Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sara.s8
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 11. 2011
Pozdravljene!
Trenutno se soočam z enim izmed težjih obdobij v življenju. Pa nebi želela obupavati kako hudo mi je, ampak prosim za kakšen nasvet; že cel teden ne morem jesti. Hrana mi ne zadiši, ne morem pogoltniti... Nekako se prisilim s kašnim jogurtom, pojedla sem eno solato in to je vse! Ne vem kaj naj storim, poskušala sem jesti, tudi stvari, ki jih imam drugače najraje, pa mi že nekaj grižljajev naredi tako težo in slabost, da ne spravim vase ničesar več! Prosim za pomoč, ker mi zmanjkuje energije, sem vsa razdražena... Hvala!
Trenutno se soočam z enim izmed težjih obdobij v življenju. Pa nebi želela obupavati kako hudo mi je, ampak prosim za kakšen nasvet; že cel teden ne morem jesti. Hrana mi ne zadiši, ne morem pogoltniti... Nekako se prisilim s kašnim jogurtom, pojedla sem eno solato in to je vse! Ne vem kaj naj storim, poskušala sem jesti, tudi stvari, ki jih imam drugače najraje, pa mi že nekaj grižljajev naredi tako težo in slabost, da ne spravim vase ničesar več! Prosim za pomoč, ker mi zmanjkuje energije, sem vsa razdražena... Hvala!
-
Jess° - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
Praviš da si v težjem obdobju v svojem življenju? Potem je razlog zakaj ne ješ po vsej verjetnosti stres. Mislim da v tem primeru ni nekakšnega ˝zdravila˝ s katerim bi se prisilila jest, pomoje je najboljše da si pridobiš kakšno pomoč - naj bo to pogovor s prijateljico, ji zaupaš kaj te muči, se pogovarjaš o težavah in boš vidla da nisi edina ki ima težave in da se bo vse skupaj kmalu rešilo.. ali pa kaj bolj strokovnega. Če pa ni vzrok v stresu, bi pa pomoje mogla it k zdravniku, saj je izguba apetita posledica marsikatere bolezni. Nočem te strašit, pa vendar se s tem ni za igrat.. Zdravniki so tam da ti pomagajo, zato le pogumno
Pa še sama imam eno vprašanje. Zanima me, če se lahko začne jemat tabletke izven menstruacijskega cikla? Jst sem namreč pred dvemi mesci prenehala z jemanjem tabletk, sedaj pa se vrača nenormalna poraščenost in bi rada zopet bila na tabletkah, ker so mi zelo pomagale v zvezi s tem. Menstruacije še nisem dobila v teh dveh mescih, zato bi kar začela. Je to sprejemljivo, ima katera izkušnje s tem?
Pa še sama imam eno vprašanje. Zanima me, če se lahko začne jemat tabletke izven menstruacijskega cikla? Jst sem namreč pred dvemi mesci prenehala z jemanjem tabletk, sedaj pa se vrača nenormalna poraščenost in bi rada zopet bila na tabletkah, ker so mi zelo pomagale v zvezi s tem. Menstruacije še nisem dobila v teh dveh mescih, zato bi kar začela. Je to sprejemljivo, ima katera izkušnje s tem?
- sara.s8
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 11. 2011
hei, hvala za nasvete. In je, to da ne morem jest je sigurno posledica stresa. Imam kot nekakšno blokado v sebi. počasi gre na bolje
Glede tabletk je tako: tud jst sm pred kratkim nehala z jemanjem in sem opazila tudi veliko večjo poraščenost... se mi pa zdi da se tudi to s časom umiri... mislim da je bilo prvi mesec najhuje, potem pa se je rast dlak umirila/zmanjšala.
Kolegica, ki ima fanta in je zdravnik, mi je rekla, da če prenehaš z jemanjem, je dobro da dalj časa ne jemlješ tablet, ker s prenehanjem/ponovnim začetkom jemanja zmedeš telo. To bo verjetno prineslo do tega, da bodo tvoji hormoni zopet ponoreli in telo bo zopet začelo drugače reagirati. Priporočam ti, da še nekaj časa počakaš... Pa boš videla,če se bo stanje začelo umirjati. Še posebej pa ne vem kako je to, ker nimaš menstruacije... najprej počakaj da se telo privadi, da ne jemlješ tablet, da se use skupaj stabilizira... potem pa razmišljaj naprej.
Glede tabletk je tako: tud jst sm pred kratkim nehala z jemanjem in sem opazila tudi veliko večjo poraščenost... se mi pa zdi da se tudi to s časom umiri... mislim da je bilo prvi mesec najhuje, potem pa se je rast dlak umirila/zmanjšala.
Kolegica, ki ima fanta in je zdravnik, mi je rekla, da če prenehaš z jemanjem, je dobro da dalj časa ne jemlješ tablet, ker s prenehanjem/ponovnim začetkom jemanja zmedeš telo. To bo verjetno prineslo do tega, da bodo tvoji hormoni zopet ponoreli in telo bo zopet začelo drugače reagirati. Priporočam ti, da še nekaj časa počakaš... Pa boš videla,če se bo stanje začelo umirjati. Še posebej pa ne vem kako je to, ker nimaš menstruacije... najprej počakaj da se telo privadi, da ne jemlješ tablet, da se use skupaj stabilizira... potem pa razmišljaj naprej.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Zakaj pa ne bi šla k zdravniku, da ti da napotnico za RTG? Da se prepričaš, namreč če maš slučajno zlomljen nos, da se ti ne bo kak čudno zarastel nazaj in boš potem mela "prelomnico"
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
sara.s8, kaj pa če probaš s tekočo hrano? Pred kratkim je bil moj oče bolan in par dni ni nič jedel. Bil je kot mali otrok, ki se ga ne da nič prepričat. Ker je že kar precej v letih, sem se malo ustrašila, saj mora jesti. Pa sem mu zmiksala sadje (borovnice/jagode/višnje...), skuto in olivno olje, tako da je dobil vsa hranila. Čeprav se mu je obračalo od hrane, je moj šejk z lahkoto popil. Tako, da ti bo mogoče kaj takega bolj pasalo, dokler se tvoja situacija ne popravi ni boš lahko normalno jedla.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Ne rabim nasveta, rabim pa pomoč pri mazilu za bradavico na stopalu, ker se ne spomnim imena mazila, ki mi ga je na izvid napisala dermatologinja po odstranitvi (zamrznitvi) te bradavice. Izvid sem pustila v kraju, kjer živim, a ker sem zdaj doma in bi rada že jutri šla v lekarno kupit to zadevo, me zanima, če kdo ve za kakšno kremo, ker se bom lažje spomnila ob omembi. Gre za kremo na k, kolikor se spomnim. Malo težje si ga je zapomnit.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Prijateljica mora na ORL pregled. Je iz Kranja in jo zanima katerega zdravnika priporočate? Ker nimam ne jaz in ne njeni bližnji nobenih izkušenj s tem, sem se odločila, da vprašam kar na forumu. Najbrž je katera že bila.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov