Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 07. Sep. 2012 15:37

A je mela slučajno kera primer, da si je hotla s Primolut Nor prestavit menstruacijo, ko se ji je ta že minimalno začela kazat (ne še prav kri, ampak tista rahla obarvanost) in je tabletke vseeno jemala? Se je menstruacija prekinla? Vem, da to ni pametno narest, samo zanima me kako močne so te tabletke a v takem primeru tudi primejo al ne?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 12. Sep. 2012 8:19

kako točno si prestaviš menstruacijo? Še nikol nisem in bi si jo vrjetno prestavila naslednji mesec.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Sep. 2012 8:40

Če si na KT: kar nadaljuješ z novo tablico, brez pavze (preberi navodila za KT)
če nisi na KT: do osebne zdravnice/ginekologa in ti predpiše tabletke za prestavitev Primolut (okoli 4€ se še doplača v lekarni), ki jih začneš jemati 3 dni pred predvideno menstruacijo in jemlješ, dokler nočeš menstruacijo (max. 2 tedna-nism zihr). Menstruacijo dobiš cca 3 dni po nehanju jemanja.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 12. Sep. 2012 9:22

super, hvala ti :)

še eno vprašanje: se ti to mogoče kaj pozna na koži. ne želim si namreč biti vsa mozoljasta :D
Don't worry, be happy!!
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 12. Okt. 2012 23:04

Živjo!

Pred tremi dnevi so se mi na rokah in nogah pojavile rdeče pikice, kot majhni mozoljčki, malo nad nivojem kože. Zdaj so se že namnožili, več jih je, izgledajo za znoret grozno (meni se tako obupno gnusijo vse pikčaste tvorbe, da kar umiram), nič ne srbi, ne boli, po trebuhu jih ni, so pa na hrbtu, na rokah in nogah. Bila sem pri zdravniku, nimajo pojma, kaj bi to bilo: mogoče viroza, ker imam vročino 37,1 in malo vneto grlo ali pa kakšna alergija čeprav nisem jedla nič novega, nisem bila v stiku s kakšno novo snovjo ... nič. Alergična sem na trave in cvetni prah, ampak jemljem Letizen in je vse bp, nimam pojma, kaj bi to bilo.

Viroza? Še nikoli se mi ni pojavilo kaj takega, izgleda pa res kot mozolji, samo da je rdeč brez kakšne tekočine notri, vsaj videti je tako ...

Ne vem kaj naj bi bilo, malo me skrbi, predvsem je pa neznosno nadležno.

Ima katera podobne izkušnje?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 13. Okt. 2012 0:16

^^ Hm, meni se je v zadnjem času ravno nekaj podobnega začelo pojavljat, točno zdajle gledam na roki, da se spet dve pikici kažeta :? Pri meni je predvsem po nogah, tudi na trupu in kakšna na roki, sumim pa, da je kakšna alergija na hrano... ker se sčasoma začnejo sušit in izginjat, potem se pa čez čas spet pojavi nov val, ko očitno nekaj takega zaužijem :mad: Moram še raziskat, pomoje so mlečni izdelki (čeprav prej nikoli nisem imela težav, tudi alergije se lahko kar čez noč pojavijo baje).

Pri tebi bi pa res znalo bit, da je kaj povezano z virozo, malo počakaj, da mine to z grlom in vročino, pa se bo mogoče samo od sebe popravilo :wink:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 13. Okt. 2012 10:28

^^Pa nisi šla nič k zdravniku?

Grozno je, da je danes še malo slabše, kljub mazilu in tabletam proti alergiji. Tako je videti, kot da bi me piknil komar, samo da je malo bolj rdeče. Prav taka pika, pa okoli rdeč šajn. :(
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 13. Okt. 2012 15:33

Prav zaradi tega ne, sem šla pa že itak na neko kontrolo in sem še to omenila zdravnici, pa je samo rekla, da naj malo zasledujem, če je kaj s prehrano povezano.

Hm, a res, pri meni ni bilo nobene rdečice okoli... mogoče je poslabšanje reakcija na mazilo, pomoje bi bilo bolje kar na zraku pustit, da se posuši (vsaj meni ponavadi take maže kvečjemu poslabšajo :? ). Če bi že kaj mazala, bi raje 100% gel aloe vera iz lekarne, vsaj meni najbolj pomaga (tisti prosojen) :) Drugače pa res ne vem, kaj bi bilo... morda tudi kakšna reakcija na kemikalije, material ali pralni prašek. Če ne bo bolje, pa pojdi kar nazaj k zdravniku pokazat:/
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 13. Okt. 2012 16:53

Ja, saj ... meni so tudi rekli, da je mogoče alergija, ampak potem bi zdravila naj prijela, a ne ... meni se pa samo slabša. :eek: Jem itak samo doma kuhano vegetarijansko hrano, nikoli nisem bila na nič alergična, razen sladoleda skoraj nobenih sladkarij ne jem, sploh pa ne nobenih slanih zadev ...

Finta je v tem, da se ne suši, ampak kar raste, res kot komarjev pik ... bom videla, mogoče je to faza preden se posuši? Nimam pojma, česa podobnega niti na googlu ni: samo norice (vodene koze) mi ven vrže, ampak je stvar v tem, da imam jaz to stvar po rokah in nogah, po telesu pa nič ... čudno je tudi to, da je več pik na desni strani, na levi jih je občutno manj.

Upam, da bo do ponedeljka bolje, sicer grem pa lepo v rojstne kraje k svoji zdravnici ... (can't wait! :roll:)

Upam, da bon s tabo vse okej. :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 13. Okt. 2012 16:53

Ja, saj ... meni so tudi rekli, da je mogoče alergija, ampak potem bi zdravila naj prijela, a ne ... meni se pa samo slabša. :eek: Jem itak samo doma kuhano vegetarijansko hrano, nikoli nisem bila na nič alergična, razen sladoleda skoraj nobenih sladkarij ne jem, sploh pa ne nobenih slanih zadev ...

Finta je v tem, da se ne suši, ampak kar raste, res kot komarjev pik ... bom videla, mogoče je to faza preden se posuši? Nimam pojma, česa podobnega niti na googlu ni: samo norice (vodene koze) mi ven vrže, ampak je stvar v tem, da imam jaz to stvar po rokah in nogah, po telesu pa nič ... čudno je tudi to, da je več pik na desni strani, na levi jih je občutno manj.

Upam, da bo do ponedeljka bolje, sicer grem pa lepo v rojstne kraje k svoji zdravnici ... (can't wait! :roll:)

Upam, da bo s tabo vse okej. :)
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 14. Okt. 2012 19:39

Hm, moji sestri se te dni pojavljajo tudi ene pikice, zgleda k da bi jo komar popikal. Mrčesa pri tem mrazu ni, tako da sumim na alergično reakcijo. Lahko pa da je tudi kakšna viroza posredi. Če bom kaj koristnega zgruntala, poročam :)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 14. Okt. 2012 19:54

ja jz mam tud take rdeče pike pa čist suho kožo, ampak samo na eni roki. Po moje da zaradi puloverjev, pa nimam več rjave barve in se tolk bolj opazi...
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 14. Okt. 2012 20:46

Anjeske: Ja, točno kot komarjevi piki. :eek: No, jaz grem jutri do svoje zdravnice, pa upam, da mi bodo znali povedat kaj pametnega. Imam pa drugače še malo vročine, vneto grlo, kašljam, smrkam ... upam, da je res samo viroza.

Nesanica: Mogoče poskusi s kakšno malo bolj ''resno kremo''? :) Če je suha koža bi znalo pomagat.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 15. Okt. 2012 13:56

Heh, očitno smo ta teden vse pikčaste :) meni so se prejšnjo soboto začele pojavljat rdeče pike po celem telesu, ki so srbele in v nekaj dneh postale prav že lise povsod. Nato se je sredina začela sušit in zdaj se lupim po celem telesu...zgledam čudovito :? diagnozi mam zaenkrat dve, bodo mi v četrtek na kontroli povedali kera je prava. Sem pa jaz tudi dobila tablete proti alergiji in niso nič pomagale...
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 15. Okt. 2012 16:28

O, kar za cel klub nas je? :D

Meni so danes rekli, da je od viroze. Trajalo bi naj 14 dni (jupi!), drugače pridejo na vrsto še neki dodatni testi ... jej! :roll:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov