PAP - bris materničnega vratu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
Mimi_M napisal/-a:Ne, jaz mislim, da je to cepljejnje preventivne narave in ne kurativne.
Pri nas bodo namreč cepili generacijo punčk v 7. razredu OŠ.
Brezplačno, prostovoljno.
Saj pri zenski, ki imam pap test bp, ne gre z kurativo, ker ni nicesar zdraviti, ampak preventivo.
Na internetnih straneh pise, da je cepljenje priporocljivo deklicam in mlajsim zenskam, vec pa niti ne povedanega.
No, tako si jaz to razlagam, kako je v resnici pa ne vem, je zelo malo informacij o vsem skupaj v javnosti. Skoda.
-
Leyla_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
ma, ful malo je na netu o tem. js sm vse živo prebrala, angleško in slovensko, pa se mi zdj recimo sam mal sanja. ta članek v vivi je vsekakor kul: http://www.viva.si/clanek.asp?id=3010
p.s. o hpv pa več tu:
http://www.kala.si/index.php?id=25
in še priloga vive (pdf):
http://www.kala.si/fileadmin/user_uploa ... a_viva.pdf
p.s. o hpv pa več tu:
http://www.kala.si/index.php?id=25
in še priloga vive (pdf):
http://www.kala.si/fileadmin/user_uploa ... a_viva.pdf
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
- Gost
Pap mora biti nič, da je BP, če so dodane cifre z njimi sorazmerno naraščajo tudi spremembe na materničnem vratu, ki so jih zaznali. Mislim, da pap 1 ne pomeni nič posebnega, očitno je, da se nekaj dogaja, lahko je to posledica vnetja, lahko je prehodne narave - zato pa te bodo ponovno testirali, da vidijo kako in kaj.
Več imaš na netu in pa povprašaj ginekologa kako in kaj.
Več imaš na netu in pa povprašaj ginekologa kako in kaj.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Hvala,Msn.
Mogoče je lahko to že rezultat tega, da imam recimo od nekdaj (11 leta) vedno izcedek iz nožnice vsak dan in se mi to tudi na hlačkah pozna. ni minil dan da ga ne bi bilo.
pa še stres, bris je bil vzet v začetku feburarja (največ izpitov)...
na žalost mi ga bo vzela sedja spet junija in je lahko stanje spet isto.
Kaj čmo. Bolje da sem na opazovanju kot da nisem.
Mogoče je lahko to že rezultat tega, da imam recimo od nekdaj (11 leta) vedno izcedek iz nožnice vsak dan in se mi to tudi na hlačkah pozna. ni minil dan da ga ne bi bilo.
pa še stres, bris je bil vzet v začetku feburarja (največ izpitov)...
na žalost mi ga bo vzela sedja spet junija in je lahko stanje spet isto.
Kaj čmo. Bolje da sem na opazovanju kot da nisem.
- Gost
Glede izcedka je takole - odvisno od ženske in obdobja, nekatere ga imajo tudi neprestano, je pa to popolnoma normalno, če zaradi tega nimaš drugih težav - recimo, če ta izcedek ne povzroča draženja, srbenja, pekočine ... potem je ok, drugače je znak vnetja (+vonj, specifična barva).
Dvomim, da bi se zaradi samega stresa ravno v nekem obdobju delale spremembe na materničnem vratu, je pa lahko stres krivec za nastanek vnetja, le-to pa se odraža na brisu.
Če nisi v rizični skupini - veliko število spolnih partnerjev in nezaščiteni odnosi, dedna pogojenost in pa leta (to itak nisi), potem je zadeva verjetno posledica nekega trenutka in bo sedaj na naslednjem brisu ok. Če ne, ti bodo pa tako dali nadaljna navodila, mogoče boš večkrat na brisu in če se že ima kaj namen pokazati, potem je bolje, da to konstantno spremljajo ... hudo je, ko katera pride po sto letih na bris in ima kar naenkrat vsega vraga tam doli - če se sproti pregleduje, tega ni in je lažje zdraviti, če je sploh treba
Dvomim, da bi se zaradi samega stresa ravno v nekem obdobju delale spremembe na materničnem vratu, je pa lahko stres krivec za nastanek vnetja, le-to pa se odraža na brisu.
Če nisi v rizični skupini - veliko število spolnih partnerjev in nezaščiteni odnosi, dedna pogojenost in pa leta (to itak nisi), potem je zadeva verjetno posledica nekega trenutka in bo sedaj na naslednjem brisu ok. Če ne, ti bodo pa tako dali nadaljna navodila, mogoče boš večkrat na brisu in če se že ima kaj namen pokazati, potem je bolje, da to konstantno spremljajo ... hudo je, ko katera pride po sto letih na bris in ima kar naenkrat vsega vraga tam doli - če se sproti pregleduje, tega ni in je lažje zdraviti, če je sploh treba
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Ja to je res
Drugače pa ne,načeloma raka v družini nimamo,vsaj na rodilih ne,prsa so pa druga zgodba.
Pa tudi ostale reči (veliko št spolnih partnerjev in to...tega ni).
Mah ne saj je kul, sem se odločila da se ne bom nič vnaprej sekirala,ker ni vredno.
Drugače pa ne,načeloma raka v družini nimamo,vsaj na rodilih ne,prsa so pa druga zgodba.
Pa tudi ostale reči (veliko št spolnih partnerjev in to...tega ni).
Mah ne saj je kul, sem se odločila da se ne bom nič vnaprej sekirala,ker ni vredno.
- Gost
Res ni, ker s sekiranjem ne boš nič pripomogla k zadevi. Za izcedek pa povej ginekologu ... mogoče ti lahko kaj svetuje, mogoče je to res kaj v povezavi z brisom in lahko pripomore k razjasnitvi rezultatov.
Poročaj, kako boš uredila
Poročaj, kako boš uredila
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov