Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
kajcy8 napisal/-a:Lep pozdrav imam hude probleme s prebavo sem po več dni zaprta in sem že poskusila prav vse a nič mi ne pomaga niti donat zdravniki so ugotovili po 4letih da imam laktozno intoleranco in vnetje želodčne sluznice zato sem se čisto odpovedala mleku a še vedno imam težave npr. ko pojem polnozrnati toast imam krče in me zvija kot bi me tiščalo na wc ampak ne gre. Prosim za nasvet kaj narediti sem že čisto obupana.
Če imaš lahtozno intoleranco boš mogla fejst gledat.
Ima od brata punca tudi isto stvar in jo je čisto napihnilo vsakič ko je pojedla kako napačno stvar in krče je dobila. Ona tudi ne je z glutenom, ker je menda to dvoje pogosto povezano.
Poskusi z dieto brez laktoze in glutena. Fejst si preberi kje vse je to dvoje in v trgovini glej etikete. Jaz sem bila enkrat bolj pozorna in sem bila presenečena, kam vse dajo moko. Ene sojine omake nisem našla brez pšenične moke
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
V čisto vseh pekovskih izdelkih v trgovini je mleko v prahu. Kakšen brez se mogoče najde edino na kakšni bio ali dietni polici. Mleko vprahu je povsod. Povsod! Težko bo, ampak čisto vsako živilo posebej primi v roke in preglej sestavine.
-
Green Cookie - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 10. 2013
NOVO
Ali se je mogoče še keri zgodilo, da se ji je zaradi antibiotikov spremenil menstrualni ciklus? Namreč jemala sem dvojne antibiotike, danes je že 40 dan od zanje M, te pa še nikjer na vidiku. Ginekologi po raznoraznih forumih zagotavljajo, da antibiotiki ne vplivajo na ciklus, ampak se sprašujem, zakaj potem toliko ženskam zamuja M po jemanju antibiotikov? Očitno je nekaj na tem?
Ali se je mogoče še keri zgodilo, da se ji je zaradi antibiotikov spremenil menstrualni ciklus? Namreč jemala sem dvojne antibiotike, danes je že 40 dan od zanje M, te pa še nikjer na vidiku. Ginekologi po raznoraznih forumih zagotavljajo, da antibiotiki ne vplivajo na ciklus, ampak se sprašujem, zakaj potem toliko ženskam zamuja M po jemanju antibiotikov? Očitno je nekaj na tem?
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
ATB načeloma naj ne bi vplivali na ciklus, vsekakor pa je vzrok lahko bolezen, ki si jo imela.
-
torej naj bi moja angina vplivala na ciklus? to se mi zdi še manj verjetno..
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Glede na to da je telo v primeru vsake bolezni pod stresom, pride do dviga kortizola, ti inhibira nastajanje GnRH, zato je ta v nižji koncentracji, kar zakasni ovulacijo in posledično menstruacijo.
Če se ti pa to ne zdi verjetno, pa pač ... se ti ne.
Če se ti pa to ne zdi verjetno, pa pač ... se ti ne.
-
aha, no tega pač nisem vedela, zdaj se mi tudi zdi bolj verjetno
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
A ne študiraš ti medicine? Nisi posledično dovolj sposobna, da bi si v knjižnici poiskala knjige na to temo in se podučila? Ker te namreč čaka še veliko več podrobnosti in učenja, ki bo presegalo menstrualni ciklus in delovanje hormonov.
The world is as you are.
-
Narediš test nosečnosti, če je negativen, počakaš do naslednjega ciklusa, če naslednjič ni uredu, obiščeš ginekologa.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
V koticku ustnic so se mi zacele delati razpoke/razjede.
Sprva je bilo le malo rdece in suho, zdaj se je pa ze precej razsirilo. Redno si mazem z vazelinom in olivnim oljem pa se ni nic izboljsalo. Sem brala, da naj bi bilo pomanjkanje vitaminov, ampak glede na to, da pojem ogromno zelenjave mislim da to ne bi moglo bit.
Sprva je bilo le malo rdece in suho, zdaj se je pa ze precej razsirilo. Redno si mazem z vazelinom in olivnim oljem pa se ni nic izboljsalo. Sem brala, da naj bi bilo pomanjkanje vitaminov, ampak glede na to, da pojem ogromno zelenjave mislim da to ne bi moglo bit.
Don't worry, be happy!!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mishela napisal/-a:kaj pa če ti je menstruacija zamujala skoraj dva meseca, potem pa traja en dan?
Kak je pa ponavad bla? Ker si precej suhcana, je lahko neredna menstruacija tudi zato. Sama bi zihr naredila test. Ni vsaka krvavitev nujno "menstruacija"
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
^drugače jo imam na 2-3 mesece, tak da to je isto, ampak traja ponavadi 4-5 dni :s
kolko jaz vem, so te razpoke tudi posledica okužbe in filanje z vitamini ne pomaga kaj dosti. sicer ne vem kako se zdravi, laiki pravijo naj pač počakaš, da samo zgine, kot herpes.
Summer055 napisal/-a:V koticku ustnic so se mi zacele delati razpoke/razjede.
kolko jaz vem, so te razpoke tudi posledica okužbe in filanje z vitamini ne pomaga kaj dosti. sicer ne vem kako se zdravi, laiki pravijo naj pač počakaš, da samo zgine, kot herpes.
Zadnjič spremenil Mishela, dne 02. Mar. 2014 18:14, skupaj popravljeno 1 krat.
-
kotički ust lahko nakazujejo tudi na slabo ustno higieno ali na težave s prebavo
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
V noči iz srede na četrtek me je začelo močno zvijati v trebuhu nakar sem sredi noči začutila, da bom bruhala, šla hitro do wc-ja in kar precej izbruhala. Nato mi je bilo nekoliko boljše in sem lahko vsaj zaspala. Hkrati sem imela tudi drisko, a samo tisti večer ter čez noč.
Drugi dan sem se počutila kot ožeta cunja, brez energije, v glavi mi je bilo vroče, čeprav vročine nisem imela, zdelo se mi je, da imam težko glavo in da me bolijo kosti oz. celo telo. Do četrtka zvečer se je stanje že izboljševalo. V petek sem bila že normalna, lahko sem šla od doma, vendar me je še vedno CEL dan zvijalo v želodcu, kasneje pa v črevah, a ne na način, da bi me bolelo - čutila sem ogromno napihnjenost, čeprav sem jedla kot ponavadi, ter pretakanje hrane ali česarkoli pač. Vročine nisem imela. Ob tem sem imela (in še mam) zelo pogoste vetrove, ki so seveda moteči.
Pila sem dosti janeževega čaja (tega pijem že tako ali tako, tudi ko sem zdrava) in na dan pojem dva prepečenca (več ne, ker piše da ni priporočljivo več kot dva).
No, danes sem šla k nadomestnemu zdravniku, ker moja več ne dela do prihodnjega leta. Seveda je bila pri tem nadomestnem precejšnja gužva in je tiste, ki nismo bili naročeni, pregledal po liniji najmanjšega odpora. Že ko je sestra odprla vrata v čakalnico, da lahko pridem noter, me je zdravnik na poti iz njegove ordinacije v to predsobo vprašal (da je ja slišala cela čakalnica) kaj je narobe in sem pač rekla da mam prebavne motnje. Brez da bi me poslušal mi je rekel, naj kupim Linex kapsule in jemljem 2 tableti po 3x na dan in jem probiotične jogurte. Ma ne morem samo tega jest naslednja dva, tri tedne.
Zdaj me pa zanima a to dejansko kaj pomaga? In katero hrano še lahko jem?
Drugi dan sem se počutila kot ožeta cunja, brez energije, v glavi mi je bilo vroče, čeprav vročine nisem imela, zdelo se mi je, da imam težko glavo in da me bolijo kosti oz. celo telo. Do četrtka zvečer se je stanje že izboljševalo. V petek sem bila že normalna, lahko sem šla od doma, vendar me je še vedno CEL dan zvijalo v želodcu, kasneje pa v črevah, a ne na način, da bi me bolelo - čutila sem ogromno napihnjenost, čeprav sem jedla kot ponavadi, ter pretakanje hrane ali česarkoli pač. Vročine nisem imela. Ob tem sem imela (in še mam) zelo pogoste vetrove, ki so seveda moteči.
Pila sem dosti janeževega čaja (tega pijem že tako ali tako, tudi ko sem zdrava) in na dan pojem dva prepečenca (več ne, ker piše da ni priporočljivo več kot dva).
No, danes sem šla k nadomestnemu zdravniku, ker moja več ne dela do prihodnjega leta. Seveda je bila pri tem nadomestnem precejšnja gužva in je tiste, ki nismo bili naročeni, pregledal po liniji najmanjšega odpora. Že ko je sestra odprla vrata v čakalnico, da lahko pridem noter, me je zdravnik na poti iz njegove ordinacije v to predsobo vprašal (da je ja slišala cela čakalnica) kaj je narobe in sem pač rekla da mam prebavne motnje. Brez da bi me poslušal mi je rekel, naj kupim Linex kapsule in jemljem 2 tableti po 3x na dan in jem probiotične jogurte. Ma ne morem samo tega jest naslednja dva, tri tedne.
Zdaj me pa zanima a to dejansko kaj pomaga? In katero hrano še lahko jem?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov