mami je mela 3 in je šla na operacijo, že neki cajta tega. sam sm slišala da 2 ni kritična???? ali je??

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov