PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Catharine - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 9. 2005
- Kraj: Planet Earth
***Ally*** napisal/-a:Ampak pol popoldan sem mela kar nek krvav izcedek upam da bo vse normalno...po kolkem času pribljižno nazaj pokličejo če ni vse ok?
to ni nič narobe, če si imela izcedek. ko ti vzamejo bris je normalno da imaš tisti dan tak bolj roza izcedek,tko da zarad tega se ne rabiš nč bat
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
ja, ker ti postrga tkivo...jaz sem tri dni krvavela...pa bolelo me je full...ampak so zdaj izvidi ok...tako, da sem pozabila na tisto mesarjenje...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
Catharine - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 9. 2005
- Kraj: Planet Earth
sej tut mene vedno boli pa neki špika potem še ene tri dni, samo se to poštima in je potem vse ok.
drugač pa jst čakam že več kot en mesec na izvide, pa še vedno jih ni. mela sm pregled 2. oktobra, pa še vedno ni izvidov. po moje je to čist odvisn kje ti vzamejo bris in kok dolg traja, da dobijo rezultate
drugač pa jst čakam že več kot en mesec na izvide, pa še vedno jih ni. mela sm pregled 2. oktobra, pa še vedno ni izvidov. po moje je to čist odvisn kje ti vzamejo bris in kok dolg traja, da dobijo rezultate
-
pri brisu nič ne odščipne...pa nobene gaze ti not ne natlači..vsaj meni je ni..pa so mi že dvakrat bris jemali...tisto pa je verjetno odvzem tkiva...ko ti odščipnejo..
glede rezultatov pa je tako...če je vse ok...ti sploh ne javijo...če pa n..te pa pokličejo nazaj...
jaz sem si nazadnje bris plačala...pa so mi poslali izvid domov...drugače ji ne pošiljajo...
glede rezultatov pa je tako...če je vse ok...ti sploh ne javijo...če pa n..te pa pokličejo nazaj...
jaz sem si nazadnje bris plačala...pa so mi poslali izvid domov...drugače ji ne pošiljajo...
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
ja, bris ni isto kot odščip...pri tistem ti prav en del odvzamejo, tu pa samo postrga s tako palčko...
-
zmeraj po odvzemu brisa reče, da bo malo rjavega izcedka ali pa krvi..pa da bo morda malo bolelo...
-
Ange|ina - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 8. 2004
- Kraj: Pred tipkovnico in ekranom :)
no tko.. včeraj sem mela poseg (lasersko evaporacijo oz vaporizacijo) in morm rečt da ni nč bolelo al pa kej.. me pa mal skrbi ker mam dons mal vročine.. če bo jutr vročina še prisotna morm k zdravniku, da ne bi slučajno pršlo do infekcije.. počutm se pa dobr drgač.. tok dobr da na trenutke pozablam da morm počivat najmnj kšn tedn ..sicer pa kontrola čez 2 mesca in molt da je vse ql..
zdej pa sam še morm ugotovit kko bom zdržala 2-3 tedne brez seksa..
Angie
zdej pa sam še morm ugotovit kko bom zdržala 2-3 tedne brez seksa..
Angie
Aye papi eres tan grande y tan duro, Y me lo da tan bueno, Tu eres mi pecado mortal, Coje lo otra vez!!
- sascha80
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 7. 2006
Catharine napisal/-a:***Ally*** napisal/-a:Ampak pol popoldan sem mela kar nek krvav izcedek upam da bo vse normalno...po kolkem času pribljižno nazaj pokličejo če ni vse ok?
to ni nič narobe, če si imela izcedek. ko ti vzamejo bris je normalno da imaš tisti dan tak bolj roza izcedek,tko da zarad tega se ne rabiš nč bat
točno tako. PAP test pomeni, da ti ginekolog s stene materničinega vratu s tako (stekleno) palčko 'postrga' sluz. mal čutiš nekaj hladnega, pa da se 'nekaj dogaja' ampak sploh nič ne boli in ni treba se nič bat. pač slediš njegovim oz. njenim navodilom in ležiš čim bolj sproščena.
postopek traja vsega skupaj minutko... res, ful malo.
izvidi so navadno znani v 14 dneh. če ni nič narobe, potem te ne obveščajo. sledi samo ponovni, preventivni, pregled čez eno leto.
aja, glede izcedka... lahko se pojavi tisti dan, ko opraviš test, pa kot pravi Catharine, je bolj bledo roza barve... in se hitro ustavi.
lp,
-
pikovita - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 8. 2005
cateyes napisal/-a:Men so 2 mesca nazaj vzel bris in so mi čez 20 dni poslal na dom pismo, da mam PAP2 in da naj se zglasim pri ginekologu, ki mi je vzel ponovno bris in danes sm dubla pismo da mam PAP3 .....moji kolegici so zarad tega dal maternični vrat vn....in lahko je hujše, lahko ostaneš direkt brez maternice in se ti lahko rak razširi naprej..zdej me je pa tok strah....
Ravn včeri zvedla za izvide. Sem tolk tulla, da sem še dons čist preč. Moram it na rezanje materičnega vratu. Problem je v tem da ne vejo kdaj so se začele te rakave celice razvijat, ker nisem bla že 4 leta na pregledu. Sem se dons naročila in če bom imela srečo, bom 9. junija operirana. Strah me ni operacije, strah me je tega, da se celice prehitro razvijajo.
Materičnega vratu pa ne odrežejo, ampak izrežejo v obliki stožca. 3 dni si v bolnici in dva tedna doma. Upam, da se vsaj ti ne sekiraš preveč.
ja pa kaj pol pr nosečnosti ni nobenih komplikacij???
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
- didlina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 12. 2006
mam pa jst tut vprašanje...berem in berem pa vidim, da ima z vnetji in temi pap zadevami ogromno zensk tezave. zdej me pa zanima ce lahko tudi moja tezava pelje do raka maternicnega vratu. Pred pol leta sem bila na odstranjevanju genitalnih bradavic zaradi tega pap virusa. sem prebrala da dva od pap virusov povzročata bradavice, ostalih ne vem koliko pa spremebne v notranjosti. no, ko so mi te bradavice odstranili, sem sla na bris. sporočili so mi, da so vidne na celicah rahle spremembe. zdaj imam v januarju ponovni pregled. ali obstajajo možnosti, da se je stanje poslabsalo ali ne?je imela katera ze podobne tezave?
lp vsem
lp vsem
-
pikovita - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 8. 2005
didlina weš kaj me zanima...kok hitr so se ti zacelile tiste ranice, ki so ti nastale takrat k so ti odstranil bradavice? jst sm jih šla odstranit prejšnji teden pa se mi še niso zacelile in mam tok zoprn občutek...
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]