Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
^^ ne vem zakaj bi mogla povedat vsem da ima kake probleme. To je njena osebna stvar in verjetno njeni nadrejeni, ki jih prosi za dopuste zato da gre lahko na pregled, sigurno malenkost vejo.
Ni pa potrebno da vejo za njene težave še vsi ostali v službi!
Ni pa potrebno da vejo za njene težave še vsi ostali v službi!
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Sestra je ravno noseča, pa vem da na preglede hodi enkrat na 3 tedne, kjer pregledajo vodo in kri, mislim da 2x ji pa pripada ultrazvok. Če hodi vsak teden je možno, da kaj ni vredu, ampak po drugi strani, če bi bilo že kaj narobe je ponavadi priporočen strog počitek, ne pa delo.
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Ja no če bi bilo kaj narobe, potem že nebi hodila normalno delat in bi počivala! Sicer pa me je samo informativno zanimalo, ker se mi čudno zdi da ima tako pogosto pregled.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Ok, rahlo čuden problem.
Včeraj sem se zbudila in ugotovila, da mi je "zaspal" desni palec in del desnega kazalca. Kot včasih roka zaspi ponoči pa je ne čutiš, potem pa dobiš mravljince po nekem času in je spet v redu. No, men se prst še do zdaj ni zbudil.
Na notranji strani palca (notranja stran dlani) sicer čutim dotik, če s prsti zdrsim po koži, na zunanji strani pa ne. Gre za celotno zunanjo površino palca, kože med palcem in kazalcem in kazalca do prvega členka. Občutek ob rahlem dotiku je povsem nezaznaven, ob pritisku čutim rahle mravljince.
Kakšna ideja, kaj bi blo lahko to in če bo izginilo?
Včeraj sem se zbudila in ugotovila, da mi je "zaspal" desni palec in del desnega kazalca. Kot včasih roka zaspi ponoči pa je ne čutiš, potem pa dobiš mravljince po nekem času in je spet v redu. No, men se prst še do zdaj ni zbudil.
Na notranji strani palca (notranja stran dlani) sicer čutim dotik, če s prsti zdrsim po koži, na zunanji strani pa ne. Gre za celotno zunanjo površino palca, kože med palcem in kazalcem in kazalca do prvega členka. Občutek ob rahlem dotiku je povsem nezaznaven, ob pritisku čutim rahle mravljince.
Kakšna ideja, kaj bi blo lahko to in če bo izginilo?
Because I can.
-
Tananda - Kofetarica
Razmigavala kolikor se da, logično. Ne popusti. Lahko ga premikam, pišem, kaj držim, ni neke hude razlike (razen mravljincev ob raztegovanju kože).
K zdravniku ne bi šla takoj, ker konc koncev me nič ne boli, prst zgleda živ, samo dotikov ne čutim. Sicer sem zdrava, nikoli nisem imela podobnih težav. Mogoče je kdo mel kaj podobnega.
K zdravniku ne bi šla takoj, ker konc koncev me nič ne boli, prst zgleda živ, samo dotikov ne čutim. Sicer sem zdrava, nikoli nisem imela podobnih težav. Mogoče je kdo mel kaj podobnega.
Because I can.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Neki takega se je pa meni ne dolgo nazaj zgodil.. tudi približno mi ni jasno kaj je bilo, je pa kmalu (v roku dveh, treh dni) samo odnehalo bit čudno.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Vkleščenje živcev, bo minilo. Al si čudno ležala in pritiskala na karpalni kanal, al je zarad kakšnega giba, al pa zarad reveč tipkanja po tipkovnici.
Če se bo ponavljalo ali če prstov dalj časa ne boš čutila, obišči zdravnika. Operativno se da karpalni kanal (po katerem potekajo zapestni živci) razširit. Čeprav dvomim, da boš to potrebovala ,si še premlada.
Tretja varjanta - meni najljubša - je "pareza sobotne noči", ko zaradi opitosti roka nekontrolirano obvisi preko roba postelje ali klopi - nastane pareza radialnega živca.
Če se bo ponavljalo ali če prstov dalj časa ne boš čutila, obišči zdravnika. Operativno se da karpalni kanal (po katerem potekajo zapestni živci) razširit. Čeprav dvomim, da boš to potrebovala ,si še premlada.
Tretja varjanta - meni najljubša - je "pareza sobotne noči", ko zaradi opitosti roka nekontrolirano obvisi preko roba postelje ali klopi - nastane pareza radialnega živca.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Tananda - Kofetarica
Hvala. Tale sobotna noč ne velja, niti slučajno nisem bila pijana.
Glede tega, da sem premlada - najboljši kolega od fanta je star 25, pa je zaradi veliko časa na kompu (8+ ur) že fasal karpalni kanal, pač posledica načina življenja.
Upam da je pri meni res samo zaradi čudnega ležanja...
Glede tega, da sem premlada - najboljši kolega od fanta je star 25, pa je zaradi veliko časa na kompu (8+ ur) že fasal karpalni kanal, pač posledica načina življenja.
Upam da je pri meni res samo zaradi čudnega ležanja...
Because I can.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Zanima me nekaj glede zob. Sprednja dva zoba sta nekoliko postrani.
Je možno (in kje), da ti spodaj malo zbrusijo, da bo na obeh straneh zoba ta enako dolg. Razlike ni veliko, a me moti. ne bi pa rada kasneje imela kakih težav, ker bi mi preveč zbrusili ali kaj drugega.
Je možno (in kje), da ti spodaj malo zbrusijo, da bo na obeh straneh zoba ta enako dolg. Razlike ni veliko, a me moti. ne bi pa rada kasneje imela kakih težav, ker bi mi preveč zbrusili ali kaj drugega.
Don't worry, be happy!!
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Pomoje je najbolje, da svojega zobozdravnika vprašaš.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
Eno vprašanje zadnje čase hodim ful na sprehode, vsak dan, vsaj 5 km, včasih grem dvakrat, torej 10 km. če so temperature malo višje mi dlani zatekajo, pa ne tok da bi blo vidno, sam tist smotan filing, kot da bi mi zaspale al kaj nej rečem. je to normalno?
Our passion is our strength <3
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov