Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Bojiš se najhujšega? Naj te pomirim. Ne skrbi, umrla ne boš.
Drugače pa... če si kaj brala forum si videla, da se vmesne krvavitve zgodijo, to da ne delaš premorov je pa skoraj sigurno tudi pripomoglo k temu.
Drugače pa... če si kaj brala forum si videla, da se vmesne krvavitve zgodijo, to da ne delaš premorov je pa skoraj sigurno tudi pripomoglo k temu.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
nesanica napisal/-a:Sej to se hecaš? Premor je obvezen kot mi je znano... Zakaj ne delaš premora?
Od kolegičinega fanta mama je ginekologinja in mi je povedala, da je tud njej rekla da premori niso nujni in da jih tud sama (kolegica) nikoli ne dela... torej tabletke skozi pije in se niti ne spomni kdaj je nazadnje imela menstruacijo.
Sem bila zelo presenečena, ko sem to slišala ker do takrat sem tud sama mislila, da so premori nujni in zelo dobri za žensko telo (se mi ne zdi ravno pametno, da se ženska par let nonstop šopa s tabletkami, ali?).
Yada, yada, yada...
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Premori niso nujni, obvezni, zdravi in ne vem kaj se vse (same tablete niso zdrave, tako, da je taka izjava protislovna). V dneh premora nivo hormonov pade samo toliko, da se sprozi krvavitev, nikakor pa telo v tistih dneh ni ocisceno in brez hormonov. Odmore se dela samo zato, da je cikel na KT podoben naravnemu ciklu in ima zenska obcutek, da ima menstruacijo. Tako da je vseeno ali tablete jemljes s premorom ali brez, v obeh primerih so umetni hormoni stalno v telesu, tako da ni nobene razlike.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
Laika - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 6. 2013
- Kraj: Maribor
Nekako tako je bilo tudi meni opisano pri ginekologu. Najbolj me zanima, ali je možnost, da bi tablete "zatajile" in bi lahko zanosila? Ker ta krvavitev (v bistvu je le rjav izcedek) se je zgodila prvič po zelo dolgem času. Včeraj sem potem nehala z jemanjem tablet in naredila 7-dnevni premor, prave "menze" pa še ni... Bomo videli kako bo jutri...
Bodi bivša, ki bo vse prihodnje spravljala ob pamet.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Če si jih jemala redno vsak dan, mislim da si lahko brez skrbi.
Meni ta krvavitev vedno pride točno 3 dan po zadnji.
Meni ta krvavitev vedno pride točno 3 dan po zadnji.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Laika - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 6. 2013
- Kraj: Maribor
Večinoma sem jih redno jemala, včasih kaka urica zamude ampak to ni nič takega. Prejšnjo soboto sem edino bila na zabavi in nisem vedela da bom tam kar prespala, zato jih nisem vzela s seboj in je bila več kot 12-urna zamuda (v 2. tednu jemanja). Sem šla navodila prebrat in piše, da zaščita v 2. tednu ni zmanjšana.
Bodi bivša, ki bo vse prihodnje spravljala ob pamet.
-
Cassiopeia - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 2. 2013
NUJNO rabim pomoc!!
Zobar mi je nastepal par plomb, a ene ni pravilno vstavil (sestica spodaj levo) in me zdaj ob prezvekovanju hrane na levi strani tako zelo boli, da ze vec tednov jem samo na desni strani zob. Ko na levi poskusam prezveciti najbolj mehko hrano, me ze zaboli, in to tako, kot da bi mi plomba ali nekaj pritisnilo na zivec v zobu. Ko ne jem, me ne boli. Zobar tega ne razume in pravi, naj ne jem vroce in mrzle ali trde hrane. Sem mu rekla, da to sploh ni problem in mu se enkrat precizno razlozila kot zaostalemu, predvsem pa rekla, da ce je zob zdrav in plombe/karkoli pravilno narejene, lahko normalno ugriznes tudi v najbolj trdo jabolko ali karkoli ze pac!
Ne mislim zivet na pasirani hrani for the rest of my life!
K njemu nazaj sem sla ze 4x, a tip ne ve ali pa se mu ne da spravit k zobu, mogoce zato, ker bi slo za reklamacijo. Ceprav ne vem, kaj on tukaj izgubi, ne da se mu delat, pa tudi ne zna ugotovit, kaj bi bilo narobe - ocitno! Potem mi pa tam brusi zob in pravi, ce je zdaj kaj boljse. Idiot od idiota, pa sem drugace zelo sparavna z grdimi izrazi!
V tem zobu mi je na mojo zeljo naredil belo plombo, sem pac raje doplacala kot da bi mela temno. Zadnjic sem na enem strokovnem forumu vprasala kaj narediti in mi je ena zobozdravnica odgovorila, da plomba ni bila pravilno vstavljena in da bi bilo treba pulpo najprej pozdraviti, da se pomiri, nato pa cez nekaj mesecev ponovno vstaviti plombo.
Zdaj je pa problem, ker ce grem spet k drugemu zobarju (ta je ze 3., prva dva mi niti skritega kariesa nista odkrila! ), ne bo reklamacije in bom se enkrat morala placati za plombo, katere napake nisem zakrivila jaz ampak ta zobar, ki mi je dolzan to popraviti v sklopu reklamacije.
Druga stvar pa je ta, da k njemu pa tudi ne morem vec iti, ker ne samo, da nic ne ukrene in mu tam razlagam kot otroku kaj je narobe, tudi ce se bo zadeve lotil, mu vec ne zaupam svojih zob. Tako sem vseeno pripravljena placati se enkrat 10 ali 20eur za to eno belo plombo drugemu zobarju, vendar ne vem kateri zobozdravnik je dejansko dober in se zna spraviti zraven!? Pa da bo razumel, kaj je narobe narejeno.
24 let sem imela zdrave zobe brez ene plombe, zdaj pa jih
komaj dobim, ze mam sranje! Tretji in glavni problem pa je, da cez dober mesec in pol odhajam za leto dni v tujino (min. leto), izven EU, kar pomeni, da moje osnovno + dod. zavarovanje ne krijeta plomb. Tako sem ze samo ob preventivnem pregledu lahko ob 100$, plomba pa stane cca. 300$!!
Kaj naj naredim oz. predvsem na katerega DOBREGA zobozdravnika v Mariboru ali Pomurju (s koncesijo) naj se obrnem?? Zaradi selitve ne morem cakat par mesecev na plombo, tam pa ne mislim placevat dragih plomb!
Zobar mi je nastepal par plomb, a ene ni pravilno vstavil (sestica spodaj levo) in me zdaj ob prezvekovanju hrane na levi strani tako zelo boli, da ze vec tednov jem samo na desni strani zob. Ko na levi poskusam prezveciti najbolj mehko hrano, me ze zaboli, in to tako, kot da bi mi plomba ali nekaj pritisnilo na zivec v zobu. Ko ne jem, me ne boli. Zobar tega ne razume in pravi, naj ne jem vroce in mrzle ali trde hrane. Sem mu rekla, da to sploh ni problem in mu se enkrat precizno razlozila kot zaostalemu, predvsem pa rekla, da ce je zob zdrav in plombe/karkoli pravilno narejene, lahko normalno ugriznes tudi v najbolj trdo jabolko ali karkoli ze pac!
Ne mislim zivet na pasirani hrani for the rest of my life!
K njemu nazaj sem sla ze 4x, a tip ne ve ali pa se mu ne da spravit k zobu, mogoce zato, ker bi slo za reklamacijo. Ceprav ne vem, kaj on tukaj izgubi, ne da se mu delat, pa tudi ne zna ugotovit, kaj bi bilo narobe - ocitno! Potem mi pa tam brusi zob in pravi, ce je zdaj kaj boljse. Idiot od idiota, pa sem drugace zelo sparavna z grdimi izrazi!
V tem zobu mi je na mojo zeljo naredil belo plombo, sem pac raje doplacala kot da bi mela temno. Zadnjic sem na enem strokovnem forumu vprasala kaj narediti in mi je ena zobozdravnica odgovorila, da plomba ni bila pravilno vstavljena in da bi bilo treba pulpo najprej pozdraviti, da se pomiri, nato pa cez nekaj mesecev ponovno vstaviti plombo.
Zdaj je pa problem, ker ce grem spet k drugemu zobarju (ta je ze 3., prva dva mi niti skritega kariesa nista odkrila! ), ne bo reklamacije in bom se enkrat morala placati za plombo, katere napake nisem zakrivila jaz ampak ta zobar, ki mi je dolzan to popraviti v sklopu reklamacije.
Druga stvar pa je ta, da k njemu pa tudi ne morem vec iti, ker ne samo, da nic ne ukrene in mu tam razlagam kot otroku kaj je narobe, tudi ce se bo zadeve lotil, mu vec ne zaupam svojih zob. Tako sem vseeno pripravljena placati se enkrat 10 ali 20eur za to eno belo plombo drugemu zobarju, vendar ne vem kateri zobozdravnik je dejansko dober in se zna spraviti zraven!? Pa da bo razumel, kaj je narobe narejeno.
24 let sem imela zdrave zobe brez ene plombe, zdaj pa jih
komaj dobim, ze mam sranje! Tretji in glavni problem pa je, da cez dober mesec in pol odhajam za leto dni v tujino (min. leto), izven EU, kar pomeni, da moje osnovno + dod. zavarovanje ne krijeta plomb. Tako sem ze samo ob preventivnem pregledu lahko ob 100$, plomba pa stane cca. 300$!!
Kaj naj naredim oz. predvsem na katerega DOBREGA zobozdravnika v Mariboru ali Pomurju (s koncesijo) naj se obrnem?? Zaradi selitve ne morem cakat par mesecev na plombo, tam pa ne mislim placevat dragih plomb!
"I let them think what they want. If they care enough to bother with what I do, then I`m already better than them."
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Žal ti glede zobarja v Mariboru ali Pomurju ne morem pomagati, sem pa imela čisto enak primer. Čez 1 teden sem klicala zobarco in ji povedala, da me zob boli in ne morem jesti. Takoj me je naročila, mi zamenjala plombo. Brez vprašanj, potem je bilo vse ok.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
zdravnica mi je dala napotnico za zganje bradavice. imate kaksne predloge za kako dobro v ljubljani, kjer cakalna doba ni ravno 1 leto?
Prav tako iscem nekje v Ljubljani novega (dobrega!) zobarja na koncesijo. Pozna katera kaksnega, ki sprejema nove paciente?
Prav tako iscem nekje v Ljubljani novega (dobrega!) zobarja na koncesijo. Pozna katera kaksnega, ki sprejema nove paciente?
Don't worry, be happy!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov