Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Zdej mam pa še jz vprašanje.
Je kar za v zdravje že..
Srbeče lasišče.
Me je kar mal sram, pa vseeno - sem se tolk spraskala , zdej pa ne upam s šamponom glave prat, pa me zanima če veste za kakšne domače zvarke (kamilica? med, olivno olje?) s čimer bi lahko mal omilila srbečico in da bi lahko lasišče pripravila na pranje s šamponom (mogoče pomaga pri nadaljnem dajanju nasvetov: pred kratkim sem začela uporabljat Johnsonov baby šampon, ker naj bi bil manj dražljiv; drugega nisem našla tisti moment - lahko mi pa tud priporočite kakšen drug bolj naraven in nedražljiv šampon).
Hvala.
Je kar za v zdravje že..
Srbeče lasišče.
Me je kar mal sram, pa vseeno - sem se tolk spraskala , zdej pa ne upam s šamponom glave prat, pa me zanima če veste za kakšne domače zvarke (kamilica? med, olivno olje?) s čimer bi lahko mal omilila srbečico in da bi lahko lasišče pripravila na pranje s šamponom (mogoče pomaga pri nadaljnem dajanju nasvetov: pred kratkim sem začela uporabljat Johnsonov baby šampon, ker naj bi bil manj dražljiv; drugega nisem našla tisti moment - lahko mi pa tud priporočite kakšen drug bolj naraven in nedražljiv šampon).
Hvala.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
nanc napisal/-a:vraščene dlake zagotovo to niso...prej divje meso. A lahka to odstranim sama? al bo samo izginilo?? Pač čudno je, ker niiikolii nisem mela kaj takega.
Po mojem, da maš res divje meso glede na to kak si opisala. Jaz jih kar nekaj poznam, ki ga majo na vseh možnih delih telesa, na hrbtu pr očesu itd. tak da to ni nič takega, če te pa moti pa nikakor ne odstranjaj sama ampak pojdi do zdravnika al pa če boš kdaj šla tja vprašaj kak je s tem. Kolko sem jaz slišala ti oni to vstran odščipnejo oz. vrežejo. Sama ga mam pod pazduho že od malega pa tud že nekaj časa razmišljam, da bi ga šla odstranit. Sem si ga pa tud sama vrezala mal vstran po nesreči, ko sem se brila.
^purple_rain kaj pa je vzrok, da te srbi lasišče? Si uporablajala kaki preparat, ki ne paše tvojemu lasišču? Hm jaz nisem mela še s tem problemov, tak da ti ne bi vedla pomagat. Sam verjetno je res boljše, da si ne pereš takoj s šamponom, da si ne boš še bolj glave razdražla. Al pa probaj s kakim kamiličnim, brezovim oz. zeliščnim šamponom, po mojem so tile bolj nežni.
Yada, yada, yada...
- LaFashionLady
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 5. 2010
purple_rain napisal/-a:Zdej mam pa še jz vprašanje.
Je kar za v zdravje že..
Srbeče lasišče.
Hvala.
Lahko si glavo umivas kar s tem samponom,ki si ga zacela uporabljat,probaj pa si spirat glavo z pripravkom iz zajblja in rozmarina.Priblizno 300ml vode ,vejica rozmarina in vejica zajblja,vse skupaj prevri in si s tem spiraj glavo.Rozmarin bo deloval proti suhi kozi,luscenju in srbecici,zajbelj pa je antiseptik.Upam,da ti bo pomagalo.
-
purple_rain - Cosmopsiho
Punce, hvala za odgovore in predloge.
Drgač pa poleg šamponov nč druzga ne uporabljam. Pred kratkim sem si nabavla Krkin Fitoval proti prhljaju in se mi je zdel, da je dokaj pomagal, sam k bi si mogla, tko, 3-4x na teden glavo prat, men se pa to zdi absurd, običajno sicer nekje 1x do 2x - zgleda bo treba bolj pogosto. Sam se pa bojim, če bolj pogosto, da se lasišče "razvadi" in da na koncu res pristanem pri pranju vsaj drug dan.
Am, še eno trapasto vprašanje: žajbelj dobim na tržnici, ane, v trgovinah (razen kakšnih specializiranih) bolj težko?
Prhljaj. Že dolg.kikyca napisal/-a:kaj pa je vzrok, da te srbi lasišče? Si uporablajala kaki preparat, ki ne paše tvojemu lasišču?
Drgač pa poleg šamponov nč druzga ne uporabljam. Pred kratkim sem si nabavla Krkin Fitoval proti prhljaju in se mi je zdel, da je dokaj pomagal, sam k bi si mogla, tko, 3-4x na teden glavo prat, men se pa to zdi absurd, običajno sicer nekje 1x do 2x - zgleda bo treba bolj pogosto. Sam se pa bojim, če bolj pogosto, da se lasišče "razvadi" in da na koncu res pristanem pri pranju vsaj drug dan.
Am, še eno trapasto vprašanje: žajbelj dobim na tržnici, ane, v trgovinah (razen kakšnih specializiranih) bolj težko?
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
purple_rain napisal/-a:Punce, hvala za odgovore in predloge.Prhljaj. Že dolg.kikyca napisal/-a:kaj pa je vzrok, da te srbi lasišče? Si uporablajala kaki preparat, ki ne paše tvojemu lasišču?
Moj ded je mel taki prhljaj, da brezveze. Pa kljub temu, da sm dokaj žavbarski tip človeka, ki rad dela sam doma neke zvarke in si jih daje na različne dele telesa, in kljub temu, da mi je dovolil, da sm se lahk nad njim izživljala z vsem mogočim, je blo vse skup eno samo vlko mešanje dreka. Bolj ko mešaš, bolj smrdi, haska pa nobenega.
Edino Oronazol mu je pomagal, da ma zdaj lepe laske.
Pa to, da sn ga po prstih tepla, če se je hoto čohat.
Pridem še tebe po prstih frcat? Obljubim, da bom pridna drugače
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
purple_rain - Cosmopsiho
Hihi, bi verjetno res kej/koga tazga rabila..positive vibration napisal/-a:Pa to, da sn ga po prstih tepla, če se je hoto čohat.
Pridem še tebe po prstih frcat? Obljubim, da bom pridna drugače
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
-rožca- napisal/-a:Žiujo
Jaz naj bi danes vzela prvo KT. Ker je pač prvi dan menstruacije imam bolečine, močne bolečine. A mogoče veste, če lahko vzamem Lekadol? Zvečer bi pa prvo KT?
Hvala.
Vsi so te zignoreral, js pa tud nisn opazla. No, pa v bodoče, lekadol (kakor tudi cel kup analgetikov) lahka jemlješ skupaj s KT brez posledic in komplikacij. Najbolj ''zahrbtni'' v tem primeru so antibiotiki, drugače pa če nisi ziher, poglej v navodila ki so priložena. Če ne piše ničesar, pomeni da je varna uporaba teh tablet skupaj s KT, v nasprotnem primeru, pa je omenjeno da lahko zdravilna učinkovina zmanjša delovanje KT.
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
purple_rain napisal/-a:Punce, hvala za odgovore in predloge.Prhljaj. Že dolg.kikyca napisal/-a:kaj pa je vzrok, da te srbi lasišče? Si uporablajala kaki preparat, ki ne paše tvojemu lasišču?
Jst sem imela tudi problem s prhljajem, še bolj pa z ekcemom po lasišču. Sprobala vse sorte, edino kar mi res pomaga, je kombinacija šamponov Ducray Selegel in Ducray Elution/Kerytol, ki se dobita v lekarni. Po vseh ostalih šamponih ala Oronazol sem imela ful slamnate lase. Zdj pa, kadar se lasišče ful lušči, uporabljam kakšen teden Selegel, potem pa Elution (ki je zelo blag in primeren za vsakodnevno umivanje). Če je pa tako, da bolj srbi in se malo lušči, uporabim pa Kerytol, ki je neka vmesna varjanta. Običajno potem nanesem na lase (ne na lasišče!) še malo balzama Balea z marelico (al breskvo), ki se ne izpira, ampak to ponavadi samo če uporabim Selegel, ki je mal bolj agresiven.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
nisi povedala kako operacijo, ampak mislim da ta informacija niti ni tako pomembna, bolj je pomembno da je operacija bila. Kaj pa če si slabokrvna, če ti železa primaknjuje? Jz bi na tvojem mestu šla na odvzem krvi v laboratorij, napoti te pa osebni zdravnik.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]