Operacija želodca
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 13 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Pikica18 - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 2. 2007
glih po tv je oddaja, v kateri govorijo o operaciji s katero ti skrčijo oz prepolovijo želodec. neka ženska je imela želodec v velikosti nogometne žoge.. po operaciji pa le velikost mandarine! rezultati so fenomenalni in obdržiš težo.
sama sem zelo obupana nad hujšanjem in premišljujem o operaciji.
a to sploh delajo v sloveniji? predstavljam si da je cena visoka.
ve kera kej več o tem?
sama sem zelo obupana nad hujšanjem in premišljujem o operaciji.
a to sploh delajo v sloveniji? predstavljam si da je cena visoka.
ve kera kej več o tem?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
pri nas to delajo v Slovenj Gradcu v bolnišnici...
sicer nevem če ravno zmanjševanje žlodca, vem pa da ti nardijo gastrični trak...se pravi ti zmanjšajo želodec z trakom ki ga zavežejo al neki tazga...sem brala enkrat članek, pa pravi zdravnik, da to ne naredijo vsakemu..prvo kot prvo moraš imeti res veliko prekomerno težo in potem gledajo še na to kolk si se do zdaj trudil z dietami, potem te še s psihične strani obranavajo če s res primeren zato in če res ne moreš drugače shujšat..če ugotovijo, da si samo len in imaš vse adute za hujšanje, ti posega ne nardijo...poseg je pa brezplačen...in po posegu pa hujšaš pod izklicno zdravniškim nadzorom in moraš jest in pit in vadit tako kot oni rečejo...obstaja pa možnost da se t pr gastričnem traku želodec nazaj poveča, in če se to zgodi mislim da je popravek le-tega potem za plačat....verjamem pa da ravno ni poceni...
sicer nevem če ravno zmanjševanje žlodca, vem pa da ti nardijo gastrični trak...se pravi ti zmanjšajo želodec z trakom ki ga zavežejo al neki tazga...sem brala enkrat članek, pa pravi zdravnik, da to ne naredijo vsakemu..prvo kot prvo moraš imeti res veliko prekomerno težo in potem gledajo še na to kolk si se do zdaj trudil z dietami, potem te še s psihične strani obranavajo če s res primeren zato in če res ne moreš drugače shujšat..če ugotovijo, da si samo len in imaš vse adute za hujšanje, ti posega ne nardijo...poseg je pa brezplačen...in po posegu pa hujšaš pod izklicno zdravniškim nadzorom in moraš jest in pit in vadit tako kot oni rečejo...obstaja pa možnost da se t pr gastričnem traku želodec nazaj poveča, in če se to zgodi mislim da je popravek le-tega potem za plačat....verjamem pa da ravno ni poceni...
-
BeLLi - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
Ja jst sm gledala to oddajo in podpiram operacijo le v ekstremnih primerih. Nevem če je to v Sloveniji sploh izvedljivo. No kkrkol men je izvedva te operacije sprejemljiva, kadar ima pacient oteženo gibanje in ne more več normalno funkcionirati in opravljati vsakdanjih opravil zaradi teže. Da bi si pa iz to operacijo pomagal pri izgubi recimo 20 kg....to pa ne 

-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Pikica18 napisal/-a:jst morm zgubit 50-40kg... visoka sm 160 mam pa skor 100kg
Najbolj je, da se posvetuješ s svojmu zdravnikom oz. ksnmu k se na to spozna, magar tut poklič ke v SG k ti je Purple predlagala. Ka pa ksn hujsanje pod strkovnim nadzorom pa to k obstajajo skupine pa programi za to...
- *smokvica*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 9. 2005
- Kraj: *Štajerska*
Meni se zdijo kakršni koli posegi v telo (razen če je bolezen in je oseba s tem ogrožena) popolnoma brezveze in prej škodljivi telesu. Če ima človek preveč kg, vsi vemo kaj in kako je treba, samo če ni volje potem ti nič ne pomaga.
Kupovanje raznih tablet in ostalih pripomočkov ali celo operacije so totalno mimo, zdrava prehrana in telovadba, to so "key" do normalne telesne teže.
Kupovanje raznih tablet in ostalih pripomočkov ali celo operacije so totalno mimo, zdrava prehrana in telovadba, to so "key" do normalne telesne teže.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Jaz poznam eno ki so ji to naredili, res gres cez veliko testov ce si primeren za to operacijo, ni to kr tko ena preprosta zadeva. Odvisno je koliko imas mocno srce, pa ce nimas drugih problemov itd. Plus da potem nikakor ne shujsas kr sam od sebe ampak se mors drzat diete in se gibat itd. Vse skupaj je zelo dolgotrajen proces.
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Jaz sem za če ma res oseba ne vem od petdeset kilogramov naprej prekomerne telesne teže, če se težko giba in ji s hujšanjem (ne vem iz kakšnih razlogov ne uspe). Samo je pa tko, da tudi če ti to ne nardijo ti lahko ne uspe želeno shujšat. Pol maš pa že psihične težave oz. zelo slabo voljo 

-
ribicaX - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
*purple bitch* napisal/-a:poseg je pa brezplačen...
od mojga fanta sestrična je bla na taki operaciji. en mesec je bla samo na juhi, oz. na tekoči hrani.
poseg je brezplačen samo v primeru, če je resnično ogroženo tvoje zdravje zaradi tega. potem se to da zrihtat, da ti plača zavarovalnica. če se ti sama odločiš za to, je cena nekje od 1mio sit naprej. tako mi je ona rekla.
ženska je tehtala nekje 140 kg, visoka pa mislim da je nekje 160 cm. ker je bla ravno na operaciji žolčnih kamnov, so ji naredili še ta pas okrog želodca. njej ga je plačala zavarovalnica. seveda je mela zaradi teže še druge zdravstvene težave, zato so se pri njej zdravniki odločili za to potezo.
- samana
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 12. 2012
Ce si nezadovoljna s sabo in imaš čez glavo diet, ki ti pomagajo dokler stradaš, se kar odloči. Pred slabim letom sva se za ta poseg odločili s prijateljico. Dovolj nama je bilo vsega in začeli sva samoplačniško. Ona je bila operirana pred slabim mesecem, jaz bom v januarju.
Ne morem povedati kako je lepo, ko te vzamejo resno zdravniki, ko za njih nisi neka bajsa, ki se bašeš, ampak te obravnavajo kot bolnika. To ti dvigne samozavest. Naj povem da sem dalje opravljala vse izvide na napotnico.
Komaj čakam in vesela sem, da bom kmalu normalne postave. Ja je tudi trnova pot, ampak bodo vidni rezultati.
To lahko vemo samo mi, ki se celo življenje borimo s kilami....lp
Ne morem povedati kako je lepo, ko te vzamejo resno zdravniki, ko za njih nisi neka bajsa, ki se bašeš, ampak te obravnavajo kot bolnika. To ti dvigne samozavest. Naj povem da sem dalje opravljala vse izvide na napotnico.
Komaj čakam in vesela sem, da bom kmalu normalne postave. Ja je tudi trnova pot, ampak bodo vidni rezultati.
To lahko vemo samo mi, ki se celo življenje borimo s kilami....lp
-
carrie_ - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2012
Tudi jz poznam eno malce starejšo gospo, ki so ji nardili ta obroč. Je potem zelo shujšala. Ampak vem, da gospa ni v življenju enkrat športala, samo imela je razne dietice, ki pa tako vemo, da ne delujejo. Deluje samo sprememba načina življenja in predvsem mišljenja...
Prvi neprebran prispevek • 13 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov